Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Wiki polubilam za antypatię dla księdza ;)

hehehe

OlaWi lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam jeszcze pomysłu, rozważam tak jak w pierwszej ciąży Anielę ale Łucja i Róża bardziej mi leży niż Łucja i Aniela - zobaczymy jak dziecko się urodzi,Łucja miała być Anielą ale wyglądała na Łucję ;) Gdybym chciała dalej iść w Narnię to byłaby Zuzanna ale to zbyt popularne imię jak dla mnie, tak samo jak Gabriela. Dla chłopca rozważamy Michała. Ale oboje mamy przeczucia na drug@ dziewczynkę - zobaczymy ;)

W pierwszej ciąży rozważaliśmy Celinę,ale moja siostrzenica to Marcelina i jednak zbyt podobnie... Znaczenie imienia piękne-dar niebios :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 10:11

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Krzyś. Już nawet tak o nim mówimy i do niego więc już się raczej nie zmieni :D Choć rodzina podrzuca różne pomysły - od Stefana po Godfryda ;)

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    My do imion my mamy wiele typow ale troche za duzo wiec czekamy na plec I wtedy wrocimy do tematu :)
    Mam tak samo. Najpierw chcę poznać płeć, a dopiero później będziemy wybierać imię :) choć mąż ma już jakieś swoje typy.

trzydziecha lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli będzie chłopiec to Ryszard,Nikodem,Stefan,Ķonstanty.Gdy okaże sìę dziewczynks to Alicja,Jagoda,Cecylia ewentualnie Jowita.Zobaczymy.Przed ciążą podobały mi się zupełnie inne imiona.Może hormony wpływają,sama nie wiem.

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi2016 jak twoja waga? Udaje się pilnować? bo u mnie rośnie pomimo tego, że trzymam kalorie :-/

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • redken Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Też 16.03 mam połówkowe :-)
    gdzie masz tego krwiaka? na macicy? łożysku?
    Na opisie mam napisane - krwiak pozałożyskowy 36mmx32mmx22mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 10:43

preg.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Ciąża jest bardzo spokojna, ani zachcianek, ani wymiotów, a od kilku tygodni już nawet nie mam wstrętu na niektóre zapachy. Wyniki prawidłowe raz za razem. USG i pappa w 12 tygodniu wyszło ok - budowa prawidłowa, serce w normie, puls 160 i niskie zagrożenie trisomii. ALE oczywiście kupiłam sobie domowe ktg z możliwością zapisywania pomiarów tętna płodu i które wykazuje nawet statystykę. Problem jest taki że codziennie mi wykazuje, że dziecko ma tętno od 180 do 207, a przecież w 13 tygodniu powinno być max 180. Szukam lekarza na gwałt, żeby jakoś to zbadać, bo mam nadzieję że to tylko wadliwe urządzenie mi się trafiło. Czy w Warszawie ktoś może polecić ginekologa położnika będącego specjalistą tez od nasłuchiwania serduszka? Zaczynam już wariować

Ostatnio w szpitalnej przychodni trafiłam na ulotkę z informacją o badaniach serca płodu. Na tej stronie jest lista lekarzy z Certyfikatem Umiejętności PODSTAWOWEGO Badania Serca Płodu Sekcji Echokardiografii i Kardiologii Prenatalnej PTU:
    orpkp.pl/index.php?LANG=pl&struct=10&level=1

A tutaj w razie potrzeby można zadać pytanie i otrzymać odpowiedź lekarza:
    http://www.kardiologia-prenatalna.org.pl/feedback/list/wady_wrodzone_pytania,0.html

Niebieska Gwiazda, Camelia lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam ciężka noc, lapaly mnie napady głodu :/ Najpierw o 2 w nocy, potem nad ranem, takie że nie da rady nie zjeść takie ssanie i ból żołądka. Nie wiem jaka jest przyczyna, wyczytałam w necie że mogą to być duze spadki glukozy. Dziwne bo glukoza wyszła mi dobrze na czczo. Teraz po śniadaniu nadal boli mnie żołądek :( A przez te sensacje w nocy kilka razy się budziłam a nad ranem nie mogłam zasnąć.
    Z imion dla dziewczynki Bianka, chociaż mojemu podoba się Gabriela, no mi też ale chyba zbyt pospolite. Dla chłopca Leonard, tu się nie zgadzamy :) Dla chłopca to mi się prawie żadne imię nie podoba, każde z kimś kojarzy hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 11:00

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Emi2016 jak twoja waga? Udaje się pilnować? bo u mnie rośnie pomimo tego, że trzymam kalorie :-/

To samo - a jutro musz÷ się zważyć... Już sie boje. Chyba przejdę na czystą dietę o niskim IG i Tobie polecam - to zwykle działa ;) mnie gubią jeszcze soki/glukoza przy spadkach cukrów...

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałam. Zw strachu...
    Dzisiaj miałam w końcu badania prenetalne. Usg - wszytko jest w porządku. Kość nosowa i wszystko inne jest na miejscu :D
    Przeziernosc 1,6 przy crl 6,8cm.
    Tętno 164. Prawdopodobnie chłopak :D

Teraz zaczynam się cieszyć ta. Ciąża i przestać a w tak zamartwiac.
    Wyniki pappa będą za trzy tygodnie ale tym się jakoś nie martwię...

Ania95, Niebieska Gwiazda, Anhydra, Agagusia, Domi_tur, kayama, Marcelina85, emi2016, OlaWi, Larissa90, AnaKwiat, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Misi@, Vampire, Marimiko lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    To samo - a jutro musz÷ się zważyć... Już sie boje. Chyba przejdę na czystą dietę o niskim IG i Tobie polecam - to zwykle działa ;) mnie gubią jeszcze soki/glukoza przy spadkach cukrów...

Cukrzycy nie mam.Dieta o niskim IG mnie zainteresowała.Przytyłam w cìąży już 5.5kg głównie dlatego,że leżałam plackiem 10tygodni.Muszę uważać na wagę.

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Ja urodzę pierwsze dziecko w wieku 34 lat. Zawsze lubiłam dzieci, a one mnie, ale mój M nie był gotowy a ja nie naciskałam, bo wydawał mi się niewystarczająco dojrzały i odpowiedzialny, dopiero teraz dorósł (jesteśmy w tym samym wieku). Poza tym moi rodzice doczekali się trójki po 35 r.ż. (ostatnie w wieku 42) i wydawało mi się, że mamy mnóstwo czasu, więc zwiedzaliśmy świat i korzystaliśmy z życia. Zawsze byliśmy okazami zdrowia, ja dużo ćwiczyłam, zdrowo się odżywiałam, każdy dawał mi o wiele mniej lat niż mam, wiek biologiczny 2 lata temu wyliczono mi na 17 lat. Jesteśmy razem od 10 lat, wzięliśmy ślub w wieku 31 i od razu rozpoczęliśmy starania. A potem szok, kiedy najpierw u mnie wyszły problemy z tarczycą, potem u M problemy z nasieniem, w końcu poronienie i po wielu badaniach na własną rękę odkryłam, że mój organizm wytwarza przeciwciała i odrzuca zarodek. A zdążyliśmy zaciągnąć ogromny kredyt na nasz wymarzony dom, więc byłam załamana, że już zawsze będzie pusty, małe pokoje przekształciliśmy w gabinet i garderobę... kiedy nagle się udało :) nadal trudno mi uwierzyć, że wyniki mam książkowe i tak świetnie się czuję (moja Mama też dobrze znosiła ciąże, nawet po 40-tce). Na razie zdobyłam się na odwagę żeby kupić parę ciuszków. Niedawno zaczęłam odstawiać steryd i jeśli nadal wszystko będzie dobrze, pomyślimy nad imieniem i zacznę powoli marzyć o drugim :)

to udalo Wam sie w koncu naturalnie zajsc?
    No właśnie o to mi m.in chodzi, ze dopoki nie zaczniemy de facto sie starac, to nie wiemy zwykle czy bedzie z gorki czy pod...
    Ja tez bylam zawsze okazem zdrowia, niestety 1 ciaza pokazala pewne slabosci organiznu, zaczely sie właśnie male problemy z tarczyca.
    Ja slyszac rozne historie i biorac pod uwage prace meza w delegacjach, tez zakladalam srednio rok staran. W obu przypadkach udalo sie wcześniej, za 1 razem nawet wcześniej niz w sumie zaczęliśmy starania :D
    Tak naprawdę z ta gotowoscia, to pewnie tez moze poczulabym sie dopiero spelniona wlasnie gdzies w okolicach 35 roku zycia, ale właśnie balam sie zeby nie bylo juz za pozno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bedzie Maja. Oboje mowimy juz teraz do brzucha Majek, Majson :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 11:21

Anhydra, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pozostanie już chyba Szymon, małż ma uwagi do każdego innego imienia :p

Miałam dzisiaj ciężką noc, odkąd śpię z rogalem, przykrywam kołdrą jego a nie siebie (jak kochanka jakiegoś), a że wg zaleceń lekarki staram się spać bez majciochów to mi tyłek zmarzł. Trzesłam się w nocy z zimna normalnie :p dodatkowo na instagramie przed snem wyświetlily mi się filmiki z porodów, więc całą noc rodziłam we śnie, małż się śmiał ze mnie rano, że dobrze ze z tego parcia nic nie popuscilam :p muszę teraz zaparzyć dzban herbaty żeby od wyziębienia nic mnie nie złapało

Anhydra, baileys, Matyldaaa, Vampire, joan85 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    to udalo Wam sie w koncu naturalnie zajsc?
    No właśnie o to mi m.in chodzi, ze dopoki nie zaczniemy de facto sie starac, to nie wiemy zwykle czy bedzie z gorki czy pod...
    Ja tez bylam zawsze okazem zdrowia, niestety 1 ciaza pokazala pewne slabosci organiznu, zaczely sie właśnie male problemy z tarczyca.
    Ja slyszac rozne historie i biorac pod uwage prace meza w delegacjach, tez zakladalam srednio rok staran. W obu przypadkach udalo sie wcześniej, za 1 razem nawet wcześniej niz w sumie zaczęliśmy starania :D
    Tak naprawdę z ta gotowoscia, to pewnie tez moze poczulabym sie dopiero spelniona wlasnie gdzies w okolicach 35 roku zycia, ale właśnie balam sie zeby nie bylo juz za pozno.

Udało się naturalnie, ale po stymulacji owulacji hormonami - w trzecim stymulowanym cyklu, który miał już być ostatnim (ginka stwierdziła, że to nie ma sensu i dalej dała nam wybór: inseminacja lub laparoskopia ze wzgl. na podejrzenie endometriozy). A zaskoczyło akurat w tym, w którym miałam badanie HSG, więc może mi przetkało jajowody. Z powodu przeciwciał ANA2 już przy staraniach i dalej w trakcie ciąży konieczny był steryd. Jestem obstawiona lekami: Encorton 20mg, heparyna 0,4 + Acard i Duphaston.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 11:44

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Miałam dzisiaj ciężką noc, odkąd śpię z rogalem, przykrywam kołdrą jego a nie siebie (jak kochanka jakiegoś), a że wg zaleceń lekarki staram się spać bez majciochów to mi tyłek zmarzł. Trzesłam się w nocy z zimna normalnie :p dodatkowo na instagramie przed snem wyświetlily mi się filmiki z porodów, więc całą noc rodziłam we śnie, małż się śmiał ze mnie rano, że dobrze ze z tego parcia nic nie popuscilam :p muszę teraz zaparzyć dzban herbaty żeby od wyziębienia nic mnie nie złapało

Szymek ładnie! I chyba cieżko zrymować :D jest szansa że sie u Was utrzyma ;)
    Przekonalas mnie tym wpisem- Muszę sobie kupić wreszcie swojego osobistego Rogala ;) hehhe

Domi_tur lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Szymek ładnie! I chyba cieżko zrymować :D jest szansa że sie u Was utrzyma ;)
    Przekonalas mnie tym wpisem- Muszę sobie kupić wreszcie swojego osobistego Rogala ;) hehhe

Najwyżej będzie nazywany Szynką przez jakiś czas :p ale małż nie może wymyśleć głupszego skojarzenia z imieniem więc trzymam kciuki, żeby już zostało.
    Kup kup, tylko pupę przykrywaj do spania! :) odkąd go mam, potrafię przespać 2/3 nocy na jednym boku!

Anhydra, OlaWi, OlaWi, joan85 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla powoli kompletujących wyprawkę - widziałam w Hebe w promocji naturalne kosmetyki dla niemowląt (oferta ważna do dziś):
    https://www.hebe.pl/produkty/krem-przeciw-odparzeniom-75-ml-weleda
    https://www.hebe.pl/produkty/krem-do-ciala-dla-niemowlat-75-ml-weleda-nagietek
    https://www.hebe.pl/produkty/krem-do-twarzy-50-ml-weleda
    https://www.hebe.pl/produkty/ochronny-krem-na-niepogode-i-wiatr-30-ml-weleda

Mają bardzo dobry skład: http://www.srokao.pl/2018/09/analiza-weleda-baby.html

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

a co daje spanie bez majtek? :D

Larissa90 lubi tę wiadomość

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ