Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym magnezu nie zwiekszala bez zalcen gin. W pierwszej ciazy czytalam ze nadmiar nospy i magnezu w 3 trym moze sie przyczynic do braku postepu porodu, bo wplywaja na skurcze macicy. U mnie sie to akurat sprawdzilo. Bralam z zalecenia lekarza bo na ktg pisaly sie skurcze po 30tc
wiki2 lubi tę wiadomość
-
menka2 wrote:jak mądrze będziesz selekcjonować bajki to uda ci się! moja jako jedna z nielicznych dziewczynek nie była przebrana za Elze na balu - ona nawet nie wie co to za bajka!
zna za to na pamięć Dora świat poznaje dzięki której poznała trochę słów po angielsku
w ogóle polecam puszczać (o ile już w ogóle puszczać ale w pewnych sytuacjach / w pewnym wieku się nie da jak dla mnie) bajki albo z płyty albo z telewizji internetowej (my z netflixa) - dzięki temu to ja decyduję co moje dziecko ogląda / bez reklam itp) oraz zna ono już te bajki na pamięć przez co szybciej przestaje oglądać ;
My tez poki co mamy selekcje bajek, zreszta bardzo rzadko je oglada, ku przerazeniu dziadkow, ze nie moga dziecku bajki puścić...
Ale właśnie boje sie, ze jak pójdzie do przedszkola to dowie sie co to Peppa, Frozen itp...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 22:03
-
menka2 wrote:jak mądrze będziesz selekcjonować bajki to uda ci się! moja jako jedna z nielicznych dziewczynek nie była przebrana za Elze na balu - ona nawet nie wie co to za bajka!
zna za to na pamięć Dora świat poznaje dzięki której poznała trochę słów po angielsku
w ogóle polecam puszczać (o ile już w ogóle puszczać ale w pewnych sytuacjach / w pewnym wieku się nie da jak dla mnie) bajki albo z płyty albo z telewizji internetowej (my z netflixa) - dzięki temu to ja decyduję co moje dziecko ogląda / bez reklam itp) oraz zna ono już te bajki na pamięć przez co szybciej przestaje oglądać ;
Nasz syn ma 4 lata.Ogląda bajki codziennie przez 15 min.Część zna na pamięć,ciężko go oderwać.Musimy wcześniej ustalać,że po tej bajce wyłączamy.To chyba zależy od dziecka. -
Niebieska Gwiazda wrote:Magnez to był bardzo dobry pomysłNadal boli ale jednak mniej.
Wydaje mi się, że taki nieprzerwany ból jest jednak niepokojący. Może dla świętego spokoju podjedz na IP?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualnyKurczę, odebrałam wyniki posiewu i wyszły mi bakterie E. coli 10^2/ml.
Gin napisał, żeby stosować furaginę 3x2, żuravit i urosept. Tylko z tą furaginą w ciąży z tego co czytałam, to tak niekoniecznie... stosowałyście? Nie wiem czemu lekarze nie przepisują amoksycyliny, która jest bezpieczniejsza niż furazydyna. I się zastanawiam czy nie warto powtórzyć posiewu zanim zacznę brać to paskudztwo, bo wyszło tych bakterii stosunkowo mało..
-
baileys wrote:Kurczę, odebrałam wyniki posiewu i wyszły mi bakterie E. coli 10^2/ml.
Gin napisał, żeby stosować furaginę 3x2, żuravit i urosept. Tylko z tą furaginą w ciąży z tego co czytałam, to tak niekoniecznie... stosowałyście? Nie wiem czemu lekarze nie przepisują amoksycyliny, która jest bezpieczniejsza niż furazydyna. I się zastanawiam czy nie warto powtórzyć posiewu zanim zacznę brać to paskudztwo, bo wyszło tych bakterii stosunkowo mało..
Furagine podawali mi w poprzedniej ciąży w szpitalu.To był 18/19tydzień.To bylo 4lata temu.Wolno było podać pacjentkom po 16tyg..Teraz się pozmieniało i można wcześniej. -
nick nieaktualny
-
Swoich doświadczeń nie mam. Koleżanka chwaliła sobie body i tzw. smerfy. Skolei w lato rampersy. Więc chyba to kwestia indywidualna. Rzadko już widziałam, żeby ktoś z kaftaników korzystał, chociaż moja mama jest zdania, że to najlepsze. Jak dziecku się uleje to jest szansa że zmienisz tylko kaftanik, przy śpioszkach zazwyczaj body i śpiochy. Raczej nie ma na to reguły. Jedni patrzą na wygodę dziecka, inni ubierania a jeszcze inni na praktyczność.
A czapeczek to większość moich znajomych szukała na wiązanie, żeby dziecko nie ściągało i miało zakryte uszka. Ale z tymi czapkami to teraz jedni mówią ubierać inni, że nie. I bądź tu człowieku mądryWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 05:43
-
Mary Magdalena wrote:Ja tak z innej beczki
Jest tu może ktoś że Śląska? Tak się ostatnio zastanawiałam, a mam wrażenie, że dominuje Łódź i okolice
Ja również Śląsk
Macie już jakieś typy na szpital do porodu?Mama Aniołka - 02.2018
Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤ -
Przy piewszym dziecku miałam pajacyki,body,kaftaniki,spodenki wybierałam ze ściągaczem.Na początku wszystko czego nie zakłada się przez głowę.Po paru dniach ogarnęłam temat.Mąż przez 3 może 4 miesiące bał zakładać się czegokolwiek przez głowę.Czapeczki miałam wiązane i nie było problemu.W sierpniu będzie gorąco,noce chłodne.Sam kaftanik może wystarczyć w ciągu dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 07:41
-
Ja urodziłam pod koniec września i tylko na spacer ubieralam czepeczke, no i może na chwilę po kąpieli, zanim włoski nie wyschly. Mi też mama kupiła dużo kaftanikow, może parę razy ubralam, miałam wrażenie, że się podwijaja. Dla mnie najlepsze były body plus śpiochy i pajace. Latem na pewno rampersy. Już parę kupiłam.
Matylda, a skąd dokładnie? Ja chyba będę u siebie w Gliwicach, chociaż Zabrze też chwalą. Pierwsze miałam rodzić w Gliwicach, nawet położna swoją już miałam, ale niestety wyszło inaczej. Urodziłam w Katowicach na Ligocie i też sobie chwale. Rodzilam przez cc, a w Kato mąż mógł być przy porodzie
Jeszcze się tylko pochwalę, że dziś zaczęłam 17 tydzień, a wczoraj wreszcie poczułam ruchyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 07:54
Vampire, Anhydra, Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Kurcze ja bym z takimi ciaglymi bolami chyba tez pojechala na IP albo dzwonila do lekarza... mi na takie 'okresowe' lekarz powiedzial zeby brac magnez, ogolnie zalecil 3 razy dziennie Asmag Forte.
Dziekuje dziewczyny za wyjasnienie I rady jesli chodzi o dentyste. Koniecznie pojde na kontrole, nie wiedzialam ze to az tak wazne.
Co do hemoroidow to ja sie borykam od paru lat ze stanani zapalnymi na zewnatrz I bardziej wewnatrz, ktore znikaja I znow sie pojawiaja itp. Lekarze mi mowili ze nie ma zadnego problemu zeby w ciazy smarowac sobie tam masciami proktologicznymi (o ile to tylko masci a nie np tabletki do lykania). -
A ja się witam dzisiaj w 19 tc
i z 2 kg na plusie
... ale patrząc na wielkość moich piersi to chyba i tak niewiele
Mary Magdalena, emi2016, Niebieska Gwiazda, Misi@, Smerfelinka, Marimiko, OlaWi, wiki2, Malinka7, Agagusia, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Dziewczyny czekam na biopsję piersi trzymajcie kciuki. Troszkę tylko się niepokoje. Wczoraj byłam u ginekologa. Leon fika jak małpka mała. Teściowa zachwycona bo była i widziala. Wszystko z dzidziolem ok.
Niebieska Gwiazda, Anhydra, Bobby29, Chimera, Panna_Justyna, Misi@, Smerfelinka, Marimiko, Malinka7, Agagusia, Marcelina85, Matyldaaa lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Jeśli mogę zapytać, to korzysaliscie z dawcy, czy była biopsja? 6 zarodków,to piękny wynik
U nas nie znaleźliśmy przyczyny ani innych dodatkowych wskaźników azo, takich jak np zle wyniki hormonów. Wszystko było w porządku. Wykluczone przyczyny obstrukcyjne (żylaki, zwapnienia), genetyczne (robiliśmy nawet rozszerzony pakiet mutacji), hormony prawidłowe. To było frustrujące że nie znaleźliśmy nic, żadnych drogowskazów, ale równocześnie dawało to nadzieję na to że spermatogeneza jest zachowana -w mniejszym lub większym stopniu. Po kilkumiesięcznej kuracji w ejakulacie pojawiły się pojedyncze, martwe plemniki. Do zapłodnienia się nie nadawały ale były wskaźnikiem tego że biopsja się raczej powiedzie. W dniu mojej punkcji obydwoje bylismy na czczo przygotowani do zabiegów. Mój oddaje nasienie pro forma. I pod blokiem zabiegowym, ja już byłam po punkcji, przychodzi do nas pani z laboratorium oświadczając że udało im się znaleźć KILKA sztuk zdolnych do zapłodnienia. Ten moment będę pamiętała już zawsze. Powiem wam że nie wiem czy te plemniki były ruchliwe, ważne że się nadawały. Mieliśmy metodę icsi, czyli bezpośrednie wstrzyknięcie plemnika do komórki. Wszystkie komórki się zaplodnily i prawidłowo dzieliły. Udało się nam za trzecim razem. Jeden zarodek nie przetrwał rozmrożeniai jeszcze mamy zamrożone dwa, niestety bardzo słabej klasy.Niezapominajka5, Chimera, OlaWi, wiki2, Marcelina85, E_linka2 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki