X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już byłam w lidlu, kupiłam parę bodziaków 86/92 :D dla bobasa mam ciuszki. Już nawet wrzuciłam bodziaki do pralki i czekam aż Gwiazda wstanie i mi pranie włączy ;) ma taką frajdę z włączania pralki że żal odbierać jej tą przyjemność.
    Myślałam że wezmę tylko bluzkę do karmienia a wzięłam i sweterek bo mięciutki i dziurki przy guzikach ciasno zaszyte, ze nie będą się rozpinać, w sumie sweterek bardziej mi się podoba :D mówicie że sweterek za ciepły? urodzimy w sierpniu, za chwilę będzie wrzesień, padziernik to sweterek do karmienia jak znalazł :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wyciągnęłam swoje ciazowe rzeczy z szafy i dobrze, że nie kupiłam spodni w Lidlu, bo okazało się, że mam 6 par :D w tym 2 białe, na lato jak znalazł. Jedne nawet xs, wygląda na to, że byłam chudsza w poprzedniej ciąży, ech... czas zapisać się na fitness :D

Myszka, mój młody też uwielbia włączać pralkę: D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 11:04

tb73vut14i57zd3c.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary, a wrzuca ciuchy do pralki? Bo moja jeszcze nie czai i ja wrzucam a ona mi wyciąga hehe i tak się prześcigamy która będzie szybsza :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduję się już po zakupach w Lidlu.
    Kupiłam spodnie te jaśniejsze w rozmiarze 38 i rozmiar odpowiada standardowemu 38 który noszę na co dzień. Obecnie wrzuciłam je do szafy bo nosze swoje codzienne spodnie, jakoś u mnie brzucha jeszcze nie ma. A te ciążowe to są takie śmieszne, że ten jeans to (śmieje się), że ledwo piczkę zasłania ;)
    Wzięłam jeszcze 2 koszule taką w prążki i tą dłuższą szarą, niby ma długi rękaw ale raczej mi to nie przeszkadza (ja to jestem jak gad chyba, zimnokrwista i zawsze mi zimno ;) )nawet latem pewnie bede w niej śmigać, zwłaszcza że w 3city to sierpień nie jest jakoś specjalnie upalny

Śmieszne jest jak babcie ryją w tych koszach dla teoretycznie ciężarnych/karmiących. Na bluzki i staniki do karmienia to kolejka babć była ;)

odnośnie walki na "która dieta jest najlepsza na świecie" to polecam do tego przeczytać sobie "Nowoczesne zasady odżywiania" ;) (uwaga z przymrużeniem oka, niech każdy je to co mu służy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 11:17

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja też kupiłam te spodnie z Lidla :) Super wygodne i warto jak za 40zł. Normalnie noszę 36 i wzięłam 36 i są ok. Wydaje mi się, ze normalna rozmiarowka. Może i w 34 też bym wlazła ale te moze poslużą dłużej ;) A teraz smigam na przegląd do dentysty.

ja właśnie bylan wczoraj u dentysty i dobrze, ze poszlam, bo rozszczelnilo mi soe wypelnienie i dziaslo zaczelo wrastac... A nic nie czulam.
    Za miesiac ide jeszcze na kamien i czyszczenie osadow :)

tez mysle, ze sweterek sie świetnie przyda, bo akurat pierwsze 6 miesiecy to będzie głównie jesien.
    Latem akurat latwo jest karmic, bo i tak człowiek chodzi polnagi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 11:18

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, ja tez często wysylam swoja babcie do lidla, bo albo pracowalam, albo nie moglam sie tak rano wyrobic, wiadomo jak to z dzieckiem.
    Poza tym w lidlu 7 dni na zwrot maja, wiec często przymierzam w domu i oddaje. Sweterki rez wzielam i S i M. Niby sie rozciąga, ale wiadomo, ze biust jeszcze sporo urosnie

• amalia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Śmieszne jest jak babcie ryją w tych koszach dla teoretycznie ciężarnych/karmiących. Na bluzki i staniki do karmienia to kolejka babć była ;)
    Moja mama (70l) nosi takie do karmienia. Mówi, że na stary, rozciągnięty cyc, nie trafiła jeszcze nic tak wygodnego ;)

Nacha, Chimera, Vampire lubią tę wiadomość

Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayszka, nie dość, ze wklada, to jeszcze wyjmuje i na kaloryferze rozkłada:D oczywiście takie zbite w kulki i trzeba po nim poprawiać ;) On jest bardzo porządny, po tatusiu ;)
    Ja się też nad sweterkiem zastanawiałam, może jeszcze będą popołudniu.

tb73vut14i57zd3c.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta poduszka z Lidla moim zdaniem noe warta swojej ceny, za 89 zł na allegro są dużo lepszej jakości, ścigany pokrowiec a przede wszystkim większa, można się od czubka głowy po kostki na niej ułożyć :)

OlaWi lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam bluzkę ciążowa z opcją karmienia a obok mnie jakaś babcia mierzyla taka bo ma duży brzuszek haha

Nacha, wiki2 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy mnie taka babcia staniki sobie na kurtce zapinała ;)

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię kupować rzeczy w Lidlu, kurde kopią baby w tych koszach, co jedna rzuci na bok to dwie już lecą sprawdzać jaki rozmiar :p fakt faktem, koszule codzienne maja tam super, a że teraz były takie cienkie za pupę to kupiłam sobie bo na wiosnę jeszcze się wcisneę, ale irytuje mnie to, że wszystko bez pudełek, porozrywane... Taki burdel na kółkach :p jednak dobrze trafiłam na wyprzedaże w Smyku, jakby któraś chciała to jeszcze do niedzieli jest do - 70% w smyku a z kartą dodatkowe - 20% za zakupy powyżej 79zl :)

Nacha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale od rana naprodukowałyście ! Moja wreszcie zasnęła to mam chwilkę na forum.
    Ja też z rana byłam w Lildu, ale kupiłam tylko majtki, te dla mam :) Fajne są ! A tego nigdy za wiele ;) Co do bluzek - nie mogłam się zdecydować... Gruba jestem i mimo, że sweterki bardoz mi się podobały, na żaden się nie skusiłam. Może wrócę po tą szarą bluzkę do karmienia, o ile jeszcze będzie po południu ;)
    a tak wogóle to poszłam do lidla po koszule do karmienia/spania, ale jakieś cienkie były i ta szara z koronką strasznie długa. Zamówię jak w poprzedniej ciąży z Dolce Sono ;)

Smutnamiss - kiedy będizesz miała wyniki panoramy ?

Wiki- nie zamierzam się z Tobą kłócić - nie miałam na myśli nic złego odsyłając Ciebie do artykułu - wręcz przeciwnie. Zwróć uwagę z którego roku są źródła na wikipedii, ja mówię o badaniach z 2018 roku, czyli bardzo świeżych. Co do diety paleo i innych niskowęglowodanowych nei zgodzę się - w tamtych czasach ludzie żyli krótko, dziś żyjemy dłużej, stąd więcej chorób cywilizacyjnych, choć oczywiście nie bez znaczenia jest ta cała chemia w jedzeniu... Jeśli jest Ci dobrze z tą dietą to stosuj, w tym artykule, który podlinkowałam było napisane że przez pierwszy rok dieta niskowęglowodanowa przynosi dużo korzyści, ale już po 1,5-2 lat zaczyna być szkodliwa. Stąd wiele osób odczuwa same plusy stosowania takiej diety na początku, mało kto jest w stanie wytrwać długo. Sama kiedyś stosowałam różne diety, które miały mnei uleczyć ;) Teraz w to nei wierzę, wolę po prostu zdrowo i zróżnicowanie jeść. Może na tym zakończę temat. Każdy ma prawo do własnego zdania.

Ogromnie podziwam Ciebie za aktywność fizyczną ! Sama muszę się w końcu zmusić do regularnej....

Dziś mam wizytę i boję się co powie lekarz na moją wagę, dziś jestem 5,5 kg na plusie.... Choć jestem opuchnięta, to może nadal stoję na +5 ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 12:02

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Mary, a wrzuca ciuchy do pralki? Bo moja jeszcze nie czai i ja wrzucam a ona mi wyciąga hehe i tak się prześcigamy która będzie szybsza :D

U nas jest to samo :D Podobnie z rozwieszaniem - ja wieszam, ona ściąga i można tak w nieskończoność :P

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też czasem boli tak bardzo nisko bodbrzusze? Ja mam dziś wrażenie, że boli jakby w pochwie i nie wiem czy to normalne? Mam też strasznie dużo jasnej kremowej wydzieliny.

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bylam w Lidlu:) nabyłam sweterek ciazowo-karmieniowy i 5-pak body kopertowych. Strasznie mi sie wzory body podobają, takie stonowane szarości i beze, nie przepadam za pstrokacizna. Reszta strasznie wymieciona byla, bylam przed 11.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w lidlu chwilę po 10 i już była ostatnia para spodni w rozmiarze 34. Kupiłam, przymierzyłam i jestem zadowolona :)

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi jem bardzo zdrowie i różnorodnie... Dalej nie rozumiem skąd to przeświadczenie, że to coś niezdrowego... i już 10 lat... 11sty leci, bo od sierpnia 2008r ;-)
    A wyniki mam lepsze, niż jako nastolatka (wiecznie anemia, schodząca skóra z palców rąk i nóg (brak jakieś tam witaminy) i brak kondycji).

A odnośnie wagi trochę pocieszam się, że na belly w cotygodniowych informacjach podane, że kobity na naszym etapie tyją 2.5 – 4.5 kg... więc dużo nie przekraczamy normę :-D
    U mnie prawie 5kg na plusie :/ ale nie pocieszające dla mnie jest to, że dokładnie taką wagę miałam w drugiej ciąży na tym etapie, kiedy to skończyłam na 27kg :-/

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Tez bylam w Lidlu:) nabyłam sweterek ciazowo-karmieniowy i 5-pak body kopertowych. Strasznie mi sie wzory body podobają, takie stonowane szarości i beze, nie przepadam za pstrokacizna. Reszta strasznie wymieciona byla, bylam przed 11.

Jeju gdzie to się jeszcze body uchowały?? U nas nie było na drugi dzień :/

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To o 7 była jeszcze kulturka, bojówki się dopiero na spożywczym grupowały ;) Chciałam sobie pomacać jakie w dotyku są te bluzki i nie było ani jednego opakowania otwartego :O więc wzięłam jedną w ciemno.

Co do tych kopertowych body, to ja się też nie załapałam w dniu promocji, a jak byłam ze dwa dni temu w tym samym lidlu, to w koszu było kilka paczek i drapnęłam sobie 62/68 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 12:54

‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ