Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny , znalazłam taki przepis na domowe cukierki na ból gardła. Może komuś się przyda.
https://tipy.interia.pl/artykul_22415,jak-zrobic-cukierki-na-gardlo.html?fbclid=IwAR0asav_eKxzwXV10irP3dzn2TviWQG4LRh40Cc6Ec_5_NV1SeKvRs4ea-0Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Witam panie serdecznie!
Mam nadzieję że nastrój dopisuje? Ja dzień rozpoczęłam od basenu i świetnie się czuje, że udało mi sie zmobilizować
Zgaga mnie opuściła popołudniu, więc babskie wyjście super się udało. Teraz trochę sprzatne i laba!DrzewkoPomarańczowe, Ania95 lubią tę wiadomość
-
Mary Magdalena wrote:Dziewczyny , znalazłam taki przepis na domowe cukierki na ból gardła. Może komuś się przyda.
https://tipy.interia.pl/artykul_22415,jak-zrobic-cukierki-na-gardlo.html?fbclid=IwAR0asav_eKxzwXV10irP3dzn2TviWQG4LRh40Cc6Ec_5_NV1SeKvRs4ea-0
ja polecam jeszcze ssanie goździków.
U mnie niestety pojawil sie katar i gardlo lekko pobolewa,,wiec wdrazam domowe sposoby. -
Luteina dp może podrażniać, tym bardziej jeśli bierzecie też coś na rozrzedzenie krwi. Ja biorę od czasu plamień gynprodyl doustnie. Podobno luteina doustna tez jest. Na pewno odpoczynek i leżenie pomoże.
Mnie zgaga od paru dni też męczy. Rennie i mleko trochę łagodzą sytuację.
Dzisiaj trochę pobolewa brzuch, ale myślę, że to od jelit, jak nie przejdzie to będę się musiała czymś wspomóc.. Wczoraj trochę się nasiedziałam może też od tego.
Małe dzisiaj pływa, takie śmieszne to uczucie hehe
-
OlaWi wrote:Luteina dp może podrażniać, tym bardziej jeśli bierzecie też coś na rozrzedzenie krwi. Ja biorę od czasu plamień gynprodyl doustnie. Podobno luteina doustna tez jest. Na pewno odpoczynek i leżenie pomoże.
Mnie zgaga od paru dni też męczy. Rennie i mleko trochę łagodzą sytuację.
Dzisiaj trochę pobolewa brzuch, ale myślę, że to od jelit, jak nie przejdzie to będę się musiała czymś wspomóc.. Wczoraj trochę się nasiedziałam może też od tego.
Małe dzisiaj pływa, takie śmieszne to uczucie hehe
No ja biorę i luteine i acard. Tylko to moje plamienie takie dziwne bo beżowe/jasno brązowe i takie nitki ciemne. I malutko. Ale w sumie nic więcej się nie dzieje z tym, że przez większość dnia leżę. Ginka jak byłam kilka tygodni temu to mówiła, że brązowe plamienie to nie jest powód do niepokoju. Sama nie wiem...
Na zgage pomaga mi zjedzenie małej garści migdałów i oczywiście mleko.
Myślisz, że brzuch może boleć od siedzenia? Nie pomyślałam o tym wcześniej, ale u mnie by pasowało - przez kilka dni robiłam fotoksiazki na kompie, siedziałam tak przez dużą część dnia i faktycznie wtedy mnie pobolewał. Teraz leżę i nic się nie dzieje, ale biorę też magnez. Hmm.
Dobra, koniec tych rozkmin. Mam nadzieję, że spedzacie weekend lepiej ode mnie
-
nick nieaktualnyOd Wczoraj się źle czuje. Zmierzylam ciśnienie i miałam 92:53 I ból głowy. Wypiłem pół filiżanki kawy i od razu ból głowy ustąpił A ciśnienie podskoczylo do 107
Pewnie odreagwuje. Było ok 300 osób. I orkiestra na żywo grała.
Domi trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ;*
-
Siedzę codziennie po 8-9 godzin, wieczorem mam wrażenie że mnie bolą wnętrzności zgniecione:)
Dzięki dziewczyny za wsparcie ❤️ wiem, że wszystko będzie dobrze! Dzisiaj dwie klientki w pracy mowily, że ich dzieciaczki też miały torbiele tylko mnogie a do porodu się wchłonęły. Przyznam się, że obserwując połówkowe badania u lipcowek byłam nastawiona, że takie torbiele występują, także bez rozczulania się 😇😇😇
Misia właśnie mi przypomniałaś, że marzę dziś o kawie ❤️Misi@, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wlasnie wrocilam z Lidla i gotuje rosol. Zawsze w weekend gotuje, potem mroze ten bulion w torebeczkach i przez 2 tyg mam na zupy.
Z tym wysokim ph moczu wczoraj wykrakalam - mam infekcje pecherza znow na calego, siusianie co 5 min i bolJa juz nie wiem od czego te klopoty z pecherzem, na basen przestalam chodzic, siedze wiekszosc dni w domu... bez sensu
-
Ja dziś od rana posprzątałam trochę, zrobiłam tez w końcu porządek w Julka ubraniach i karton za małych wędruje na strych. Czeka na brała 😁.
Zrobiłam tez dziś bardzo dobry obiad - zapiekane naleśniki z kurczakiem, brokułami, jajkiem i serkiem topionym. Chodziły już za mną kilka dni.
Teraz siedzę i czuje się należy mi się odpoczynek 😁.
Miłego weekendu!Misi@ lubi tę wiadomość
[/url]
-
Ania95 wrote:A ja mam dzisiaj na obiad naleśniki z dżemem truskawkowym
z psem już byłam na spacerze i przy okazji zahaczyłam o sklep i kupiłam mężowi trochę słodkości z okazji jutrzejszego dnia mężczyzn
teraz jeszcze odkurzę i odpoczynek
Ja usmażyłam z 1,5 porcji wiec dziś do końca dnia będziemy jest naleśniki w różnych konfiguracjach 😁. I jeszcze jutro na obiad będzie bo farszu tez natrzaskalam.
Ania95 lubi tę wiadomość
[/url]
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Ja usmażyłam z 1,5 porcji wiec dziś do końca dnia będziemy jest naleśniki w różnych konfiguracjach 😁. I jeszcze jutro na obiad będzie bo farszu tez natrzaskalam
.
Heh no my właśnie też będziemy przez 2 dni jeść naleśnikijutro może zrobię z mięsem mielonym, kukurydzą i fasolą ☺
DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Pacatetamol: 3 g/dobe, czyli 6 tabletek. Do 4 gramów nic sie nie powinno dziać, ale potem to juz wątroba wysiada. Z ciekawostek: antidotum jest acetylocysteina, czyli w domowych warunkach popularny lek na kaszel ACC:)
U dzieci daje sie 15mg/kg pacaretamolu max co 6 godzin, ale tez max 3 razy/dobe.
Ibuprofenu 10mg/kg, co 6-8 godzin. To wazne, bo zazwyczaj rodzice za mala dawke daja, a te tabele na syropach sa beznadziejne podając np przedział wagi dziecka: 10-15 kg:) Moj starszy roczniak ważył 10, a teraz młodszy 3,5 latek jeszcze 15 nie wazy:)
Bardzo fajny kalkulator ma na blogu Mamaginekolog:
https://mamaginekolog.pl/kalkulator-objetosci-syropu-przeciwgoraczkowego/
DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, joan85 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Aha czyli dawka normalna. Jestescie nieocenione
jednak mnie lapnela ta zaraza mezajemu po 2 dbiach przeszlo, ale jechal na apirin c
Zrobil ten test na grypę, wiec jestem w miarę spokojna, aczkolwiek gdzies swieci sie swiatelko a jak test wyszedl zle...chociaz temp. 37.5 wiec właściwie nie az tak wysoka, ale czuje sie naprawdę zle
Córka u dziadków, oby ja ominelo
-
Moja mama dostała w pracy od kolegi siate ciuchów ciążowych po jego żonie. Kilka bluzek, część akurat na teraz część bardziej rozwojowych
Kolejne 3pary dżinsów, chętnie komuś oddam, bo mam już dwie i nie potrzebuje więcej. Chwilę temu dzwoniła koleżanka i mi mówi "musimy się spotkać, bo ja mam dla Ciebie cała siate ciuchow"
chyba niedługo otworze szperaczek
Misi@, Ania95, Niebieska Gwiazda, plinka89, Mary Magdalena, Agagusia lubią tę wiadomość