X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Mnie tez o dziwo w tej ciazy, od meczacego kaszlu w koncu wyratowal lek honeopatyczny... Tez trudno mi wierzyć pod względem naukowym, ale meczylam sie naprawdę dlugo zanim go wzielam.
    Przy zabkowaniu coreczce tez ponagala camilia z boirona, wolalam podawac ja, a zele z lidokaina w ostateczności przy trzonowcach

Czego używałaś na kaszel?Mam pozostałości kaszlu po chorobie i nie wiem co zrobić.

Camilii też używaliśmy na ząbkowanie u syna.Maści nie pomagały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 04:06

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja nie śpię :-) małż zapomniał powiedzieć, że ma wolne dzisiaj i ktoś z pracy dzwonił.
    Co do infekcji, a bierzesz lutke dp albo coś? Może stąd podrażnienie. Mnie luteina podrażniała do tego stopnia. Ostatnio babeczka na wlewie sprzedała mi sposób na te podraznienia, kupiła w aptece oliwkę dla dzieci, ale taka hipoalergiczną i bezzapachową i tym smarowała na zewnątrz i w nawet w środku i jej pomogło. Nie testowałam tego na sobie, bo odkąd odstawiłam przy krwawieniach lutke dp to nie mam problemów. Ale jest racja, że wyciekające leki podrażniają.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Widzę, że nie tylko ja nie śpię :-) małż zapomniał powiedzieć, że ma wolne dzisiaj i ktoś z pracy dzwonił.
    Co do infekcji, a bierzesz lutke dp albo coś? Może stąd podrażnienie. Mnie luteina podrażniała do tego stopnia. Ostatnio babeczka na wlewie sprzedała mi sposób na te podraznienia, kupiła w aptece oliwkę dla dzieci, ale taka hipoalergiczną i bezzapachową i tym smarowała na zewnątrz i w nawet w środku i jej pomogło. Nie testowałam tego na sobie, bo odkąd odstawiłam przy krwawieniach lutke dp to nie mam problemów. Ale jest racja, że wyciekające leki podrażniają.

Ja też jak z rana się wybudzę to już nie zasnę niestety.
    Ja też nie miałam w tej ciąży żadnego stanu zapalnego. Wydaje mi się, że takie nawracajadę infekcje powinny być wskazaniem do stosowania luteiny podjezykowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 06:14

OlaWi lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Czego używałaś na kaszel?Mam pozostałości kaszlu po chorobie i nie wiem co zrobić.

Camilii też używaliśmy na ząbkowanie u syna.Maści nie pomagały.

stodal, oczywiście po konsultacji z lekarzem, bo zawiera troche alkoholu

Moja córcia tez od 2 dni robi wcześniejsze pobudki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 06:55

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mi wczoraj po kąpieli coś weszło w plecy i ból przy skręcie, schylaniu się, chodzeniu. Dokładnie boli mnie tuż nad prawym posladkiem. W jednym miejscu, promieniujący. Myślicie, że coś złego? Że powinnam iść do lekarza z tym?
    W sobotę może trochę więcej się poruszałam i trochę zmarzłam, wczoraj leżałam przy otwartym oknie, mogło mnie przewiac? Już sama nie wiem. Miałam nadzieję, że dziś rano obudzę się bez bólu. Ale niestety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 07:51

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jakiś nerw ci się zacisnął... Ja mam złe napięcie mięśniowe i miałam już tak 2 razy w tej ciąży. Mi minęło po 2-3dniach. Proszę też męża masować to miejsce i jest mi lepiej... i polecam też jogę...

Malinka7 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Weekend w szkole mnie tak dojechał, ze dziś prawie z płaczem do pracy jechałam. Tak jestem zmęczona, ze głowa mała. W nocy nie mogłam spać, jakieś głupoty mi się śniły. To nie będzie dobry dzień.

Ja już od kilku tygodni mam permanentny, kłujący ból w lewym pośladku. Coś mi chyba gdzieś uciska. W poprzedniej ciąży miałam to samo. Czasami dokucza tak bardzo, ze utykam a czasami jest lepiej i boli tylko trochę. Czekam na kolejne atrakcje :D. W poprzedniej ciąży przyplątał mi się bez jakiejkolwiek przyczyny jakoś w 7 m-cu zespół cieśni nadgarstka (?). Musiałam nosić opaskę uciskowa, ból straszny.

Ja do infekcji intymnych nie mam skłonności ale w poprzedniej ciąży już na samej końcówce miałam chyba 3 razy. Co wyleczyłam to wracała. Na razie (odpukać) spokój.

Miłego dnia Dziewczyny!!

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, Ty dziś masz mieć wyniki sanco?

aadd84dc14.png[/url]
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dziś albo jutro najpóźniej. Czekam :-)

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czujecie jakis dyskomfort albo pieczenie podczas serduszkowania? Troche mnie to wystraszylo, mialam infekche pochwy ale jestem juz po leczeniu

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do oferty Lidla to super te rzeczy wygladaja :) czy ktoras z Was miala albo slyszala o tej poduszce wielofuncyjnej do karmienia? Czy warto? Bo ze zdjec wyglada fajnie

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    A co do oferty Lidla to super te rzeczy wygladaja :) czy ktoras z Was miala albo slyszala o tej poduszce wielofuncyjnej do karmienia? Czy warto? Bo ze zdjec wyglada fajnie

Ja się właśnie nad tą poduszka zastanawiam (najpierw dla mnie do spania a potem do karmienia) ale wydaje mi się, że ona nie ma ściąganej poszewki do prania. A zależało by mi na tej opcji, wiec się zastanawiam czy nie zamówić takiej z neta porządnej i puchatej z tą opcja prania za 100zł

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Tak, dziś albo jutro najpóźniej. Czekam :-)

A my razem z Tobą, ale ja jestem przekonana, ze jest ok i skończy się na strachu. Dawaj znać!

wiki2, emi2016 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie poduszki to zdejmowany pokrowiec to ważna rzecz. Ja swoją kupiłam w jakimś sklepie z akcesoriami dziecięcymi za coś ponad 100 zł. Fajne w niej jest to ze ma dwie oddzielne strefy - strefa z wypełnieniem takim poduszkowym, miękkim i strefa wypełniona jakimś granulatem. Te strefę z granulatem można fajnie modelować i dopasowywać do ciała, pozycji itp. Fajna opcja. Muszę swoją ściągnąć ze strychu i wyprać. Myśle, ze jeszcze z miesiąc i zagości w naszym łożu ku udręce małżonka ;).

Anhydra lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u endokrynologa, mam z powrotem zmniejszyć dawkę Euthyroxu i za miesiąc powtórzyć badania krwi.

Ja nie czułam dyskomfortu przy serduszkowaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 21:04

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że mi przejdzie, bo jest to uciążliwe. Ja też czasami to aż utykam, bo boli jak daje normalnie nogę do przodu.

Wiki, czekam razem z Tobą i trzymam kciuki. Ja mam taką cichą nadzieję, że może i do mnie dziś zadzwonią, że są wyniki Harmony do odbioru.

Ja w Lidlu będę polowała na spodnie ciążowe. Ciekawa tylko jestem czy mają fajny kroj i najważniejsze to wąskie nogawki na dole :-)
    Ciuszki dla maluszka też popatrzę i może się na coś skusze. Jeszcze nic dla dziecka nie mam. Jedynie skarpetki, które dałam mężowi razem z pozytywnym testem. :-)

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cebuszke, ona ma takie perełki styropianowe. Na początku była super, świetnie się dopasowywala, ale z czasem te perełki zaczęły się ugniatac i w poduszce robił się luz. Można kupić ten wkład i dosypać, bo tam jest taki zameczek, jednak dosypywanie to koszmar. Te perełki się elektryzuja i do wszystkiego lepia. Cały pokój w nich miałam. Jak włożyłam rękę do worka, do wyciagalam cała białą :D Gdyby nie to, to byłabym bardzo zadowolona. Nie potrafiłam bez niej karmić. W ciąży też Z nią spałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 09:10

tb73vut14i57zd3c.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj po basenie.ogromny relaks bo juz czuje sie plecy troche.maz przypilnowal male w brodziku ja poplywalam i potem zmiana.zasnely na 2 wdechy
    Jak juz mija 1trym to bedziemy korzystac
    W srode rano robie scan prenatalny

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od małża tego wielkiego rogala na walentynki, co to później można się nim owinąć i karmić. Ma ściąganą poszewkę, jak się nim obłożę to lepiej niż z chłopem w łóżku bo zasypiam w minutę.... Problem się pojawia jak mam zamiar zmienić bok do spania i wtedy się rozpycham w łóżku żeby się z niego wydostać, wyjąć przerzucić na drugą stronę :P Ale cudowny wynalazek.

Co do bólu to u mnie boli dupka, jak nie kość ogonowa to raz mi coś wejdzie w prawy pośladek, potem w lewy, utykam jak chodzę czasami ,a w pracy czasem nie mogę już wysiedzieć bo nie wiem na którym pośladku siadać :P

OlaWi lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż upolował buty świecące w lidlu dla syna.Chyba mają zawyżoną numeracje.Wkładka z butów rozm.27,buty z lidla rozm.29.Nie lubię takich wynalazków,młody zobaczył u dzieci w przedszkolu i 3 miesiące o nich mówi.

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ