Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania95 wrote:Ja jem takie od 3 dni
twaróg, śmietana i szczypiorek
mniam
A ja id tygodniatylko mam jeszcze trochę żółtej papryki i cebuli bialej oprócz szczypioru.
Ania95 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja dziś poza obiadem i płatkami na śniadanie cały dzień jadłam kanapki z awokado i solą. A na kolacje sobie chleb podpieklam w opiekaczu, na to masło, awokado, drobniutko pokrojone pomidory suszone i sól. Ekstaza
. Cos czuje, ze to będzie moje menu na następne dni. No chyba, ze zrobię zapasy awokado tylko po to żeby zwariować na punkcie twarogu z rzodkiewka
.
[/url]
-
Mary Magdalena wrote:Krew pobierali mi wczoraj. Na wyniki czeka się około tygodnia, więc myślę, że do poniedziałku powinny być. Jak bedzie źle, to będą dzwonić. Mam nadzieję, że jednak nie zadzwonią.
A rozważałas zrobienie analizy DNA płodu z krwi obwodowej (NIMFY/SANCO/HARMONY itp)? Sporo kosztuje, ale jest pewny jeśli chodzi o wynik, mniej inwazyjny od amniopunkcji i można wczesniej wykonać.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Frida91 wrote:W ogóle zastanawiam się jak ja mam porobić badania skoro do badania cukru nie można się najadac na noc a do badania moczu nie mogę sikac w nocy
Nie wiem czy to prawidłowo ale ja mocz do badania pobralam w nocy. Jak w nocy że 2 razy wstaje to potem rano nie mam czym nasikac. Sikam często ale w małych ilościach. -
kayama wrote:Nie wiem czy to prawidłowo ale ja mocz do badania pobralam w nocy. Jak w nocy że 2 razy wstaje to potem rano nie mam czym nasikac. Sikam często ale w małych ilościach.
Mocz do badania nie powinien stać dłużej niż 2 h, bo Ci wyjdą w nim bakterie...
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualnyU mnie w posiłkach wieje nuda. Rano zazwyczaj kanapka z jajkiem lub parowka...A potem to budynie, kaszki mamie..czasem zjem obiad choć później żałuję;( przed spaniem na sama myśl o jedzeniu zbiera mi się na wymioty, ale staram się zjeść choć trochę budyniu czy kaszki mannej. Nic innego nie przzelkene. Do picia zimna woda. Oby już mi to minęło.
Ż synkiem w ciazy przytylam 17 kg, po porodzie szybko zeszło mi 20więc specjalnie nie stresuje się waga. Choć narazie też nie tuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 07:04
-
Dziewczyny, czy macie bóle brzucha, które was wybudzaja nad ranem? Ja mam często i nie wiem czy to normalne. Dziś mnie właśnie obudził o 6:30 i nie śpię. Boli nadbrzusze i jakby po bokach całego brzucha i na linii pępka, po bokach w pachwinach kłuje. Nie jest bardzo silny ale budzi. Teraz już troszkę przechodzi..
-
Ja też ciągle bym coś jadła bo mnie ssie i mdli ale nie wiem co
jak nie jem to jest mi niedobrze i muszę coś zjeść
a jak zjem za dużo to też mi niedobrze i zwracam... więc jem mniej i się nie najadam... Jakaś masakra
Bóli brzucha nie mam wcale, raz czy dwa pobolało chwilę coś jak na okres ale dużo lżej i tyle. W 1 ciąży za to bolał mnie jeszcze przed spodziewaną miesiączką ze 2 tyg ale nie pamietam jak długo.
W 1 ciąży przytyłam jakieś 7kg ale tak jak mówiłam urodziłam w 29tyg.
Jutro mam prenatalne i już mam stresa...
Do tego jestem wkurzona bo w piątek miałam mieć wypłatę a zakład sobie leci w kulki i nadal nie dostałam a na jutro na wizytę kasa potrzebna... wrrWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 07:48
-
Larissa90 wrote:Ja też ciągle bym coś jadła bo mnie ssie i mdli ale nie wiem co
jak nie jem to jest mi niedobrze i muszę coś zjeść
a jak zjem za dużo to też mi niedobrze i zwracam... więc jem mniej i się nie najadam... Jakaś masakra
Dzisiaj robię na obiad chili con carnejuż mi slinka leci na samą myśl
-
Syn nam zrobił dziś niespodziankę i przespał sam w swoim łóżku cała noc
. Obudził się o 23.30 ale załatwiłam to w 10s. Przed piąta przebudziłam się przekręcając się na drugi boczek i się przestraszyłam męża
. Nie jestem przyzwyczajona do wspólnego spania
.
Miłego dnia Dziewczyny!Agagusia, Misi@, Ania95, Anhydra, smeg lubią tę wiadomość
[/url]
-
Anhydra wrote:Mocz do badania nie powinien stać dłużej niż 2 h, bo Ci wyjdą w nim bakterie...
Nigdy nie mieszczę się w 2h i nigdy nie wychodzą mi bakterie. Sikam ok. 6.00, wstawiam do lodówki i zanoszę jak się wyśpię, zjem śniadanko itp ok. 10-11.00DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Przed piąta przebudziłam się przekręcając się na drugi boczek i się przestraszyłam męża
. Nie jestem przyzwyczajona do wspólnego spania
.
Miłego dnia Dziewczyny!
hahahahaDrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Mary Magdalena wrote:Cześć dziewczyny. Jestem nowa na forum i chciałam się przywitać. Jestem w trzynastym tygodniu ciąży (12t4d), termin mam na 09. sierpnia. Od razu mam pytanie
Czy któraś z Was miała prenatalne, które nie wyszły najlepiej? Ja miałam wczoraj i niestety wyszło mi ryzyko 1:255 ZD. To na razie tylko z USG, czekam na wyniki badania krwi i bardzo się denerwuję, bo słyszałam, że często wychodzą gorzej. Chyba dlatego tu trafiłam, potrzebuję jakiegoś pokrzepienia
Z góry przepraszam, jeśli gdzieś wcześniej ktoś o tym pisał, ale przy małym dziecku nie mam czasu przejrzeć całego forum:)
Ja miałam 1:300ileś tam ze względu na wiek, a po usg+pappa ryzyko zmniejszyło mi się do 1:1000coś tam... Także trzymam kciuki, żebyś i ty tak miała