Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja waży 12.5kg I też muszę nosićStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Agagusia wrote:Malinowa - dawaj! My tu same swoje kobietki:)
ooo nie dodało się, a edytowałam
macie zaparcia?[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Anhydra wrote:Na razie w brzuch ale zaczynam zastanawiać się nad zewn częścią ud. Macie dużo siniaki? Bo ja miałam chyba tylko raz
Udo boli masakrycznie. Ja mam granatowy brzuch, ale ostatnio mi pielęgniarka w przychodni poradziła, żeby przez chwilę po zastrzyku nie wstawać (i wiadomo skórę puścić dopiero po wyjęciu igły). I faktycznie nie robią mi się sińce, co najwyżej kropka. Spróbuj. -
Ja mam zaparcia, wydaje mi sie ze odkąd włączyłam metformine, w ciazy jeszcze gorzej sie zrobiło - a nigdy nie mialam z tym problemow. Przeczytałam kiedys dawno temu o dobrej metodzie dla ciężarnych - dwa kiwi na noc i powiem Ci ze dziala:) sporobuj.
Malinowa Panienka lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
plinka89 wrote:Ja mam pytanie do dziewczyn, które maja juz tez starsze dzieci...czy podnosicie je notmalnie? Ja staram sie unikac, aczkolwiek wiadomo, ze calkowicie sie nie da, bo czasem trzeba pomoc wejsc na krzesełko czy ubikacje. Ale za każdym razem sie martwie by to nie odbilo sie zle na ciąży
Ja co prawda nie mam dzieci, ale czytałam jakiś artykuł, że jesli ciąża przebiega prawidlowo to nie ma przeciwskazać żeby nosić starsze dzieci. Były tam jakieś dokładne dane że do ok 20 kg czy coś takiego.
Nie oszukujmy się że większość kobiet w kolejnych ciążach tak robi:)
Co innego jak są jakieś nieprawidłowości. -
Tak Eva qu sa na pewno bezpieczne. A czy one na prawde musuja?
Ja nosze czasem młodszego synka, 14 kg ale to chyba juz tylko do fotelika, choc uczę go zeby sam wchodził - jezdzi jeszcze tylem, wiec fotelik na bazie, wysoko, ale daje rade:)
Ogolnie moj maz podszedł do ciazy zadaniowo - szuka większego auta. Do jednego nam sis : fotele na tył zmieszczą, ale drugie musimy wymienic. Mozecie cos polecic fajnego, duzego? Chyba skonczy sie na Renault Espace albo Citroenie Grand Picasso. Sharann mi sie podoba z przesuwanymi drzwiami, ale drooogi:(
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Hej dziewczyny!
Gratuluję wszystkim sierpniowym szczęściarom
Nieśmiało się witam, wczoraj zrobiłam 3 różne testy, wyszły pozytywnie (test z Rossmana Facelle najlepszy, polecam na przyszłość ), wieczorem odebrałam betę - 308
Nie wierzę, że się udało, po 1,5 roku starań to moja pierwsza ciąża, zero objawów póki co.
Według różnych kalkulatorów termin byłby na 20 sierpnia.
Najbliższy termin do lekarza prowadzącego mam dopiero na 11.01 bo zależy mi na tym konkretnym. Wtedy pewnie będę miała pierwsze USG. Zastanawiam się tylko czy nie wyżebrać USG wcześniej, przed Świętami czyli 21.12, żeby mieć jakieś potwierdzenie poza beta i testami. Myślicie, że to dobry pomysł? Wtedy byłby 5 tydzień 3 dzień.
Chyba dopiero jak usłyszę serduszko to uwierzę w tą ciążę i wtedy dodam sobie taki suwaczek jak macie.
OlaWi - pisałaś coś o książce z przepisami dla kobiet w ciąży - jaki tytuł?Usiasia, Alfa_Centauri, plinka89, Natalia1992, smeg, Sung, Ania95, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Agagusia znajomi mają renault espace, w środku sporo miejsca i mozna dostawic 2 fotele wtedy pojazd jest 7 osobowy. Tylko jak się z tyłu wysiada to zawsze zahaczysz o te dziury do ktorych sie przypina pasy i potem siniaki na udach.
Moj wujek ma jakiegos peugeota podobnego wielkoscią do espace i on ma właśnie drzwi przesuwne z tyłu. Tylko nie pamiętam co to za model. -
Moja gin mówiła, że Ania Lewandowska wypuściła teraz książkę z przepisami dla ciężarnych i są świetne!
A ja dziś kupiłam sobie prezent - segregator MamyGinekolog, żeby chociaż w tych papierach i wynikach mieć porządekUsiasia, smeg lubią tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:Hej dziewczyny!
Nieśmiało się witam, wczoraj zrobiłam 3 różne testy, wyszły pozytywnie (test z Rossmana Facelle najlepszy, polecam na przyszłość ), wieczorem odebrałam betę - 308
Nie wierzę, że się udało, po 1,5 roku starań to moja pierwsza ciąża, zero objawów póki co.
Najbliższy termin do lekarza prowadzącego mam dopiero na 11.01 bo zależy mi na tym konkretnym. Wtedy pewnie będę miała pierwsze USG. Zastanawiam się tylko czy nie wyżebrać USG wcześniej, przed Świętami czyli 21.12, żeby mieć jakieś potwierdzenie poza beta i testami. Myślicie, że to dobry pomysł? Wtedy byłby 5 tydzień 3 dzień.
Cześć, gratulujemy W 5 tygodniu jest niewielka szansa na bijące serduszko na USG. A badałaś może progesteron? Jeśli będzie nieski to wtedy warto wybrac się wcześniej do gina po luteinę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 14:16
-
trzydziecha wrote:Najbliższy termin do lekarza prowadzącego mam dopiero na 11.01 bo zależy mi na tym konkretnym. Wtedy pewnie będę miała pierwsze USG. Zastanawiam się tylko czy nie wyżebrać USG wcześniej, przed Świętami czyli 21.12, żeby mieć jakieś potwierdzenie poza beta i testami. Myślicie, że to dobry pomysł? Wtedy byłby 5 tydzień 3 dzień.
Z tym USG to powiem Ci zalezy jak się czujesz, jeśli nie dzieje się nic niepokojącego to ja bym sobie chyba dopuściła.
Ja byłam przedwczoraj i miałam USG ze względu na krwawienia to byl 5t2d i teraz tylko się niepotrzebnie denerwuję że coś jest nie tak bo jest duży pecherzyk ale bez echa zarodka
Wy dziewczyny o zaparciach a mnie wrecz przeciwnie jakieś biegunki męczą. Nie dosc ze nie mogę jeść to jeszcze to -
trzydziecha wrote:Hej dziewczyny!
Chyba dopiero jak usłyszę serduszko to uwierzę w tą ciążę i wtedy dodam sobie taki suwaczek jak macie.
OlaWi - pisałaś coś o książce z przepisami dla kobiet w ciąży - jaki tytuł?
To jesteśmy na tym samym etapie. Mój gin tez ma wolny termin dopiero na 7 stycznia, mówi że to w sam raz. Ale ja chyba pójdę właśnie przed samymi świętami do innego. Chcę wiedzieć czy pęcherzyk jest na pewno tam gdzie powinien