X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak z innej beczki ;) Jest tu może ktoś że Śląska? Tak się ostatnio zastanawiałam, a mam wrażenie, że dominuje Łódź i okolice :)

Matyldaaa lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki - kurcze, moja siostra przytyła 5 kg przez całą ciążę :P Zazdroszczę jej ! Ja w poprzednij miałam +20, ale na tym etapie miałam +2 kg, a nie plus 5 !

A moja Gwiazda spała 25 minut :( Oczywiście wstała z płaczem, bo poniej godziny, się nie wysypia, ale mimo, że bujałam ją 30 minut na huśtawce już biega... Tylo mnei ręce rozbolały :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 13:14

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Łodzi i okolic to jesteśmy chyba 3.Ja myślę,że dominuje Warszawa i Lublin.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 23:52

OlaWi lubi tę wiadomość

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, myślałam o Lublinie, napisałam Łódź. To chyba już mózg ciążowy;)

Ja jestem z Gliwic:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 13:17

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A moze sok zeby cukrów latwo przyswajalnych dostarczyć zeby maluch sie troche poruszał?
    Malinowa - gratuluje zdrowego dzieciaczka. Przypomnij syn, czy córka?
    Nie wiemy, nie braliśmy tego testu z określeniem płci - nam bez różnicy, to pierwsze dzieciątko :) aby było tylko zdrowe :)

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam w Lidlu, wzięłam dwie pary spodni rozmiar 34 i 36. I jednak 34 jest ok, ale nogawki za długie (trzeba skrócić lub podwinąć) i trochę wkurza mnie to że na łydkach nie są tak dopasowane, ale chyba zostawię te 34. 36 to już całkiem worek na tyłku i na dole o wiele za duże.
    Kupiłam też dwa bodziaki, jeden na krótki rękaw, a jeden na długi. I skarpetki 5sztuk. Widziałam też 5cio pak body, fajne kolory i wzory łe rozmiar był tylko 50-54 i pozniej jakiś już duży, a chciałabym tak na 62.
    Aaa! I kupiłam dla siebie bluzkę na ciążę i do karmienia.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam Wam o piasku w nerkach. Zrobiłam też do picu posiew i dzisiaj udało mi odebrać. Od razu wstąpiłam do ogólnego, bo bakteria i dostałam antybiotyk. Wysłałam wynik mojemu ginowi z zapytaniem czy mam brać ten antybiotyk, odpisał z trzema !, Że brać. Jakiś paciorkowiec mi się przypałętał.

Tak, tak ja też Śląsk :-)

Macie w planie kupić fotel bujany. Koleżanka mi polecała, ja myślałam o jakimś bardziej do karmienia. Macie jakieś doświadczenia?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po endo zajechałam na chwile do pracy i potem na fitness. Było super dziś - zajęcia z piłkami. Dziś w ogóle bardzo dobrze się czuje - odpoczynek mi służy, dziwne, nie :D?
    No i oczywiście zajechałam do lidla bo i tak musiałam jakieś drobne zakupy zrobić. No i oczywiście kupiłam bluzkę do karmienia i sweterek ;). Zakupu sweterka pożałowałem już w drodze powrotnej bo brzuch pociążowy i obcisłe ubrania to słaba kombinacja, ale przymierzyłam i ten granatowy w paski całkiem maskuje okolice brzucha a i na ciąże będzie spoko. Także ten, miałam nic nie kupować :). Zerknęłam tez na bodziaki ale ja ich sporo kupuje w lidlu dla synka i naprawdę trafiają się fajniejsze kolekcje. Wcześniej kupiłam ten 5-pak kopertowych i te wzory bardzo mi przypadły do gustu.

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Macie w planie kupić fotel bujany. Koleżanka mi polecała, ja myślałam o jakimś bardziej do karmienia. Macie jakieś doświadczenia?

Ja do karmienia używałam fotela poang z Ikea. Sprawdził mi się.

menka2 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Ja mam w domu taki fotel z ikei, można go uznać za bujany i mam zamiar go wykorzystywać.
    poang-armchair-beige__0571500_PE666933_S4.JPG moja siostra też takiego używała i sprawdził jej się. To jest chyba ten o którym Drzewko Pomarańczowe też pisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 14:17

• menka2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Pisałam Wam o piasku w nerkach. Zrobiłam też do picu posiew i dzisiaj udało mi odebrać. Od razu wstąpiłam do ogólnego, bo bakteria i dostałam antybiotyk. Wysłałam wynik mojemu ginowi z zapytaniem czy mam brać ten antybiotyk, odpisał z trzema !, Że brać. Jakiś paciorkowiec mi się przypałętał.

Tak, tak ja też Śląsk :-)

POANG z ikea świetnie się sprawdzają! przetestowałam przy pierwszych dziecku - lekko się bujają i mają fajne podaparcia

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczęłam 17 tydzień.Odliczałam do końca 16.Teraz będę odliczać do 20.Zapisałam się do dentysty.Kurcze najbliższy termin 23.03.bardzo dużo czekania.

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Harmony plec byla gratis, wiec dlaczego nie:)
    Nie wiedzialam ze te body kopertowe byly niech dzisiejszej promocji, zwykle do Lidla nie chodze, daleko mam. Dzis bylam sprawdzic ft4 i czy tsh cos drgnęło najwyższej dawce, choc dopiero poltora tygodnia biore wiec wątpię. Za tydzien mam endokrynologa. Sweterek wzielam M (niby 49/42, ciekawe), choc zwykle na gorze nisze 36 i jest dajny, nue obcisły w brzuchu sle tez nie worek. Body wzielam 50/56, ale moim zdaniem dlugie a wąskie sa, a takie wlasnuecwole, bo zwykle moje dzieci w brzuszku szczupłe sa. Mysle ze do 62 posłużą spokojnie.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wizyta u dentysty w ciazy to jakis standard? Czy chodzicie w ramach rocznej kontroli? Tak z ciekawosci pytam bo moj lekarz nic nie mowil o dentyscie a kontrole mialam przec ciążą.

Też bylam rano w lidlu, kupilam 2 pary bodziakow, jedne z krowami i mlekami, njbardziej mi sie spodobaly :) wzielam tez pizame do karmienia ale waham sie czy jej nie oddac bo jednak nie jest bawelniana i czuje ze moze ne byc za wygodna. Poduszke tez odpuscilam.

Malinka7 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizama na lato lepsza na ramiaczkach i bawelna. Ja kupilam jasne spodnie 36 bo 34 juz za ciasne w pasie ;) i bluzke szara do karmienia

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    A czy wizyta u dentysty w ciazy to jakis standard? Czy chodzicie w ramach rocznej kontroli? Tak z ciekawosci pytam bo moj lekarz nic nie mowil o dentyscie a kontrole mialam przec ciążą.

Też bylam rano w lidlu, kupilam 2 pary bodziakow, jedne z krowami i mlekami, njbardziej mi sie spodobaly :) wzielam tez pizame do karmienia ale waham sie czy jej nie oddac bo jednak nie jest bawelniana i czuje ze moze ne byc za wygodna. Poduszke tez odpuscilam.

Lekarka moja mówiła, że kontrola i leczenie w ciąży jest bardzo ważne, coś czytałam o tym, że bakterie próchnicowe mogą powodować przedwczesne porody, bakterie z krwi matki przenikają do krwi maluszka i są nawet pewne badania, że ma to wpływ na występowanie próchnicy u małych dzieci :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Dziewczyny czy Was też czasem boli tak bardzo nisko bodbrzusze? Ja mam dziś wrażenie, że boli jakby w pochwie i nie wiem czy to normalne? Mam też strasznie dużo jasnej kremowej wydzieliny.

Ktoś wie? Ktoś tak ma?

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    A czy wizyta u dentysty w ciazy to jakis standard? Czy chodzicie w ramach rocznej kontroli? Tak z ciekawosci pytam bo moj lekarz nic nie mowil o dentyscie a kontrole mialam przec ciążą

Byłam w 7 tyg ciąży i zamierzam pójść na kontrole jeszcze raz przed rozwiązaniem. W ciąży bardziej trzeba uważać na stan uzębienia i cześciej kontrolować

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Ktoś wie? Ktoś tak ma?
    Wydzielina jest ok a bole jak opisujesz tez sie u mnie zdarzaja. Nie sa caly czas tylko co jakis czas lapia na dlozsza/krotsza chwile

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ