X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A w ogole zrobilam badanie moczu i ph wyszlo za wysokie - 8. Reszta ok. Czy mialyscie taka sytuacje, wystarczy zurawina czy cos wiecej trzeba?

Co do cen badan: u nas prenatalne z pappa 540 zl, polowkowe 350 zl.

Jakies 10 dni temu ph moczu miałam 9.Piłam sok z żurawiny,wode z cytryną(tak polecił mi gin by zakwasić środowisko i żuravit.Żurawitu nie brałam do reszty się zastosowałam i ph w tym tygodniu 5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 18:59

baileys lubi tę wiadomość

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 8 i gin powiedział, że źle pobrana próbka... i faktycznie mocz powtórzony po 3dniach poprawnie był już dobry.

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem przykładem na to, że trzeba wybierać najlepszego lekarza do badań połówkowych, który wszystko pięć razy sprawdzi... Mamy małą torbiel splotu naczyniowkowego w mózgu, mała więc jest 90% szans że do usg 3trymestru w 30 tygodniu się wchłonie. Ale gdyby lekarka nie była dociekliwa i każdego narządu trzy razu nie sprawdzała, to na pewno byśmy ją pominęli.
    Nie martwimy się póki co, pozostałe narządy idealne, serduszko też, gdyby były wady innych narządów można się martwić że jest jakaś wada genetyczna...
    Dobrze wybierzcie lekarza do badania ❤️

Dodam, że lekarze nie uważają takich torbiel przy niskim ryzyku trisomii 18 za objaw chorobowy i doktor twierdziła, że wielu o nich pacjentom nie mówi... Bez komentarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 19:37

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla was w Dniu Kobiet!

Chyba taki dzień dziś - u mnie też plamienie. Byliśmy na zakupach, poszłam do toalety i wkładka brudna. Reszta pewnie wypłukała się jak sikałam, bo było czerwone. Od razu wróciliśmy do domu i leżę teraz. Wzięłam zastrzyk z prolutexu zgodnie z zaleceniem lekarki i będę czekać co dalej, oby nic więcej się nie działo. Czuję się dobrze, brzuch nie boli. Też biorę nadal utrogestan dopochwowo, może coś podrażniłam, tym bardziej, że biorę leki przeciwzakrzepowe, przy których łatwiej o coś takiego.

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienie ustało - wydaje sie ze bylo tylko po badaniu. Plecy i tyłek po wczorajszych zabiegach duuuzo lepiej - chodze prywatnie (ktoras pytala). Jak w tamtym roku poszłam ze skierowaniem od rodzinnego do duzego szpitala ortopedycznego to mi powiedzieli ze moga mnie umowic za... poltora roku:)))) a schylic sie nie moglam nawet minimalnie, bol całymi dniami. Kobieta pracująca, matka dwójki dzieci i co ja mam sobie przez te poltora roku zrobic niby??? Rehabilitantka pomogła w 3 dni:) oczywiscie prywatnie.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, trzymam kciuki, żeby ta torbielka się wchłonęła, na pewno będzie wszystko dobrze! Ważne, że pozostałe narządy w porządku.

Mnie się wreszcie poprawił humor, bo eMek wrócił do domu i zaskoczył mnie i Maję prezentami dnio-kobietowymi. Aż sie wzruszyłam po tym beznadziejnym dniu i zrobię małą chwalipiętę :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3abc894da336.jpg

E_linka2, plinka89, Anhydra, emi2016, kayama, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Camelia, czczi, Chimera, Agagusia, Malinka7, OlaWi, Sylvka, Vampire lubią tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A w ogole zrobilam badanie moczu i ph wyszlo za wysokie - 8. Reszta ok. Czy mialyscie taka sytuacje, wystarczy zurawina czy cos wiecej trzeba?

Co do cen badan: u nas prenatalne z pappa 540 zl, polowkowe 350 zl.

Jeśli reszta parametrów ok, to duzo pij, zurawinka i wit c, tak aby obnizyc ph. Przy zasadowym lubia rozwijac sie bakterie

baileys lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    No i jestem przykładem na to, że trzeba wybierać najlepszego lekarza do badań połówkowych, który wszystko pięć razy sprawdzi... Mamy małą torbiel splotu naczyniowkowego w mózgu, mała więc jest 90% szans że do usg 3trymestru w 30 tygodniu się wchłonie. Ale gdyby lekarka nie była dociekliwa i każdego narządu trzy razu nie sprawdzała, to na pewno byśmy ją pominęli.
    Nie martwimy się póki co, pozostałe narządy idealne, serduszko też, gdyby były wady innych narządów można się martwić że jest jakaś wada genetyczna...
    Dobrze wybierzcie lekarza do badania ❤️

Dodam, że lekarze nie uważają takich torbiel przy niskim ryzyku trisomii 18 za objaw chorobowy i doktor twierdziła, że wielu o nich pacjentom nie mówi... Bez komentarza

Słyszałam właśnie, że te torbielki często się właśnie w okolicy 20 tc pojawiają, ale są niegroźne i równie szybko zanikają. Chyba u Mamy ginekolog były takie 2 artykuly na temat tego, jakie nieprawidłowości wykrywa badanie połówkowe i tam ona o tym wspominała. Wiadomo- jak człowiek usłyszy, że coś się pojawiło u Bobo w okolicy mózgu to od razu najczarniejsze myśli...może dlatego lekarze nie infofmują. Ja to jednak mimo wszystko wolalabym wiedzieć. Grunt to tak jak mówisz Domi iść do dobrego lekarza, który wytłumaczy i uspokoi.
    Wcinacie już zasłużone sushi? ❤

Vampire lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dziewczyny w tym naszym dniu! Mam nadzieję, że mimo wszystko to był miły dzień :)

Domi ja też słyszałam, że takie malutkie torbiele bardzo często się wchłaniają. Oby tak było w Waszym przypadku. Trzymam kciuki! Ważne, że wszystko inne jest ok :)

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście lekarka nam wszystko super wyjaśniła, ja wpadlam w ryk jak tylko wyszliśmy a mój małż na luzaku nie wiedział o co mi chodzi 😂😂😂
    Sushi zjedzone, zagryzione lodem - magnum z orzechami i batonem 😂 kryzys zażegnany

Anhydra, Mary Magdalena, magnolia29, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, emi2016, Agagusia, Misi@, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Na szczęście lekarka nam wszystko super wyjaśniła, ja wpadlam w ryk jak tylko wyszliśmy a mój małż na luzaku nie wiedział o co mi chodzi 😂😂😂
    Sushi zjedzone, zagryzione lodem - magnum z orzechami i batonem 😂 kryzys zażegnany
    Ale mi smaka na magnum narobiłaś.. :D

Domi_tur lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Domi tutaj masz linka do tego artykułu many ginekolog, jakbyś miała ochotę poczytać:
    https://mamaginekolog.pl/najczestsze-nieprawidlowosci-usg-polowkowym/

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie forum to dobra rzecz. Matka się czymś martwi, coś w wynikach wyjdzie nie tak jak trzeba to od razu dobre słowo czy artykuł naukowy, który uspokoi i przegoni demony ❤️.

Domi, będzie dobrze, ale to już wiesz :).

Dobrze, ze ten dzień się już kończy bo dobrych wieści było dziś jak na lekarstwo.

Anhydra, Niebieska Gwiazda, plinka89, baileys lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/a1kGi-X2_C8
    wez nie pytaj.parodia.hymn matki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 22:14

joan85 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 20:49

joan85 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Miłego weekendu wszystkim 😀 ja dziś rozpoczynam 20 tydzień! 😍

Anhydra, Malinka7, baileys, trzydziecha, Sylvka, Vampire lubią tę wiadomość

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wcześniej umówiłam na połówkowe w 19t2d, ale po waszych postach stwierdziłam, że może za wcześnie i przepisałam się o tydzień później, czyli 20t2d. Mam jeszcze skierowanie na USG do szpitala na NFZ, ale nie wiem kiedy iść czy w tym samym tygodniu co prywatnie czy może tydzień wcześniej lub tydzień później <myśli>

3jgxdqk3vzuxur4g.png

Wysłany: 9 marca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Obecnie prawo gwarantuje kobietom w ciąży ze skierowaniem dostęp do specjalisty na NFZ w ciągu 7 dni.
    Jest to super opcja. Zastanawiałam się nawet,czy nie pójść po skierowanie do endokrynologa, na którego na NFZ czeka się u nas około pół roku. Czas oczekiwania skraca się ogromnie :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 9 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Ja się wcześniej umówiłam na połówkowe w 19t2d, ale po waszych postach stwierdziłam, że może za wcześnie i przepisałam się o tydzień później, czyli 20t2d. Mam jeszcze skierowanie na USG do szpitala na NFZ, ale nie wiem kiedy iść czy w tym samym tygodniu co prywatnie czy może tydzień wcześniej lub tydzień później <myśli>
    Ja bym wybrała inny tydzień. Tak aby było troszkę przerwy między usg. Możliwe,że będę w podobnej sytuacji i jeśli badanie wypadałoby mi w tym samym tyg, to z jednego prawdopodobnie zrezygnuje żeby nie obciążać zbytnio małej.
    Jeśli przerwa będzie spora, to pójdę na oba ;)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg przez nfz umówiłam się w 19+4 a prywatnie 20+4,myślę że dobrze jest odstęp zachować.

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ