X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze cisnienie jak jestem u rodziców, oni mają ten na przedramię, ale elektroniczny, a nie ten z pompką. Kiedyś mieli taki nadgarstkowy z Lidla i bardzo przekłamywał wynik, ten cudem też nie jest, ale już lepszy. Jak któraś będzie kupować, to lepiej w sklepie medycznym niż w markecie.

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama ja też budzę się nad ranem okropnie głodna. Nie od samego początku ciąży, ale od jakiegoś czasu. Najczęściej jak wstanę na siku, to mam takie ssanie. I nie wiem, co z tych dwóch jest przyczyną pobudki ;) A ja muszę jeszcze czekać pół godziny po euthyroxie, zanim coś zjem... Później jestem ledwo żywa, bo nie dosypiam. Też się zastanawiam, o co chodzi, ale wydaje mi się, że może zbyt wcześnie jem ostatni posiłek i stąd taki głód nad ranem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 10:22

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    A jakie tętno wychodzi aktualnie, że się przyczepił? Tak jak dziewczyny mówią, przestań się tak nastawiać na najgorsze. Takim negatywnym myśleniem i przewlekłym stresem bardziej szkodzisz maluszkowi niż same infekcje. Też na jego miejscu bym miała wyższe tętno, jakby mi się matka tak stresowała :P
    181 miałam na genetycznych potem spadło 2 dni później na 173 i wraz mówi lekarz że tachykardia to w takim razie ten wcześniejszy lekarz się mylił i norma do 180 to bzdura

27a73b5519.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o pobranie próbki moczu, to tak jak jedna z Dziewczyn napisała: podmyć się, wytrzeć czystym ręcznikiem i pobrać próbkę ze środkowego strumienia. Dodatkowo polecsm codziennie po kilka łyków naturalnego soku z żurawiny naprzemiennie z wodą z kiszonych ogórków (o ile lubicie). Robię tak codziennie, zaczęłam długo, długo przed ciążą.

Kayama, mnie też budzi głód w nocy. Diabetolog zaleciła mi jeść tuż przed snem białkowy posiłek, żeby dziecko nie było głodne, no ale i tak się budzę. Muszę zjeść jakąś kanapkę/płatki z mlekiem/owoce; później myję zęby, korzystam w toalety, kładę się i nie mogę zasnąć. ;)

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy robiliście już USG piersi w ciąży? Ja dziś i jest do kitu. Mam zmianę w prawej piersi niejednoznaczna do oceny o niereguym kształcie 12 x5x6 mam a że jestem obciążona rodzinne mama po raku piersi to nam skierowanie na biopsję cienkoiglowa. Bardzo mnie to podłamało. USG robię regularnie.

• Julia93 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pamiętam, więc na podstawie tamtych wynikow jakis lekarz znowu Ci powiedział że jednak tachykardia?

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    U mnie też ciśnienie niskie, max miałam 125 przed wizytą - w przychodni to takie mierzenie, że dzięki, człowiek przychodzi zasapany z drogi, a oni od razu mu na rękę cisną ten cisnieniomierz ;) Zawsze miałam niskie, u mnie zwykle jest coś w okolicach 105/65.

Ja u lekarza tez mam zawsze wyższe - syndrom białego fartucha :D

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:
    Dziewczyny czy robiliście już USG piersi w ciąży? Ja dziś i jest do kitu. Mam zmianę w prawej piersi niejednoznaczna do oceny o niereguym kształcie 12 x5x6 mam a że jestem obciążona rodzinne mama po raku piersi to nam skierowanie na biopsję cienkoiglowa. Bardzo mnie to podłamało. USG robię regularnie.

Nie martw się na zapas. Kiedy masz biopsje?

Ja robiłam usg piersi w sierpniu. Teraz w ciąży nie będę robić, tylko już po porodzie, akurat będzie rok.

aadd84dc14.png[/url]
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Nie martw się na zapas. Kiedy masz biopsje?

Ja robiłam usg piersi w sierpniu. Teraz w ciąży nie będę robić, tylko już po porodzie, akurat będzie rok.

Dopiero przyszły tydzień poniedziałek

• Chimera Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:
    Ja akurat w 6tygodniu miałam termin na USG, bo też mam obciążenie (dokładniej gen check2) i dlatego co pół roku robię. Trzymam kciuki żeby okazało się że to tylko jakaś zmiana hormonalna, czy coś takiego niegroźnego.

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:
    Kochana, w ciąży małe zmiany łagodne lubią sobie urosnąć pod wpływem hormonów. Jest duża szansa, że miałaś ją przy poprzednim badaniu tylko były niewykrywalne w USG. Biopsji nic się nie bój, poczujesz lekkie ukłucie jak przy zastrzyku przez 5 sekund. Nie można tego nawet nazwać bólem. Miałam już 8 biopsji zmian w piersiach w życiu i wszystko było ok. Ps. Jeśli jest duże prawdopodobieństwo zmiany złośliwej, a dobry specjalista od razu to zobaczy na USG, to raczej na biopsję nie wysyłają tylko od razu wycinają guza w czasie operacji i analizują całość pod mikroskopem. Na kiedy masz skierowanie?

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja u lekarza tez mam zawsze wyższe - syndrom białego fartucha :D
    Jak ostatnio przyszłam i najpierw posiedziałam te 10 minut na sofie, to wynik był normalny jak zawsze :) generalnie pomiar ciśnienia powinno się robić po chwili siedzenia, a nie tak w biegu.

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    To pamiętam, więc na podstawie tamtych wynikow jakis lekarz znowu Ci powiedział że jednak tachykardia?
    Tak bo 173 to też za dużo no nic na dniach odbieram papa więc zobaczymy co dalej. Mówi że tętno matki i stres oraz fakt infekcji nie wpływa na serduszko dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 11:03

27a73b5519.png
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Kochana, w ciąży małe zmiany łagodne lubią sobie urosnąć pod wpływem hormonów. Jest duża szansa, że miałaś ją przy poprzednim badaniu tylko były niewykrywalne w USG. Biopsji nic się nie bój, poczujesz lekkie ukłucie jak przy zastrzyku przez 5 sekund. Nie można tego nawet nazwać bólem. Miałam już 8 biopsji zmian w piersiach w życiu i wszystko było ok. Ps. Jeśli jest duże prawdopodobieństwo zmiany złośliwej, a dobry specjalista od razu to zobaczy na USG, to raczej na biopsję nie wysyłają tylko od razu wycinają guza w czasie operacji i analizują całość pod mikroskopem. Na kiedy masz skierowanie?

Dzięki Dziewczyny
    Termin mam na poniedziałek ale zadzwoniłam do mojej gin i poleciła mi lekarza ma pierwszy termin na 22 lutego ale mam dzwonić w środę mi może coś się zwolni na ten czwartek lub piątek a jak nie to w innym miejscu idę w poniedziałek.
    Ja jestem dodatkowo po operacji zmniejszenia piersi i może to coś po tym zostalo. Dla mnie to co jest na zdjęciu zaznaczone wygląda jak to co nie jest zaznaczone. Lekarz bardzo dokładny i dmuchający na zimne.
    Teraz tylko myśleć pozytywnie

Kalija lubi tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Z dolegliwości czy macie coś takiego? Budzę się w nocy lub nad ranem ok 5 czy 6 wściekłe głodna, ale to potwornie, aż boli brzuch. Zostawiam sobie przy łóżku wieczorem banana i go jem przy tym glodzie no nie daje rady.. Nigdy przed ciąża nie mialam czegoś takiego. Zastanawiam się czy to może dlatego że w ciągu dnia za mało jem, albo mam jakieś nagle duże spadki cukru?
    Budzić się nie budzę na jedzenie (do łazienki tak), ale mimo zjedzonej kolacji około 20, muszę zjeść jakiś owoc około 22-22:30. W brzuchu tak burczy,że muszę coś zjeść :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jestem sama z tym głodem :) Ja na kolacje faktycznie mało jem, zwykle jakiś jogurt albo drożdżowke, chyba muszę więcej.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:

Ja też mam obciążenie genetyczne. Teraz po 11 latach mama ma nawrót na płuca :( Myślałam, że juz wszystko będzie dobrze ale nigdy nie można mieć pewności. Cieszę się, ze to tak piersi na płucach a nie rak płuc, zawsze to łagodniejsza wersja. Mam nadzieję, że dobrze się to skończy.

Ja robiłam usg w październiku przez samym zaciążeniem i było ok. Myślisz, że w ciąży trzeba powtórzyć? Jest jakieś większe ryzyko?
    Kochana nie martw się na zapas, bo to może być błahostka...moja znajoma tak miała.
    Nie każda zmiana to odrazu to najgorsze.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Vampire Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak fajnie, że aż tyle z Was ma takiego głodomora, bo myślałam, że dopadł mnie jakiś syndrom "jedzenia za dwoje". Jeśli kogoś zainteresuje na stronie https://1000dni.pl/ są poradniki żywienia dla kobiet w ciąży oraz później dla mamy i maluszka zrobione przez Instytut Matki i Dziecka.
    Staram się ich trzymać, ale mam taki apetyt, że marnie mi to idzie. :)

U mnie na zawroty głowy i słabe samopoczucie pomogła rano słaba kawa z mlekiem. W pracy też czasem piję. Przed ciążą miałam 90/60 i nadal takie mi się utrzymuje.

magnolia29, moja kumpela miała już 3 razy operację i same niezłośliwe zmiany. Życzę Ci, żeby i tak było u Ciebie!

Kalija lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:
    Dopiero przyszły tydzień poniedziałek

Trzymam kciuki! Myśl pozytywnie, na pewno okaże się ze to niegroźne zmiany hormonalne.

magnolia29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Ja też mam obciążenie genetyczne. Teraz po 11 latach mama ma nawrót na płuca :( Myślałam, że juz wszystko będzie dobrze ale nigdy nie można mieć pewności. Cieszę się, ze to tak piersi na płucach a nie rak płuc, zawsze to łagodniejsza wersja. Mam nadzieję, że dobrze się to skończy.

Ja robiłam usg w październiku przez samym zaciążeniem i było ok. Myślisz, że w ciąży trzeba powtórzyć? Jest jakieś większe ryzyko?
    Kochana nie martw się na zapas, bo to może być błahostka...moja znajoma tak miała.
    Nie każda zmiana to odrazu to najgorsze.

Ryzyko nie jest wyższe.ale z tego.co.die orientuje PTG zaleca USG piersiw ciąży

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ