X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Jest pęcherzyk, ciałko zolte i zaczątek zarodka:) dostalam wszelakie skierowania, zaświadczenie, recepty na wszystko - nic mam nie odstawiać. Doktorek bardzo fajny:)

AgaAgusia gratuluję! Zatem czekamy teraz na ❤

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Muszę stanąć w obronie Mamy ginekolog. Ona nie twierdziła, že każdorazowo leżenie w ciąży nie ma sensu. Wskazała, że są sytuacje (skracają szyjka, odklejanie kosmówki) kiedy leżenie jest kluczowe. I myślę, że jej osobista tragedia nie ma tu nic do rzeczy.

Myślę, że najpierw trzeba się zagłębić w jej historię by później móc ją oceniać.

Anhydra lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A propos fotelikow to tak - obaj - 6 latek w takim 15-36, a 3 latek + 4 mieś. jeszcze tylem i jeszcze tak z poltora roku pojeździ. Jestem przeciwnikiem poddupnikow i moje dziecko do tych albo 150cm albo 36 kg w foteliku bedzie jeździło. Na razie nie narzekają.
    Super:) :) mój Dziobek dopiero poltora roku, ale kupilismy MaxWaya, więc trochę pojeździmy tylem:) :) też jestem przeciwniczka poddupnikow:) :) gratuluje dobrych wieści na wizycie:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Trzydziecha!! HEJ :D jeju, jak ja dawno Cię nie widziałam na forum :D ale super, że się Wam udało!!! Mega! GRATULUJĘ :*

Hej Ania95! Ciesze sie ze sie spotykamy na fiolecie :)))

Ania95 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie zamiar powiedzieć rodzinie już w Święta czy czekacie jeszcze z tą wiadomością?
    Ja z jednej strony chcialabym najpierw uslyszec serduszko i zobaczyć zdjęcie zanim powiem a z drugiej strony Święta wydają mi się idealną okazją na wspaniałą wiadomość. Jak jest u Was?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje powiedziec w I dzien swiat mojej familii w II dzien swiat meza familii. Jako że na wigilii będą osoby postronne które nie muszą wiedzieć:) powiem tylko najblizszym z adnotacją o dalszej dyskrecji ;) ja widzialam i slyszalam juz serduszko na wizycie w poniedziałek:) nastepna wizyye mam 29.12

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Tak Eva qu sa na pewno bezpieczne. A czy one na prawde musuja?:)

Ja nosze czasem młodszego synka, 14 kg ale to chyba juz tylko do fotelika, choc uczę go zeby sam wchodził - jezdzi jeszcze tylem, wiec fotelik na bazie, wysoko, ale daje rade:)

Ogolnie moj maz podszedł do ciazy zadaniowo - szuka większego auta. Do jednego nam sis : fotele na tył zmieszczą, ale drugie musimy wymienic. Mozecie cos polecic fajnego, duzego? Chyba skonczy sie na Renault Espace albo Citroenie Grand Picasso. Sharann mi sie podoba z przesuwanymi drzwiami, ale drooogi:(

Żebyś mnie źle nie odebrała z porównaniem, ale mam avensisa kombi i mieścimy się z 4 psami, bagażami, klatkami kennelowymi itp. ;) rozważamy przy wymianie teraz jeszcze RAV4, Kodiaq albo mazde 6 kombi. Koleżanka zachwycona jest touranem, i gdyby nie to, że nienawidzę wyglądau VANów, to bym stawiała na taki :)

My musimy drugie dokupić (pracujemy oboje w domu, więc 2 auta są zbędne), ale tu w górach jakiś duży 4x4 by nam się przydał...

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Jak miło że grono się powiększa:)
    Z tym USG to powiem Ci zalezy jak się czujesz, jeśli nie dzieje się nic niepokojącego to ja bym sobie chyba dopuściła.
    Ja byłam przedwczoraj i miałam USG ze względu na krwawienia to byl 5t2d i teraz tylko się niepotrzebnie denerwuję że coś jest nie tak bo jest duży pecherzyk ale bez echa zarodka :/

Wy dziewczyny o zaparciach a mnie wrecz przeciwnie jakieś biegunki męczą. Nie dosc ze nie mogę jeść to jeszcze to :/
    Dziś rozmawiałam o Tobie z moją koleżanką weterynarz i mamą 5 dziewczyn. Jej historia jest taka, że miała pusty pęcherzyk, do tego spłaszczony. Plamiła i trafiła do szpitala, tam już umawiać ją chcieli na zabieg, bo ten pęcherzyk bardziej płaski się robił.
    Ale jej lekarz kazał iść do domu, odpoczywać i nie martwić (nawet się wq..a na niego, że ją tak zostawił). Wróciła na USG, a tam serduszko. Także mówi, że powinnaś czekać!

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głodna jestem, zjadlabym coś, a na samą myśl o jedzeniu jest mi niedobrze... mam wieczorne mdłości

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Myszowelove Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Dziewczyny a macie zamiar powiedzieć rodzinie już w Święta czy czekacie jeszcze z tą wiadomością?
    Ja z jednej strony chcialabym najpierw uslyszec serduszko i zobaczyć zdjęcie zanim powiem a z drugiej strony Święta wydają mi się idealną okazją na wspaniałą wiadomość. Jak jest u Was?

My mówimy w Święta,bo wizyta 19-stego i jak będzie wszystko ok, a będzie to na święta ogłosimy :)
    Dziewczyny, od dwóch dni zajadam się kiszonymi, chyba beta mocno wzrosła :D teraz myślę o tym progesteronie...zbadać sobie do 19-stego czy czekać już na wizytę spokojnie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 19:18

OlaWi lubi tę wiadomość

74di3e5ewh0bo3f8.png
    w4sqskjoba8oxpzl.png

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Głodna jestem, zjadlabym coś, a na samą myśl o jedzeniu jest mi niedobrze... mam wieczorne mdłości

ja ostre! zjadłam dziś reniferka z malteesers i mało nie zwróciłam w drodze do domu! dobrze, że szłam spacerem do domu, na świeżym powietrzu, to jakoś poszło :) ale papryczki piri piri z oliwkami zjadałam z miseczki :D
    Myszowelove wrote:
    My mówimy w Święta,bo wizyta 19-stego i jak będzie wszystko ok, a będzie to na święta ogłosimy :)
    Dziewczyny, od dwóch dni zajadam się kiszonymi, chyba beta mocno wzrosła :D teraz myślę o tym progesteronie...zbadać sobie do 19-stego czy czekać już na wizytę spokojnie???

Rób, rób. W razie W dostaniesz leki i tyle :) Zbadaj - lepiej niepotrzebnie, niż potem się stresować :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na chińczyka... pierwszy raz od jakichś 5lat...nie jadam takich rzeczy... źle ze mną

Malinowa Panienka, Anhydra lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się jeszcze zastanawiamy czy powiedzieć w święta. Tak jak Ty chciałam dopiero jak będzie serduszko ale z drugiej strony kusi nas powiedzieć rodzicom i teściom :)

• smeg Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam mamie od razu po pozytywnym teście, ale tacie i teściom może powiemy w święta :) mam wizytę 20.12, więc mam nadzieje że już będzie serduszko :)

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Dziś rozmawiałam o Tobie z moją koleżanką weterynarz i mamą 5 dziewczyn. Jej historia jest taka, że miała pusty pęcherzyk, do tego spłaszczony. Plamiła i trafiła do szpitala, tam już umawiać ją chcieli na zabieg, bo ten pęcherzyk bardziej płaski się robił.
    Ale jej lekarz kazał iść do domu, odpoczywać i nie martwić (nawet się wq..a na niego, że ją tak zostawił). Wróciła na USG, a tam serduszko. Także mówi, że powinnaś czekać!
    To czekanie jest najgorsze :p Chyba zacznę robić jakieś dekorację świąteczne dla zabicia czasu bo troche się obawiam wziąć za jakies większe porzadki :/ Trzeba jakoś do 20-go wytrwać.
    No i jeśli bedzie ok to chyba też na święta powiemy przynajmniej najbliższej rodzinie. Moze być ciężko się obyć bez tego bo w ogóle nic niw mogę jeść a jakiekolwiek sśmierdzące potrawy od razu przyprawiają mnie o mdłości...

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiac93 wrote:
    Witajcie dziewczyny i pozwólcie że dołączę :) Jestem po In vitro a dokladniej ICSI. 21 Listopada miałam transfer. W Poniedziałek byłam na wizycie beta ponad 2500 a na USG było widać pęcherzyk z ciałkiem żółtym, zarodka jeszcze nie było.
    Nie wiem jak liczyć dokładnie tydzień ciąży bo jeśli od dnia ostatniej miesiączki to to 6 tydzień i 3 dzień, ale po becie to chyba trochę wcześniej.
    No i nie mam żadnych objawów kompletnie nic nawet piersi nie bolą czym się martwię tym bardziej że czytam was i widzę że wy już mdłości, bole piersi i smaki macie.
    Jutro mam kolejną wizytę strasznie się martwię że coś jest nie tak :(

Kochana masz może już wstępny termin porodu? Dopiszę Cię do listy wtedy ;)

Zaktualizowałam listę- jeśli coś jest nie tak, albo o czymś zapomniałam - dajcie znać!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Maleństwo ma 6mm . I widziałam bijące serduszko ;)
    Mam też torbiel i Polko. Jeśli się nie wchłonie to będę mieć zabieg usunięcia.
    Termin według OM 27.07 A według usg 04.08.
    Szykuje się więc na sierpień;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 20:27

Anhydra, Ania95, Usiasia, Myszowelove, Marimiko, smeg, Malinowa Panienka, Agagusia, Sung lubią tę wiadomość

• MDW Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Ja powiedziałam mamie od razu po pozytywnym teście, ale tacie i teściom może powiemy w święta :) mam wizytę 20.12, więc mam nadzieje że już będzie serduszko :)

smeg, jesteśmy w tym samym dniu ciąży!
    Też chcemy powiedzieć w Święta ale...póki co katuje się ciągle badaniami.
    Jeszcze jutro idę ponownie sprawdzić betę i progesteron.
    17.12(5t+6d) chcemy iść na USG - pewnie bedzie za wcześnie na serduszko, ale może chociaż cień zarodka?
    A 21.12(6t+3d) kolejne USG i mamy nadzieję na <3

Daj znać jak u Ciebie!

smeg lubi tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za to od razu po pozytywnym teście powiedzieliśmy wszystkim :) więc w święta możemy mówić jedynie jak po wizycie, którą mamy w sobotę :)

plinka89 lubi tę wiadomość

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sumie bardziej ukrywamy całą sytuację żeby nie było "a po co ty to a po co tamto, tak zrób a nie tak". Wiem że można zawsze skomentować ale po co mam się dodatkowo denerwować. Wystarczająco się nasłuchaliśmy podczas starań że pewnie to ze stresu ze trzeba się wyluzować itp. Ludzie potrafią być na tyle niewyrozumiali żeby powiedzieć że żeby zajść w ciążę to trzeba się w ogóle seksić...

wiki2 lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ