Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfelinka wrote:Dziewczyny, które mają detektor. Jak go używacie? Bo nie wiem, czy z moim jest coś nie tak, czy to ja coś źle robię? Przez chwilę słychać szumy, jakby ruchy dziecka, nawet przez chwilkę jakieś tętno słyszałam, ale zanim się wsłuchałam, wszystko ucichło i już nic nie słyszałam, nawet szumów. Cisza w słuchawkach i tyle. Odłożyłam detektor, wróciłam do niego za dłuższą chwilę i to samo. Próbowałam na żel i na oliwkę, ale to nic nie zmienia. Przyłożyłam na próbę do szyji czy nadgarstka i nic nie słychać. Nie wiem, o co chodzi... Jakieś rady?
Ola to dobrze, że się Wami zajęliOdpoczywaj i dbaj o Was.
Chimera super wieści!
A ustawiłaś głośność na maksa? U mnie bez problemu słychać moje tętno w okolicy pachwiny, czy bicie serca...mówisz, że u Ciebie nic?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:A ustawiłaś głośność na maksa? U mnie bez problemu słychać moje tętno w okolicy pachwiny, czy bicie serca...mówisz, że u Ciebie nic?
Tak. Przez chwilę było słychać, a później ucichło i już kompletnie nic nie usłyszałam. Nie zdążyłam poszukać dzieciątka niestety. Może jeszcze spróbuję z inną baterią, jak sugerowała Agagusia, bo nie mam innego pomysłu. Dwa razy było tak, że przez kilka sekund coś łapało, a później już tylko cisza. Zła tylko jestem na to, ale w sumie dołączona do detektora bateria mogła być stara... Zobaczymy.👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
OlaWi wrote:Cześć Mamuśki, wróciłam
2 tygodnie w szpitalu mnie zatrzymali, nie miałam siły, ani chęci pisać. Większość czasu przespałam. Jesteśmy nadal w dwupaku
Krwawienie ustało, krwiak musi się jeszcze wchłonąć, odwarstwienie zasklepić, ale jest sytuacja opanowana. Leżeć, oszczędzać się i leżeć. Pozdrawiam, chyba nie nadrobię tych 60 stron, ale postaram się być teraz na bieżąco.
Ola no to niestety trzeba wyleżeć- nie ma innej rady. W którym miejscu masz krwiaka? Pod kosmówka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 16:20
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Może Wy się tak źle czujecie przez te progesterony i dupki?
U mnie diametralna poprawa jeśli chodzi o mdłości nastąpiła po odstawieniu 200 mg progesteronu dziennie (2x1). Zostały mi tylko witaminy i na noc dopochwowo luteina 100. Ale po dopochwowej nigdy nic mi nie było.
Swoją drogą ciekawe jak długo będę ją brać, jak niektóre z Was do 20 tygodnia?
Ja czekam na kuriera z płytami cd z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży, już od rana jestem w trykotachWolałam kupić coś konkretnego niż posiłkować się internetem bo ponoć w ciązy podczas cwiczeń nie można przekroczyć pulsu powyżej 140. Także odkurzę też i swój pulsometr
W poniedziałek mam wizytę, prenatalne. Mam nadzieję, że lekarz potwierdzi wersję płci (dziewczynka) i będę mogła dalej rozważać damskie imiona, bo jak się okazało nasza propozycja nie do końca spodobała się rodzinie.Anhydra, Agagusia lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:Może Wy się tak źle czujecie przez te progesterony i dupki?
U mnie diametralna poprawa jeśli chodzi o mdłości nastąpiła po odstawieniu 200 mg progesteronu dziennie (2x1). Zostały mi tylko witaminy i na noc dopochwowo luteina 100. Ale po dopochwowej nigdy nic mi nie było.
Swoją drogą ciekawe jak długo będę ją brać, jak niektóre z Was do 20 tygodnia?
Ja czekam na kuriera z płytami cd z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży, już od rana jestem w trykotachWolałam kupić coś konkretnego niż posiłkować się internetem bo ponoć w ciązy podczas cwiczeń nie można przekroczyć pulsu powyżej 140. Także odkurzę też i swój pulsometr
W poniedziałek mam wizytę, prenatalne. Mam nadzieję, że lekarz potwierdzi wersję płci (dziewczynka) i będę mogła dalej rozważać damskie imiona, bo jak się okazało nasza propozycja nie do końca spodobała się rodzinie.
Ale skoro wam sie podoba... Znajoma tez wybrala dla 1szego imie ktore rodzinie tez nie odpowiadalo, wymyslila inne i zalowala ze dala sie przegadac, dala je drugiemu i juz z nikim nawet nie dyskutowala. Wszyscy sie przyzwyczaili i skokarzenie tez sie zmienilo, teraz kojarzy sie tylko z tym chlopcemwiki2, MDW lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
OlaWi, super ze sytuacja opanowana. Wypoczywaj i dbaj o siebie.
Agusia, piękna chusta ❤️.
Ja dziś byłam na prenatalnych w medicover, wyniki testu pappa prawdopodobnie w pt do odbioru. Wszystko ok, NT 1,8, fhr 156.
Zapytałam o płeć i lekarz nie był pewny bo słabo widać ale skłaniałby się ku DZIEWCZYNCE. Czy będę pierwszą u której chłopak zmienił się w dziewczynkę? Ciekawe, który lekarz ma racje. A następną wizytę mam za 5 tyg bo mój lekarz ma urlop. Ciekawość mnie zje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 17:39
Alfa_Centauri, Domi_tur, linka89, Anhydra, Ania95, Chimera, Agagusia, Misi@, wiki2, MDW, Smerfelinka, OlaWi, smeg lubią tę wiadomość
[/url]
-
Cześć, jeśli jesteście z Warszawy i nosicie rozmiar od 34 do 38 to jest jeszcze przecena dżinsów ciążowych (czarnych i granatowych) w H&M Mama w Arkadii - po obniżce 49 zł. Ja niestety noszę większy rozmiar i nie załapałam się na promocję - standardowa cena to 129 zł. Może komuś przyda się takie info. Jestem ciekawa gdzie jeszcze robicie ciążowe zakupy stacjonarne. Czy tylko online?
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
MDW wrote:Ja czekam na kuriera z płytami cd z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży, już od rana jestem w trykotach
Wolałam kupić coś konkretnego niż posiłkować się internetem bo ponoć w ciązy podczas cwiczeń nie można przekroczyć pulsu powyżej 140. Także odkurzę też i swój pulsometr
A dlaczego ma byc to niebezpieczne?
Ja dzis sie lekko zmeczylam, spacerek po gorach w snieguGeneralnie podchodze zdroworozsadkowo staram sie isc wolniejszym tempem, choc wiadomo, ze w ciąży człowiek sie szybciej meczy, nawet jeszcze bez brzucha
Jak wrocilam to mi sie jakos wszystkiego odechcialo, ale jutro planuje znowu maly wypad:)
MDW lubi tę wiadomość
-
Ja z okolic Katowic.
Przy okazji dzisiejszych badań prenatalnych prosiłam doktora żeby rzucił okiem na te torbiel i zmierzył ją na 50mm, wcześniej miała 60mm, to mi daje nadzieję, że może rzeczywiście się wchłonieMDW, OlaWi, Anhydra, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Alfa_Centauri wrote:Cześć, jeśli jesteście z Warszawy i nosicie rozmiar od 34 do 38 to jest jeszcze przecena dżinsów ciążowych (czarnych i granatowych) w H&M Mama w Arkadii - po obniżce 49 zł. Ja niestety noszę większy rozmiar i nie załapałam się na promocję - standardowa cena to 129 zł. Może komuś przyda się takie info. Jestem ciekawa gdzie jeszcze robicie ciążowe zakupy stacjonarne. Czy tylko online?
Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
-
linka89 wrote:A dlaczego ma byc to niebezpieczne?
Ja dzis sie lekko zmeczylam, spacerek po gorach w snieguGeneralnie podchodze zdroworozsadkowo staram sie isc wolniejszym tempem, choc wiadomo, ze w ciąży człowiek sie szybciej meczy, nawet jeszcze bez brzucha
Jak wrocilam to mi sie jakos wszystkiego odechcialo, ale jutro planuje znowu maly wypad:)
Ćwiczenie na wyższym tętnie może powodować niedotlenienie plodu. Osobiście jestem przyzwyczajona do ćwiczeń w innych zakresach i ciężko mi bez pulsometru nie przekroczyć 140. Dla swojego swojego spokoju wolę go ubrać do ćwiczeń. I zazdroszczę spacerów... Niestety u mnie tak śmierdzi na zewnątrz, że spacer w takim smrodzie napewno nic dobrego by nie przybiegł ani mi ani dzieckumuszę czekać na koniec okresu grzewczego...
Jestem z KatowicChimera, OlaWi lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc