Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mierze cisnienie jak jestem u rodziców, oni mają ten na przedramię, ale elektroniczny, a nie ten z pompką. Kiedyś mieli taki nadgarstkowy z Lidla i bardzo przekłamywał wynik, ten cudem też nie jest, ale już lepszy. Jak któraś będzie kupować, to lepiej w sklepie medycznym niż w markecie.
-
Kayama ja też budzę się nad ranem okropnie głodna. Nie od samego początku ciąży, ale od jakiegoś czasu. Najczęściej jak wstanę na siku, to mam takie ssanie. I nie wiem, co z tych dwóch jest przyczyną pobudki
A ja muszę jeszcze czekać pół godziny po euthyroxie, zanim coś zjem... Później jestem ledwo żywa, bo nie dosypiam. Też się zastanawiam, o co chodzi, ale wydaje mi się, że może zbyt wcześnie jem ostatni posiłek i stąd taki głód nad ranem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 10:22
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Julia93 wrote:A jakie tętno wychodzi aktualnie, że się przyczepił? Tak jak dziewczyny mówią, przestań się tak nastawiać na najgorsze. Takim negatywnym myśleniem i przewlekłym stresem bardziej szkodzisz maluszkowi niż same infekcje. Też na jego miejscu bym miała wyższe tętno, jakby mi się matka tak stresowała
-
Jeżeli chodzi o pobranie próbki moczu, to tak jak jedna z Dziewczyn napisała: podmyć się, wytrzeć czystym ręcznikiem i pobrać próbkę ze środkowego strumienia. Dodatkowo polecsm codziennie po kilka łyków naturalnego soku z żurawiny naprzemiennie z wodą z kiszonych ogórków (o ile lubicie). Robię tak codziennie, zaczęłam długo, długo przed ciążą.
Kayama, mnie też budzi głód w nocy. Diabetolog zaleciła mi jeść tuż przed snem białkowy posiłek, żeby dziecko nie było głodne, no ale i tak się budzę. Muszę zjeść jakąś kanapkę/płatki z mlekiem/owoce; później myję zęby, korzystam w toalety, kładę się i nie mogę zasnąć.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Dziewczyny czy robiliście już USG piersi w ciąży? Ja dziś i jest do kitu. Mam zmianę w prawej piersi niejednoznaczna do oceny o niereguym kształcie 12 x5x6 mam a że jestem obciążona rodzinne mama po raku piersi to nam skierowanie na biopsję cienkoiglowa. Bardzo mnie to podłamało. USG robię regularnie.
-
Chimera wrote:U mnie też ciśnienie niskie, max miałam 125 przed wizytą - w przychodni to takie mierzenie, że dzięki, człowiek przychodzi zasapany z drogi, a oni od razu mu na rękę cisną ten cisnieniomierz
Zawsze miałam niskie, u mnie zwykle jest coś w okolicach 105/65.
Ja u lekarza tez mam zawsze wyższe - syndrom białego fartucha[/url]
-
magnolia29 wrote:Dziewczyny czy robiliście już USG piersi w ciąży? Ja dziś i jest do kitu. Mam zmianę w prawej piersi niejednoznaczna do oceny o niereguym kształcie 12 x5x6 mam a że jestem obciążona rodzinne mama po raku piersi to nam skierowanie na biopsję cienkoiglowa. Bardzo mnie to podłamało. USG robię regularnie.
Nie martw się na zapas. Kiedy masz biopsje?
Ja robiłam usg piersi w sierpniu. Teraz w ciąży nie będę robić, tylko już po porodzie, akurat będzie rok.[/url]
-
magnolia29 wrote:Dziewczyny czy robiliście już USG piersi w ciąży? Ja dziś i jest do kitu. Mam zmianę w prawej piersi niejednoznaczna do oceny o niereguym kształcie 12 x5x6 mam a że jestem obciążona rodzinne mama po raku piersi to nam skierowanie na biopsję cienkoiglowa. Bardzo mnie to podłamało. USG robię regularnie.
-
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Ja u lekarza tez mam zawsze wyższe - syndrom białego fartucha
generalnie pomiar ciśnienia powinno się robić po chwili siedzenia, a nie tak w biegu.
-
Julia93 wrote:To pamiętam, więc na podstawie tamtych wynikow jakis lekarz znowu Ci powiedział że jednak tachykardia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 11:03
-
Alfa_Centauri wrote:Kochana, w ciąży małe zmiany łagodne lubią sobie urosnąć pod wpływem hormonów. Jest duża szansa, że miałaś ją przy poprzednim badaniu tylko były niewykrywalne w USG. Biopsji nic się nie bój, poczujesz lekkie ukłucie jak przy zastrzyku przez 5 sekund. Nie można tego nawet nazwać bólem. Miałam już 8 biopsji zmian w piersiach w życiu i wszystko było ok. Ps. Jeśli jest duże prawdopodobieństwo zmiany złośliwej, a dobry specjalista od razu to zobaczy na USG, to raczej na biopsję nie wysyłają tylko od razu wycinają guza w czasie operacji i analizują całość pod mikroskopem. Na kiedy masz skierowanie?
Dzięki Dziewczyny
Termin mam na poniedziałek ale zadzwoniłam do mojej gin i poleciła mi lekarza ma pierwszy termin na 22 lutego ale mam dzwonić w środę mi może coś się zwolni na ten czwartek lub piątek a jak nie to w innym miejscu idę w poniedziałek.
Ja jestem dodatkowo po operacji zmniejszenia piersi i może to coś po tym zostalo. Dla mnie to co jest na zdjęciu zaznaczone wygląda jak to co nie jest zaznaczone. Lekarz bardzo dokładny i dmuchający na zimne.
Teraz tylko myśleć pozytywnieKalija lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:Z dolegliwości czy macie coś takiego? Budzę się w nocy lub nad ranem ok 5 czy 6 wściekłe głodna, ale to potwornie, aż boli brzuch. Zostawiam sobie przy łóżku wieczorem banana i go jem przy tym glodzie no nie daje rady.. Nigdy przed ciąża nie mialam czegoś takiego. Zastanawiam się czy to może dlatego że w ciągu dnia za mało jem, albo mam jakieś nagle duże spadki cukru?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja też mam obciążenie genetyczne. Teraz po 11 latach mama ma nawrót na płucaMyślałam, że juz wszystko będzie dobrze ale nigdy nie można mieć pewności. Cieszę się, ze to tak piersi na płucach a nie rak płuc, zawsze to łagodniejsza wersja. Mam nadzieję, że dobrze się to skończy.
Ja robiłam usg w październiku przez samym zaciążeniem i było ok. Myślisz, że w ciąży trzeba powtórzyć? Jest jakieś większe ryzyko?
Kochana nie martw się na zapas, bo to może być błahostka...moja znajoma tak miała.
Nie każda zmiana to odrazu to najgorsze.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Jak fajnie, że aż tyle z Was ma takiego głodomora, bo myślałam, że dopadł mnie jakiś syndrom "jedzenia za dwoje". Jeśli kogoś zainteresuje na stronie https://1000dni.pl/ są poradniki żywienia dla kobiet w ciąży oraz później dla mamy i maluszka zrobione przez Instytut Matki i Dziecka.
Staram się ich trzymać, ale mam taki apetyt, że marnie mi to idzie.
U mnie na zawroty głowy i słabe samopoczucie pomogła rano słaba kawa z mlekiem. W pracy też czasem piję. Przed ciążą miałam 90/60 i nadal takie mi się utrzymuje.
magnolia29, moja kumpela miała już 3 razy operację i same niezłośliwe zmiany. Życzę Ci, żeby i tak było u Ciebie!Kalija lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Sylvka wrote:Ja też mam obciążenie genetyczne. Teraz po 11 latach mama ma nawrót na płuca
Myślałam, że juz wszystko będzie dobrze ale nigdy nie można mieć pewności. Cieszę się, ze to tak piersi na płucach a nie rak płuc, zawsze to łagodniejsza wersja. Mam nadzieję, że dobrze się to skończy.
Ja robiłam usg w październiku przez samym zaciążeniem i było ok. Myślisz, że w ciąży trzeba powtórzyć? Jest jakieś większe ryzyko?
Kochana nie martw się na zapas, bo to może być błahostka...moja znajoma tak miała.
Nie każda zmiana to odrazu to najgorsze.
Ryzyko nie jest wyższe.ale z tego.co.die orientuje PTG zaleca USG piersiw ciąży