X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj też bym zjadła ;)
    Już się robię głodna znowu...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zastanawiam się jak ja mam porobić badania skoro do badania cukru nie można się najadac na noc a do badania moczu nie mogę sikac w nocy :P

linka89 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam kanapki z twarożkiem,mniam

OlaWi lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dlatego polecam na wieczór gęsty bardzo kisiel, zakleja kiszki na noc :p ja zalewam tak 1/3 kubka woda i zjadam glutka jak zastygnie bo inaczej ssie mnie w nocy :p

Muszę wypróbować :)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Właśnie zjadłam kanapki z twarożkiem,mniam

Ja jem takie od 3 dni :D twaróg, śmietana i szczypiorek :D mniam

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed chwila domowy popcorn :p
    Choc tym twarozkiem zrobilyscie mi niezla ochote...

Ania95 lubi tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja jem takie od 3 dni :D twaróg, śmietana i szczypiorek :D mniam

A ja id tygodnia :D tylko mam jeszcze trochę żółtej papryki i cebuli bialej oprócz szczypioru.

Ania95 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś poza obiadem i płatkami na śniadanie cały dzień jadłam kanapki z awokado i solą. A na kolacje sobie chleb podpieklam w opiekaczu, na to masło, awokado, drobniutko pokrojone pomidory suszone i sól. Ekstaza ;D. Cos czuje, ze to będzie moje menu na następne dni. No chyba, ze zrobię zapasy awokado tylko po to żeby zwariować na punkcie twarogu z rzodkiewka ;).

aadd84dc14.png[/url]
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Krew pobierali mi wczoraj. Na wyniki czeka się około tygodnia, więc myślę, że do poniedziałku powinny być. Jak bedzie źle, to będą dzwonić. Mam nadzieję, że jednak nie zadzwonią.

A rozważałas zrobienie analizy DNA płodu z krwi obwodowej (NIMFY/SANCO/HARMONY itp)? Sporo kosztuje, ale jest pewny jeśli chodzi o wynik, mniej inwazyjny od amniopunkcji i można wczesniej wykonać.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    W ogóle zastanawiam się jak ja mam porobić badania skoro do badania cukru nie można się najadac na noc a do badania moczu nie mogę sikac w nocy :P

Nie wiem czy to prawidłowo ale ja mocz do badania pobralam w nocy. Jak w nocy że 2 razy wstaje to potem rano nie mam czym nasikac. Sikam często ale w małych ilościach.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Nie wiem czy to prawidłowo ale ja mocz do badania pobralam w nocy. Jak w nocy że 2 razy wstaje to potem rano nie mam czym nasikac. Sikam często ale w małych ilościach.

Mocz do badania nie powinien stać dłużej niż 2 h, bo Ci wyjdą w nim bakterie...

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w posiłkach wieje nuda. Rano zazwyczaj kanapka z jajkiem lub parowka...A potem to budynie, kaszki mamie..czasem zjem obiad choć później żałuję;( przed spaniem na sama myśl o jedzeniu zbiera mi się na wymioty, ale staram się zjeść choć trochę budyniu czy kaszki mannej. Nic innego nie przzelkene. Do picia zimna woda. Oby już mi to minęło.
    Ż synkiem w ciazy przytylam 17 kg, po porodzie szybko zeszło mi 20 :) więc specjalnie nie stresuje się waga. Choć narazie też nie tuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 07:04

• kayama Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:

Nie wyszły :)

wiki2 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie bóle brzucha, które was wybudzaja nad ranem? Ja mam często i nie wiem czy to normalne. Dziś mnie właśnie obudził o 6:30 i nie śpię. Boli nadbrzusze i jakby po bokach całego brzucha i na linii pępka, po bokach w pachwinach kłuje. Nie jest bardzo silny ale budzi. Teraz już troszkę przechodzi..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciągle bym coś jadła bo mnie ssie i mdli ale nie wiem co :D jak nie jem to jest mi niedobrze i muszę coś zjeść :P a jak zjem za dużo to też mi niedobrze i zwracam... więc jem mniej i się nie najadam... Jakaś masakra :P
    Bóli brzucha nie mam wcale, raz czy dwa pobolało chwilę coś jak na okres ale dużo lżej i tyle. W 1 ciąży za to bolał mnie jeszcze przed spodziewaną miesiączką ze 2 tyg ale nie pamietam jak długo.
    W 1 ciąży przytyłam jakieś 7kg ale tak jak mówiłam urodziłam w 29tyg.

Jutro mam prenatalne i już mam stresa...
    Do tego jestem wkurzona bo w piątek miałam mieć wypłatę a zakład sobie leci w kulki i nadal nie dostałam a na jutro na wizytę kasa potrzebna... wrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 07:48

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa90 wrote:
    Ja też ciągle bym coś jadła bo mnie ssie i mdli ale nie wiem co :D jak nie jem to jest mi niedobrze i muszę coś zjeść :P a jak zjem za dużo to też mi niedobrze i zwracam... więc jem mniej i się nie najadam... Jakaś masakra :P
    Mam podobnie. Jestem głodna, naładuje sobie obiadu jak zwykle, po czym zjem połowę i już mam dość, potem jem ten obiad na raty, w mikrofali odgrzewam.

Dzisiaj robię na obiad chili con carne :D już mi slinka leci na samą myśl ;)

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn nam zrobił dziś niespodziankę i przespał sam w swoim łóżku cała noc :). Obudził się o 23.30 ale załatwiłam to w 10s. Przed piąta przebudziłam się przekręcając się na drugi boczek i się przestraszyłam męża :D. Nie jestem przyzwyczajona do wspólnego spania :D.

Miłego dnia Dziewczyny!

Agagusia, Misi@, Ania95, Anhydra, smeg lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:

Nigdy nie mieszczę się w 2h i nigdy nie wychodzą mi bakterie. Sikam ok. 6.00, wstawiam do lodówki i zanoszę jak się wyśpię, zjem śniadanko itp ok. 10-11.00

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Przed piąta przebudziłam się przekręcając się na drugi boczek i się przestraszyłam męża :D. Nie jestem przyzwyczajona do wspólnego spania :D.

Miłego dnia Dziewczyny!

hahahaha

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem nowa na forum i chciałam się przywitać. Jestem w trzynastym tygodniu ciąży (12t4d), termin mam na 09. sierpnia. Od razu mam pytanie :) Czy któraś z Was miała prenatalne, które nie wyszły najlepiej? Ja miałam wczoraj i niestety wyszło mi ryzyko 1:255 ZD. To na razie tylko z USG, czekam na wyniki badania krwi i bardzo się denerwuję, bo słyszałam, że często wychodzą gorzej. Chyba dlatego tu trafiłam, potrzebuję jakiegoś pokrzepienia ;)
    Z góry przepraszam, jeśli gdzieś wcześniej ktoś o tym pisał, ale przy małym dziecku nie mam czasu przejrzeć całego forum:)

Ja miałam 1:300ileś tam ze względu na wiek, a po usg+pappa ryzyko zmniejszyło mi się do 1:1000coś tam... Także trzymam kciuki, żebyś i ty tak miała :-)

1usa3e5e2lf96jem.png

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ