Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki - kurcze, moja siostra przytyła 5 kg przez całą ciążę
Zazdroszczę jej ! Ja w poprzednij miałam +20, ale na tym etapie miałam +2 kg, a nie plus 5 !
A moja Gwiazda spała 25 minutOczywiście wstała z płaczem, bo poniej godziny, się nie wysypia, ale mimo, że bujałam ją 30 minut na huśtawce już biega... Tylo mnei ręce rozbolały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 13:14
-
Agagusia wrote:A moze sok zeby cukrów latwo przyswajalnych dostarczyć zeby maluch sie troche poruszał?
Malinowa - gratuluje zdrowego dzieciaczka. Przypomnij syn, czy córka?aby było tylko zdrowe
-
Ja też byłam w Lidlu, wzięłam dwie pary spodni rozmiar 34 i 36. I jednak 34 jest ok, ale nogawki za długie (trzeba skrócić lub podwinąć) i trochę wkurza mnie to że na łydkach nie są tak dopasowane, ale chyba zostawię te 34. 36 to już całkiem worek na tyłku i na dole o wiele za duże.
Kupiłam też dwa bodziaki, jeden na krótki rękaw, a jeden na długi. I skarpetki 5sztuk. Widziałam też 5cio pak body, fajne kolory i wzory łe rozmiar był tylko 50-54 i pozniej jakiś już duży, a chciałabym tak na 62.
Aaa! I kupiłam dla siebie bluzkę na ciążę i do karmienia. -
Pisałam Wam o piasku w nerkach. Zrobiłam też do picu posiew i dzisiaj udało mi odebrać. Od razu wstąpiłam do ogólnego, bo bakteria i dostałam antybiotyk. Wysłałam wynik mojemu ginowi z zapytaniem czy mam brać ten antybiotyk, odpisał z trzema !, Że brać. Jakiś paciorkowiec mi się przypałętał.
Tak, tak ja też Śląsk
Macie w planie kupić fotel bujany. Koleżanka mi polecała, ja myślałam o jakimś bardziej do karmienia. Macie jakieś doświadczenia? -
Ja dziś po endo zajechałam na chwile do pracy i potem na fitness. Było super dziś - zajęcia z piłkami. Dziś w ogóle bardzo dobrze się czuje - odpoczynek mi służy, dziwne, nie
?
No i oczywiście zajechałam do lidla bo i tak musiałam jakieś drobne zakupy zrobić. No i oczywiście kupiłam bluzkę do karmienia i sweterek. Zakupu sweterka pożałowałem już w drodze powrotnej bo brzuch pociążowy i obcisłe ubrania to słaba kombinacja, ale przymierzyłam i ten granatowy w paski całkiem maskuje okolice brzucha a i na ciąże będzie spoko. Także ten, miałam nic nie kupować
. Zerknęłam tez na bodziaki ale ja ich sporo kupuje w lidlu dla synka i naprawdę trafiają się fajniejsze kolekcje. Wcześniej kupiłam ten 5-pak kopertowych i te wzory bardzo mi przypadły do gustu.
[/url]
-
OlaWi wrote:Macie w planie kupić fotel bujany. Koleżanka mi polecała, ja myślałam o jakimś bardziej do karmienia. Macie jakieś doświadczenia?
moja siostra też takiego używała i sprawdził jej się. To jest chyba ten o którym Drzewko Pomarańczowe też pisze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 14:17
-
OlaWi wrote:Pisałam Wam o piasku w nerkach. Zrobiłam też do picu posiew i dzisiaj udało mi odebrać. Od razu wstąpiłam do ogólnego, bo bakteria i dostałam antybiotyk. Wysłałam wynik mojemu ginowi z zapytaniem czy mam brać ten antybiotyk, odpisał z trzema !, Że brać. Jakiś paciorkowiec mi się przypałętał.
Tak, tak ja też Śląsk
Macie w planie kupić fotel bujany. Koleżanka mi polecała, ja myślałam o jakimś bardziej do karmienia. Macie jakieś doświadczenia?
POANG z ikea świetnie się sprawdzają! przetestowałam przy pierwszych dziecku - lekko się bujają i mają fajne podaparcia
-
U nas w Harmony plec byla gratis, wiec dlaczego nie:)
Nie wiedzialam ze te body kopertowe byly niech dzisiejszej promocji, zwykle do Lidla nie chodze, daleko mam. Dzis bylam sprawdzic ft4 i czy tsh cos drgnęło najwyższej dawce, choc dopiero poltora tygodnia biore wiec wątpię. Za tydzien mam endokrynologa. Sweterek wzielam M (niby 49/42, ciekawe), choc zwykle na gorze nisze 36 i jest dajny, nue obcisły w brzuchu sle tez nie worek. Body wzielam 50/56, ale moim zdaniem dlugie a wąskie sa, a takie wlasnuecwole, bo zwykle moje dzieci w brzuszku szczupłe sa. Mysle ze do 62 posłużą spokojnie.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
A czy wizyta u dentysty w ciazy to jakis standard? Czy chodzicie w ramach rocznej kontroli? Tak z ciekawosci pytam bo moj lekarz nic nie mowil o dentyscie a kontrole mialam przec ciążą.
Też bylam rano w lidlu, kupilam 2 pary bodziakow, jedne z krowami i mlekami, njbardziej mi sie spodobalywzielam tez pizame do karmienia ale waham sie czy jej nie oddac bo jednak nie jest bawelniana i czuje ze moze ne byc za wygodna. Poduszke tez odpuscilam.
Malinka7 lubi tę wiadomość
-
Pizama na lato lepsza na ramiaczkach i bawelna. Ja kupilam jasne spodnie 36 bo 34 juz za ciasne w pasie
i bluzke szara do karmienia
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
trzydziecha wrote:A czy wizyta u dentysty w ciazy to jakis standard? Czy chodzicie w ramach rocznej kontroli? Tak z ciekawosci pytam bo moj lekarz nic nie mowil o dentyscie a kontrole mialam przec ciążą.
Też bylam rano w lidlu, kupilam 2 pary bodziakow, jedne z krowami i mlekami, njbardziej mi sie spodobalywzielam tez pizame do karmienia ale waham sie czy jej nie oddac bo jednak nie jest bawelniana i czuje ze moze ne byc za wygodna. Poduszke tez odpuscilam.
Lekarka moja mówiła, że kontrola i leczenie w ciąży jest bardzo ważne, coś czytałam o tym, że bakterie próchnicowe mogą powodować przedwczesne porody, bakterie z krwi matki przenikają do krwi maluszka i są nawet pewne badania, że ma to wpływ na występowanie próchnicy u małych dzieci -
AnaKwiat wrote:Dziewczyny czy Was też czasem boli tak bardzo nisko bodbrzusze? Ja mam dziś wrażenie, że boli jakby w pochwie i nie wiem czy to normalne? Mam też strasznie dużo jasnej kremowej wydzieliny.
Ktoś wie? Ktoś tak ma?Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
nick nieaktualnytrzydziecha wrote:A czy wizyta u dentysty w ciazy to jakis standard? Czy chodzicie w ramach rocznej kontroli? Tak z ciekawosci pytam bo moj lekarz nic nie mowil o dentyscie a kontrole mialam przec ciążą
Byłam w 7 tyg ciąży i zamierzam pójść na kontrole jeszcze raz przed rozwiązaniem. W ciąży bardziej trzeba uważać na stan uzębienia i cześciej kontrolować