X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 21:22

Frida91, baileys, Marcelina85, Agagusia lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 chyba też z C&A mają dział mama z tego co kojarzę :)

Vampire, wiki2, Bobby29 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Niestety w ciąży,to chyba normalne :(
    Znajoma mówiła,że zrobiły jej się 2. Też leczyła się jakąś maścią. Ostatecznie nie wiem,czy znikły.
    Wybacz za może głupie pytanie, ale po prostu nie wiem. Jak to się objawia? Są jakieś krwawienia? Bóle?

Nieduży ból i dyskomfort. Takie coś wystaje za przeproszeniem na zewnątrz taka gulka. I przeszkadza. Hm może się wybiorę do proktologa. Tylko skierowanie trzeba mieć chyba że prywatnie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Bardzo mi się podoba jasny niebieski kolor, zawsze lubiłam i do tej pory nosze ubrania od szarości do niebieskości aż do granatu, ale teraz mam taki głupi dylemat co do ubranek, bo jak chlopiec bedzie, to niebieski kolor będzie ok, ale jak dziewczynkę ubiorę nawet w jasny pudrowy niebieskawy pajacyk, to będzie wieka zmyła i będę musiała się tłumaczyć, że to dziewczynka, a nie chłopiec.

Naprawdę wkurza mnie to, że w Polsce tylko chłopaków uboiera się w kolor nieba, a jak dziewczynka, to broń boże, każdy kolor będzie ok, ale nie niebieski.

Strach się bać co ludzie będą wygadywać (np. kiepskie zakupy, stare ciuszki po poprzednim dziecku, niespełnione marzeniaitp.)

Szanuje tradycje, ale ta kolorowa zaściankowość mnie mocno wkurza.
    Mnie wkurza że ciężko znaleźć ładne ubranka dla dziewczynki w innym kolorze niż różowy... Wszystko wściekle różowe albo typowo chłopięce w dinozaury itp. Można znaleźć oczywiście i inne ciuszki w dobrym guście ale nie wiem czemu tak się przyjęło. Ja tam bym sie wcale nie przejmowala ludzmi i tlumaczeniem że płeć nie jest oczywista. Jak ubierzesz malucha np.na biało to tez nie bedzie wiadomo kto to. Ale rodzina chyba wie a obcych ludzi co to obchodzi?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dzięki, kupiłam ta maść bo napisane że można stosować od 4 miesiąca. Pije dużo. A taki hemoroid sam się cofnie? Czytałam o różnych zabiegach.
    Zależy, na jakim jest etapie. Jesli jestes w stanie (sorry za dosadność) umiejscowić go z powrotem, to jest raczej dobrze. Możliwe, ze sam sie cofnie. Moj sie nie cofnął, ale nie jest juz uciążliwy. Zrobic bede mogła coś jak skończę karmienie. Moim zdaniem możesz odpuścić proktologa jak nie masz jakichs większych dolegliwości. Możesz gina podpytać na następnej wizycie.
    Moze maść pomoże, mi pomogła.

relganliumoc9u3n.png

Wysłany: 21 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Mnie wkurza że ciężko znaleźć ładne ubranka dla dziewczynki w innym kolorze niż różowy... Wszystko wściekle różowe albo typowo chłopięce w dinozaury itp. Można znaleźć oczywiście i inne ciuszki w dobrym guście ale nie wiem czemu tak się przyjęło. Ja tam bym sie wcale nie przejmowala ludzmi i tlumaczeniem że płeć nie jest oczywista. Jak ubierzesz malucha np.na biało to tez nie bedzie wiadomo kto to. Ale rodzina chyba wie a obcych ludzi co to obchodzi?
    W kapahl jest dużo ślicznych i nierozowych ubranek dla maluszków :) a ja po 2,5 roku kupowania dla chłopczyka, nie moge sie doczekać aż kupie jakieś różowe bodziaki (jesli zostanie dziewczynka :) )

Frida91, Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też bardziej się podobają ubranka niebieskie, jeśli różowe to pudrowe lub bladorożowe. Ale zdecydowana większosc rzeczy dla dzieci jest podzielona na płeć. Jeśli nie kolorami to wzorami, np samochodziki, samoloty. Dlatego ta płeć chciałam znać :) Chciałam kupić szczoteczkę z grzebyczkiem w Rossmanie to też albo różowe z gwiazdka albo niebieski ze stateczkiem. No i nie wiadomo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 18:04

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

W Newbie sa ładne ciuszki dla dziewczynek w tonacjach nie-rozowych, jakies ptaszki, kwiaty w kolorach ziemi. Next miewa tez zestawy neutralne. Ale z tanszych to rzeczywiscie kroluje roz neonowy, sama go nie lubie, na sobie toleruje tylko pudrowy albo kolor marsala i szlag mnie trafia, ze dla corci w tych odcieniach nic za bardzo nie moge kupic.

Frida91, Niezapominajka5, Agagusia lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie wolę takie delikatne kolory dla niemowlaka niż takie jaskrawe.
    Może popatrzę w tym Kappahl,a jakie tam ceny?
    Ja do różowego nic nie mam, jakieś yam sztuki tez na pewno kupię ale ubieranie tak non stop od stóp do głów to trochę przesada jak dla mnie ;) Póki co kupiłam w smyku 3pak body - białe, pudrowy róż i granatowe w gwiazdki. Moje pierwsze zakupy dla maluszka :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Zależy, na jakim jest etapie. Jesli jestes w stanie (sorry za dosadność) umiejscowić go z powrotem, to jest raczej dobrze. Możliwe, ze sam sie cofnie. Moj sie nie cofnął, ale nie jest juz uciążliwy. Zrobic bede mogła coś jak skończę karmienie. Moim zdaniem możesz odpuścić proktologa jak nie masz jakichs większych dolegliwości. Możesz gina podpytać na następnej wizycie.
    Moze maść pomoże, mi pomogła.

Cofa się na siłę ale wyłazi zaraz z powrotem. No na razie to mnie irytuje. Pouzywam ta maść i zobaczę. A po jakim czasie maść co pomogła?

smeg lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przejrzałam małe ubranka po synku i mam cała masę ubranek neutralnych, w szarościach, zieleniach. Nie widzę problemu tez żeby dziewczynka miała czarne bodziaki czy niebieskie. Julek nie nosił „dziewczynskich” ubranek a i tak wszyscy pytali czy to dziewczynka ;).

smeg lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny mam wstydliwy problem, chyba mi się zrobił hemoroid :(( Czy któraś miała? Co z tym zrobić? Ja nigdy w życiu nie miałam takiego problemu, jem dużo błonnika, nie mam za bardzo zaparć więc podejrzewam że to przez wzrost ciśnienia w brzuchu i w żyłach. Martwię się bo ja już się coś zrobiło to co będzie dalej, a tu jeszcze kilka miesięcy ciąży i coraz większy nacisk chyba będzie na te żyły...

mialam w poprzedniej ciąży, ale jakos w 3 trymestrze dopiero. Stosowalam proctoglyvenol. Po ciąży wrocilo do normy

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Bardzo mi się podoba jasny niebieski kolor, zawsze lubiłam i do tej pory nosze ubrania od szarości do niebieskości aż do granatu, ale teraz mam taki głupi dylemat co do ubranek, bo jak chlopiec bedzie, to niebieski kolor będzie ok, ale jak dziewczynkę ubiorę nawet w jasny pudrowy niebieskawy pajacyk, to będzie wieka zmyła i będę musiała się tłumaczyć, że to dziewczynka, a nie chłopiec.

Naprawdę wkurza mnie to, że w Polsce tylko chłopaków uboiera się w kolor nieba, a jak dziewczynka, to broń boże, każdy kolor będzie ok, ale nie niebieski.

Strach się bać co ludzie będą wygadywać (np. kiepskie zakupy, stare ciuszki po poprzednim dziecku, niespełnione marzeniaitp.)

Szanuje tradycje, ale ta kolorowa zaściankowość mnie mocno wkurza.
    Kochana, łam stereotypy :D mnie zawsze rodzice ubierali ma niebiesko,a siostrę na różowo :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Cofa się na siłę ale wyłazi zaraz z powrotem. No na razie to mnie irytuje. Pouzywam ta maść i zobaczę. A po jakim czasie maść co pomogła?

Wiesz no teraz pewnie cudu nie zdzialasz, tym bardziej, ze będziesz coraz bardziej ciezsza. Smaruj i wpychaj, zeby nie bylo gorzej. Masc na pewno zmniejszy dyskomfort. Zresztą podpytaj ginekologa na nastepnej wizycie. Wiem, ze robia jakies zabiegi, ale to na pewno nie w ciazy. Zresztą moze nie będzie konieczne, tak jak mowila u mnie wróciło do normy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 18:29

kayama lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 lutego 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja też właśnie wolę takie delikatne kolory dla niemowlaka niż takie jaskrawe.
    Może popatrzę w tym Kappahl,a jakie tam ceny?
    Ja do różowego nic nie mam, jakieś yam sztuki tez na pewno kupię ale ubieranie tak non stop od stóp do głów to trochę przesada jak dla mnie ;) Póki co kupiłam w smyku 3pak body - białe, pudrowy róż i granatowe w gwiazdki. Moje pierwsze zakupy dla maluszka :)
    Weszłam na ich stronkę i niektóre ubranka są cudne, ale ceny dość wysokie.. :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u położnej i dowiedziałam się, że badań na różyczkę już w ogóle nie robią. Dziwne, jednak sama już nie dam rady zrobić, więc dam sobie z tym spokój. O cc mam rozmawiać na wizycie u konsultanta 4 marca. Miałam badanie detektorem tętna, młode tak fikało, że nie mogła złapać :). Poza tym zdziwiłam się, że nie czuję jakoś szczególnie mojego niskiego ciśnienia 105/54, bo z synem umierałam bez kawy przy 100/60.

06837800ba.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rzeczywiście dosyć drogo. Może będą jakieś wyprzedaże...
    W zara kids też cudne ubranka ale ceny kosmiczne... Echh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 18:56

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    U mnie szybko pomogło, na ból to praktyczni od razu, a sam dziad tez sie pomniejszył dosyć szybko. U mnie było gorzej, bo był spory i bolesny. Ale te ciążowe sa chyba troszkę lepsze niż te porodowe ;)

kayama lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No rzeczywiście dosyć drogo. Może będą jakieś wyprzedaże...
    W zara kids też cudne ubranka ale ceny kosmiczne... Echh
    Oj tak.. w zara mają piękne ubranka,czesto kupuje tam coś chrześnicy, ale głównie na promocjach.

Frida91 lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Ja kupiłam parę bodziakow i bluzkę do karmienia. Nad spodniami się zastanawiałam. Dziewczyny, które kupiły spodnie, moglybyscie sprawdzić, jaka jest długość od kroku przy 34 lub 36? Mam 173 cm i często te spodnie są za krótkie na mnie.

Marta, jest taki ciemny granat i jaśniejsze.
    Ja mam 170 cm i spodnie super. Ale zmierzę Ci jeszcze na długość.

Mary Magdalena lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ