X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w Dniu Kobiet, niestety w nie najlepszym humorze - zaczęłam plamić mimo leżenia plackiem. Biorę duphaston 3x1, luteine dopochwowo 2x1. Na bolący brzuch wzięłam samowolnie magnez.

Czekam na rozwój wydarzeń...

dqprgu1royghdo7j.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... Wynik negatywny. Bierze go juz od 3 dni wiec mysle, ze po tym czasie stężenie byloby na tyle wysokie, ze test by wykryl.
    Takze trochę sie uspokoilam. Niemniej jednak, maz dalej w izolatce.

Misi@, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Witam się w Dniu Kobiet, niestety w nie najlepszym humorze - zaczęłam plamić mimo leżenia plackiem. Biorę duphaston 3x1, luteine dopochwowo 2x1. Na bolący brzuch wzięłam samowolnie magnez.

Dzwonilas/byłaś u lekarza?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    A xlander x move nie mial za.krotkiej budki w spacerowce??
    za krotka budke ma phil teds
    w ogole beznadzieja materialowa ta budka.kompletna dwoja z wykrzyknikiem dla designera.wozek kupowany z netu
    plus raczka peka po 2l uzytkowania

x lander x move budke ma swietna w spacerowce obszerna dodatkowo rozszerzana na zamek zapinana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 16:03

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dzwonilas/byłaś u lekarza?

Dzwoniłam, lekarka mówiła, że drobne plamienie może być od aplikacji luteiny dopochwowo, bo wszystko jest mocno ukrwione. Mam obserwować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 16:07

dqprgu1royghdo7j.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

moja kol w 1ej ciazy in vitro plamienia miala nawet po 20tc i w sumie prawie do konca byla na lekach i w trybie oszczednym
    najciekawsze ze plamienia przytrafialy sie w pt lub na weekend kiedy nie miala dostepu do swego dr
    mowila mi ze jak zblizal sie weekend to juz sie bali z mezem
    a dziecko przez cc zdrowe 10 Apgarow
    nie znaleziono przyczyny krwawien i plamien a usg wypadalo dobrze.taka zagadka w ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 16:13

Kalija lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Dzwoniłam, lekarka mówiła, że drobne plamienie może być od aplikacji luteiny dopochwowo, bo wszystko jest mocno ukrwione. Mam obserwować.

To może być to. Moja koleżanka miała cały czas plamienia dopóki nie odstawiła luteiny.
    Będzie dobrze :*

Kalija lubi tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Stałam bo w autobusie sami ludzie starsi od węgla. Jedna babcia, która stała koło mnie wzięła mnie pod rękę, ale chyba dlatego że sama ledwo stała 😂😂

To pewnie pogoda, wieje strasznie, ciśnienie skacze, nie czuję się wykończona, nie będę szła na zwolnienie jak poza jednym dniem wszystko jest ok :)
    U mnie lipa z parkingami i też jeździłam autobusami. Masakra! Nie jestem w stanie wystać 15 min., bo mi słabo. Ale 5 km przejdę.
    Jakoś ten dzień dla większości mało radosny. Dopadły mnie bóle nadbrzusza i jadę na IP, bo już ponad 24h trzyma. :/ dzięki Wam wiedziałam, ze mogę nospe wziąć i jakoś noc przeżyłam.

Wszystkiego najlepszego w naszym Dniu Dziewczyny!! Oby wieczór wynagrodzil wszystko. :)

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Kurka wodna....jak ja usłyszę od kogoś, że ciąża to taki blogi stan to mu chyba oczy wydrapię... co chwilę coś... zazwyczaj nie groźnego ale stresu co nie miara! Trzymaj się Kochana!

Ja dzisiaj weszłam do Rossmanna po wkładki i wyszłam z 5 bodziakami plus dwiema czapeczkami i 3 parami skarpetek niemowlecych. Tym samym złamała swój opór i rozpoczęłam szał zakupów ;)

Ania95, plinka89, Chimera, Domi_tur, kayama, Kalija, Agagusia, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Vampire lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz zgrzytam na text : bo ciaza to nie choroba ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    To może być to. Moja koleżanka miała cały czas plamienia dopóki nie odstawiła luteiny.
    Będzie dobrze :*
    Mi też się zdarza plamic ba nawet 2 razy krew poleciała i nie można określić przyczyny. Ja uważam że to od luteiny często mam nawet podbarwiony śluz

27a73b5519.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nadal słabo, boli podbrzusze wciaz plus doszla biegunka :-( Napisalam do gina czy po tym SORze jest potrzeba, zeby on jeszcze mnie zobaczyl, to odpisal, ze nie, ale zebym dolozyla jeszcze luteine dopochwowo i relanium na noc. Echh, a tak sie bronilam przed lekami w ciazy :-/

W ogole w tych kryzysowych chwilach ciesze sie z zakupu detektora. Jak przychodza najczarniejsze mysli, to mozna posluchac, jak Bobo puka serduszko i jak sie rusza, i jakos jest lzej.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra nareszcie 😍😍😍

Anhydra lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ja juz zgrzytam na text : bo ciaza to nie choroba ;-)

Ja też. Jak jedno przechodzi to drugie się przypląta. To kolejny mit o blogostanie jak i ten o porannych mdlosciach :) Ja dziś o dziwo czuje się dobrze, jakoś nic nie boli, zgagi nie mam, aż podejrzane.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam na połówkowe, a w aucie czeka dużo sushi w nagrodę za dzisiejsze akcje 😍

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    U mnie tez nadal słabo, boli podbrzusze wciaz plus doszla biegunka :-( Napisalam do gina czy po tym SORze jest potrzeba, zeby on jeszcze mnie zobaczyl, to odpisal, ze nie, ale zebym dolozyla jeszcze luteine dopochwowo i relanium na noc. Echh, a tak sie bronilam przed lekami w ciazy :-/

W ogole w tych kryzysowych chwilach ciesze sie z zakupu detektora. Jak przychodza najczarniejsze mysli, to mozna posluchac, jak Bobo puka serduszko i jak sie rusza, i jakos jest lzej.

A jesteś pewna, że to nie jelitowka jakaś? Ja tak miała w zeszlym tyg- wymiotowałam i mnie bardzo brzuch bolał..calutki. ..byłam pewna że macica też...ale jak wypiłam 2 puszki coli i przestało mnie mdlic to i ból brzucha zniknął.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Limerikowo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po zlamaniu przez mini grypke ciesze sie zdrowkiem i silami, od razu inny czl ;-)
    przedwczoraj nalepilam po polud ruskich
    a wczor domowe paczki.na dzis sa jeszcze.corcia juz od rana pytala.wczor wieczorem zjadla dwa na maly brzuszek a mniejsza jednego

w ogole myslami jestem przy scanie w pon a wyjazdem na komunie w maju, moje urodz i starszej, ktora juz upatruje prezentow w sklepach na czerwiec ;-) same imprezki

plinka89 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kalija Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, podniosłyście mnie na duchu :)

dqprgu1royghdo7j.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Pisałyście ostatnio o badaniach połówkowych. Ja mam dopiero 23.03.
    Będzie to 21+0 :)
    Choć dr mierzył różne rzeczy podczas ostatniej wizyty (18+2) choćby długość kości udowej, to jednak chyba to byłoby za wcześnie, by zrobić to badanie kompleksowo.
    Ile płacicie za połówkowe? U mnie to aż 300. To standardowa cena?

Ja placilam za prenatalne pierwszego trymestru 300 i spodziewam się że za połówkowe podobnie. W Warszawie u specjalisty z certyfikatem fmf.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole zrobilam badanie moczu i ph wyszlo za wysokie - 8. Reszta ok. Czy mialyscie taka sytuacje, wystarczy zurawina czy cos wiecej trzeba?

Co do cen badan: u nas prenatalne z pappa 540 zl, polowkowe 350 zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 18:54

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ