Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak z innej beczki ;) Jest tu może ktoś że Śląska? Tak się ostatnio zastanawiałam, a mam wrażenie, że dominuje Łódź i okolice :)

Matyldaaa lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki - kurcze, moja siostra przytyła 5 kg przez całą ciążę :P Zazdroszczę jej ! Ja w poprzednij miałam +20, ale na tym etapie miałam +2 kg, a nie plus 5 !

A moja Gwiazda spała 25 minut :( Oczywiście wstała z płaczem, bo poniej godziny, się nie wysypia, ale mimo, że bujałam ją 30 minut na huśtawce już biega... Tylo mnei ręce rozbolały :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 13:14

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Łodzi i okolic to jesteśmy chyba 3.Ja myślę,że dominuje Warszawa i Lublin.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 23:52

OlaWi lubi tę wiadomość

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, myślałam o Lublinie, napisałam Łódź. To chyba już mózg ciążowy;)

Ja jestem z Gliwic:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 13:17

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A moze sok zeby cukrów latwo przyswajalnych dostarczyć zeby maluch sie troche poruszał?
    Malinowa - gratuluje zdrowego dzieciaczka. Przypomnij syn, czy córka?
    Nie wiemy, nie braliśmy tego testu z określeniem płci - nam bez różnicy, to pierwsze dzieciątko :) aby było tylko zdrowe :)

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam w Lidlu, wzięłam dwie pary spodni rozmiar 34 i 36. I jednak 34 jest ok, ale nogawki za długie (trzeba skrócić lub podwinąć) i trochę wkurza mnie to że na łydkach nie są tak dopasowane, ale chyba zostawię te 34. 36 to już całkiem worek na tyłku i na dole o wiele za duże.
    Kupiłam też dwa bodziaki, jeden na krótki rękaw, a jeden na długi. I skarpetki 5sztuk. Widziałam też 5cio pak body, fajne kolory i wzory łe rozmiar był tylko 50-54 i pozniej jakiś już duży, a chciałabym tak na 62.
    Aaa! I kupiłam dla siebie bluzkę na ciążę i do karmienia.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam Wam o piasku w nerkach. Zrobiłam też do picu posiew i dzisiaj udało mi odebrać. Od razu wstąpiłam do ogólnego, bo bakteria i dostałam antybiotyk. Wysłałam wynik mojemu ginowi z zapytaniem czy mam brać ten antybiotyk, odpisał z trzema !, Że brać. Jakiś paciorkowiec mi się przypałętał.

Tak, tak ja też Śląsk :-)

Macie w planie kupić fotel bujany. Koleżanka mi polecała, ja myślałam o jakimś bardziej do karmienia. Macie jakieś doświadczenia?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po endo zajechałam na chwile do pracy i potem na fitness. Było super dziś - zajęcia z piłkami. Dziś w ogóle bardzo dobrze się czuje - odpoczynek mi służy, dziwne, nie :D?
    No i oczywiście zajechałam do lidla bo i tak musiałam jakieś drobne zakupy zrobić. No i oczywiście kupiłam bluzkę do karmienia i sweterek ;). Zakupu sweterka pożałowałem już w drodze powrotnej bo brzuch pociążowy i obcisłe ubrania to słaba kombinacja, ale przymierzyłam i ten granatowy w paski całkiem maskuje okolice brzucha a i na ciąże będzie spoko. Także ten, miałam nic nie kupować :). Zerknęłam tez na bodziaki ale ja ich sporo kupuje w lidlu dla synka i naprawdę trafiają się fajniejsze kolekcje. Wcześniej kupiłam ten 5-pak kopertowych i te wzory bardzo mi przypadły do gustu.

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Macie w planie kupić fotel bujany. Koleżanka mi polecała, ja myślałam o jakimś bardziej do karmienia. Macie jakieś doświadczenia?

Ja do karmienia używałam fotela poang z Ikea. Sprawdził mi się.

menka2 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Ja mam w domu taki fotel z ikei, można go uznać za bujany i mam zamiar go wykorzystywać.
    poang-armchair-beige__0571500_PE666933_S4.JPG moja siostra też takiego używała i sprawdził jej się. To jest chyba ten o którym Drzewko Pomarańczowe też pisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 14:17

• menka2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Pisałam Wam o piasku w nerkach. Zrobiłam też do picu posiew i dzisiaj udało mi odebrać. Od razu wstąpiłam do ogólnego, bo bakteria i dostałam antybiotyk. Wysłałam wynik mojemu ginowi z zapytaniem czy mam brać ten antybiotyk, odpisał z trzema !, Że brać. Jakiś paciorkowiec mi się przypałętał.

Tak, tak ja też Śląsk :-)

POANG z ikea świetnie się sprawdzają! przetestowałam przy pierwszych dziecku - lekko się bujają i mają fajne podaparcia

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczęłam 17 tydzień.Odliczałam do końca 16.Teraz będę odliczać do 20.Zapisałam się do dentysty.Kurcze najbliższy termin 23.03.bardzo dużo czekania.

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Harmony plec byla gratis, wiec dlaczego nie:)
    Nie wiedzialam ze te body kopertowe byly niech dzisiejszej promocji, zwykle do Lidla nie chodze, daleko mam. Dzis bylam sprawdzic ft4 i czy tsh cos drgnęło najwyższej dawce, choc dopiero poltora tygodnia biore wiec wątpię. Za tydzien mam endokrynologa. Sweterek wzielam M (niby 49/42, ciekawe), choc zwykle na gorze nisze 36 i jest dajny, nue obcisły w brzuchu sle tez nie worek. Body wzielam 50/56, ale moim zdaniem dlugie a wąskie sa, a takie wlasnuecwole, bo zwykle moje dzieci w brzuszku szczupłe sa. Mysle ze do 62 posłużą spokojnie.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wizyta u dentysty w ciazy to jakis standard? Czy chodzicie w ramach rocznej kontroli? Tak z ciekawosci pytam bo moj lekarz nic nie mowil o dentyscie a kontrole mialam przec ciążą.

Też bylam rano w lidlu, kupilam 2 pary bodziakow, jedne z krowami i mlekami, njbardziej mi sie spodobaly :) wzielam tez pizame do karmienia ale waham sie czy jej nie oddac bo jednak nie jest bawelniana i czuje ze moze ne byc za wygodna. Poduszke tez odpuscilam.

Malinka7 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizama na lato lepsza na ramiaczkach i bawelna. Ja kupilam jasne spodnie 36 bo 34 juz za ciasne w pasie ;) i bluzke szara do karmienia

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    A czy wizyta u dentysty w ciazy to jakis standard? Czy chodzicie w ramach rocznej kontroli? Tak z ciekawosci pytam bo moj lekarz nic nie mowil o dentyscie a kontrole mialam przec ciążą.

Też bylam rano w lidlu, kupilam 2 pary bodziakow, jedne z krowami i mlekami, njbardziej mi sie spodobaly :) wzielam tez pizame do karmienia ale waham sie czy jej nie oddac bo jednak nie jest bawelniana i czuje ze moze ne byc za wygodna. Poduszke tez odpuscilam.

Lekarka moja mówiła, że kontrola i leczenie w ciąży jest bardzo ważne, coś czytałam o tym, że bakterie próchnicowe mogą powodować przedwczesne porody, bakterie z krwi matki przenikają do krwi maluszka i są nawet pewne badania, że ma to wpływ na występowanie próchnicy u małych dzieci :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Dziewczyny czy Was też czasem boli tak bardzo nisko bodbrzusze? Ja mam dziś wrażenie, że boli jakby w pochwie i nie wiem czy to normalne? Mam też strasznie dużo jasnej kremowej wydzieliny.

Ktoś wie? Ktoś tak ma?

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    A czy wizyta u dentysty w ciazy to jakis standard? Czy chodzicie w ramach rocznej kontroli? Tak z ciekawosci pytam bo moj lekarz nic nie mowil o dentyscie a kontrole mialam przec ciążą

Byłam w 7 tyg ciąży i zamierzam pójść na kontrole jeszcze raz przed rozwiązaniem. W ciąży bardziej trzeba uważać na stan uzębienia i cześciej kontrolować

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Ktoś wie? Ktoś tak ma?
    Wydzielina jest ok a bole jak opisujesz tez sie u mnie zdarzaja. Nie sa caly czas tylko co jakis czas lapia na dlozsza/krotsza chwile

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ