X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam przed pracą do Auchan . I znowu spotyka mnie ta sama sytuacja. Za mną w kolejce stoją dwie kobiety. Podobno obydwie w ciąży. Ale nie odzywam się bo ja piąty miesiąc zaczęłam a brzuch mam jakbym obfite śniadanie zjadła. Jak weszłam do sklepu too kopały w koszach z ciuchami jak dziki w żołędziach tyle energii miały! A teraz się baby kłócą, która ma pierwszeństwo bo jest BARDZIEJ w ciąży niż ta druga. Jak już jedna z nich wywalczyła pierwszeństwo to się pcha prosto na mnie z tym koszem. Nie wytrzymałam, od wróciłam się z ripostą w ustach " szanowne Panie, tak się składa, że ja też jestem w ciąży i nie mam zamiaru nikogo przepuszczać, przede mną stoi Pani która jest starsza niż wegiel, a przed nią kobieta z noworodkowiem,wszyscy tu mają pierwszeństwo". Pani kasjerka opluła się ze śmiechu i mówi, że tu tak codziennie, stoją ciężarne do kasy pierwszeństwa z ogromnym znakiem, że obsługiwane w pierwszej kolejności są osoby niepełnosprawne, starsze, ciężarne i z dziećmi i ciągle się kłócą . I ostatnio podobno jedna Pani przepchala się przed gościa na wózku, mówiąc że on siedzi to się mniej zmęczy w kolejce!!!! Nie wiem czy się śmiać czy płakać :/

Niebieska Gwiazda, emi2016, kayama, Anhydra, Limerikowo, linka89, Vampire, Marcelina85, werni, Marimiko lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obmacalam chyba wszystkie poduszki ciazowe dostepne na rynku w takim dosc bogato wyposazonym sklepie z art. dzieciecymi w Pzn i najpierw kupilam slynna poduche kojec Motherhood, ale byla dla mnie za wielka i za twarda. Oddalam, mialam ja wymienic na Cebuszke, bo ma przepiekne wzory, ale te kulki sprawiały wrażenie, ze uciekaja juz od lekkiego nacisku. CuddleCo bambusowa fajna, zbita, ale za mala. Ostatecznie po trzech wymianach zostawilam sobie taka i moge ja polecic: http://www.ekokids.eu/pl/kocyki-i-poduszki/poduszki-do-karmienia/260-po-12-poduszka-do-karmienia.html

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Ale Ci zazdroszczę. Ja 12 godzin spałam ostatni raz 1,5 roku temu :D od tamtej pory najdłużej ciągiem 4 :D Koleżanka mnie ostatnio "pocieszyla", żebym się nie martwiła, jak dzieci beda mialy po 15 lat, to znowu będę mogła się wyspać:D

Jeszcze tylko kilka miesięcy i mi też się skończą przespane noce ;) muszę się nacieszyć ostatkami spokoju :D

• Chimera Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Ale Ci zazdroszczę. Ja 12 godzin spałam ostatni raz 1,5 roku temu :D od tamtej pory najdłużej ciągiem 4 :D Koleżanka mnie ostatnio "pocieszyla", żebym się nie martwiła, jak dzieci beda mialy po 15 lat, to znowu będę mogła się wyspać:D
    Jasne, ile się naspisz? 3lata i zaczną się osiemnastki, imprezy po nocach i znów nici ze spokojnego snu :P

emi2016, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zazdroszczę.Przed ciążą spałam 8h w nocy.Jeśli choć trochę dłużej spałam to był ból głowy.Obecnie w nocy 6h i popołudniowa drzemka około 1h.

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko pomarańczowe -zerknij na Travelist. Czesto sa jakies fajne oferty, zwykle sniadanie plus obiadokolacja w cebie. Tym razem udalo b diecezji zabookowac z 2 dziecmi gratis:) az babka w recepcji przy wymeldowaniu myślała ze mamy zapłacona tylko polowe kwoty, a to juz byla całość. Zwykle zamawiam przez booking (jakby co to piszcie, mam kod na znizke na 50 zl), ale te gratisowe obiadokolacje mnie przekonały do Travelist, bo przy 4 osobach to niemały wydatek jest.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na traveliscie są nieraz super oferty, też nieraz korzystam. Ale najczęściej trzeba wziąć 2noclegi lub więcej, a na jeden nie ma opcji zarezerwować. Booking to się opłaca jak jest duży hotel, jak coś mniejszego, to zwykle bezpośrednio dzwoniąc i rezerwując jest taniej.

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarezerwowałam już hotel pod Cizemka przez Booking. Dla mnie zawsze ważne jest śniadanie, a obiad to zazwyczaj gdzieś „na mieście” jemy. Zwłaszcza ze będziemy tylko we dwoje. Nie mogę się doczekać :).

Na koniec marca wybieramy się ze znajomymi na kilka dni w Bory tucholskie (uwielbiam) i tam właśnie kolega wynalazł fajna ofertę przez travelist.

aadd84dc14.png[/url]
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie podsunęłyście mi pomysł na prezent na 30 urodziny mojego M, które wypadają akurat w okolicach majówki :) Ciekawe co powie na propozycję wyjazdu :) Młoda miałaby frajdę i my też byśmy odpoczeli :)

Anhydra, Agagusia, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Ojej myslalam ze wszystkie wiedza hihi, ja tego sie nauczylam na forum ;)

A powiedzcie mi czy seks nie jest w ogóle niebezpieczny w jakiś spisob? Nie spowoduje np skurczow?? Bo ja w 1 trymestrze to zdychalam i seks to ostatnie na co miałam ochotę :) Po wizycie na IP z bólem brzucha dostałam zakaz. Ale teraz się jakby unormowalo to zaczęłam się zastanawiać ;) no i teraz trochę ochoty nabrałam hehe. I faceta mi szkoda biedaka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:13

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Mila1996 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już dzisiaj po wizycie, w sumie nie dowiedziałam się kompletnie nic, oprócz tego że serduszko bije ładnie. Na poprzedniej wizycie prywatnej Pani doktor była bardzo miła, wszystko dokładnie pomierzyła i opisała. Jednak dzisiejsza wizyta na NFZ to już inna bajka. Nie pozwoliła dla ojca dziecka być przy USG, bo stwierdziła że nie mamy na to czasu. Gdybym nie upomniała się o to aby sprawdziła torbiel to tego też by nie zrobiła. Twierdziła że nie może zmierzyć dziecka bo USG jej się psuje i kazała iść zrobić sobie w luxmedzie czy gdzieś indziej bo oni prywatnie mają lepszy sprzęt niż ona tutaj na NFZ. Poprzednim razem na wizycie prywatnej nie miała z tym problemu. Dodam że torbiel zmierzyć jednak mogła :) maleństwa nie widziałam na monitorze, ale na szczęście dostałam zdjęcie ;)

Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, Marcelina85 lubią tę wiadomość

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja obmacalam chyba wszystkie poduszki ciazowe dostepne na rynku w takim dosc bogato wyposazonym sklepie z art. dzieciecymi w Pzn i najpierw kupilam slynna poduche kojec Motherhood, ale byla dla mnie za wielka i za twarda. Oddalam, mialam ja wymienic na Cebuszke, bo ma przepiekne wzory, ale te kulki sprawiały wrażenie, ze uciekaja juz od lekkiego nacisku. CuddleCo bambusowa fajna, zbita, ale za mala. Ostatecznie po trzech wymianach zostawilam sobie taka i moge ja polecic: http://www.ekokids.eu/pl/kocyki-i-poduszki/poduszki-do-karmienia/260-po-12-poduszka-do-karmienia.html

Byłaś może w Akpol Baby ;)?
    A ta wybrana przez Ciebie ma ściąganą poszewkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:20

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Wpadłam przed pracą do Auchan . I znowu spotyka mnie ta sama sytuacja. Za mną w kolejce stoją dwie kobiety. Podobno obydwie w ciąży. Ale nie odzywam się bo ja piąty miesiąc zaczęłam a brzuch mam jakbym obfite śniadanie zjadła. Jak weszłam do sklepu too kopały w koszach z ciuchami jak dziki w żołędziach tyle energii miały! A teraz się baby kłócą, która ma pierwszeństwo bo jest BARDZIEJ w ciąży niż ta druga. Jak już jedna z nich wywalczyła pierwszeństwo to się pcha prosto na mnie z tym koszem. Nie wytrzymałam, od wróciłam się z ripostą w ustach " szanowne Panie, tak się składa, że ja też jestem w ciąży i nie mam zamiaru nikogo przepuszczać, przede mną stoi Pani która jest starsza niż wegiel, a przed nią kobieta z noworodkowiem,wszyscy tu mają pierwszeństwo". Pani kasjerka opluła się ze śmiechu i mówi, że tu tak codziennie, stoją ciężarne do kasy pierwszeństwa z ogromnym znakiem, że obsługiwane w pierwszej kolejności są osoby niepełnosprawne, starsze, ciężarne i z dziećmi i ciągle się kłócą . I ostatnio podobno jedna Pani przepchala się przed gościa na wózku, mówiąc że on siedzi to się mniej zmęczy w kolejce!!!! Nie wiem czy się śmiać czy płakać :/

Bo to widzisz trzeba być starszą kobietą (najlepiej weteranem!) w ciąży na wózku aby Cię wszyscy zgodnie przepuścić i nikt nogi nie podstawiał ;) . Ot mentalność Polaków niestety.
    Ja muszę przyznać, że mam szczęście ostatnio do dobrych reakcji ludzi- ot przykladowo ostatnio jakaś Pani chciała mnie przepuścić w kolejce do toalety w kinie :). No ale ja mam już brzuch dosyć odznaczony a nie lekko wydęty jak po kebabie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:25

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Dobrze wiedzieć u nas syn przeważnie primigi,geox raz miał kozaczki i byłam zadowolona.Świecące buty do tej pory widziałam tylko w necie.Jeśli chodzi o lidla to rozmiarówka mi nie przeszkadza,ciekawa jestem jakości.Nie oczekuje za wiele po cenie 40zł.Sprawdzę wieczorem.

ja bardzo lubie emele, mrugaly i bartki. Ale akurat stwierdzilam, ze za sniegowce przeplacac nie chce i wyprobowalam kozaczki z lidla za smieszna cene. Powiem Wam, ze jestem zadowolona.
    Zreszta kiedys kupilam sobie w lidlu sniegowce, takie zeby miec typowo buty po nartach, a tak je polubilam, ze chodzilam w nich na co dzien, zreszta to byly jedyne buty,w których przy -10 nie marzly mi stopy :D

Niebieska Gwiazda, Vampire lubią tę wiadomość

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to my po wizycie. Dzidziuś ma 12 cm, co do plci lekarz pewności nie dawal, ale chyba dziewczynka, takze na razie zakupów nie robie, bo wykorzystamy ubranka po córci. Chyba, ze cos do miesiaca urośnie. 13.03 mam polowkowe.
    Co do bolu w plecach, to tzw. Rwa kulszowa :(

Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, wiki2, emi2016, Agagusia, Misi@, Smerfelinka, Limerikowo, Malinka7, Ania95, Chimera, Domi_tur, Vampire, E_linka2, Sylvka, Marcelina85, Marimiko lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur dzieki za historie
    Usmialam sie ;-)

Tak zawsze sa cyrki na kasach i w Ikea tez jak pamietam.natomiast podoba mi sie Rossman :pania w ciazy prosze na poczatek kolejki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 15:34

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Byłaś może w Akpol Baby ;)?
    A ta wybrana przez Ciebie ma ściąganą poszewkę?

Nie, w Pati i Maks na Polnej. Ma ściagana poszewke.

• Vampire Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Ja natomiast już 3 noc z rzędu jak wstaje do łazienki,to zanim się podniosę boli mnie brzuch. Najdziwniejsze jest to,że głównie nad pępkiem. Odczucia są na tyle silne,że muszę się zastanowić jak się podnieść żeby bardzo nie bolało. Niby przechodzi jak już skorzystam z łazienki i trochę pochodze. Miała któraś z Was coś takiego? :)
    Ta noc ogólnie była ciężka. Budziłam się, nie mogłam zasnąć. Ktoś już o tym pisał, więc może dzisiaj były jakieś niesprzyjające nocne warunki?

I ja dziś nie pospałam. Pełnia się zbliża. Moze to jakieś wytłumaczenie. :)

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś poszłam do pracy po 2 tygodniach na zwolnieniu. Niestety kaszel nadal trochę mnie męczy - pewnie dlatego, że sporo gadałam. Polecalyscie stodal - mam w domu, wezmę, oby pomógł. Powiedziała dziś, że mam plan popracować jeszcze 4 tygodnie i zmykam na zwolnienie. Powinnam w tym czasie zdążyć zamknąć wszystkie tematy. Coraz więcej osób z pracy wie - więc mi łatwiej, bo jest więcej zrozumienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno mi się przypomniało. Lekarka powiedziała mi, że szybszy puls w ciąży jest normalny. Nawet do 120 na minutę nie ma się co martwić. Ja zazwyczaj miałam ostatnio 90-100. Ciśnienie mam w normie. .

OlaWi lubi tę wiadomość

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ