Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
wiki2 wrote:Emi ja ogólnie jem low carb, więc tym bardziej ten wzrost wagi jest nienormalny... no nic... oby tylko znów nie było 27kg
Low carb nie zawsze służy, ogólnie nie jest to zbyt zdrowa dieta... Możesz ćwiczyć ? Mo-e akrywność pomoże ? Ja waże prawie tyle co zaraz po porodzie Łucji -
Camelia wrote:Dodzwoniłam się do szpitala na Karowej i powiedzieli mi, że w 13 tygodniu ciąży nie sa w stawie nic zrobić, bo dziecko jest za małe
i pozostaje tylko obserwacja.
I to ten szpital ma aż 3 specjalistów z Certyfikatem Umiejętności PODSTAWOWEGO Badania Serca Płodu Sekcji Echokardiografii i Kardiologii Prenatalnej PTU
Ręce opadają... jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie można przeprowadzić żadnych badań, a przynajmniej tętno sprawdzić
Troche mnie dziwią te informacje.Robiłam usg prenatalne w Łodzi na Nfz to był 12+0tyg.Wyszła tachykardia fhr 176 i przepływy też za wysokie.Zlecono mi echo serca między18-20tyg.ciąży.Lekarz z wielu powodów nie wzbudził mojego zaufania.Zapisałam się na usg prenatalne prywatnie do specjaliski od serduszek(jest na liście lekarzy z certyfikatem,sprawdzałam w dziś podanym linku).Usg w 12+4tyg.Do lekarki miałam zaufanie(znałam z poprzedniej ciąży) fhr 168,przepływy ok. i brak oznak niedomykalności zastawki trójdzielnej.Donry specjalista jest dużo w stanie powiedzieć na tak wczesnym etapie.MartaMartaMarta lubi tę wiadomość
-
Ja mam 30 lat, rocznikowo 31, a urodzę, jak będzie już skończone. Zawsze chciałam chociaż pierwsze dziecko przed trzydziestką, ale i tak ogromnie się cieszę, że w ogóle się udało
Wyszło, jak wyszło, najważniejsze, że w końcu wyszło
U nas od początku miał być Leon, ale teraz rozważamy jeszcze Tymona... Ciekawe na czym ostatecznie stanietrzydziecha lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Cześć Dziewczyny,
Ale naprodukowalyscie wpisów.
Ja 28 lipca skończę 33 lata. Tez chciałam mieć choć jedno dziecko przed 30 ale udało się zajść dwa tyg przed urodzinami a urodziłam już w nast roku.
Muszę się zainteresować ta dieta o niskim ig bo już 5,5 kg na plusie. Cwicze trochę ostatnio wiec może jakoś to zatrzymam. Co do ograniczania jedzenia to boje się, ze dziecku czegoś zabraknie.
Mnie tez Mamaginekolog namówiła do spania bez majtek. Ciężko mi było to sobie wyobrazić na początku ale teraz to sobie nie wyobrażam spać w majtkach. Mąż zachwycony, lepiej mu się zasypia z gola pupa w dłoni.
Któraś z Was pytała o ataki paniki o zdrowie dziecka - zgłaszam się z podobnym problemem. Ja potrafiłam nagle w pracy wziąć telefon do ręki i wyszukać pierwszego lekarza z dobrymi opiniami dostępnego tego samego dnia i iść na wizytę... teraz ratuje mnie detektor i wyczuwalne ruchy. Właściwie bardziej bazuje na ruchach, a jak któregoś dnia nie czuje to biorę detektor i się uspokajam. Tez po prenatalnych i w II trym jestem trochę spokojniejsza ale początki były nieznośne.
A co do ruchów to jest kosmos! Małe się tak rozpycha! Cudowne uczucie ❤️
Z imion to dla chłopca mamy Kazik. Gorzej z dziewczynka. Mi sie podoba Józefina i Stefania ale mąż nie jest przekonany. Jeszcze...linka89, joan85 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Byłam właśnie na zakupach i zaszlam po drodze do Pepco kupić coś mojej Małej ale wszystko tak wściekle różowe albo typowo chłopięce w dinozaury. Nie wiem co to za mania że jak dziewczynka to musi być cała na różowo. Nic w koncu nie kupiłamCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Jeszcze słów kilka o zdrowku. Poszłam wczoraj do internisty z bólami głowy. Ja obstawiam zmęczenie materiału wiec chciałam po prostu kilka dni zwolnienia. Pani doktor zorganizowałam mi na dziś rano wizytę u neurologa. Poszłam i neurologicznie jest ok, poleciła mi wybrać się do fizjoterapeuty. Mam zwyrodnienia w odcinku szyjnym kręgosłupa (czyt. garb od pracy
) oraz nieprawidłowe napięcie mięśniowe w okolicy karku i ramion. Wg niej to moze powodować bóle głowy. Choć ja dalej obstawiam zmęczenie i chroniczne niewyspanie.
Robiłam tez wczoraj tsh i ft4, jutro mam endo. Tsh mi spadło z 2,5 do 1,8 ale ft4 spadlo z 20 do 15 wiec pewnie zgodnie z przewidywaniami wejdziemy na dawkę 150.[/url]
-
Myśmy przy pierwszym mieli chyba z 5 dla dziewczynki, okazało się, że chłopak i straszny problem był z wyborem, bo nic nam sie nie podobalo. Dopiero jak mąż jechał do urzędu odebrać akt urodzenia się zdecydowalismy
Teraz po cichu liczyliśmy na dziewczynę, ale znowu chłopak i już całkiem nie mamy pomysłu -
Niebieska Gwiazda wrote:Troche mnie dziwią te informacje.Robiłam usg prenatalne w Łodzi na Nfz to był 12+0tyg.Wyszła tachykardia fhr 176 i przepływy też za wysokie.Zlecono mi echo serca między18-20tyg.ciąży.Lekarz z wielu powodów nie wzbudził mojego zaufania.Zapisałam się na usg prenatalne prywatnie do specjaliski od serduszek(jest na liście lekarzy z certyfikatem,sprawdzałam w dziś podanym linku).Usg w 12+4tyg.Do lekarki miałam zaufanie(znałam z poprzedniej ciąży) fhr 168,przepływy ok. i brak oznak niedomykalności zastawki trójdzielnej.Donry specjalista jest dużo w stanie powiedzieć na tak wczesnym etapie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 15:51
-
Mary Magdalena wrote:Myśmy przy pierwszym mieli chyba z 5 dla dziewczynki, okazało się, że chłopak i straszny problem był z wyborem, bo nic nam sie nie podobalo. Dopiero jak mąż jechał do urzędu odebrać akt urodzenia się zdecydowalismy
Teraz po cichu liczyliśmy na dziewczynę, ale znowu chłopak i już całkiem nie mamy pomysłuz Adasiem dopiero po porodzie zdecydowalismy się
.. nawet w szpitalu jeszcze wstaliśmy się..
A teraz nie wyobrażam sobie, zeb Y miał inne imię niż Adaś -
Coś chyba wisi w powietrzu, bo mnie też dzisiaj głów boli. Pierwszy raz w ciąży...Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
emi2016 wrote:Low carb nie zawsze służy, ogólnie nie jest to zbyt zdrowa dieta... Możesz ćwiczyć ? Mo-e akrywność pomoże ? Ja waże prawie tyle co zaraz po porodzie Łucji
Tylko ostatnio mało czasu mam... muszę w domu ćwiczyć, bo wieczorem ciężko mi się wybrać... "pracuje" jako taksówka do założenia dzieci na zajęcia. Hehehe
No ale w zwiazku z mniejszą ilością ruchu slorygowalam ilość kalorii... zresztą ja w ogóle nie jestem głodna i nie mam napadów głodu i zachcianek na słodkie, co miałam często przed ciaza... nawet wieczorem nie jem późno i w nocy nie jestem głodna, A to pamiętam z poprzednich ciąż.
Nie wiem dlaczego mówisz, że low carb jest niezdrowa. Zalecila mi ją moja ginekolog-endokrynolog jeszcze przed pierwszą ciaza, kiedy miałam problem z zajściem... świetnie reguluje wyrzuty insuliny, więc jak dla mnie bajkaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 16:55
-
wiki2 wrote:Ja ćwiczę dużo. Bieżnia (Tak, normalnie biegam po 5km) i siłownia... tylko lżejsze ciężary biorę
Tylko ostatnio mało czasu mam... muszę w domu ćwiczyć, bo wieczorem ciężko mi się wybrać... "pracuje" jako taksówka do założenia dzieci na zajęcia. Hehehe
No ale w zwiazku z mniejszą ilością ruchu slorygowalam ilość kalorii... zresztą ja w ogóle nie jestem głodna i nie mam napadów głodu i zachcianek na słodkie, co miałam często przed ciaza... nawet wieczorem nie jem późno i w nocy nie jestem głodna, A to pamiętam z poprzednich ciąż.
Nie wiem dlaczego mówisz, że low carb jest niezdrowa. Zalecila mi ją moja ginekolog-endokrynolog jeszcze przed pierwszą ciaza, kiedy miałam problem z zajściem... świetnie reguluje wyrzuty insuliny, więc jak dla mnie bajka
Z tego co czytałam na pub medzie dieta low carb prowadzi do wielu zaburzeń. Dieta o niskim IG nie oznacza ogeabiczenia weglowodanow a jedynie wybierania zdrowszych,złożonych. Dlatego uchodzi za jedną z najzdrowszych diet, jest dobrze zbilnasowana.
Znalazłam artykuł po Polsku - mp.pl jest wiarygodną stroną z medycznymi artykułami. Na pub medzie nie mogę znaleźć w telefonie.
https://www.mp.pl/pacjent/dieta/wywiady/198527,bez-weglowodanow-czyli-ryzykowna-dieta
Mierzysz poziom ketonów w moczu przy low carb ? Paskami keto diastix ?
Kurcze to na prawdę duzo się ruszasz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 17:09
-
Domi_tur wrote:U nas pozostanie już chyba Szymon, małż ma uwagi do każdego innego imienia :p
Miałam dzisiaj ciężką noc, odkąd śpię z rogalem, przykrywam kołdrą jego a nie siebie (jak kochanka jakiegoś), a że wg zaleceń lekarki staram się spać bez majciochów to mi tyłek zmarzł. Trzesłam się w nocy z zimna normalnie :p dodatkowo na instagramie przed snem wyświetlily mi się filmiki z porodów, więc całą noc rodziłam we śnie, małż się śmiał ze mnie rano, że dobrze ze z tego parcia nic nie popuscilam :p muszę teraz zaparzyć dzban herbaty żeby od wyziębienia nic mnie nie złapałoTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niebieska Gwiazda wrote:Troche mnie dziwią te informacje.Robiłam usg prenatalne w Łodzi na Nfz to był 12+0tyg.Wyszła tachykardia fhr 176 i przepływy też za wysokie.Zlecono mi echo serca między18-20tyg.ciąży.Lekarz z wielu powodów nie wzbudził mojego zaufania.Zapisałam się na usg prenatalne prywatnie do specjaliski od serduszek(jest na liście lekarzy z certyfikatem,sprawdzałam w dziś podanym linku).Usg w 12+4tyg.Do lekarki miałam zaufanie(znałam z poprzedniej ciąży) fhr 168,przepływy ok. i brak oznak niedomykalności zastawki trójdzielnej.Donry specjalista jest dużo w stanie powiedzieć na tak wczesnym etapie.
Co do niedomykalności, podobno ma ja 70 -80 % noworodkow, wiex raczej bym sie tym nie przejmowala... Z wiekiem sie zmbiejsza, no bo rosniemy, ale generalnie z tego co mi wiadomo nie wpływa istotnie na jakość życia -
Anhydra wrote:Mnie dzisiaj dopadła taka migrena, że musiałam wziąć po raz pierwszy paracetamol..mam trochę wyrzuty sumienia...no ale już nie dałam rady wytrzymać
Mnie tez dzis boli glowa, ale na szczęście do wytrzymania.
Co do atakow paniki, ja mam w tej ciąży fobie na punkcie ciśnienia, jeszcze jak ostatnio jedna z Was napisala, jakie to ważne to już w ogole ciagle o tym mysle. Mam niby w normie, ale wyzsze niz miewalam przed ciąża i boje sie zeby nie skakalo... A właśnie jak boli mbie glowa to zaraz sie martwie cisnieniem. Tak sie tez zastanawiam czy euthyrox moze wplywac na ciśnienie. W ogole mam wrażenie, ze bez tych tabletek czułam sie lepiej... -
linka89 wrote:Co do niedomykalności, podobno ma ja 70 -80 % noworodkow, wiex raczej bym sie tym nie przejmowala... Z wiekiem sie zmbiejsza, no bo rosniemy, ale generalnie z tego co mi wiadomo nie wpływa istotnie na jakość życia
W poprzednoej ciąży wyszła nam niedomykalność zastawki trójdzielnej na badaniu polówkowym i mielśmy wskazanie do echa serca koło 30tyg..Wtedy już była domknięta.Napisałam o tym tylko dlatego,że okazuje się,że dobry specjalista widzi takie rzeczy już w 13 tyg.