X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Wiecie co mi powiedziała ta lekarka z Niemiec? Że u nich mają wybór od początku kobiety czy chcą cc czy sn, jak chcą cc to wolą robić na zimno, bo jak główka jest ułożona juz w kanale rodnym to wtedy jest najwięcej powikłań u dzieci, od zniekształceń główki po kwestie neurologiczne... Oczywiście mowa o planowanym cc a nie awaryjnym
    A u nas jest teraz mowa o tym, że najlepiej dla matki i dziecka gdy akcja się zaczyna.

Ciekawe jak u nich statystyki cc do sn wygladaja jak maja wybór...
    U nas taki nacisk na sn sie glownje zrobil, bo niby przodujemy w cc w Europie. Potem jak komus sie nie uda, to podobnie jak przu karmieniu piersia, dochodza wyrzuty sumienia i depresja gotowa, jak sie nie ma odpowiedniego wsparcia.

Agagusia skonsultuj sie jeszcze z drugim lekarzem, ale pamiętaj ze Twoje zdrowie jest rownie wazne. Moja pierwsza ciaza tez byla ksiazkowa, a jednak konieczne bylo cc. Teraz nie chce juz ryzykowac i pocieszam sie, bo przynajmniej psychicznie jestem pogodzona z tym, a wtedy to bylo dla mbie mega zaskoczenie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 16:20

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Ja dopiero co miałam prenatalne i jeszcze tydzień muszę czekać na wyniki pappy a wy już połówkowe :D tak to jest jak się jest z końca miesiąca :D

Haha było trzeba iść na wrześniówki to byś była na samym początku 😄 haha Domi i Anhydra tak się wycwaniły 😙

Agagusia, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się czy taką kroplówkę z magnezem można kupić w aptece. Tzn. na pewno dodają magnez do soli fizjologicznej, ale czy można sobie to samemu zorganizować, a w przychodni nakłują?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Haha było trzeba iść na wrześniówki to byś była na samym początku 😄 haha Domi i Anhydra tak się wycwaniły 😙

Hehe no ale to chyba dobrze, że szlaki przez innych przetarte a objawy u innych wcześniej odnotowane i potwierdzone ;)
    Ja akurat połowkowe mam za tydz w pt tak więc też mam jeszcze trochę czekania :).
    A wyprzedzam Was to chyba póki co rozmiarem brzucha i ilością kilogramów :P

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:

Hehe myślałam o tym. Ale jednak zostałam tutaj :D będę każda z Was obserwować jak będziecie rodzić a ja będę sobie spokojnie czekać na swoją kolej :D

Anhydra, Limerikowo lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Hehe no ale to chyba dobrze, że szlaki przez innych przetarte a objawy u innych wcześniej odnotowane i potwierdzone ;)
    Ja akurat połowkowe mam za tydz w pt tak więc też mam jeszcze trochę czekania :).
    A wyprzedzam Was to chyba póki co rozmiarem brzucha i ilością kilogramów :P

No dobrze, dobrze 😁
    U mnie brzuszek też coraz bardziej widoczny 😊 w sumie między nami tylko tydzień różnicy ;)
    Ja mam termin na 3.08, ale coś czuję, że szybciej zacznę rodzić :P chociaż moja mama twierdzi, że pierwsza ciąża najczęściej jest przenoszona 😊

Anhydra lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł wymaz z pochwy.Tylko lactobacillus.Jest dobrze.hurra

OlaWi, emi2016, Anhydra, plinka89, Agagusia, Bobby29, kayama, Vampire, Smerfelinka, magnolia29, Malinka7 lubią tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    A któraś z Was ma połówkowe w 23 tc.? Tak mi wpisała moja gin.
    Zazdroszczę Wam ogarnięcia. Ja jeszcze nic nie mam poza kilkoma ubrankami. Muszę te wozki zacząć oglądać.

Ja też jeszcze NIC nie mam! Totalnie nic....ani pół bodziaka ani pół pieluchy. Nic! Czas chyba zacząć się ogarnąć do życia :D Czekam ciągle aż ktoś mi powie, że to synek na 100% i zzaczynam szaleństwo zakupowe. Połówkowe w przyszłym tygodniu ;)

OlaWi, emi2016, Vampire lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Ja też jeszcze NIC nie mam! Totalnie nic....ani pół bodziaka ani pół pieluchy. Nic! Czas chyba zacząć się ogarnąć do życia :D Czekam ciągle aż ktoś mi powie, że to synek na 100% i zzaczynam szaleństwo zakupowe. Połówkowe w przyszłym tygodniu ;)

Ja zamówiłam pierwsze body - białe, bo też jeszcze nie mamy 100% pewności. Poza tym mam jedna pieluchę, którą dali w gratisie do witamin :P

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już trochę ubranek pokupowalam :) bodziaki, rampersy, pajacyki :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży szybko organizowałam wyprawkę a teraz nie czuję presji ;) czekam na syndrom wicia gniazda :D Zresztą zaczne o tym myśleć dopiero po polowkowych. Po za tym ja jestem w całkiem dobrej sytuacji bo sporo rzeczy mam po Łucji. Wiadomo, że trochę rzeczy musze dokupić,zwlaszcza ze na rozmiar 50/56 miałam za mało. No i jeśli okaże się że bedzie chłopiec to jednak czeka mnie prawie cała wyprawka ;) No i tym razem tak jak poprzesnio najpóźniej w 30 tc chce miecspakowaną torbę do szpitala. Niestety nigdy nie wiadomo co się wydarzy a pakowanie się na ostatnią chwilę jest trudne.

plinka89 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mi lepiej - bedzie co bedzie. Mam jeszcze za tydzien lekarza na nfz i potem w kwietniu wstępna rozmowe z tym co kwalifikuje do SN po cc. Po tych wizytach jakby co bede planowała bardziej szczegółowo, na razie postaram sie o tym nie myśleć.
    U mnie dzis równe 3 kg na plusie, brzuch juz naprawde niezly. Pytalam o profilatyktyczne badanie ciśnienia wzroku, powiedział ze przy moim śmiesznym dzisiejszym 96/71 nie ma takiej potrzeby.
    Z bólem pleców i tylka bylam dzis na zabiegu - faktycznie mięśnie gruszkowaty dietę i więzadła sie mocno rozciągają. Rozluźniła to wszystko, nakleiła taśmy i nakazała spanie i lezenie koniecznie z odyseja miedzy nogami. Ponoc tez mam bardzo mocna lordoze, jeszcze pogłębiona a ciazy, co sie dokłada do dolegliwości bolowych.
    Moje dzieci po treningu piłki u starszego zderzyły doe mocno głowami. Wojtek na prawde dlugo płakał i narzekał na bol glowy. Mam nadzieje ze nie skończymy jeszcze dzis w szpitalu z jakimiś problemami:(
    Zakończyłam ten kiepski dzien duuuzym shakiem z McDonald i czuje ze małemu tez smakował bo fika ladnie:)
    Ps. Nie wiem czy wiecie ale oprocz sposobu na pobudzenie maluchow na cos słodkiego jest jeszcze sposób na cos zimnego - tak w razie co.

OlaWi lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    No dobrze, dobrze 😁
    U mnie brzuszek też coraz bardziej widoczny 😊 w sumie między nami tylko tydzień różnicy ;)
    Ja mam termin na 3.08, ale coś czuję, że szybciej zacznę rodzić :P chociaż moja mama twierdzi, że pierwsza ciąża najczęściej jest przenoszona 😊

nie wierz Mamie - ja urodziłam w 36 tygodniu :P

Vampire, Ania95 lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia cieszę się :-) mówisz na shejka go wziąć. Chociaż mój fika delikatnie ;-) może go zmobilizuję haha jakiś konkretny smak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 20:15

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Juz mi lepiej - bedzie co bedzie. Mam jeszcze za tydzien lekarza na nfz i potem w kwietniu wstępna rozmowe z tym co kwalifikuje do SN po cc. Po tych wizytach jakby co bede planowała bardziej szczegółowo, na razie postaram sie o tym nie myśleć.
    U mnie dzis równe 3 kg na plusie, brzuch juz naprawde niezly. Pytalam o profilatyktyczne badanie ciśnienia wzroku, powiedział ze przy moim śmiesznym dzisiejszym 96/71 nie ma takiej potrzeby.
    Z bólem pleców i tylka bylam dzis na zabiegu - faktycznie mięśnie gruszkowaty dietę i więzadła sie mocno rozciągają. Rozluźniła to wszystko, nakleiła taśmy i nakazała spanie i lezenie koniecznie z odyseja miedzy nogami. Ponoc tez mam bardzo mocna lordoze, jeszcze pogłębiona a ciazy, co sie dokłada do dolegliwości bolowych.
    Moje dzieci po treningu piłki u starszego zderzyły doe mocno głowami. Wojtek na prawde dlugo płakał i narzekał na bol glowy. Mam nadzieje ze nie skończymy jeszcze dzis w szpitalu z jakimiś problemami:(
    Zakończyłam ten kiepski dzien duuuzym shakiem z McDonald i czuje ze małemu tez smakował bo fika ladnie:)
    Ps. Nie wiem czy wiecie ale oprocz sposobu na pobudzenie maluchow na cos słodkiego jest jeszcze sposób na cos zimnego - tak w razie co.

Agagusia a ty chodzisz na tą rehabilitację prywatnie czy na NFZ? Gdzie można znaleźć?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    nie wierz Mamie - ja urodziłam w 36 tygodniu :P

A moja mama przenosila moja młodsza siostrę 2 tygodnie, ja byłam o czasie :) Także to chyba bajki.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Właśnie się kiedyś zastanawiałam jak to z tym jest,że mi termin wypada na 01.08, a są dziewczyny,które są bardziej do przodu :D

Swoją drogą, ja już nie wiem,czy będzie to 01, czy 04, bo co nowy lekarz,to inaczej mówi. Póki co sugeruje się prenatalnymi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 20:30

Ania95, joan85 lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Hehe myślałam o tym. Ale jednak zostałam tutaj :D będę każda z Was obserwować jak będziecie rodzić a ja będę sobie spokojnie czekać na swoją kolej :D
    będziemy czekaly ;-).ja mam termin na 27 sierpnia.znajac moje szczęście że dziecku u matki najlepiej obstawiam 2 tydz wrzesnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 20:49

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Właśnie się kiedyś zastanawiałam jak to z tym jest,że mi termin wypada na 01.08, a są dziewczyny,które są bardziej do przodu :D

Swoją drogą, ja już nie wiem,czy będzie to 01, czy 04, bo co nowy lekarz,to inaczej mówi. Póki co sugeruje się prenatalnymi :)

Wydało się 🙈🙈🙈 miałam cichy plan na początku żeby dołączyć do lipcowek,ale stresowałoby mnie to że wszystkie już urodziły a ja nie:)

Niezapominajka5, OlaWi, natty85, plinka89, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero wczoraj powiedzieliśmy naszemu 4latkowi,że będzie miał rodzeństwo.Ucieszył się.Dziś zaciągnął tatę do pepco i zaczął kupować zabawki do maty dla dzidziusia.

Domi_tur, Misi@, Vampire lubią tę wiadomość

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ