Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
MDW wrote:OMG! Już widziałaś ?!
Mamy podobny wiek ciąż i termin ale zaskoczyłaś mnie, że już!
Ja się obawiam, że w przyszły poniedziałek nic nie zobaczę.
A mogę dopytać jaką masz betę i ile miał zarodek CRL?
W Poniedziałek betę miałam 2500 i na Usg byl tylko pecherzyk z cialkiem zóltym a dziś już nie badali bety tylko Usg Też się bardzo bałam że nie będzie jeszcze widać ale jednak a to minęły tylko 3 dni Tak więc myślę że u ciebie w poniedziałek też już będzie mrugające serduszko.
Zarodek miał 2,5mm.MDW, Anhydra lubią tę wiadomość
Wiek 25 lat
Niedoczynność tarczycy L-Thyroxin 75
AMH 9,96
Początek stymulacji 29.10.2108
Punkcja 16.11.2018
Transfer 21.11. 2018
13.12.2018 jest ❤
-
trzydziecha wrote:A od jakiej wartosci bety teoretycznie juz cos moze widac?
Teoretycznie niby od 1000, ale u mnie na przykład, chyba z powodu tyłozgiecia ani razu nie było nic widać przy takiej wartości. ..
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Usiasia wrote:Oprócz nas u mnie wie tylko moja przyjaciolka. Ona zawsze służy radą ale nie ocenia i wiem że mogę jej powiedziec o wszystkim.
Meh... ja się najadlam i właśnie znow mnie mega mdli. Chyba sie to dobrze nie skonczy...
zjadłam papryczki z serem w środku i kanapki i mogę umrzećUsiasia, wiki2 lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Anhydra wrote:Teoretycznie niby od 1000, ale u mnie na przykład, chyba z powodu tyłozgiecia ani razu nie było nic widać przy takiej wartości. ..
Mi przy tyłozgięciu doktor kazał spać na brzuchu cały pierwszy trymestr staram się no[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
My mówimy na swieta, jesli wczesniej zobaczymy serduszko. Uwazam ze powiedziec tak wczesnie moge tym ktorzy w razie niepowodzenia i tak sie dowiedzą, wtedy nie ukrywam. Dalsze osoby w późniejszym czasie beda sie dowiadywały.
Z drugim dzieckiem mielismy termin na 17.08 i powiedzieliśmy tez w swieta:) byla bardzo miła niespodzianka, kazdny dostal mala skarpetkę zapakowana, z karteczka ze juz w sierpniu zostanie babcia/dziadkiem. Teraz planujemy dac druga 'do pary'
Ja sie obawiam ze wszyscy pomyślą ze to wpadka, bo kto to widzial 3 dzieci, choc wisi mi to kto co pomyśli, to jednak troche smutno jak ciaza wystaraba, po przejściach a tu ze niby wpadka:(
Dzis gin zebrał ze mna dokładny wywiad i wyszlo ze 2 biochemiczne potraktował jako wczesne poronienia, do tego 2 cc, no i w każdej ciazy krwawienie (pierwsza - 5 tydzien, leki+lezenie, druga-32 tc, patologia ciazy) i wyszlo ze mam taaaki wywiad:( choc mowie mu ze gdybym na jednym poprzestała to bylby Ok, a ze sie 3 zachciało to tak wyszlo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 23:10
Malinowa Panienka, Usiasia lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Dziewczyny, duphaston mam brać 3 dziennie co około 8h brałam o 8,16 i 24 a wczoraj o 24 przegapiłam bo nawet nie wiem kiedy zasnęłam i wzięłam teraz bo akurat otworzyłam oko.
Kolejną tabletkę wziąć za 8h czy o 8:00 jak wcześniej? Kurcze ale dałam ciała -
Usiasia wrote:Dziewczyny, duphaston mam brać 3 dziennie co około 8h brałam o 8,16 i 24 a wczoraj o 24 przegapiłam bo nawet nie wiem kiedy zasnęłam i wzięłam teraz bo akurat otworzyłam oko.
Kolejną tabletkę wziąć za 8h czy o 8:00 jak wcześniej? Kurcze ale dałam ciała
Ja bym wzięła kolejną tabl wyjątkowo teraz o 10 a potem normalnie (16, 24)
Usiasia wrote:Dziewczyny, duphaston mam brać 3 dziennie co około 8h brałam o 8,16 i 24 a wczoraj o 24 przegapiłam bo nawet nie wiem kiedy zasnęłam i wzięłam teraz bo akurat otworzyłam oko.
Kolejną tabletkę wziąć za 8h czy o 8:00 jak wcześniej? Kurcze ale dałam ciała
Podziwiam Cię że tak pilnujesz skrupulatnie tych godzin...ja mam dupka 2x dziennie i rano biorę jak się obudzę (staram się nie później niż 9) a wieczorem tak ok.18-19...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 07:13
Ja na Twoim miejscu od dzisiaj wyznaczyłabym sobie nowe godziny 5-6, 14-15 i 21-22. Bo o 24 to wiadomo ze bedziesz zapominała bo zaśniesz nie jeden raz.
U mnie rytuałem juz chyba od niedzieli jest drzemka godzina-poltorej popoludniu, wtedy jestem w stanie funkcjonować wieczorem do tej 23. Wczoraj sie nie położyłam, bo nie mialam kiedy. Wieczorem o 19 tak padłam nagle ze maz wrócił po 20 to nawet nie usłyszałam, dzieciom bajki włączyłam i tyle, zasnęłam. Maz mi potem opowiadał ze grał jeszcze z dziecmi w cos, ze zakupy przyjechały (zamawiam ostatnio spożywane przez neta-polecam), a ja jak skala spałam i nic nie pamietam.
A potem sie przebudziłem, napiłam soku pomarańczowego, zjadłam kilka orzechów, wzielam wszystkie moje wieczorne tabletki i wtedy poczułam ze no nie ma siły, zaraz rzygne. Slabo, bo nie wiadomo ile z tych tabletek przez 15 min die wchłonęło, No i takich wartościowych orzechów bylo mi żal do kibla zwrocic:) położyłam sie plackiem i przypomniałam sobie sposób z poprzedniej ciazy - zjesc troche suchej bułki! I wiecie ze pomogło, prawie od razu zrobiło mi sie lepiej az w koncu zasnęłam, spróbujcie, moze na Was tez dziala.Anhydra, Usiasia, plinka89 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
Anhydra - gratuluje skończonego 8 tygodnia. O jej, to juz 9 u Ciebie leci! Super:)
Dziewczyny, a planujecie robic test typu Harmony/Panorama/Nifty?
Juz od 9 tygodnia mozna.Anhydra, Usiasia lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
Agagusia wrote:Anhydra - gratuluje skończonego 8 tygodnia. O jej, to juz 9 u Ciebie leci! Super:)
Juz od 9 tygodnia mozna.
Ja na razie nie szaleje z diagnostyką...czekam cierpliwie do kolejnej wizyty 27 grudnia. Jak będzie wszystko ok to może wreszcie zacznę się naprawdę cieszyć tą ciążą. Nawet nie mam jeszcze karty ciąży założonej. Jak to mój gin powiedział- "wszystko małymi krokami". Tego się trzymamUsiasia lubi tę wiadomość
Agagusia wrote:Ja na Twoim miejscu od dzisiaj wyznaczyłabym sobie nowe godziny 5-6, 14-15 i 21-22. Bo o 24 to wiadomo ze bedziesz zapominała bo zaśniesz nie jeden raz.
W sobotę na święta przyjeżdża moja mama i zaprasza na niedzielę na obiad. Bede musiała jakoś się wymiksować bo jie dam rady przy tych zapachach jedzeniowych. Zastanawiam się czy nie będę musiała jej powiedzieć bo święta u nas a ja w lesie ze sprzataniem. Wczoraj zaczęłam coś ogarniać to po godzinie koniec bo już mnie brało na wymioty a zauważyłam tez ze jak wtedy się położę i prześpię to jest lepiej... -
Anhydra wrote:Podziwiam Cię że tak pilnujesz skrupulatnie tych godzin...ja mam dupka 2x dziennie i rano biorę jak się obudzę (staram się nie później niż 9) a wieczorem tak ok.18-19...
-
nick nieaktualnyNie mam ochoty w ogóle nikomu mówić. I tak wszyscy uznają, że w tym wieku to wpadka.
Dzieciom trzeba, bo nie kumają, czemu ciągle nie mam siły na nic...
wiki2 wrote:Sung w jakim wieku masz dzieci?
9 i 11.
Agagusia wrote:A propos fotelikow to tak - obaj - 6 latek w takim 15-36, a 3 latek + 4 mieś. jeszcze tylem i jeszcze tak z poltora roku pojeździ. Jestem przeciwnikiem poddupnikow i moje dziecko do tych albo 150cm albo 36 kg w foteliku bedzie jeździło. Na razie nie narzekają.
no... powodzenia u mnie dzikie awantury. Nawet mąż przeciwko mnie. Córka już powyżej 150, więc bez fotelika. Syn jeszcze nie (9 lat). W foteliku źle układał mu się pas. Lepiej jest na poddupniku. Uparłam się, więc jeździ. Gdyby mąż był po mojej stronie to co innego. Tylko 1 jego kolega jeździ jeszcze na poddupniku. Reszta już nawet ze 1-2 lata nie jestem bardzo za bezpieczną jazdą (moje dzieci jako ostatnie przestają w nich jeździć), ale tej nagonki na poddupniki nie rozumiem. Nie mam styropianowego, tylko porządny, przypięty do auta. W foteliku było mu już niewygodnie.
-
Agagusia wrote:Anhydra - gratuluje skończonego 8 tygodnia. O jej, to juz 9 u Ciebie leci! Super:)
Juz od 9 tygodnia mozna.
Ja planuje poki co tylko usg z badan prenatalnych, po nowym roku mam umowic sie na termin -
Ja bym chciala te badania zrobić, ale niestety nie są na moja kieszeń
Dzisiaj znowu mdłości od rana..jedrn dzien przerwy i od nowa...Usiasia lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Ja zrobię badania prenatalne wg FMF z testem Pappa, bo takie rekomendowaly obydwie moje panie ginekolog. Jak wszystko będzie ok to żadnych genetycznych nie robię najbliższą wizytę mam na 10.01 a potem 15.01 idę na prenatalne
Choć kusi mnie żebyś pójść w przyszłym tygodniu gdziekolwiek i sprawdzić jak się ma fasolka, bo na obiedzie ślubnym na pewno powiemy reszcie rodzinyAnhydra, Marimiko lubią tę wiadomość
-
ja nie orientuje sie co to za badania ale poczekam na pierwszą wizytę u lekarza prowadzącego (11.01) i zobacze co mi zaproponuje.
Mam miec wyjazd sluzbowy na poczatku tycznia, tylko 4 dni i tylko 2,5h lot ale kurcze roznie pisza o tych lotach w 1 trymestrze. Na ogol chyba nie ma co odwolywac chyba, co myslicie? Tez srednio chce juz mowic przelozonej ze ciaza (jeszcze zanim potwierdze to z lekarzem )