Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałam się pochwalić, że wczoraj dzwoniłam po wyniki testu PAPP i pięknie skorygowało mi wszystkie trisomie
Generalnie w 2 trymestrze czuje przypływ energii i gdyby nie zgaga, która czasem się przypomina to nie wiedziałabym że jestem w ciąży;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 06:14
Anhydra, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, magnolia29, Mary Magdalena, Malinka7, Agagusia, Marcelina85, trzydziecha, emi2016, Ania95, Domi_tur, OlaWi, Sylvka, DrzewkoPomarańczowe, Limerikowo, kayama, smeg lubią tę wiadomość
Mama Aniołka - 02.2018
Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤ -
Ja się chciałam pożalić, że nie widziałam Bobo od 3,5 tygodnia
.
Następna wizytę mam w najbliższy pn i planuje wypytac o długość szyjki, ilość wód plodowych itp bo jak dotąd nic o tych parametrach nie wiem....
W Poznaniu też przebija słonko
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Ja nie widziałam malucha od miesiąca... Dziś wizyta o 16.30 - trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze i zeby maluch pokazał co tam ma i kim jest
Niebieska Gwiazda, Anhydra, trzydziecha, emi2016, OlaWi, Marcelina85, linka89, Domi_tur, Smerfelinka, Malinka7, Sylvka, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Ja mam dziś wizytę o 17:00 i tez stres ;/ proszę o kciuki
Frida91, Domi_tur, OlaWi, Anhydra, Smerfelinka, Malinka7, Sylvka, baileys, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Ja swoją mam jutro i już się nie mogę doczekać,by sprawdzić,czy wszystko u maluszka w porządku.
A tych kilka słonecznych dni działa bardzo budującoSylvka lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Wczoraj było tak ciepło, że naprawdę wrażenie jakby już była wiosna. Również czuję przypływ energii może to słońce tak na mnie działa. Korzystajcie bo podobno jeszcze w tym tygodniu zmiana pogody i ochłodzenie.
Siedzę sobie i piszę do Was a tutaj mi się mały rozpycha na wszystkie strony świataNiezapominajka5, Marimiko lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Trzymam kciuki za wizyty!
Anhydra - szyjkę sprawdza sie standardowo po raz pierwszy na usg połówkowy. O wody mozesz zapytac, choc jesli brzuch rosnie to zwykle jest Ok. Jak jest malo wód to dziecko nie ma sie jak ruszać i brzuch jest zwykle maly.
Ja tez sie żale - dzis u mnie masakra z samopoczuciem. Na sniadanie zrobilam sobie owsiankę na mleku kokosowym z malinami - pyszna i zdrowa. Z pol godziny próbowałam przekonać moj żołądek zeby sniadanie z nami zostało - niestety. Zwymiotowałam wszystko:( glowa pęka, ogolnie slabo mi, a mialam plan na spacerek w słoneczku:(
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Dzień dobry dziewczyny
My już po spacerze, Młoda śpi a ja piję kawę
Pięknie dziś ! Aż chce się zyć
Mój eMek zaakceptował urodzinowy wyjazd - więc dzięki za pomysłW sumie nie wiem kogo ten wyjazd bardziej cieszy
Powodzenia na wizytach ! Trzymam kciuki !
Ja wizytuję pojutrze, ale pewnie bez usg, bo prenatalne dopiero co były... Trudno
Co do szyjki - faktycznie, standardowo sprawdza się dopiero na połówkowych, ale ja miałam sprawdzaną na prenatalnych, przez brzuch mimo, że lekarka sama mówiła, że niby się nei powinno tak sprawdzać, ale bardzo dobrze widać, miałam wtedy 4 cm. Ale mam pewne obiekcje co do tego zy to jest wiarygodne. Miesiąc przechodziłąm z rozwarciem 1-2 cm i wstawionym dzieckiem w kanał rodny, ale gdyby nei to, że poród już trzeba było wywołać, to pewnie donosiłabym do terminuTyle że u mnei ta szyjka prawdopodobnie poleciała szybko w 8 miesiącu, jak miała wysokie ciśnienie. Wcześniej była twarda i zmaknięta. W poprzedniej ciąży ANI RAZU nie miałam mierzonej szyjki.
Ach i ogólnie dziewczyny - mierzcie ciśnienie ! nie tylko na wizytach. W domu codziennie x2. Ja na początku miałam niskie, nawet poniżej 100, i potem po 30 tygodniu nagle mi wzrosło do 180. Lepiej mierzyć i mieć rękę na pulsie. Nie boli to, ani nie kosztujeA może zapobiec porodowi przedwczesnemu i powikłaniom u dziecka i u Was.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 12:06
Panna_Justyna, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja dzis bylam na pobraniu krwi i mi baby w luxmedzie podniosly cisnienie - zabiegowy byl zamkniety 40 min, bo panie pily kawe i czytaly katalog avonu. A ja czekalam z moczem na posiew jak ciele rozwazajac czy probka po takim czasie w cieple w ogole ma jakakolwiek wartosc diagnostyczna
Teraz w ramach odreagowania jem sniadanie na miescie, ale nie wiem co mi przyszlo do glowy, ze wybralam angielskie. Fasola i kielbasa w ciazy to jednak niezbyt dobry wybor
Zazdroszcze Wam tych wizyt w najblizszym czasie, ja zobacze Mała dopiero 1.03. Dobrze, ze mam detektor tetna i przynajmniej codziennie moge jej posluchac -
nick nieaktualnyemi2016 wrote:Dl
Ach i ogólnie dziewczyny - mierzcie ciśnienie ! nie tylko na wizytach. W domu codziennie x2. Ja na początku miałam niskie, nawet poniżej 100, i potem po 30 tygodniu nagle mi wzrosło do 180. Lepiej mierzyć i mieć rękę na pulsie. Nie boli to, ani nie kosztujeA może zapobiec porodowi przedwczesnemu i powikłaniom u dziecka i u Was.
Ja jak zglosilam mojemu ginowi, ze mam bóle glowy, to kazal mierzyc az 6 razy dziennie. Tez sobie nie zdawalam sprawy, ze to takie ważneemi2016 lubi tę wiadomość