X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 21:20

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Ciąża jest bardzo spokojna, ani zachcianek, ani wymiotów, a od kilku tygodni już nawet nie mam wstrętu na niektóre zapachy. Wyniki prawidłowe raz za razem. USG i pappa w 12 tygodniu wyszło ok - budowa pr awidłowa, serce w normie, puls 160 i niskie zagrożenie trisomii. ALE oczywiście kupiłam sobie domowe ktg z możliwością zapisywania pomiarów tętna płodu i które wykazuje nawet statystykę. Problem jest taki że codziennie mi wykazuje, że dziecko ma tętno od 180 do 207, a przecież w 13 tygodniu powinno być max 180. Szukam lekarza na gwałt, żeby jakoś to zbadać, bo mam nadzieję że to tylko wadliwe urządzenie mi się trafiło. Czy w Warszawie ktoś może polecić ginekologa położnika będącego specjalistą tez od nasłuchiwania serduszka? Zaczynam już wariować

Specjalistę to znam z Łodzi.Smutnamiss była niedawno na usg w Warszawie u specjalisty od serc bo maluch miał tachykardię.To było jakieś 2 tyg temu i na forum pisała gdzie idzie.Może dziewczyny z Warszawy będą pamiętać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 07:50

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dniu porodu będę miała jeszcze 26 lat, ale rocznikowi to już 27.
    My zdecydowaliśmy się na dziecko rok po ślubie, ale trochę nam to zajęło i wyszło jak wyszło. Ważne, że będzie, bo miałam już obawy, że nigdy nie doświadcze macierzyństwa.

Kiedy oni zadzwonią do mnie z tymi wynikami Harmony... Ostatnio wstaje rano ze stresem, że to być może dziś się w końcu dowiemy, a telefon nadal nie dzwoni. Jak do jutra nie zadzwonią, to chyba ja zadzwonię do nich.

Vampire lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rocznikowo 31 lat I tez chcialam pierwsze dzieciatko do 30stki, wyszlo jak wyszlo ale jestem mega szczesliwa ze sie udalo :) zdazylam tez zobaczyc troszke swiata, ustatkowac sie fajnie z praca, mieszkaniem wiec chyba tak mialo byc :)

OlaWi, Vampire lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodnia na Agatowej specjalizuje się w badaniach serca płodu. Moja lekarz prowadząca polecała mi to miejsce na echo serca i tam właśnie Smutnamiss miała swoje badanie.

preg.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na wizycie kontrolnej. Mały waży już 155g i jak na ten momemt wszystko jest z nim ok :) Niestety zrobił mi się mały krwiak więc muszę bardziej uważać na siebie ale generalnie jest ok. Następna wizyta dopiero 16.03 - usg połówkowe.

Frida91, Niebieska Gwiazda, wiki2, emi2016, Niezapominajka5, Ania95, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, nick nieaktualny, Marimiko lubią tę wiadomość

preg.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Wiki- wielkie gratulacje! A wiesz ze mam tak jak Ty - dlugi czas czułam ‚cos’, bylam przekonana ze to ruchy, a teraz juz dobry tydzien nic. Wczoraj niby cos bylo, ale teraz to juz nie jestem niczego pewna. Dobrze ze mam detektor, słucham co kilka dni, zawsze znajduje tętno w max 5 sek. Uspokaja mnie to bardzo.

Mam 2 teorie...
    albo dziecko teraz odwrócone plecami i kopie gdzieś do środka brzucha... albo macica chwilowo szybciej rośnie niż dziecko i ma dużo miejsca, niż to było jeszcze 1-2tyg temu ;-)

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie już wybrane imiona dla swoich maluchów?

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 21:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:01

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis juz dobrze sie czuje, oprocz mocnego osłabienia po wczorajszym dniu. Wiki - pierwsza teorie tez rozważam - na usg 11.02 wlasnie tak maly leżał, mialo nogi skierowane do moich pleców. Ale gin mowil ze wód duzo i male na duzo miejsca, wiec chyba czasem sie obraca... z drugiej strony mysle ze moze te blizny po cc obniżają mozliwosc czucia ruchów, moze teraz akurat tak wypada miejsce kopniaków. Sama nie wiem. W pierwszej ciazy czułam w 16 tyg, w drugiej 15.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do imion my mamy wiele typow ale troche za duzo wiec czekamy na plec I wtedy wrocimy do tematu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 09:10

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to nadal nie mozemy sie decydować, ale rozważane sa 3 - Jerzy, Tymek i Krzys. Aktualnie najbliżej mi do Krzysia. Choc moj Wojtek, starszy syn, wczoraj podał nowy pomysl - Teoś, czyli Teodor, Teo. Niezle, ale chyba srednio do nas pasuje...
    A jak u Was?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzyś i Teodor ładnie :) My mamy dylemat z imieniem dla córki. Mamy typy Rita,Estera,Rozalia i Eliza ale przy żadnym na razie nie stoimy mocniej. Może qybierzemy coś jeszcze innego... Trudny wybór :)

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodzę pierwsze dziecko w wieku 34 lat. Zawsze lubiłam dzieci, a one mnie, ale mój nie był gotowy a ja nie naciskałam, bo wydawał mi się niewystarczająco dojrzały i odpowiedzialny, dopiero teraz dorósł (jesteśmy w tym samym wieku). Poza tym moi rodzice doczekali się trójki po 35 r.ż. (ostatnie w wieku 42) i wydawało mi się, że mamy mnóstwo czasu, więc zwiedzaliśmy świat i korzystaliśmy z życia. Zawsze byliśmy okazami zdrowia, ja dużo ćwiczyłam, zdrowo się odżywiałam, każdy dawał mi o wiele mniej lat niż mam, wiek biologiczny 2 lata temu wyliczono mi na 17 lat. Jesteśmy razem od 10 lat, wzięliśmy ślub w wieku 31 i od razu rozpoczęliśmy starania. A potem szok, kiedy najpierw u mnie wyszły problemy z tarczycą, potem u męża problemy z nasieniem, w końcu poronienie i po wielu badaniach na własną rękę odkryłam, że mój organizm wytwarza przeciwciała i odrzuca zarodek. A zdążyliśmy zaciągnąć ogromny kredyt na nasz wymarzony dom, więc byłam załamana, że już zawsze będzie pusty, małe pokoje przekształciliśmy w gabinet i garderobę... kiedy nagle się udało :) nadal trudno mi uwierzyć, że wyniki mam książkowe i tak świetnie się czuję (moja Mama też dobrze znosiła ciąże, nawet po 40-tce). Na razie zdobyłam się na odwagę żeby kupić parę ciuszków. Niedawno zaczęłam odstawiać steryd i jeśli nadal wszystko będzie dobrze, pomyślimy nad imieniem i zacznę powoli marzyć o drugim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 21:06

Anhydra, Matyldaaa, Agagusia, linka89, OlaWi, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 23:49

linka89 lubi tę wiadomość

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Ja wczoraj byłam na wizycie kontrolnej. Mały waży już 155g i jak na ten momemt wszystko jest z nim ok :) Niestety zrobił mi się mały krwiak więc muszę bardziej uważać na siebie ale generalnie jest ok. Następna wizyta dopiero 16.03 - usg połówkowe.

Też 16.03 mam połówkowe :-)
    gdzie masz tego krwiaka? na macicy? łożysku?

1usa3e5e2lf96jem.png

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 36, w sierpniu kończę 37... Plan był urodzić 2 przed 30 (i tak się stało). Urodziłam jak miałam 27 i 28(rocznikowo 29), a trzeciego chciałam przed 35, ale nie mogłam męża namówić... Wcześniej mi się wydawało, że 35 to już późno, ale teraz myślę, że jednak nie. Mam zupełnie inną świadomość i podejście,niż te 10lat temu :-)

___
    Agagusia mnie dziś kopie gdzieś na dole koło lewego jajnika... w sumie tam najlepiej czuję. Ja to jestem po plastyce brzucha i 2cc i może faktycznie coś mam zaburzonego z czuciem, bo czuję głównie po bokach - właściwie to z lewego boku tylko ...
    Wczoraj mnie w kościele (przygotowania do komunii starszego syna) nieźle skopał i też w lewą stronę ... chyba nie lubi księdza :-D
    __
    A z imion rozważamy Jan albo Aleksander... mamy krótkie nazwisko i bardziej pasowało by Aleksander, ale jakoś Janek bardziej mi leży

Anhydra, Marcelina85 lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Jak będzie wszystko w porządku i będzie syn to będzie może Albertem albo Bernardem, a jak dziewczynka to może Adalinda. To takie wstępne imiona dla łatwiejszej wizualizacji przyszłości.

bardzo ladne to zenskie inie, choc pierwszy raz slysze...
    U nas jak sie nie zmieni i będzie dziewczynka to będzie problem, bo juz za pierwszym razem byla ostra selekcja. Mam kilka typow, ale niekoniecznie podobaja sie tez mezowi :P

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Ja mam 36, w sierpniu kończę 37... Plan był urodzić 2 przed 30 (i tak się stało). Urodziłam jak miałam 27 i 28(rocznikowo 29), a trzeciego chciałam przed 35, ale nie mogłam męża namówić... Wcześniej mi się wydawało, że 35 to już późno, ale teraz myślę, że jednak nie. Mam zupełnie inną świadomość i podejście,niż te 10lat temu :-)

___
    Agagusia mnie dziś kopie gdzieś na dole koło lewego jajnika... w sumie tam najlepiej czuję. Ja to jestem po plastyce brzucha i 2cc i może faktycznie coś mam zaburzonego z czuciem, bo czuję głównie po bokach - właściwie to z lewego boku tylko ...
    Wczoraj mnie w kościele (przygotowania do komunii starszego syna) nieźle skopał i też w lewą stronę ... chyba nie lubi księdza :-D
    __
    A z imion rozważamy Jan albo Aleksander... mamy krótkie nazwisko i bardziej pasowało by Aleksander, ale jakoś Janek bardziej mi leży

Wiki polubilam za antypatię dla księdza ;)

wiki2, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ