X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Mnie tez o dziwo w tej ciazy, od meczacego kaszlu w koncu wyratowal lek honeopatyczny... Tez trudno mi wierzyć pod względem naukowym, ale meczylam sie naprawdę dlugo zanim go wzielam.
    Przy zabkowaniu coreczce tez ponagala camilia z boirona, wolalam podawac ja, a zele z lidokaina w ostateczności przy trzonowcach

Czego używałaś na kaszel?Mam pozostałości kaszlu po chorobie i nie wiem co zrobić.

Camilii też używaliśmy na ząbkowanie u syna.Maści nie pomagały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 04:06

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja nie śpię :-) małż zapomniał powiedzieć, że ma wolne dzisiaj i ktoś z pracy dzwonił.
    Co do infekcji, a bierzesz lutke dp albo coś? Może stąd podrażnienie. Mnie luteina podrażniała do tego stopnia. Ostatnio babeczka na wlewie sprzedała mi sposób na te podraznienia, kupiła w aptece oliwkę dla dzieci, ale taka hipoalergiczną i bezzapachową i tym smarowała na zewnątrz i w nawet w środku i jej pomogło. Nie testowałam tego na sobie, bo odkąd odstawiłam przy krwawieniach lutke dp to nie mam problemów. Ale jest racja, że wyciekające leki podrażniają.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Widzę, że nie tylko ja nie śpię :-) małż zapomniał powiedzieć, że ma wolne dzisiaj i ktoś z pracy dzwonił.
    Co do infekcji, a bierzesz lutke dp albo coś? Może stąd podrażnienie. Mnie luteina podrażniała do tego stopnia. Ostatnio babeczka na wlewie sprzedała mi sposób na te podraznienia, kupiła w aptece oliwkę dla dzieci, ale taka hipoalergiczną i bezzapachową i tym smarowała na zewnątrz i w nawet w środku i jej pomogło. Nie testowałam tego na sobie, bo odkąd odstawiłam przy krwawieniach lutke dp to nie mam problemów. Ale jest racja, że wyciekające leki podrażniają.

Ja też jak z rana się wybudzę to już nie zasnę niestety.
    Ja też nie miałam w tej ciąży żadnego stanu zapalnego. Wydaje mi się, że takie nawracajadę infekcje powinny być wskazaniem do stosowania luteiny podjezykowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 06:14

OlaWi lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Czego używałaś na kaszel?Mam pozostałości kaszlu po chorobie i nie wiem co zrobić.

Camilii też używaliśmy na ząbkowanie u syna.Maści nie pomagały.

stodal, oczywiście po konsultacji z lekarzem, bo zawiera troche alkoholu

Moja córcia tez od 2 dni robi wcześniejsze pobudki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 06:55

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mi wczoraj po kąpieli coś weszło w plecy i ból przy skręcie, schylaniu się, chodzeniu. Dokładnie boli mnie tuż nad prawym posladkiem. W jednym miejscu, promieniujący. Myślicie, że coś złego? Że powinnam iść do lekarza z tym?
    W sobotę może trochę więcej się poruszałam i trochę zmarzłam, wczoraj leżałam przy otwartym oknie, mogło mnie przewiac? Już sama nie wiem. Miałam nadzieję, że dziś rano obudzę się bez bólu. Ale niestety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 07:51

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jakiś nerw ci się zacisnął... Ja mam złe napięcie mięśniowe i miałam już tak 2 razy w tej ciąży. Mi minęło po 2-3dniach. Proszę też męża masować to miejsce i jest mi lepiej... i polecam też jogę...

Malinka7 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Weekend w szkole mnie tak dojechał, ze dziś prawie z płaczem do pracy jechałam. Tak jestem zmęczona, ze głowa mała. W nocy nie mogłam spać, jakieś głupoty mi się śniły. To nie będzie dobry dzień.

Ja już od kilku tygodni mam permanentny, kłujący ból w lewym pośladku. Coś mi chyba gdzieś uciska. W poprzedniej ciąży miałam to samo. Czasami dokucza tak bardzo, ze utykam a czasami jest lepiej i boli tylko trochę. Czekam na kolejne atrakcje :D. W poprzedniej ciąży przyplątał mi się bez jakiejkolwiek przyczyny jakoś w 7 m-cu zespół cieśni nadgarstka (?). Musiałam nosić opaskę uciskowa, ból straszny.

Ja do infekcji intymnych nie mam skłonności ale w poprzedniej ciąży już na samej końcówce miałam chyba 3 razy. Co wyleczyłam to wracała. Na razie (odpukać) spokój.

Miłego dnia Dziewczyny!!

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, Ty dziś masz mieć wyniki sanco?

aadd84dc14.png[/url]
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dziś albo jutro najpóźniej. Czekam :-)

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czujecie jakis dyskomfort albo pieczenie podczas serduszkowania? Troche mnie to wystraszylo, mialam infekche pochwy ale jestem juz po leczeniu

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do oferty Lidla to super te rzeczy wygladaja :) czy ktoras z Was miala albo slyszala o tej poduszce wielofuncyjnej do karmienia? Czy warto? Bo ze zdjec wyglada fajnie

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    A co do oferty Lidla to super te rzeczy wygladaja :) czy ktoras z Was miala albo slyszala o tej poduszce wielofuncyjnej do karmienia? Czy warto? Bo ze zdjec wyglada fajnie

Ja się właśnie nad tą poduszka zastanawiam (najpierw dla mnie do spania a potem do karmienia) ale wydaje mi się, że ona nie ma ściąganej poszewki do prania. A zależało by mi na tej opcji, wiec się zastanawiam czy nie zamówić takiej z neta porządnej i puchatej z tą opcja prania za 100zł

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Tak, dziś albo jutro najpóźniej. Czekam :-)

A my razem z Tobą, ale ja jestem przekonana, ze jest ok i skończy się na strachu. Dawaj znać!

wiki2, emi2016 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie poduszki to zdejmowany pokrowiec to ważna rzecz. Ja swoją kupiłam w jakimś sklepie z akcesoriami dziecięcymi za coś ponad 100 zł. Fajne w niej jest to ze ma dwie oddzielne strefy - strefa z wypełnieniem takim poduszkowym, miękkim i strefa wypełniona jakimś granulatem. Te strefę z granulatem można fajnie modelować i dopasowywać do ciała, pozycji itp. Fajna opcja. Muszę swoją ściągnąć ze strychu i wyprać. Myśle, ze jeszcze z miesiąc i zagości w naszym łożu ku udręce małżonka ;).

Anhydra lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u endokrynologa, mam z powrotem zmniejszyć dawkę Euthyroxu i za miesiąc powtórzyć badania krwi.

Ja nie czułam dyskomfortu przy serduszkowaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 21:04

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że mi przejdzie, bo jest to uciążliwe. Ja też czasami to aż utykam, bo boli jak daje normalnie nogę do przodu.

Wiki, czekam razem z Tobą i trzymam kciuki. Ja mam taką cichą nadzieję, że może i do mnie dziś zadzwonią, że są wyniki Harmony do odbioru.

Ja w Lidlu będę polowała na spodnie ciążowe. Ciekawa tylko jestem czy mają fajny kroj i najważniejsze to wąskie nogawki na dole :-)
    Ciuszki dla maluszka też popatrzę i może się na coś skusze. Jeszcze nic dla dziecka nie mam. Jedynie skarpetki, które dałam mężowi razem z pozytywnym testem. :-)

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cebuszke, ona ma takie perełki styropianowe. Na początku była super, świetnie się dopasowywala, ale z czasem te perełki zaczęły się ugniatac i w poduszce robił się luz. Można kupić ten wkład i dosypać, bo tam jest taki zameczek, jednak dosypywanie to koszmar. Te perełki się elektryzuja i do wszystkiego lepia. Cały pokój w nich miałam. Jak włożyłam rękę do worka, do wyciagalam cała białą :D Gdyby nie to, to byłabym bardzo zadowolona. Nie potrafiłam bez niej karmić. W ciąży też Z nią spałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 09:10

tb73vut14i57zd3c.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj po basenie.ogromny relaks bo juz czuje sie plecy troche.maz przypilnowal male w brodziku ja poplywalam i potem zmiana.zasnely na 2 wdechy
    Jak juz mija 1trym to bedziemy korzystac
    W srode rano robie scan prenatalny

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od małża tego wielkiego rogala na walentynki, co to później można się nim owinąć i karmić. Ma ściąganą poszewkę, jak się nim obłożę to lepiej niż z chłopem w łóżku bo zasypiam w minutę.... Problem się pojawia jak mam zamiar zmienić bok do spania i wtedy się rozpycham w łóżku żeby się z niego wydostać, wyjąć przerzucić na drugą stronę :P Ale cudowny wynalazek.

Co do bólu to u mnie boli dupka, jak nie kość ogonowa to raz mi coś wejdzie w prawy pośladek, potem w lewy, utykam jak chodzę czasami ,a w pracy czasem nie mogę już wysiedzieć bo nie wiem na którym pośladku siadać :P

OlaWi lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż upolował buty świecące w lidlu dla syna.Chyba mają zawyżoną numeracje.Wkładka z butów rozm.27,buty z lidla rozm.29.Nie lubię takich wynalazków,młody zobaczył u dzieci w przedszkolu i 3 miesiące o nich mówi.

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ