Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUsiasia wrote:Dziewczyny bardziej obeznane w temacie. Moja beta z dziś 19128,00 mIU/ml to prawidłowy wynik?
Wiem, że kluczowy będzie wynik tej bety za 2 dni ale próbuje się sugerować tym co mam dotychczas.
Wlasnie eklera i kapustę kiszoną zagryzam krakersem
Nie rób bety na tym etapie!!!! Niech Cię ręka Losu broni!
Moja beta na poziomie 16 tys miała przyrost 5%. Jesteś pewna, że chcesz przez to przechodzić?
Nie bada się bety na tym poziomie!Usiasia lubi tę wiadomość
-
redken wrote:Alfa, ja też mam takie sytuacje przy heparynie. Pielęgniarka mówiła, że to normalne.
Zastrzyki z heparyny robicie sobie tylko w brzuch czy w jakieś inne miejsca też?
Na razie w brzuch ale zaczynam zastanawiać się nad zewn częścią ud. Macie dużo siniaki? Bo ja miałam chyba tylko raz
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
U mnie jak na razie bez siniaków, robie tylko w brzuch (na prawo lub lewo od pępka w odległoÊci przynajmniej 5 cm od jego centrum) zgodnie z tą instrukcją http://www.thrombosis.pl/Dla_pacjenta-edukacja_files/Clexane%20dla%20pacjenta.pdf
-
nick nieaktualny
-
Ja w poprzedniej ciąży robiłam na.koniec w ramięStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualny
-
Cześć wszystkim!
Według aplikacji poród 13 sierpnia.
6 grudnia beta 97, progesteron 8.4
8 grudnia beta 122, progesteron 6.7
10 grudnia beta 198 , progesteron 4.3
12 grudnia beta 356
Dziś mam wizytę o 18 u lekarza zobaczymy czy cos będzie widać.
Biorę leki na tarczyce euthyrox n25 , duphaston , glucophage xr750, zastrzyki clexane. A oprócz tego witaminę D i pregna plus.
Jestem po dwóch poronieniach na samym początku ciąży.Marimiko lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Ja robię póki co w brzuch. Mama jak przyjedzie to bedzie mnie klika w ramie albo nad pośladkami. U nich ma oddziale pacjentom robi sie tylko w ramię clexane.
A i mam pytanie wstydliwej naturyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 10:54
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Wizyta na 14:45. Odezwe sie zaraz po. Za Ciebie tez trzymam kciuki Misi.
Co do palcz to szybciej niz szwy zakładającym plastry Strips - takie naklejki zliczający brzegi rany, ale jesli nic sid nie rozchodzi to powinno byc Ok. Przemywaj octeniseptem. Gdyby bylo bardzo czerwone, pulsujące to idz do rodzinnego lub chirurga i pewnie jakis miejscowy antybiotyk Ci zapisze.
O tych kropelkach na mdłości nie slyszslam, nid lubię suplementów i wystrzegam sie w ciazy. Ew poszłabym s naturalny imbir i ew Vit b6 o rejestracji leku jesli lekarz zezwoli.
A ja dzis zaliczyłam pierwszy rzyg w tej ciazy. Przyjęłam to jako dobry znak w dniu pierwszej wizyty:)Misi@ lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Olciak niski prpgesteron bierzesz coś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 11:14
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Teraz doczytałam że dupka. On w krwi.nie wychodziStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Ja mam pytanie do dziewczyn, które maja juz tez starsze dzieci...czy podnosicie je notmalnie? Ja staram sie unikac, aczkolwiek wiadomo, ze calkowicie sie nie da, bo czasem trzeba pomoc wejsc na krzesełko czy ubikacje. Ale za każdym razem sie martwie by to nie odbilo sie zle na ciąży
-
Anhydra wrote:Tak naprawdę może być problem z interpretacją tej bety. Chyba będzie się liczył jakikolwiek przyrost bo na tym etapie i przy takich wartościach jak Twoje trudno spodziewać się przyrostów 66% co 48h. Kiedy masz kolejną wizytę? Trzymam kciuki aby Kropek się ujawnił ❤
Kolejną wizytę mam 20.12.2018 u lekarza do którego chodzę.
Wcześniej zapisałam się jeszcze do jakiegoś podobno super na 21.12 (to był pierwszy wolny do niego termin), miałam odwołać, że w obecnej sytuacji zostawię sobię go w zanadrzu w razie gdyby u tego coś nie poszło to pójdę jeszcze do drugiego się upewnić.
Wiem, że pewnie sobie pomyślicie że jestem walnięta tak często chodzić do lekarza ale po tylu latach jak to mówią tonący chwyta się brzytwy...
Sung wrote:Nie rób bety na tym etapie!!!! Niech Cię ręka Losu broni!
Moja beta na poziomie 16 tys miała przyrost 5%. Jesteś pewna, że chcesz przez to przechodzić?
Nie bada się bety na tym poziomie!
Hmm... Ja właśnie bety w ogóle nie chciałam robić ale lekarz mi zalecił ostatnio jak byłam u niego po tej sytuacji z plamieniem, gdzie właśnie było widać 15mm pęcherzyk ale jak to powiedział "nie stwierdził echa zarodka". Powiedział żeby zbadać betę i on wtedy będzie wiedział. Nie wiem o co chodzi, może właśnie chciał sprawdzić czy nie spada, bo chyba ciążę pozamaciczną można wykluczyć przecież widzi chyba już gdzie jest umiejscowiony pęcherzyk.
-
plinka89 wrote:Ja mam pytanie do dziewczyn, które maja juz tez starsze dzieci...czy podnosicie je notmalnie? Ja staram sie unikac, aczkolwiek wiadomo, ze calkowicie sie nie da, bo czasem trzeba pomoc wejsc na krzesełko czy ubikacje. Ale za każdym razem sie martwie by to nie odbilo sie zle na ciąży
-
nick nieaktualny