Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już byłam w lidlu, kupiłam parę bodziaków 86/92 :D dla bobasa mam ciuszki. Już nawet wrzuciłam bodziaki do pralki i czekam aż Gwiazda wstanie i mi pranie włączy ;) ma taką frajdę z włączania pralki że żal odbierać jej tą przyjemność.
    Myślałam że wezmę tylko bluzkę do karmienia a wzięłam i sweterek bo mięciutki i dziurki przy guzikach ciasno zaszyte, ze nie będą się rozpinać, w sumie sweterek bardziej mi się podoba :D mówicie że sweterek za ciepły? urodzimy w sierpniu, za chwilę będzie wrzesień, padziernik to sweterek do karmienia jak znalazł :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wyciągnęłam swoje ciazowe rzeczy z szafy i dobrze, że nie kupiłam spodni w Lidlu, bo okazało się, że mam 6 par :D w tym 2 białe, na lato jak znalazł. Jedne nawet xs, wygląda na to, że byłam chudsza w poprzedniej ciąży, ech... czas zapisać się na fitness :D

Myszka, mój młody też uwielbia włączać pralkę: D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 11:04

tb73vut14i57zd3c.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary, a wrzuca ciuchy do pralki? Bo moja jeszcze nie czai i ja wrzucam a ona mi wyciąga hehe i tak się prześcigamy która będzie szybsza :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduję się już po zakupach w Lidlu.
    Kupiłam spodnie te jaśniejsze w rozmiarze 38 i rozmiar odpowiada standardowemu 38 który noszę na co dzień. Obecnie wrzuciłam je do szafy bo nosze swoje codzienne spodnie, jakoś u mnie brzucha jeszcze nie ma. A te ciążowe to są takie śmieszne, że ten jeans to (śmieje się), że ledwo piczkę zasłania ;)
    Wzięłam jeszcze 2 koszule taką w prążki i tą dłuższą szarą, niby ma długi rękaw ale raczej mi to nie przeszkadza (ja to jestem jak gad chyba, zimnokrwista i zawsze mi zimno ;) )nawet latem pewnie bede w niej śmigać, zwłaszcza że w 3city to sierpień nie jest jakoś specjalnie upalny

Śmieszne jest jak babcie ryją w tych koszach dla teoretycznie ciężarnych/karmiących. Na bluzki i staniki do karmienia to kolejka babć była ;)

odnośnie walki na "która dieta jest najlepsza na świecie" to polecam do tego przeczytać sobie "Nowoczesne zasady odżywiania" ;) (uwaga z przymrużeniem oka, niech każdy je to co mu służy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 11:17

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja też kupiłam te spodnie z Lidla :) Super wygodne i warto jak za 40zł. Normalnie noszę 36 i wzięłam 36 i są ok. Wydaje mi się, ze normalna rozmiarowka. Może i w 34 też bym wlazła ale te moze poslużą dłużej ;) A teraz smigam na przegląd do dentysty.

ja właśnie bylan wczoraj u dentysty i dobrze, ze poszlam, bo rozszczelnilo mi soe wypelnienie i dziaslo zaczelo wrastac... A nic nie czulam.
    Za miesiac ide jeszcze na kamien i czyszczenie osadow :)

tez mysle, ze sweterek sie świetnie przyda, bo akurat pierwsze 6 miesiecy to będzie głównie jesien.
    Latem akurat latwo jest karmic, bo i tak człowiek chodzi polnagi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 11:18

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, ja tez często wysylam swoja babcie do lidla, bo albo pracowalam, albo nie moglam sie tak rano wyrobic, wiadomo jak to z dzieckiem.
    Poza tym w lidlu 7 dni na zwrot maja, wiec często przymierzam w domu i oddaje. Sweterki rez wzielam i S i M. Niby sie rozciąga, ale wiadomo, ze biust jeszcze sporo urosnie

• amalia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Śmieszne jest jak babcie ryją w tych koszach dla teoretycznie ciężarnych/karmiących. Na bluzki i staniki do karmienia to kolejka babć była ;)
    Moja mama (70l) nosi takie do karmienia. Mówi, że na stary, rozciągnięty cyc, nie trafiła jeszcze nic tak wygodnego ;)

nick nieaktualny, Chimera, Vampire lubią tę wiadomość

Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayszka, nie dość, ze wklada, to jeszcze wyjmuje i na kaloryferze rozkłada:D oczywiście takie zbite w kulki i trzeba po nim poprawiać ;) On jest bardzo porządny, po tatusiu ;)
    Ja się też nad sweterkiem zastanawiałam, może jeszcze będą popołudniu.

tb73vut14i57zd3c.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta poduszka z Lidla moim zdaniem noe warta swojej ceny, za 89 zł na allegro są dużo lepszej jakości, ścigany pokrowiec a przede wszystkim większa, można się od czubka głowy po kostki na niej ułożyć :)

OlaWi lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam bluzkę ciążowa z opcją karmienia a obok mnie jakaś babcia mierzyla taka bo ma duży brzuszek haha

nick nieaktualny, wiki2 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy mnie taka babcia staniki sobie na kurtce zapinała ;)

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię kupować rzeczy w Lidlu, kurde kopią baby w tych koszach, co jedna rzuci na bok to dwie już lecą sprawdzać jaki rozmiar :p fakt faktem, koszule codzienne maja tam super, a że teraz były takie cienkie za pupę to kupiłam sobie bo na wiosnę jeszcze się wcisneę, ale irytuje mnie to, że wszystko bez pudełek, porozrywane... Taki burdel na kółkach :p jednak dobrze trafiłam na wyprzedaże w Smyku, jakby któraś chciała to jeszcze do niedzieli jest do - 70% w smyku a z kartą dodatkowe - 20% za zakupy powyżej 79zl :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale od rana naprodukowałyście ! Moja wreszcie zasnęła to mam chwilkę na forum.
    Ja też z rana byłam w Lildu, ale kupiłam tylko majtki, te dla mam :) Fajne są ! A tego nigdy za wiele ;) Co do bluzek - nie mogłam się zdecydować... Gruba jestem i mimo, że sweterki bardoz mi się podobały, na żaden się nie skusiłam. Może wrócę po tą szarą bluzkę do karmienia, o ile jeszcze będzie po południu ;)
    a tak wogóle to poszłam do lidla po koszule do karmienia/spania, ale jakieś cienkie były i ta szara z koronką strasznie długa. Zamówię jak w poprzedniej ciąży z Dolce Sono ;)

Smutnamiss - kiedy będizesz miała wyniki panoramy ?

Wiki- nie zamierzam się z Tobą kłócić - nie miałam na myśli nic złego odsyłając Ciebie do artykułu - wręcz przeciwnie. Zwróć uwagę z którego roku są źródła na wikipedii, ja mówię o badaniach z 2018 roku, czyli bardzo świeżych. Co do diety paleo i innych niskowęglowodanowych nei zgodzę się - w tamtych czasach ludzie żyli krótko, dziś żyjemy dłużej, stąd więcej chorób cywilizacyjnych, choć oczywiście nie bez znaczenia jest ta cała chemia w jedzeniu... Jeśli jest Ci dobrze z tą dietą to stosuj, w tym artykule, który podlinkowałam było napisane że przez pierwszy rok dieta niskowęglowodanowa przynosi dużo korzyści, ale już po 1,5-2 lat zaczyna być szkodliwa. Stąd wiele osób odczuwa same plusy stosowania takiej diety na początku, mało kto jest w stanie wytrwać długo. Sama kiedyś stosowałam różne diety, które miały mnei uleczyć ;) Teraz w to nei wierzę, wolę po prostu zdrowo i zróżnicowanie jeść. Może na tym zakończę temat. Każdy ma prawo do własnego zdania.

Ogromnie podziwam Ciebie za aktywność fizyczną ! Sama muszę się w końcu zmusić do regularnej....

Dziś mam wizytę i boję się co powie lekarz na moją wagę, dziś jestem 5,5 kg na plusie.... Choć jestem opuchnięta, to może nadal stoję na +5 ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 12:02

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Mary, a wrzuca ciuchy do pralki? Bo moja jeszcze nie czai i ja wrzucam a ona mi wyciąga hehe i tak się prześcigamy która będzie szybsza :D

U nas jest to samo :D Podobnie z rozwieszaniem - ja wieszam, ona ściąga i można tak w nieskończoność :P

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też czasem boli tak bardzo nisko bodbrzusze? Ja mam dziś wrażenie, że boli jakby w pochwie i nie wiem czy to normalne? Mam też strasznie dużo jasnej kremowej wydzieliny.

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bylam w Lidlu:) nabyłam sweterek ciazowo-karmieniowy i 5-pak body kopertowych. Strasznie mi sie wzory body podobają, takie stonowane szarości i beze, nie przepadam za pstrokacizna. Reszta strasznie wymieciona byla, bylam przed 11.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w lidlu chwilę po 10 i już była ostatnia para spodni w rozmiarze 34. Kupiłam, przymierzyłam i jestem zadowolona :)

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi jem bardzo zdrowie i różnorodnie... Dalej nie rozumiem skąd to przeświadczenie, że to coś niezdrowego... i już 10 lat... 11sty leci, bo od sierpnia 2008r ;-)
    A wyniki mam lepsze, niż jako nastolatka (wiecznie anemia, schodząca skóra z palców rąk i nóg (brak jakieś tam witaminy) i brak kondycji).

A odnośnie wagi trochę pocieszam się, że na belly w cotygodniowych informacjach podane, że kobity na naszym etapie tyją 2.5 – 4.5 kg... więc dużo nie przekraczamy normę :-D
    U mnie prawie 5kg na plusie :/ ale nie pocieszające dla mnie jest to, że dokładnie taką wagę miałam w drugiej ciąży na tym etapie, kiedy to skończyłam na 27kg :-/

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Tez bylam w Lidlu:) nabyłam sweterek ciazowo-karmieniowy i 5-pak body kopertowych. Strasznie mi sie wzory body podobają, takie stonowane szarości i beze, nie przepadam za pstrokacizna. Reszta strasznie wymieciona byla, bylam przed 11.

Jeju gdzie to się jeszcze body uchowały?? U nas nie było na drugi dzień :/

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To o 7 była jeszcze kulturka, bojówki się dopiero na spożywczym grupowały ;) Chciałam sobie pomacać jakie w dotyku są te bluzki i nie było ani jednego opakowania otwartego :O więc wzięłam jedną w ciemno.

Co do tych kopertowych body, to ja się też nie załapałam w dniu promocji, a jak byłam ze dwa dni temu w tym samym lidlu, to w koszu było kilka paczek i drapnęłam sobie 62/68 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 12:54

‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ