Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Niezapominajka5 wrote:Niestety w ciąży,to chyba normalne
Znajoma mówiła,że zrobiły jej się 2. Też leczyła się jakąś maścią. Ostatecznie nie wiem,czy znikły.
Wybacz za może głupie pytanie, ale po prostu nie wiem. Jak to się objawia? Są jakieś krwawienia? Bóle?
Nieduży ból i dyskomfort. Takie coś wystaje za przeproszeniem na zewnątrz taka gulka. I przeszkadza. Hm może się wybiorę do proktologa. Tylko skierowanie trzeba mieć chyba że prywatnie. -
Camelia wrote:Bardzo mi się podoba jasny niebieski kolor, zawsze lubiłam i do tej pory nosze ubrania od szarości do niebieskości aż do granatu, ale teraz mam taki głupi dylemat co do ubranek, bo jak chlopiec bedzie, to niebieski kolor będzie ok, ale jak dziewczynkę ubiorę nawet w jasny pudrowy niebieskawy pajacyk, to będzie wieka zmyła i będę musiała się tłumaczyć, że to dziewczynka, a nie chłopiec.
Naprawdę wkurza mnie to, że w Polsce tylko chłopaków uboiera się w kolor nieba, a jak dziewczynka, to broń boże, każdy kolor będzie ok, ale nie niebieski.
Strach się bać co ludzie będą wygadywać (np. kiepskie zakupy, stare ciuszki po poprzednim dziecku, niespełnione marzeniaitp.)
Szanuje tradycje, ale ta kolorowa zaściankowość mnie mocno wkurza.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
kayama wrote:Dzięki, kupiłam ta maść bo napisane że można stosować od 4 miesiąca. Pije dużo. A taki hemoroid sam się cofnie? Czytałam o różnych zabiegach.
Moze maść pomoże, mi pomogła. -
Frida91 wrote:Mnie wkurza że ciężko znaleźć ładne ubranka dla dziewczynki w innym kolorze niż różowy... Wszystko wściekle różowe albo typowo chłopięce w dinozaury itp. Można znaleźć oczywiście i inne ciuszki w dobrym guście ale nie wiem czemu tak się przyjęło. Ja tam bym sie wcale nie przejmowala ludzmi i tlumaczeniem że płeć nie jest oczywista. Jak ubierzesz malucha np.na biało to tez nie bedzie wiadomo kto to. Ale rodzina chyba wie a obcych ludzi co to obchodzi?
a ja po 2,5 roku kupowania dla chłopczyka, nie moge sie doczekać aż kupie jakieś różowe bodziaki (jesli zostanie dziewczynka
)
Frida91, Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Mi też bardziej się podobają ubranka niebieskie, jeśli różowe to pudrowe lub bladorożowe. Ale zdecydowana większosc rzeczy dla dzieci jest podzielona na płeć. Jeśli nie kolorami to wzorami, np samochodziki, samoloty. Dlatego ta płeć chciałam znać
Chciałam kupić szczoteczkę z grzebyczkiem w Rossmanie to też albo różowe z gwiazdka albo niebieski ze stateczkiem. No i nie wiadomo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 18:04
-
nick nieaktualnyFrida91 wrote:Mnie wkurza że ciężko znaleźć ładne ubranka dla dziewczynki w innym kolorze niż różowy... Wszystko wściekle różowe albo typowo chłopięce w dinozaury itp. Można znaleźć oczywiście i inne ciuszki w dobrym guście ale nie wiem czemu tak się przyjęło. Ja tam bym sie wcale nie przejmowala ludzmi i tlumaczeniem że płeć nie jest oczywista. Jak ubierzesz malucha np.na biało to tez nie bedzie wiadomo kto to. Ale rodzina chyba wie a obcych ludzi co to obchodzi?
W Newbie sa ładne ciuszki dla dziewczynek w tonacjach nie-rozowych, jakies ptaszki, kwiaty w kolorach ziemi. Next miewa tez zestawy neutralne. Ale z tanszych to rzeczywiscie kroluje roz neonowy, sama go nie lubie, na sobie toleruje tylko pudrowy albo kolor marsala i szlag mnie trafia, ze dla corci w tych odcieniach nic za bardzo nie moge kupic.Frida91, Niezapominajka5, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Ja też właśnie wolę takie delikatne kolory dla niemowlaka niż takie jaskrawe.
Może popatrzę w tym Kappahl,a jakie tam ceny?
Ja do różowego nic nie mam, jakieś yam sztuki tez na pewno kupię ale ubieranie tak non stop od stóp do głów to trochę przesada jak dla mniePóki co kupiłam w smyku 3pak body - białe, pudrowy róż i granatowe w gwiazdki. Moje pierwsze zakupy dla maluszka
Bobby29 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Agusienka1985 wrote:Zależy, na jakim jest etapie. Jesli jestes w stanie (sorry za dosadność) umiejscowić go z powrotem, to jest raczej dobrze. Możliwe, ze sam sie cofnie. Moj sie nie cofnął, ale nie jest juz uciążliwy. Zrobic bede mogła coś jak skończę karmienie. Moim zdaniem możesz odpuścić proktologa jak nie masz jakichs większych dolegliwości. Możesz gina podpytać na następnej wizycie.
Moze maść pomoże, mi pomogła.
Cofa się na siłę ale wyłazi zaraz z powrotem. No na razie to mnie irytuje. Pouzywam ta maść i zobaczę. A po jakim czasie maść co pomogła?smeg lubi tę wiadomość
-
Ja dziś przejrzałam małe ubranka po synku i mam cała masę ubranek neutralnych, w szarościach, zieleniach. Nie widzę problemu tez żeby dziewczynka miała czarne bodziaki czy niebieskie. Julek nie nosił „dziewczynskich” ubranek a i tak wszyscy pytali czy to dziewczynka
.
smeg lubi tę wiadomość
[/url]
-
kayama wrote:Dziewczyny mam wstydliwy problem, chyba mi się zrobił hemoroid
( Czy któraś miała? Co z tym zrobić? Ja nigdy w życiu nie miałam takiego problemu, jem dużo błonnika, nie mam za bardzo zaparć więc podejrzewam że to przez wzrost ciśnienia w brzuchu i w żyłach. Martwię się bo ja już się coś zrobiło to co będzie dalej, a tu jeszcze kilka miesięcy ciąży i coraz większy nacisk chyba będzie na te żyły...
mialam w poprzedniej ciąży, ale jakos w 3 trymestrze dopiero. Stosowalam proctoglyvenol. Po ciąży wrocilo do normy -
Camelia wrote:Bardzo mi się podoba jasny niebieski kolor, zawsze lubiłam i do tej pory nosze ubrania od szarości do niebieskości aż do granatu, ale teraz mam taki głupi dylemat co do ubranek, bo jak chlopiec bedzie, to niebieski kolor będzie ok, ale jak dziewczynkę ubiorę nawet w jasny pudrowy niebieskawy pajacyk, to będzie wieka zmyła i będę musiała się tłumaczyć, że to dziewczynka, a nie chłopiec.
Naprawdę wkurza mnie to, że w Polsce tylko chłopaków uboiera się w kolor nieba, a jak dziewczynka, to broń boże, każdy kolor będzie ok, ale nie niebieski.
Strach się bać co ludzie będą wygadywać (np. kiepskie zakupy, stare ciuszki po poprzednim dziecku, niespełnione marzeniaitp.)
Szanuje tradycje, ale ta kolorowa zaściankowość mnie mocno wkurza.mnie zawsze rodzice ubierali ma niebiesko,a siostrę na różowo
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
kayama wrote:Cofa się na siłę ale wyłazi zaraz z powrotem. No na razie to mnie irytuje. Pouzywam ta maść i zobaczę. A po jakim czasie maść co pomogła?
Wiesz no teraz pewnie cudu nie zdzialasz, tym bardziej, ze będziesz coraz bardziej ciezsza. Smaruj i wpychaj, zeby nie bylo gorzej. Masc na pewno zmniejszy dyskomfort. Zresztą podpytaj ginekologa na nastepnej wizycie. Wiem, ze robia jakies zabiegi, ale to na pewno nie w ciazy. Zresztą moze nie będzie konieczne, tak jak mowila u mnie wróciło do normy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 18:29
kayama lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Ja też właśnie wolę takie delikatne kolory dla niemowlaka niż takie jaskrawe.
Może popatrzę w tym Kappahl,a jakie tam ceny?
Ja do różowego nic nie mam, jakieś yam sztuki tez na pewno kupię ale ubieranie tak non stop od stóp do głów to trochę przesada jak dla mniePóki co kupiłam w smyku 3pak body - białe, pudrowy róż i granatowe w gwiazdki. Moje pierwsze zakupy dla maluszka
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Byłam dziś u położnej i dowiedziałam się, że badań na różyczkę już w ogóle nie robią. Dziwne, jednak sama już nie dam rady zrobić, więc dam sobie z tym spokój. O cc mam rozmawiać na wizycie u konsultanta 4 marca. Miałam badanie detektorem tętna, młode tak fikało, że nie mogła złapać
. Poza tym zdziwiłam się, że nie czuję jakoś szczególnie mojego niskiego ciśnienia 105/54, bo z synem umierałam bez kawy przy 100/60.
-
kayama wrote:Cofa się na siłę ale wyłazi zaraz z powrotem. No na razie to mnie irytuje. Pouzywam ta maść i zobaczę. A po jakim czasie maść co pomogła?
kayama lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:No rzeczywiście dosyć drogo. Może będą jakieś wyprzedaże...
W zara kids też cudne ubranka ale ceny kosmiczne... EchhFrida91 lubi tę wiadomość
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mary Magdalena wrote:Ja kupiłam parę bodziakow i bluzkę do karmienia. Nad spodniami się zastanawiałam. Dziewczyny, które kupiły spodnie, moglybyscie sprawdzić, jaka jest długość od kroku przy 34 lub 36? Mam 173 cm i często te spodnie są za krótkie na mnie.
Marta, jest taki ciemny granat i jaśniejsze.Mary Magdalena lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕