X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW ja też na początku się nastawiałam na dziewczynkę bo zawsze jak sobie wyobrażałam siebie z dzieckiem to była to dziewczynka :D A będzie chłopak. I też dobrze! Z chłopcami mam większe doświadczenie - najpierw opiekowałam się moim chrześniakiem jak był malutki a potem moim siostrzeńcem. Pomyśl, że jakbyś chciała drugie to dla dziewczynki zawsze fajnie mieć starszego brata ;)

Też poluję na Bugaboo Cameleon 3 plus, dla mnie bardzo ważna jest waga a ten wózek waży tylko 9 kg

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Jeśli możesz,to zapytaj też o ten apap. Ja biorę tylko to i troszkę zdziwiłam się,że niektórzy odradzaja apap,bo przecież to paracetamol.

Bo to jest to samo, to z tym lekarzem chyba bylo cos nje tak, szczególnie po dawce jaka pozwolil brac :/

U nas ciężka noc, zasnelam chyba kolo 3 dopiero, jak corce zaczela już w miare goraczka spadać. Nie wiem czy Wasze dzieci tez tak maja, ale moja nawet przy wysokiej temp. jest bardzo zywotna. Z jednej strony to dobrze, a z drugiej zawsze mam problem wcisnac jej jakikolwiek lek.

Przy tym stresie moj organizm chyba sam sie uzdrowil, bo po tym 1 apapie goraczka nie wrocila i oby nie wracala!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze w kwestii chorób przypomnialo mi sie o syropie z pędów sosny. Polecam zrobić sobie na wiosnę, dla dorosłych i dzieci, oczywiście nie niemowlakow! :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW ja miałam przeczucie, że będzie dziewczynka, ale jak lekarka powiedziała, że chłopak to (po pierwszym szoku) z mężem się bardzo ucieszyliśmy. Mąż planował już chodzić z synem na mecze itd. Kilka wizyt później okazało się, że nasz syn to na 70% córka. Teraz się nie nastawiam, czekam do połówkowych :) oby było zdrowe!

Co do wózka, ja nie czytam internetów, potestuje wózki w sklepie. Muszę pospisywac nazwy, które polecacie, może cos się przyda :) mam wózek chce zasponsorować teść i teraz nie wiem w jakich granicach mogę się poruszać.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Oj, uważaj na dietę. Ja miałam podobnie i wylądowałam z ostrym zapaleniem trzustki w 30 tc. Tylko wtedy się nie oszczędzalam. Teraz już wiem, że tak mam i od początku ciąży jestem na diecie, a i tak amylaza ciągle lekko ponad normę.
    Dzięki za informację. Zapalenie trzustki, współczuję. Chyba całkawicie obetnę smażone, choć i tak mało jadłam.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na
    https://www.esotiq.com/pl/pl/
    Jest dzis -30% na wszystkie nieprzecenione rzeczy. Sa tez staniki do karmienia w dobrych cenach, tylko rozmiary pojedyncze zostały.
    Kod: Kobieta2019.

Limerikowo, Bobby29 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Cześć, dawno mnie tu nie było, bo dostałam jakiegoś mega kopniaka energii i robię jakieś rewolucje w domu, na papierze a czasem i na płótnie ;)

Mieliśmy wizytę z usg w tym tygodniu (16t+6d)i wszystko ok z dzieckiem ale...lekarz skłania się bardziej do chłopca, czym kompletnie mnie zdruzgotał. Niby dziecko się źle ustawiło i nie było dobrze widać ale był przekonany, że chłopak. Jestem na etapie godzenia się z tym faktem, no chyba że przy kolejnym badaniu znowu coś się zmieni?

Z etapów wicia gniazda upolowaliśmy wózek marzeń! Bugaboo Cameleon 3, używany z allegro. Nie wiedziałam, że wózek może się tak lekko prowadzić.
    Zapisaliśmy się też na szkołę rodzenia, zaczynamy w kwierniu - NIE MOŻEMY SIĘ DOCZEKAĆ! <3

Zazdroszcze przyplywu energii, u mnie ostatnio kiszka, oprocz jogi to tylko dom i kanapa.

Jesli chodzi o plec ja Ciebie troche rozumiem, bo tez marzylam o coreczce bardziej niz o synku, tylko u nas rzeczywiscie wyszla dziewczynka, juz 3 lekarzy potwierdzilo. Mezowi bylo wszystko jedno, ale ja zdecdyowanie wolalam dziewczynke i tez bym byla jakos, no nie wiem, zawiedziona? gdyby wyszedl chlopiec.
    U mnie to wynikalo z faktu, ze przy moim zaawansowaniu endometriozy bedzie to najprawdopodobniej jedyne dziecko w zyciu, a zawsze marzylam o silnej wiezi z corka, synowie mi sie kojarza z tym, ze szybciej wylatuja z domu rodzinnego i bardziej wsiakaja w rodzine przyszlej zony. Poza tym w najblizszej rodzinie mamy samych malych chlopcow, dziewczynka jest przez wszystkich bardziej wyczekiwana.

Uwazam, ze to nic zlego nastawiac sie na jakas plec i odczuwac swego rodzaju rozczarowanie, gdy okaze sie, ze wychodzi inna. I to zupelnie nie znaczy, ze chlopca bym mniej kochala, czy ze chlopcy sa gorsi, tez na pewno bylby oczkiem w glowie. Ale zwyczajnie marzylam o corce bardziej. Jestem zwolenniczka, zeby glosno o tym mowic, tymczasem wiele mam boi sie odezwac wlasnie z obawy linczu pt. o co ci chodzi, to twoje pierwsze, wazne zeby bylo zdrowe, kto to slyszal na plec narzekac.

Co do wozka, my z Bugaboo ogladalismy ten nowy Fox, tez mega ladny i funkcjonalny, ale dla mnie ta firma odpada, bo wozki sa za niskie. Jednym z moich wymagan jest, zeby za bardzo nie musiec sie schylac do wozka, przez to rozwazam glownie Joolza, Stokke i BabyDesign. Jak kojarzycie jeszcze jakies firmy z wyzszymi wozkami, to bede wdzieczna za info.

Bobby29, Ania95 lubią tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore juz rodziły, wypełnijcie ankietę:
    http://ankieta.rodzicpoludzku.pl/
    Fundacja na prawde robi duzo dobrego, ankieta fajnie, moim zdaniem, skonstruowana. Na koniec dostaje sie rabat 10% do sklepu scandinavianbaby.pl
    Przy okazji wypełniania mozna sie tez zorientować czego powinnismy oczekiwać od personelu a co jest zdecydowanie niedopuszczalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 13:30

Limerikowo, plinka89 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Zazdroszcze przyplywu energii, u mnie ostatnio kiszka, oprocz jogi to tylko dom i kanapa.

Jesli chodzi o plec ja Ciebie troche rozumiem, bo tez marzylam o coreczce bardziej niz o synku, tylko u nas rzeczywiscie wyszla dziewczynka, juz 3 lekarzy potwierdzilo. Mezowi bylo wszystko jedno, ale ja zdecdyowanie wolalam dziewczynke i tez bym byla jakos, no nie wiem, zawiedziona? gdyby wyszedl chlopiec.
    U mnie to wynikalo z faktu, ze przy moim zaawansowaniu endometriozy bedzie to najprawdopodobniej jedyne dziecko w zyciu, a zawsze marzylam o silnej wiezi z corka, synowie mi sie kojarza z tym, ze szybciej wylatuja z domu rodzinnego i bardziej wsiakaja w rodzine przyszlej zony. Poza tym w najblizszej rodzinie mamy samych malych chlopcow, dziewczynka jest przez wszystkich bardziej wyczekiwana.

Uwazam, ze to nic zlego nastawiac sie na jakas plec i odczuwac swego rodzaju rozczarowanie, gdy okaze sie, ze wychodzi inna. I to zupelnie nie znaczy, ze chlopca bym mniej kochala, czy ze chlopcy sa gorsi, tez na pewno bylby oczkiem w glowie. Ale zwyczajnie marzylam o corce bardziej. Jestem zwolenniczka, zeby glosno o tym mowic, tymczasem wiele mam boi sie odezwac wlasnie z obawy linczu pt. o co ci chodzi, to twoje pierwsze, wazne zeby bylo zdrowe, kto to slyszal na plec narzekac.

Co do wozka, my z Bugaboo ogladalismy ten nowy Fox, tez mega ladny i funkcjonalny, ale dla mnie ta firma odpada, bo wozki sa za niskie. Jednym z moich wymagan jest, zeby za bardzo nie musiec sie schylac do wozka, przez to rozwazam glownie Joolza, Stokke i BabyDesign. Jak kojarzycie jeszcze jakies firmy z wyzszymi wozkami, to bede wdzieczna za info.
    W takim wypadku Joolz day powinien Ci sie spodobać, jedli tylko zaakceptujesz lekkie ‚rozchybotanie’ połączenia stelaza z gondola. Stokke to dla mnie wozek niepodbijalny:( Choc powiem Ci ze mi tez sie wydawalo ze ta niska gondola w Camie bedzie mi przeszkadzała, ale wcale tak nie bylo - mialam go juz tez jaki dodatkowy przy 2 synku. Prowadzi sie mega lekko, jest super wytrzymały i funkcjonalny. Jedyny minus moim zdaniem to składanie w 2 częściach ze spacerowka - zwróćcie dziewczyny uwage na to przy wyborze, to mega upierdliwe, jesli składacie czesto np do auta zwłaszcza zima - nie ma co z dzieckiem i spacerowka zrobic składając stelaz. Za to super sprawa ze mozna kubełek z dzieckiem zdjąć ze stelaza i ja bralam taki zestaw do przedszkola gdzie stawiałam w szatni i ogarnualam wtedy starszego. Przy nie zdejmowanej spacerowce przy niestającym jeszcze maluchu zupelnie nir mialam co z nim zrobic ubierając starszego.

baileys lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tylko ja się spotykam codziennie z głupimi komentarzami dotyczącymi mojego brzucha? Że za mały, że dziecko będzie kurduplem, że pewnie się głodzę? Jakbym się roztyła jak krowa to byłoby ok? Masakra.

Wczoraj byliśmy u teściów, dzisiaj pisze do mnie bratowa małża (przytyla ponad 20kg i nie może wrócić do formy więc szuka sposobu na pocieszenie) "słyszałam,że WRESZCIE urósł Ci brzuszek!" wysłałam jej zdjęcia jak wyglądam rano jak wychodzę do pracy i wieczorem jak brzuszek wysadza, nawet nie skomentowała, zapytała tylko ile waży Mały. Po czym stwierdziła,że pewnie wymyśliłam sobie jakąś dietę i zaglodze własne dziecko zanim się urodzi 🤔🤔
    Dlaczego ludzie nie zajmą się własnymi tyłkami, tylko humor psują 🧐

MDW, co do płci to chyba jest to normalne, gdyby nagle mój syn zamienił się w córkę też bym była zawiedziona na początku, po prostu się wyobraźnia przyzwyczaja, za miesiąc nie będziesz mogła sobie wyobrazić żeby było inaczej :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi olej mi mowia jaki wielki brzuch a to dopiero polowa. Brzuch mam duży bo 1.5roku temu urodzilam corke i jeszcze miesnie brzucha nie wrocily.do formy.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mały brzuszek. Dopiero dziś mi mama powiedziała, że w końcu widać pod bluzką delikatne zaokrąglenie ;) moja babcia cały czas chwali, że nic nie widać :D powtarza, że przynajmniej nie będę miała problemu z zawiązywaniem butów 😂

Co do płci, to mnie to strasznie denerwuje, że nie można powiedzieć o jakiej się marzyło, bo zaraz tekst w stylu "oj przestań, najważniejsze by było zdrowe". Oczywiście, że to jest dla mnie priorytetem, ale gdybym mogła sobie wybrać to bym wybrała córeczkę pierwszą :D ale to nie znaczy, że mojego synka przez to kocham mniej. Kocham go tak samo jakbym kochała córkę :)

wiki2 lubi tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Trzydziecha, czy to kanał mamalama? Uwielbiam ich filmiki o porodzie.

Taak <3

Vampire lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja też mam mały brzuszek. Dopiero dziś mi mama powiedziała, że w końcu widać pod bluzką delikatne zaokrąglenie ;) moja babcia cały czas chwali, że nic nie widać :D powtarza, że przynajmniej nie będę miała problemu z zawiązywaniem butów 😂

Co do płci, to mnie to strasznie denerwuje, że nie można powiedzieć o jakiej się marzyło, bo zaraz tekst w stylu "oj przestań, najważniejsze by było zdrowe". Oczywiście, że to jest dla mnie priorytetem, ale gdybym mogła sobie wybrać to bym wybrała córeczkę pierwszą :D ale to nie znaczy, że mojego synka przez to kocham mniej. Kocham go tak samo jakbym kochała córkę :)

Ja widze roznice miedzy zawsze marzylam o corce ale jest chlopak i ok ale koniecznosc dochodzenia do siebie po takiej info to chyba nie jest to samo. Tak jak jestm zawiedziona a zdruzgotana to dla mnie nie sa synonimy. Chodzilo mi o sposob w jaki bylo to ujęte, a nie o to czy ktos moze czy nie moze miec preferencje co do plci mySle ze chociaz polowa takie preferencje ma :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 17:45

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nakręciłyscie mnie na te wózki. :) co powiecie o x lander x move?

Domi, mi też to cały czas powtarzają. Niektórzy się śmieją, ze mają większe brzuchy bez ciąży. :) jeszcze zdąży urosnąć a mi dobrze z aktualną wagą.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Taak <3

Też generalnie lubię Mamy Lamy, aczkolwiek przez niektóre filmiki mocno przebija ich katolicki światopogląd i jakaś wyższość na tym tle (?) i to nie jest zbyt fajne. Zwłaszcza ostatnio zasłynęły z tekstu, że lepiej być dziewicą do ślubu, bo czyż nie lepsza jest nowa czysta szklanka niż taka obmacana przez kilka osób :-P

Polepszyło mi się wreszcie z pęcherzem i zabieram mojego na gorącą czekoladę na Dzień Mężczyzny. Nie wiedziałam, że jest takie święto, ale ponoć jest dzisiaj, więc niech ma ;-)

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Ja dziś miałam zajęcia w szkole. Ciężko było mi wysiedzieć. A jeszcze w drodze powrotnej dostałam mandat za przekroczenie prędkości - 100 zł i 4 pkt :/

Co do płci to mnie irytują ludzie ubolewający, ze nie będę mieć parki tylko dwóch chłopców ;). To dopiero jest tragedia ;). Mi płeć kompletnie była obojętna, ale już babcia w święta przy opłatku życzyła żeby była dziewczynka 😀.

Komentarzy na temat małego brzucha nie rozumiem, a już szczególnie ludzi którzy mówią ze zagłodzisz swoje dziecko zanim się urodzi. Szok i niedowierzanie jakimi dzbanami potrafią być ludzie.

joan85 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedtem uczulona na pojęcie ‚parki’ - ile sie nasłuchałam przy drugim synku... nauczyłam sie odpowiadać ze rozmnażać ich nie zamierzam. O dziwo teraz mniej ludzie komentują 3 syna, niz wtedy. Choc moja babcia byla najlepsza - na poczatku byla przekonana ze to wpadka, choc nikt nid dał jej zadnego powodu zeby tak myśleć, ja wręcz opowiadałam ze akurat sie tak udalo ze np zdaze skonczyc pidyplomowke itp. Potem jak sie dowiedziała od mojej siostry ze planowane bylo to zadzwoniła i mi trula - zeby CHOCIAZ dziewczynka!!! Strasznie mi bylo smutno tego słuchać:(
    Co do brzucha to nie dogodzisz. Choc to zupelnie roznie bywa, ale ludzie nie rozunieja. Bywa ze miednica w srodku jest duza i brzuch późno wychodzi, a bywa ze juz w 3 miesiacu widac niezle. I tez wcale na końcówkę rozmiar z poczatku sie nie przekłada. Mi zawsze brzuch szybko wychodzi i słucham ze juz taaaki duzy mam, a potem wcale nie jest duzy i słucham ze nie wyglada zebym za chwile miala urodzić. Na szczescie nie tyje duzo w ciążach (12 i 11 kg, teraz na razie 3kg), wiec chociaz do połowy przy komentarzach o duzym brzuchu mowie ze jakis po wadze nie widac zebym przytyła wiecej niz ustawa przewiduje:)
    A potem sie zaczyna dalej komentowanie - a gdzieeee czapeczka??? Wiec zostaje tylko sie przyzwyczaić i cięte riposty przygotować:) np ja odpowiadam: a Pani gdzie swoja czapke ma? Jak mnie pytają przy 20stC.

DrzewkoPomarańczowe, plinka89, joan85 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:

Domi, mi też to cały czas powtarzają. Niektórzy się śmieją, ze mają większe brzuchy bez ciąży. :) jeszcze zdąży urosnąć a mi dobrze z aktualną wagą.
    tak jak pisalam my uzywamy spacerowke x lander x move i jestesmy zadowoleni
    kola pompowane, latwo sie prowadzi, stabilny,nie trzesie, sklada sie na stelaz i budke, budka obszerna i powikszana na zamek, z okienkiem
    pasy sa z nakladkami na ramiona choc pasy troche krotkie ale moze to dla bezpiecz malucha.moja 2latka jesli siedzi czasem to juz tylko na palaku.nie zapinam
    w listwie z przodu sa swiatelka na diody / ledy.fajny bajer na spacer o zmroku, dzialaja na 3 roznej szybkosci mrugania
    do tego mamy zaczepiona podstawke lascal maxi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 18:23

Vampire lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:

Dziewczyny mam tak samo. Rano jak zaczynam dzień to serio nie jest to nawet poziom dobrego posiłku, na wieczór jest nieco bardziej widoczny, ale pod ubraniem i tak się za bardzo nie odznacza. Moja lekarka mówi że jeszcze urośnie i powinnam się cieszyć :) Domu, a ci do twojej bratowej to bez komentarza. Staraj się olewać bo poziom tego typu komentarzy mówi sam za siebie.

Vampire, joan85 lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ