Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy tak jak w poprzedniej ciąży chcemy rodziców poinformować w dniu babci i dziadka. Choć ja wyprawia święta i nie wiem jak to zrobic...bo odrzuca mnie od zapachu i smaku kwaśnego.. słodkiego czy ostrego. Jem tylko jałowe rzeczy.
wiki2 lubi tę wiadomość
-
Ja czekam do świąt, bo mam taką teściową, że jak usłyszy o czyjejś ciąży na wczesnym etapie, to komentuje ze to nic pewnego, ze może być roznie, ze moze " poleciec ". Pewnie, ze moze! Ale znam niestety przypadki, ze i w pozniejszym etapie różne przykre rzeczy sie dzieja. Trzeba miec nadzieje i myslec pozytywnie. Czekamy wiec do swiat, bo jak uslyszy ze to 8/9 tc to juz da mi spokoj z glupimy komentarzami, a nie chce zeby tak gadala o mojej kruszynce! Wiecie o co mi chodzi? Kobieta potrzebuje wsparcia a nie dołowania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 21:12
smeg, Marimiko, plinka89, Malinowa Panienka, Agagusia, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Usiasia wrote:My w sumie bardziej ukrywamy całą sytuację żeby nie było "a po co ty to a po co tamto, tak zrób a nie tak". Wiem że można zawsze skomentować ale po co mam się dodatkowo denerwować. Wystarczająco się nasłuchaliśmy podczas starań że pewnie to ze stresu ze trzeba się wyluzować itp. Ludzie potrafią być na tyle niewyrozumiali żeby powiedzieć że żeby zajść w ciążę to trzeba się w ogóle seksić...
No i tu niestety masz rację.
Z jednej strony nie chce mi się ukrywać ciąży, wymyślać czemu odmawiam lampki wina itd., a z drugiej strony boję się salwy "dobrych rad". Na dodatek jestem wegatarianką, więc pewnie się nasłucham, że teraz TO DLA DZIECKA MUSZĘ ZACZĄĆ JEŚĆ MIĘSKO...2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
nick nieaktualnyUsiasia wrote:O to tez super pomysł żeby w dniu babci/dziadka poinformować
03.01 idę na kolejną wizytę i wówczas się okaże czy będę mieć używana ta torbiel. Jeśli tak to pewnie powiemy wcześniej;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 21:23
-
trzydziecha wrote:Dziewczyny a macie zamiar powiedzieć rodzinie już w Święta czy czekacie jeszcze z tą wiadomością?
Ja z jednej strony chcialabym najpierw uslyszec serduszko i zobaczyć zdjęcie zanim powiem a z drugiej strony Święta wydają mi się idealną okazją na wspaniałą wiadomość. Jak jest u Was?
u nas juz najblizsi wyajemniczeni, wiem trochę szybko, ale bylam tak podekscytowana tym, ze jest to jednak ciąża pojedyncza, że miałam ochotę podzielić się tą wiadomością z całym swiatem :p -
A u mnie wiedzą rodzice i tesciowie i siostra też, powiedzieliśmy jak zobaczyliśmy serduszko na usg.
Wiem, że różnie bywa, ale trzeba umieć przeżywać radosne i smutne chwile z bliskimi,łatwiej jest mi oddać losowi to co ma się zdarzyć i po prostu cieszę się ze wszystkimi ze stanu w jakim jestem -
MDW wrote:No i tu niestety masz rację.
Z jednej strony nie chce mi się ukrywać ciąży, wymyślać czemu odmawiam lampki wina itd., a z drugiej strony boję się salwy "dobrych rad". Na dodatek jestem wegatarianką, więc pewnie się nasłucham, że teraz TO DLA DZIECKA MUSZĘ ZACZĄĆ JEŚĆ MIĘSKO...
Moja teściowa i wszystkie kobiety od strony mojego niemęża nie rozumieją jak można mieć problem z zajściem albo z utrzymaniem ciąży. One wszystkie zachodziły od razu i wszystko było ok wiec nie chce mi się sluchac czym to ja się martwię.MDW lubi tę wiadomość
-
MDW - ja wegetarianka nie jestem, a w ciazy od mięsa mnie odrzuca, chyba, ze nie widzę jego obróbki :p
A jak u Was reakcje na wiadomość? Bo nas rodzinka trochę rozczarowala... Zdawali sobie sprawę, ze w przyszłości chcemy miec 2 dziecko, ale chyba mysleli, ze bedziemy dłużej czekac. Oczywiście po namyśle wszyscy nam gratulowali, ale pierwsza reakcja to bylo przeogromne zdziwienie, tak jakby mysleli, ze wpadliśmyMDW lubi tę wiadomość
-
Marimiko wrote:Kochana masz może już wstępny termin porodu? Dopiszę Cię do listy wtedy
Zaktualizowałam listę- jeśli coś jest nie tak, albo o czymś zapomniałam - dajcie znać!
Tak termin mam wpisany 14.08.2019
A dziś na Usg widziałam pulsujace serduszko przepiękny widokDomi_tur, Anhydra, Agagusia, Marimiko, Myszowelove, Misi@ lubią tę wiadomość
Wiek 25 lat
Niedoczynność tarczycy L-Thyroxin 75
AMH 9,96
Początek stymulacji 29.10.2108
Punkcja 16.11.2018
Transfer 21.11. 2018
13.12.2018 jest ❤
-
Asiac93 wrote:Tak termin mam wpisany 14.08.2019
A dziś na Usg widziałam pulsujace serduszko przepiękny widok
OMG! Już widziałaś ?!
Mamy podobny wiek ciąż i termin ale zaskoczyłaś mnie, że już!
Ja się obawiam, że w przyszły poniedziałek nic nie zobaczę.
A mogę dopytać jaką masz betę i ile miał zarodek CRL?2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Usiasia wrote:Przecież jeśli jesteś wegetarianką od dłuższego czasu to wiesz jak się odżywiać i co czym zastąpić. Ja nie jadłam mięsa przez 5 lat tylko dlatego ze nie chciałam a jak poznałam mojego to wiecznie słyszałam zjedz mięsko jak można mięsa nie jeść... Do tej pory raczej rzadko jadam mięso jakieś 2-3razy w tygodniu.
Moja teściowa i wszystkie kobiety od strony mojego niemęża nie rozumieją jak można mieć problem z zajściem albo z utrzymaniem ciąży. One wszystkie zachodziły od razu i wszystko było ok wiec nie chce mi się sluchac czym to ja się martwię.
Zachodziły, bo nie było tak testów i usg i jak im spóźniał @ i nagle był, to nie brały pod uwagę poronienia... Więc teraz taki mundre wszystkie! jak mnie to wkurzasmeg lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Dziewczyny juz tu pisały ze każda w sumie ma inaczej jeśli chodzi o czas kiedy cokolwiek widać + różne sprzęty u lekarzy. Ja mam w sumie termin dzień przed wami a 2 dni temu był tylko pęcherzyk także nie ma chyba reguły (liczę ze wszystko u mnie jest jak należy)
-
Malinowa Panienka wrote:Zachodziły, bo nie było tak testów i usg i jak im spóźniał @ i nagle był, to nie brały pod uwagę poronienia... Więc teraz taki mundre wszystkie! jak mnie to wkurza
-
Usiasia wrote:Mojego chłopa siostra miała syna i chcieli drugie to po pół roku jak im się nie udawało to już chodziła i płakała a jak nam nie szło to już drugie dziecko miała na świecie i ciągle mądre rady że za bardzo się stresuje my i to przez to. Nawet jak wykryto u mnie cykle bezowulacyjne to oni twierdzili że to może być problem męski nadal...
Ja prdl. Ciocie dobra rada! Ale powiem Ci, że i tak miło, że to jego siostra i nie zwalała na Ciebie Zawsze swoich się broni
Na szczęście moje psiapsióły normalne i mocno wspierały i czekały na wiadomość Więc przynajmniej się ciesze, że żadne "mądrych" rad nie miały[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
U mnie dziś nic nie było widać. Endometrium pogrubione i na tym się skończyło. Do tego gin zapisałam się dopiero na 4 stycznia Bo wyjeżdża. Myślę czy w między czasie nie skoczyć gdzieś indziej. Bete miałam wczoraj 356 wiec nie spodziewałam się że coś zobaczę. Według wyliczenia gin z @ to 5+1.Według aplikacji na tel 5+2. Skomplikowane to wszystko.🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Wlasnie tez boje sie ewentualnych super rad albo komentarzy, a co najgorsza nie daj Boze tlumaczenia sie jakby jednak cos sie nie udalo
Dzien Babci i Dziadka to super pomysl choc i tak wstepnie planowalam jeszcze pozniej oznajmic, ale faktycznie Swieta i Dzien B/D to super okazje, mozna zmienic je na niezapomniane -
Olciak wrote:U mnie dziś nic nie było widać. Endometrium pogrubione i na tym się skończyło. Do tego gin zapisałam się dopiero na 4 stycznia Bo wyjeżdża. Myślę czy w między czasie nie skoczyć gdzieś indziej. Bete miałam wczoraj 356 wiec nie spodziewałam się że coś zobaczę. Według wyliczenia gin z @ to 5+1.Według aplikacji na tel 5+2. Skomplikowane to wszystko.
A od jakiej wartosci bety teoretycznie juz cos moze widac? -
Malinowa Panienka wrote:Na szczęście moje psiapsióły normalne i mocno wspierały i czekały na wiadomość Więc przynajmniej się ciesze, że żadne "mądrych" rad nie miały
Meh... ja się najadlam i właśnie znow mnie mega mdli. Chyba sie to dobrze nie skonczy...Malinowa Panienka lubi tę wiadomość