X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu nadrobiłam wszystkie posty. :)
    W Lidlu byłam i na opakowaniu napisane było, że pokrowiec ściągany. Dodatkowo jest drugi pokrowiec do zrobienia a'la pufki dla malucha później. Dokupiłam jeszcze 2 pary spodni, polecam rozmiar 34 dla normalnych 36.
    Ubranek nie brałam, być płci nie znamy. :(

Ogromnie wciągnęło mnie czytanie Waszych historii. My też planowaliśmy pierwsze a może i drugie przed 30-stką. Cóż.. Niedługo 30 kończę, więc nie jest źle. :P nas zblokowały moje problemy hormonalne.

Życzę Wam wszystkim dużo zdrówka oraz samych dobrych wynikówi USG!

Malinka7, Marcelina85 lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Wybacz ale ja wierzę bardziej badaniom naukowym niż filmikom na youtubie.

Po za tym jasno było napisane,że zrówno dieta nisko jak i wysokoweglowodanowa szkodzi. Dlatego zalecano zloty środek 50-55% węgli w diecie. Nie mniej i nie wiecej.

Jeśli zas chodzi o zawał serca/udar to nie tylko trojglicerydy na nie wplywają.

Dieta ketogeniczna dawno została obalona jako jedna z najmniej zdrowych diet. Owszem daje efektyw leczniu padaczki ale szkodzi,czasem po prostu trzeba wybrać mniejsze zło.

Ja też wierzę naukowcom, dlatego weszłam na pierwszą lepszą stronę (wikipedia - znajdziesz tam odnośnili do przeprowadzonych badań) wybieram jak to określiłaś "mniejsze zło", czyli
    - Nurses’ Health Study, badanie kohortowe obserwujące ponad 115 000 osób przez kilkadziesiąt lat wykazało, że stosowanie diet niskowęglowodanowych, gdzie głównym źródłem energii są tłuszcze i białka pochodzenia roślinnego narażone są na mniejsze ryzyko rozwoju chorób krążenia
    - zmniejszenie ryzyka choroby Alzheimera oraz Parkinsona.
    - Istnieją badania potwierdzające pozytywny wpływ diety ketogenicznej na leczenie cukrzycy typu 2[51][70]. W jednym z badań skuteczność okazała się na tyle duża, że pozwoliła u większości pacjentów wyeliminować lub zredukować leczenie farmakologiczne
    - Wpływ niskowęglowodanowej diety ketogenicznej na nowotwory jest obecnie przedmiotem wielu badań[74][75]. Wykazano teraupeutyczny wpływ takiej diety na nowotwory mózgu u myszy i ludzi[76][77]. Istnieją badania wskazujące, że ograniczony poziom glukozy we krwi (zastąpionej przez ciała ketonowe) hamuje także rozwój innych nowotworów[78][79].
    - Niskowęglowodanowe diety ketogeniczne od wielu lat z powodzeniem stosuje się w leczeniu epilepsji u dzieci[82][83]. Skuteczność diety ketogennej w terapii padaczki jest udokumentowana w wielu publikacjach naukowych. U około 50% małych pacjentów donosi się o zmniejszeniu częstości napadów padaczkowych o co najmniej 50%, oraz o całkowitym ustąpieniu napadów u części dzieci z tej grupy
    __
    Widzisz... na każde twoje badanie przeciw znajdzie się moje za ;-) Problem jest taki, że wyniki badań często są powiązane z instytucją, która je finansuje... Jeśli będzie to koncern farmaceutyczny produkujący leki na cholesterol, to zrobią badania i stwierdzą, że 200 to już za dużo, teraz jest nagonka na kobiety rodzące poprzez CC - cesarion itp
    Osobiście mnie przekonuje to co napisałam wyżej, że 3 miliony lat robi jednak swoje... a gluten, węgli itp jemy od kilku tysięcy lat i ... jest z nami co raz gorzej :-/

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w lidlu, kupiłam spodnie i parę bodziaków trochę... nic więcej nie spadło mi w oko...
    Spodnie już założyłam i latam po pracy :-D jak za 40zł są świetne

Misi@, Malinka7, Vampire lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Lekarz ci powiedział że 180 jest w normie? Mi takie tętno okropnie ryzyko popsuło w którym jesteś tyg?
    Moj starszy syn bardzo często miał 180 pod koniec ciąży... non stop były uwagi do mojego ktg, ale on tak się wiercił i tak mu zostało do tej pory :-)

linka89 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    W końcu nadrobiłam wszystkie posty. :)
    W Lidlu byłam i na opakowaniu napisane było, że pokrowiec ściągany. Dodatkowo jest drugi pokrowiec do zrobienia a'la pufki dla malucha później.
    A, to może na drugim końcu poduchy jest jakiś zamek lub coś takiego. Ja wyciągnęłam poduchę z tej folii do połowy, nie było żadnego zamka i uznałam, że nie ma ściąganego. W domu sobie ją obczaje w pełnej krasie :)

• amalia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem po prenatalnych i wszystko ok. Nie ma wskazań do dokładniejszych badań bo ryzyko trisomii jest znikome. Wszystkie ważne organy są, ilość kończyn się zgadza, pacjent pozował jak zawodowy model ;) Więc już na luzie lecimy dalej :)
    A pomyśleć, że początki tak przerażające były..

Domi_tur, Asiac93, Ania95, wiki2, Chimera, Niebieska Gwiazda, Anhydra, linka89, OlaWi, Myszk@, Smerfelinka, emi2016, Sylvka, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Misi@, Niezapominajka5, Reniiata, Malinka7, Matyldaaa, Marcelina85, Camelia, Vampire, Marimiko lubią tę wiadomość

Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio Wy już obskoczylyscie sklep??? Jeju ja się ledwo z łóżka zwlokłam, z tym rogalem mozna spać cały dzień i cała noc!

Ania95, OlaWi lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Serio Wy już obskoczylyscie sklep??? Jeju ja się ledwo z łóżka zwlokłam, z tym rogalem mozna spać cały dzień i cała noc!

Ja też jeszcze nie byłam w lidlu :D mam nadzieję, że spodnie na mnie czekają ;)

• Chimera Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 7 idę do roboty, więc dałam tylko znać, że się spóznie kwadrans i zrobiłam szturm z lidlowymi bojówkami od samego wejścia ;) Gdybym miała wolne, to z pewnością by mnie tam tak wcześnie nie zobaczyli.

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Moj starszy syn bardzo często miał 180 pod koniec ciąży... non stop były uwagi do mojego ktg, ale on tak się wiercił i tak mu zostało do tej pory :-)
    Mi to tętno okropnie wszystko popsulo między innymi bardzo wpłynęło na ryzyko zd i zaczął się mój koszmar. Dla mojego lekarza co robił genetyczne 160 to max natomiast na Agatowej 169 to górna granica normy a i tak wpisali mi na wyniku echa tachykardia

27a73b5519.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie.U malucha chyba bez zmian.Brałam antybiotyk na bakterie w moczu(gin prywatny w sobote przepisał)ten srwierdził,że to nie było konieczne.Bakterie pewnie przy wypływie a leukocytów do 8 możebyć w ciąży.Moim zdaniem antybiotyk mi pomógł(wydzielina już nie śmierdzi)mam nadzieję że dziecku nie zaszkodził.

• MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie czy spodnie w Lidlu są tylko granatowe czy czarne moze też?

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam parę bodziakow i bluzkę do karmienia. Nad spodniami się zastanawiałam. Dziewczyny, które kupiły spodnie, moglybyscie sprawdzić, jaka jest długość od kroku przy 34 lub 36? Mam 173 cm i często te spodnie są za krótkie na mnie.

Marta, jest taki ciemny granat i jaśniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 10:06

tb73vut14i57zd3c.png
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spodnie są długie ale nie mam możliwości ich zmierzenia. Ja mam 164 i muszę sporo skrócić ale są super, wzięłam dwa kolory i swą rozmiary bo 38 jest na styk na teraz a normalnie noszę 38

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa, dzięki. Ja zwykle noszę 38, ale ciążowe 36, bo one zawsze większe są. Ostatnio udało mi się nowe na allegro za 20 zł wylicytowac :)
    Te koszule z Lidla rzeczywiście niezbyt ładne, tylko taka szara dluzsza w miarę fajna, ale na lato się nie nadaje, jest za kolana i z długim rękawem.

tb73vut14i57zd3c.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jade do lidla, ale po sweterki do karmienia :)

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam te spodnie z Lidla :) Super wygodne i warto jak za 40zł. Normalnie noszę 36 i wzięłam 36 i są ok. Wydaje mi się, ze normalna rozmiarowka. Może i w 34 też bym wlazła ale te moze poslużą dłużej ;) A teraz smigam na przegląd do dentysty.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wróciłam z polowania w Lidlu ;) Kupiłam spodnie ciążowe ale te ciemne, jaśniejsze smierdza chińszczyzna. Spodnie cienkie fajne będą na wiosnę i lato. Kupiłam 40 normalnie noszę 38 ale nie lubię bardzo ciasnych a to rurki, z paskiem są ok. Do tego kupiłam koszulkę do karmienia, fajna cieniutka miła też dobra na lato. Bardzo fajne są ubranka dla dzieci ale nie wiem ciągle jaka płeć :( a te ubranka są podzielone na wzory chłopięce i dziewczęce. Może dziś się coś dowiem na usg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 10:55

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w lidlu po bułeczki i widziałam tą poduchę. Jest zamek, tak od 1/3 długości się zaczyna. Jak dla mnie za mała :P Wolę mojego dużego rogala. Reszta tak jak piszecie bez szału. Za to byłam po drodze w cocodrillo i mam żal do mojego dziecka, że nie objawiło płci :P hehe było tyle fajnych rzeczy w promocji, po 15, 20, 25 zł :-( Pocieszam się, że do lata jeszcze sporo takich wyprz będzie :-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo rzeczy dla niemowlaków widziałam też dziś w Rossmanie, kupiłam termometr do wanienki, reszty nie bo trzeba płeć znać bo wzory podzielone. Są butelki, smoczki,zestaw szczoteczka z grzebieniem i inne gadżety. Ciężko znaleźć coś uniwersalnego.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ