X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kiepsko chyba depresja nie mam siły wstać z łóżka, nue mam siły poszukać psychologa, całkowicie się załamałam jakby mi się żyć nie chciało. Czekam na wyniki panoramy nie tak wyobrażałem sobie ciąże byłam taka szczęśliwa a teraz koszmar, mam ochotę odejść w nicość. Nie mam wsparcia w domu. Jestem sama

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 12:14

27a73b5519.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam zmierzoną długość szyjki na prenatalnych przez brzuch... dziwne... aż sprawdziłam przed chwilą i jak wół jest długość endocervix 43mm

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    U mnie kiepsko chyba depresja nie mam siły wstać z łóżka, nue mam siły poszukać psychologa, całkowicie się załamałam jakby mi się żyć nie chciało. Czekam na wyniki panoramy nie tak wyobrażałem sobie ciąże byłam taka szczęśliwa a teraz koszmar
    Daj na luz... Ja też czekam... a miały być wczoraj/dziś... mało tego ostatnie parę dni prawie nie czuję ruchów, a już od 13tygodnia czułam... ale nie wariuję...
    Słońce świeci, wiosną pachnie. Dziewczyno, głowę do góry. Masz dobre usg i tego się trzymaj

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss - kiedy masz mieć wynik ? Ostanie usg było dobre, więc bądź dobrej myśli, dziekco czuje Twoje emocje i to rzutuje na jego rozwój oraz zachowanie po porodzie.

Wiki - a to ciekawe, że nie tylko mi tak mierzyła :D 4,3 to piekny wynik !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 12:27

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    U mnie kiepsko chyba depresja nie mam siły wstać z łóżka, nue mam siły poszukać psychologa, całkowicie się załamałam jakby mi się żyć nie chciało. Czekam na wyniki panoramy nie tak wyobrażałem sobie ciąże byłam taka szczęśliwa a teraz koszmar, mam ochotę odejść w nicość. Nie mam wsparcia w domu. Jestem sama

Masz tu jeszcze wsparcie na forum ale do czasu
    Juz nie wiadomo co Ci napisac

Wymyslasz sobie problemy po prostu

Kazda czeka na jakies bad i wyniki

Szczesliwa to Ty Skarbie przed ciaza bylas

Niektore baby na matki i na ciaze sie nie nadaja po prostu

Frida91 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 15+5 i miałam już dwa razy mierzoną szyjkę.Ostatnio w sobotę i miała 4.5cm.Gin stwierdził,że długa.

emi2016 lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss Baby blues i depresje to dopiero po ciazy na full mozesz dostac

Lezalam w Poz na sali tez z taka kobieta zalamana i lzy tryskaly co rusz.pielegniarki lataly psycholog psychiatra

Pani dziecko bylo jak nasze na neonatologii tylko 2 dni dluzej a panika na caly oddzial.pani przepraszalameza ze urodzila 3tygwczesniej..a pan jak kolek doslownie

Wytrzymac nie dalo sie z baba
    Najpierw wszyskie 4 pocieszalysmy empatia wiadomo.kazda rozne historie pozytywne opowiadala

A potem Pani zakrywala sie poduszkami (uszy),bo jak ktores niemowle zaplakalo stwierdzila ze z nami nie wytrzyma

Najlepiej bylo jak wyszlam ze szpitala.do widzenia ityle mnie widziano 3 dni a czl by sie z kobita wykonczyl.numery odstawiala : po 30min plus w laz siedziala w kolko na bole narzekala.z gadki jak babcia z demencja a nie 30+

W koncu ktoras poszla do dyzurki powiedziala ze moze pani izolatke zalatwia bo strach w nocy oko zmruzyc to dali jej na uspokojenie

Ja rozumiem kazdy ma nerwy i hormony w ciazy i po porodzie, ale ..

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Masz tu jeszcze wsparcie na forum ale do czasu
    Juz nie wiadomo co Ci napisac

Wymyslasz sobie problemy po prostu

Kazda czeka na jakies bad i wyniki

Szczesliwa to Ty Skarbie przed ciaza bylas

Niektore baby na matki i na ciaze sie nie nadaja po prostu
    Masz rację nie nadaje się na matkę może dlatego to mnie spotyka wątpię żebym starała się o drugie za bardzo się boję nie ta psychika

27a73b5519.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ja dziś standardowo już wstałam z bólem głowy :(. Wzięłam sobie home office. Poszłam z rana pierwszy raz na fitnes dla ciężarnych z nadzieja ze się rozruszam jakoś ale nie czuje się lepiej. Popracowałam trochę i musiałam odpuścić. Idę dziś po kilka dni zwolnienia bo organizm mi daje ewidentne znaki żebym na luz wrzuciła.

Ja ostatnia wizytę miałam 28 stycznia a następna dopiero 4 marca bo mój gin ma urlop. 5 tygodni przerwy - dłuży się baaardzo. Detektor i wyczuwalne ruchy pomagają przetrwać :).

Gratuluje wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za te, które maja się odbyć.
    Miłego dnia!

Anhydra lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:

Koniecznie poszukaj sobie psychologa, a właściwie to nawet psychiatry. Nie mecz się!

Limerikowo, emi2016 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:

Spokojnie Kochana- wszystko się poukładane, zobaczysz! W ciąży są różne stadia od euforii do chwilowego załamania. Ja też cały czas nie latam jak skowronek, bywa, że mam gorsze dni, bo martwię się jak to wszystko będzie. To w dużej mierze efekt hormonów i trzeba to jakoś przetrzymać.

Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Marcelina85 lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wyluzuj bo serio dziecko potrzebuje teraz Twojej siły i wiary. Po ostatnich badaniach wyszło ze najprawdopodobniej wszystko ok, dzidzia zdrowa a Ty znowu załamana nie wiadomo już dlaczego. Mamy Cie pocieszać że jesteś w ciąży?
    Tylko psycholog albo i psychiatra Ci pomoże, na depresje to nic nie dadza żadne slowa pocieszenia. Nie masz siły to poproś męża niech Ci poszuka specjalisty.

Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, joan85 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Masz rację nie nadaje się na matkę może dlatego to mnie spotyka wątpię żebym starała się o drugie za bardzo się boję nie ta psychika
    Ogarnij sie troche
    Wstan z wyrka .zjedz sniad i idz na spacer
    Przewietrz glowe.moze slonca zlapiesz troche
    Nie mozna tak czarnowidziec bo takie potemnegatyw wzorce zachowan potomstwu sie przekazuje

Moze brakuje Ci wit D3 w organizmie
    Lekarz moze przepisac Ci relanium

Zadaj sobie pytanie: czy chcesz byc w zyciu i w tej ciazy szczesliwa czy martwic sie non stop ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 12:59

joan85 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wsparcia w bliskich to wiem ze faceci czesto juz nie mają siły na takie pocieszanie. Oni wolą pomagać zadaniowo. Mój jak miałam powody by sie martwić bo bylo niskie tetno to mnie wspierał ale jak juz uwazal potem ze wymyśl bez powodu to miał dosyć tego mojego jęczenia:p Stąd czasem sie nie dziwie ze mąż Smutnej juz ma dość tego tematu.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moj maz marudzi i widzi szklanke do polowy pelna to zawsze mu mowie ze prawdziwych problemow to on nie ma
    Ze gorzej ludzie maja i sobie radza ,ze wiele osob by sie z nim zamienilo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 13:03

linka89 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EMI, gdzie się wybieracie? Mój w marcu ma urodziny i nie mam pomysłu na prezent. Fajny byłby taki wyjazd, ale nie chciałabym gdzieś daleko, a tu w pobliżu to chyba aż takich atrakcji w marcu nie ma.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka - wybieramy się na majówkę na Mazury, nigdy tam nie byliśmy :) Konkretne miejsce jeszcze do ustalenia :)

Malinka7, Anhydra lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:

Jeśli nie masz siły poszukać psychologa, to poproś kogoś z rodziny, żeby to zrobił i Cię zapisał na wizytę.
    Moja teściowa ma depresję. To paskudna choroba... Ale z lekami możesz dać radę. A Ty ewidentnie potrzebujesz pomocy. Zrób to dla maleństwa i zwróc się do kogoś o pomoc.

DrzewkoPomarańczowe, Frida91, emi2016, Limerikowo, Domi_tur, joan85, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Jak moj maz marudzi i widzi szklanke do polowy pelna to zawsze mu mowie ze prawdziwych problemow to on nie ma
    Ze gorzej ludzie maja i sobie radza ,ze wiele osob by sie z nim zamienilo

To nie takie proste jak się wydaje. Osoby cierpiącej na depresję nie zmotywujesz słowami "wstań z łóżka" czy "weź się za siebie".

Domi_tur, joan85, Anhydra, smeg lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Malinka - wybieramy się na majówkę na Mazury, nigdy tam nie byliśmy :) Konkretne miejsce jeszcze do ustalenia :)

Ja mam na Mazurach ukochane miejsce do polecenia w okolicach Olecka - Siedlisko Konradowka. Byliśmy już dwa razy, pierwszy raz w zeszłym roku na majówkę właśnie. Cudowna cisza i spokój, stawiki do łowienia ryb, czy popływają kajakiem. Nie ma bezpośredniego dostępu do jeziora ale dla nas akurat to nie był problem, zgłasza w maju. Wiejskie kurki od których można sobie rano wziac jajka na śniadanie, rowery, miejsce na ognisko itp. Można nawet za dodatkowa opłata polatać nad jeziorami motolotnią ;).

emi2016 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ