Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wpadłam przed pracą do Auchan . I znowu spotyka mnie ta sama sytuacja. Za mną w kolejce stoją dwie kobiety. Podobno obydwie w ciąży. Ale nie odzywam się bo ja piąty miesiąc zaczęłam a brzuch mam jakbym obfite śniadanie zjadła. Jak weszłam do sklepu too kopały w koszach z ciuchami jak dziki w żołędziach tyle energii miały! A teraz się baby kłócą, która ma pierwszeństwo bo jest BARDZIEJ w ciąży niż ta druga. Jak już jedna z nich wywalczyła pierwszeństwo to się pcha prosto na mnie z tym koszem. Nie wytrzymałam, od wróciłam się z ripostą w ustach " szanowne Panie, tak się składa, że ja też jestem w ciąży i nie mam zamiaru nikogo przepuszczać, przede mną stoi Pani która jest starsza niż wegiel, a przed nią kobieta z noworodkowiem,wszyscy tu mają pierwszeństwo". Pani kasjerka opluła się ze śmiechu i mówi, że tu tak codziennie, stoją ciężarne do kasy pierwszeństwa z ogromnym znakiem, że obsługiwane w pierwszej kolejności są osoby niepełnosprawne, starsze, ciężarne i z dziećmi i ciągle się kłócą . I ostatnio podobno jedna Pani przepchala się przed gościa na wózku, mówiąc że on siedzi to się mniej zmęczy w kolejce!!!! Nie wiem czy się śmiać czy płakać
Niebieska Gwiazda, emi2016, kayama, Anhydra, Limerikowo, linka89, Vampire, Marcelina85, werni, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa obmacalam chyba wszystkie poduszki ciazowe dostepne na rynku w takim dosc bogato wyposazonym sklepie z art. dzieciecymi w Pzn i najpierw kupilam slynna poduche kojec Motherhood, ale byla dla mnie za wielka i za twarda. Oddalam, mialam ja wymienic na Cebuszke, bo ma przepiekne wzory, ale te kulki sprawiały wrażenie, ze uciekaja juz od lekkiego nacisku. CuddleCo bambusowa fajna, zbita, ale za mala. Ostatecznie po trzech wymianach zostawilam sobie taka i moge ja polecic: http://www.ekokids.eu/pl/kocyki-i-poduszki/poduszki-do-karmienia/260-po-12-poduszka-do-karmienia.html
-
Mary Magdalena wrote:Ale Ci zazdroszczę. Ja 12 godzin spałam ostatni raz 1,5 roku temu
od tamtej pory najdłużej ciągiem 4
Koleżanka mnie ostatnio "pocieszyla", żebym się nie martwiła, jak dzieci beda mialy po 15 lat, to znowu będę mogła się wyspać
Jeszcze tylko kilka miesięcy i mi też się skończą przespane nocemuszę się nacieszyć ostatkami spokoju
-
Mary Magdalena wrote:Ale Ci zazdroszczę. Ja 12 godzin spałam ostatni raz 1,5 roku temu
od tamtej pory najdłużej ciągiem 4
Koleżanka mnie ostatnio "pocieszyla", żebym się nie martwiła, jak dzieci beda mialy po 15 lat, to znowu będę mogła się wyspać
emi2016, Mary Magdalena lubią tę wiadomość
-
Drzewko pomarańczowe -zerknij na Travelist. Czesto sa jakies fajne oferty, zwykle sniadanie plus obiadokolacja w cebie. Tym razem udalo b diecezji zabookowac z 2 dziecmi gratis:) az babka w recepcji przy wymeldowaniu myślała ze mamy zapłacona tylko polowe kwoty, a to juz byla całość. Zwykle zamawiam przez booking (jakby co to piszcie, mam kod na znizke na 50 zl), ale te gratisowe obiadokolacje mnie przekonały do Travelist, bo przy 4 osobach to niemały wydatek jest.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Na traveliscie są nieraz super oferty, też nieraz korzystam. Ale najczęściej trzeba wziąć 2noclegi lub więcej, a na jeden nie ma opcji zarezerwować. Booking to się opłaca jak jest duży hotel, jak coś mniejszego, to zwykle bezpośrednio dzwoniąc i rezerwując jest taniej.
-
Zarezerwowałam już hotel pod Cizemka przez Booking. Dla mnie zawsze ważne jest śniadanie, a obiad to zazwyczaj gdzieś „na mieście” jemy. Zwłaszcza ze będziemy tylko we dwoje. Nie mogę się doczekać
.
Na koniec marca wybieramy się ze znajomymi na kilka dni w Bory tucholskie (uwielbiam) i tam właśnie kolega wynalazł fajna ofertę przez travelist.[/url]
-
Właśnie podsunęłyście mi pomysł na prezent na 30 urodziny mojego M, które wypadają akurat w okolicach majówki
Ciekawe co powie na propozycję wyjazdu
Młoda miałaby frajdę i my też byśmy odpoczeli
Anhydra, Agagusia, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:Ojej myslalam ze wszystkie wiedza hihi, ja tego sie nauczylam na forum
A powiedzcie mi czy seks nie jest w ogóle niebezpieczny w jakiś spisob? Nie spowoduje np skurczow?? Bo ja w 1 trymestrze to zdychalam i seks to ostatnie na co miałam ochotęPo wizycie na IP z bólem brzucha dostałam zakaz. Ale teraz się jakby unormowalo to zaczęłam się zastanawiać
no i teraz trochę ochoty nabrałam hehe. I faceta mi szkoda biedaka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:13
-
Hej dziewczyny, ja już dzisiaj po wizycie, w sumie nie dowiedziałam się kompletnie nic, oprócz tego że serduszko bije ładnie. Na poprzedniej wizycie prywatnej Pani doktor była bardzo miła, wszystko dokładnie pomierzyła i opisała. Jednak dzisiejsza wizyta na NFZ to już inna bajka. Nie pozwoliła dla ojca dziecka być przy USG, bo stwierdziła że nie mamy na to czasu. Gdybym nie upomniała się o to aby sprawdziła torbiel to tego też by nie zrobiła. Twierdziła że nie może zmierzyć dziecka bo USG jej się psuje i kazała iść zrobić sobie w luxmedzie czy gdzieś indziej bo oni prywatnie mają lepszy sprzęt niż ona tutaj na NFZ. Poprzednim razem na wizycie prywatnej nie miała z tym problemu. Dodam że torbiel zmierzyć jednak mogła
maleństwa nie widziałam na monitorze, ale na szczęście dostałam zdjęcie
Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, Marcelina85 lubią tę wiadomość
|| - 21.12.2018
29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍 -
baileys wrote:Ja obmacalam chyba wszystkie poduszki ciazowe dostepne na rynku w takim dosc bogato wyposazonym sklepie z art. dzieciecymi w Pzn i najpierw kupilam slynna poduche kojec Motherhood, ale byla dla mnie za wielka i za twarda. Oddalam, mialam ja wymienic na Cebuszke, bo ma przepiekne wzory, ale te kulki sprawiały wrażenie, ze uciekaja juz od lekkiego nacisku. CuddleCo bambusowa fajna, zbita, ale za mala. Ostatecznie po trzech wymianach zostawilam sobie taka i moge ja polecic: http://www.ekokids.eu/pl/kocyki-i-poduszki/poduszki-do-karmienia/260-po-12-poduszka-do-karmienia.html
Byłaś może w Akpol Baby?
A ta wybrana przez Ciebie ma ściąganą poszewkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:20
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Domi_tur wrote:Wpadłam przed pracą do Auchan . I znowu spotyka mnie ta sama sytuacja. Za mną w kolejce stoją dwie kobiety. Podobno obydwie w ciąży. Ale nie odzywam się bo ja piąty miesiąc zaczęłam a brzuch mam jakbym obfite śniadanie zjadła. Jak weszłam do sklepu too kopały w koszach z ciuchami jak dziki w żołędziach tyle energii miały! A teraz się baby kłócą, która ma pierwszeństwo bo jest BARDZIEJ w ciąży niż ta druga. Jak już jedna z nich wywalczyła pierwszeństwo to się pcha prosto na mnie z tym koszem. Nie wytrzymałam, od wróciłam się z ripostą w ustach " szanowne Panie, tak się składa, że ja też jestem w ciąży i nie mam zamiaru nikogo przepuszczać, przede mną stoi Pani która jest starsza niż wegiel, a przed nią kobieta z noworodkowiem,wszyscy tu mają pierwszeństwo". Pani kasjerka opluła się ze śmiechu i mówi, że tu tak codziennie, stoją ciężarne do kasy pierwszeństwa z ogromnym znakiem, że obsługiwane w pierwszej kolejności są osoby niepełnosprawne, starsze, ciężarne i z dziećmi i ciągle się kłócą . I ostatnio podobno jedna Pani przepchala się przed gościa na wózku, mówiąc że on siedzi to się mniej zmęczy w kolejce!!!! Nie wiem czy się śmiać czy płakać
Bo to widzisz trzeba być starszą kobietą (najlepiej weteranem!) w ciąży na wózku aby Cię wszyscy zgodnie przepuścić i nikt nogi nie podstawiał. Ot mentalność Polaków niestety.
Ja muszę przyznać, że mam szczęście ostatnio do dobrych reakcji ludzi- ot przykladowo ostatnio jakaś Pani chciała mnie przepuścić w kolejce do toalety w kinie. No ale ja mam już brzuch dosyć odznaczony a nie lekko wydęty jak po kebabie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:25
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Niebieska Gwiazda wrote:Dobrze wiedzieć u nas syn przeważnie primigi,geox raz miał kozaczki i byłam zadowolona.Świecące buty do tej pory widziałam tylko w necie.Jeśli chodzi o lidla to rozmiarówka mi nie przeszkadza,ciekawa jestem jakości.Nie oczekuje za wiele po cenie 40zł.Sprawdzę wieczorem.
ja bardzo lubie emele, mrugaly i bartki. Ale akurat stwierdzilam, ze za sniegowce przeplacac nie chce i wyprobowalam kozaczki z lidla za smieszna cene. Powiem Wam, ze jestem zadowolona.
Zreszta kiedys kupilam sobie w lidlu sniegowce, takie zeby miec typowo buty po nartach, a tak je polubilam, ze chodzilam w nich na co dzien, zreszta to byly jedyne buty,w których przy -10 nie marzly mi stopyNiebieska Gwiazda, Vampire lubią tę wiadomość
-
A tak w ogóle, to my po wizycie. Dzidziuś ma 12 cm, co do plci lekarz pewności nie dawal, ale chyba dziewczynka, takze na razie zakupów nie robie, bo wykorzystamy ubranka po córci. Chyba, ze cos do miesiaca urośnie. 13.03 mam polowkowe.
Co do bolu w plecach, to tzw. Rwa kulszowaNiebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, wiki2, emi2016, Agagusia, Misi@, Smerfelinka, Limerikowo, Malinka7, Ania95, Chimera, Domi_tur, Vampire, E_linka2, Sylvka, Marcelina85, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niezapominajka5 wrote:Ja natomiast już 3 noc z rzędu jak wstaje do łazienki,to zanim się podniosę boli mnie brzuch. Najdziwniejsze jest to,że głównie nad pępkiem. Odczucia są na tyle silne,że muszę się zastanowić jak się podnieść żeby bardzo nie bolało. Niby przechodzi jak już skorzystam z łazienki i trochę pochodze. Miała któraś z Was coś takiego?
Ta noc ogólnie była ciężka. Budziłam się, nie mogłam zasnąć. Ktoś już o tym pisał, więc może dzisiaj były jakieś niesprzyjające nocne warunki?
I ja dziś nie pospałam. Pełnia się zbliża. Moze to jakieś wytłumaczenie.
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
nick nieaktualnyJa dziś poszłam do pracy po 2 tygodniach na zwolnieniu. Niestety kaszel nadal trochę mnie męczy - pewnie dlatego, że sporo gadałam. Polecalyscie stodal - mam w domu, wezmę, oby pomógł. Powiedziała dziś, że mam plan popracować jeszcze 4 tygodnie i zmykam na zwolnienie. Powinnam w tym czasie zdążyć zamknąć wszystkie tematy. Coraz więcej osób z pracy wie - więc mi łatwiej, bo jest więcej zrozumienia.
-
nick nieaktualny