Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Agagusia wrote:Jest pęcherzyk, ciałko zolte i zaczątek zarodka:) dostalam wszelakie skierowania, zaświadczenie, recepty na wszystko - nic mam nie odstawiać. Doktorek bardzo fajny:)
AgaAgusia gratuluję! Zatem czekamy teraz na ❤
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Muszę stanąć w obronie Mamy ginekolog. Ona nie twierdziła, že każdorazowo leżenie w ciąży nie ma sensu. Wskazała, że są sytuacje (skracają szyjka, odklejanie kosmówki) kiedy leżenie jest kluczowe. I myślę, że jej osobista tragedia nie ma tu nic do rzeczy.
Myślę, że najpierw trzeba się zagłębić w jej historię by później móc ją oceniać.Anhydra lubi tę wiadomość
-
Agagusia wrote:A propos fotelikow to tak - obaj - 6 latek w takim 15-36, a 3 latek + 4 mieś. jeszcze tylem i jeszcze tak z poltora roku pojeździ. Jestem przeciwnikiem poddupnikow i moje dziecko do tych albo 150cm albo 36 kg w foteliku bedzie jeździło. Na razie nie narzekają.
Ania95 wrote:Trzydziecha!! HEJ jeju, jak ja dawno Cię nie widziałam na forum ale super, że się Wam udało!!! Mega! GRATULUJĘ :*
Hej Ania95! Ciesze sie ze sie spotykamy na fiolecie ))Ania95 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a macie zamiar powiedzieć rodzinie już w Święta czy czekacie jeszcze z tą wiadomością?
Ja z jednej strony chcialabym najpierw uslyszec serduszko i zobaczyć zdjęcie zanim powiem a z drugiej strony Święta wydają mi się idealną okazją na wspaniałą wiadomość. Jak jest u Was? -
Ja planuje powiedziec w I dzien swiat mojej familii w II dzien swiat meza familii. Jako że na wigilii będą osoby postronne które nie muszą wiedzieć powiem tylko najblizszym z adnotacją o dalszej dyskrecji ja widzialam i slyszalam juz serduszko na wizycie w poniedziałek:) nastepna wizyye mam 29.12
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Agagusia wrote:Tak Eva qu sa na pewno bezpieczne. A czy one na prawde musuja?
Ja nosze czasem młodszego synka, 14 kg ale to chyba juz tylko do fotelika, choc uczę go zeby sam wchodził - jezdzi jeszcze tylem, wiec fotelik na bazie, wysoko, ale daje rade:)
Ogolnie moj maz podszedł do ciazy zadaniowo - szuka większego auta. Do jednego nam sis : fotele na tył zmieszczą, ale drugie musimy wymienic. Mozecie cos polecic fajnego, duzego? Chyba skonczy sie na Renault Espace albo Citroenie Grand Picasso. Sharann mi sie podoba z przesuwanymi drzwiami, ale drooogi:(
Żebyś mnie źle nie odebrała z porównaniem, ale mam avensisa kombi i mieścimy się z 4 psami, bagażami, klatkami kennelowymi itp. rozważamy przy wymianie teraz jeszcze RAV4, Kodiaq albo mazde 6 kombi. Koleżanka zachwycona jest touranem, i gdyby nie to, że nienawidzę wyglądau VANów, to bym stawiała na taki
My musimy drugie dokupić (pracujemy oboje w domu, więc 2 auta są zbędne), ale tu w górach jakiś duży 4x4 by nam się przydał...[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Usiasia wrote:Jak miło że grono się powiększa:)
Z tym USG to powiem Ci zalezy jak się czujesz, jeśli nie dzieje się nic niepokojącego to ja bym sobie chyba dopuściła.
Ja byłam przedwczoraj i miałam USG ze względu na krwawienia to byl 5t2d i teraz tylko się niepotrzebnie denerwuję że coś jest nie tak bo jest duży pecherzyk ale bez echa zarodka
Wy dziewczyny o zaparciach a mnie wrecz przeciwnie jakieś biegunki męczą. Nie dosc ze nie mogę jeść to jeszcze to
Ale jej lekarz kazał iść do domu, odpoczywać i nie martwić (nawet się wq..a na niego, że ją tak zostawił). Wróciła na USG, a tam serduszko. Także mówi, że powinnaś czekać![*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
trzydziecha wrote:Dziewczyny a macie zamiar powiedzieć rodzinie już w Święta czy czekacie jeszcze z tą wiadomością?
Ja z jednej strony chcialabym najpierw uslyszec serduszko i zobaczyć zdjęcie zanim powiem a z drugiej strony Święta wydają mi się idealną okazją na wspaniałą wiadomość. Jak jest u Was?
My mówimy w Święta,bo wizyta 19-stego i jak będzie wszystko ok, a będzie to na święta ogłosimy
Dziewczyny, od dwóch dni zajadam się kiszonymi, chyba beta mocno wzrosła teraz myślę o tym progesteronie...zbadać sobie do 19-stego czy czekać już na wizytę spokojnie???Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 19:18
OlaWi lubi tę wiadomość
-
wiki2 wrote:Głodna jestem, zjadlabym coś, a na samą myśl o jedzeniu jest mi niedobrze... mam wieczorne mdłości
ja ostre! zjadłam dziś reniferka z malteesers i mało nie zwróciłam w drodze do domu! dobrze, że szłam spacerem do domu, na świeżym powietrzu, to jakoś poszło ale papryczki piri piri z oliwkami zjadałam z miseczki
Myszowelove wrote:My mówimy w Święta,bo wizyta 19-stego i jak będzie wszystko ok, a będzie to na święta ogłosimy
Dziewczyny, od dwóch dni zajadam się kiszonymi, chyba beta mocno wzrosła teraz myślę o tym progesteronie...zbadać sobie do 19-stego czy czekać już na wizytę spokojnie???
Rób, rób. W razie W dostaniesz leki i tyle Zbadaj - lepiej niepotrzebnie, niż potem się stresować[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Malinowa Panienka wrote:Dziś rozmawiałam o Tobie z moją koleżanką weterynarz i mamą 5 dziewczyn. Jej historia jest taka, że miała pusty pęcherzyk, do tego spłaszczony. Plamiła i trafiła do szpitala, tam już umawiać ją chcieli na zabieg, bo ten pęcherzyk bardziej płaski się robił.
Ale jej lekarz kazał iść do domu, odpoczywać i nie martwić (nawet się wq..a na niego, że ją tak zostawił). Wróciła na USG, a tam serduszko. Także mówi, że powinnaś czekać!
No i jeśli bedzie ok to chyba też na święta powiemy przynajmniej najbliższej rodzinie. Moze być ciężko się obyć bez tego bo w ogóle nic niw mogę jeść a jakiekolwiek sśmierdzące potrawy od razu przyprawiają mnie o mdłości... -
Asiac93 wrote:Witajcie dziewczyny i pozwólcie że dołączę Jestem po In vitro a dokladniej ICSI. 21 Listopada miałam transfer. W Poniedziałek byłam na wizycie beta ponad 2500 a na USG było widać pęcherzyk z ciałkiem żółtym, zarodka jeszcze nie było.
Nie wiem jak liczyć dokładnie tydzień ciąży bo jeśli od dnia ostatniej miesiączki to to 6 tydzień i 3 dzień, ale po becie to chyba trochę wcześniej.
No i nie mam żadnych objawów kompletnie nic nawet piersi nie bolą czym się martwię tym bardziej że czytam was i widzę że wy już mdłości, bole piersi i smaki macie.
Jutro mam kolejną wizytę strasznie się martwię że coś jest nie tak
Kochana masz może już wstępny termin porodu? Dopiszę Cię do listy wtedy
Zaktualizowałam listę- jeśli coś jest nie tak, albo o czymś zapomniałam - dajcie znać!
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualnyJa już po wizycie. Maleństwo ma 6mm . I widziałam bijące serduszko
Mam też torbiel i Polko. Jeśli się nie wchłonie to będę mieć zabieg usunięcia.
Termin według OM 27.07 A według usg 04.08.
Szykuje się więc na sierpieńWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 20:27
Anhydra, Ania95, Usiasia, Myszowelove, Marimiko, smeg, Malinowa Panienka, Agagusia, Sung lubią tę wiadomość
-
smeg wrote:Ja powiedziałam mamie od razu po pozytywnym teście, ale tacie i teściom może powiemy w święta mam wizytę 20.12, więc mam nadzieje że już będzie serduszko
smeg, jesteśmy w tym samym dniu ciąży!
Też chcemy powiedzieć w Święta ale...póki co katuje się ciągle badaniami.
Jeszcze jutro idę ponownie sprawdzić betę i progesteron.
17.12(5t+6d) chcemy iść na USG - pewnie bedzie za wcześnie na serduszko, ale może chociaż cień zarodka?
A 21.12(6t+3d) kolejne USG i mamy nadzieję na
Daj znać jak u Ciebie!smeg lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
My w sumie bardziej ukrywamy całą sytuację żeby nie było "a po co ty to a po co tamto, tak zrób a nie tak". Wiem że można zawsze skomentować ale po co mam się dodatkowo denerwować. Wystarczająco się nasłuchaliśmy podczas starań że pewnie to ze stresu ze trzeba się wyluzować itp. Ludzie potrafią być na tyle niewyrozumiali żeby powiedzieć że żeby zajść w ciążę to trzeba się w ogóle seksić...
wiki2 lubi tę wiadomość