Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupiłam używany Jedo Fynn, mam spacerówkę wiec potrzebowałam tylko gondole.
Co do wózków to żaden ze mnie expert wiec wiele nie pomogę. Chciałabym jedynie odradzić kupowanie zestawów 3w1. Zazwyczaj foteliki samochodowe z tych zestawów z bezpieczeństwem maja niewiele wspólnego. Lepiej kupić 2w1 i osobno fotelik, np popularny maxi cosi.
Co do zestawów 2w1 to tez radziłabym zrobić porządny research. Często spacerówki z takich zestawów są kiepskie. Uważałabym tez na nowości na rynku bo często pozytywne opinie za wynikiem szeroko zakrojonego marketingu. Ja się tak z synkiem wkopałam. Kupiłam anex sport, nowość ale same pozytywne opinie. Gondola była bardzo ok, ale spacerówka dramat - sprzedałam po pol roku za polowe ceny.
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Niezapominajka5 wrote:Pisałyście ostatnio o badaniach połówkowych. Ja mam dopiero 23.03.
Będzie to 21+0
Choć dr mierzył różne rzeczy podczas ostatniej wizyty (18+2) choćby długość kości udowej, to jednak chyba to byłoby za wcześnie, by zrobić to badanie kompleksowo.
Ile płacicie za połówkowe? U mnie to aż 300. To standardowa cena?
Ja będę płacić chyba 280 o ile dobrze kojarzę. 300 pociłam za genetyczne.[/url]
-
Niezapominajka5 wrote:Pisałyście ostatnio o badaniach połówkowych. Ja mam dopiero 23.03.
Będzie to 21+0
Choć dr mierzył różne rzeczy podczas ostatniej wizyty (18+2) choćby długość kości udowej, to jednak chyba to byłoby za wcześnie, by zrobić to badanie kompleksowo.
Ile płacicie za połówkowe? U mnie to aż 300. To standardowa cena?
Ja zapłace 250 ale w 4d,chyba że zdecyduje się na polowkowe z echem serca bo zapisałam się do babki z odpowiednim certyfikatem to wyjdzie drożej. -
Ja co tylko zjem, to czuję kwas. Nie jest tak źle jak w nocy, ale boje się, że teraz ta zgaga będzie moją nową koleżanką
Dostałam w pracy bukiet tulipanów i każdą dostala bombonierkę baryłki, a dla mnie specjalnie kupili inną bez alkoholu
Marzę o drzemce po powrocie do domu, a zamiast tego jestem umówiona na popołudniu z koleżankami do escape roomu i później na jakąś kolację z okazji dnia kobiet. One idą jeszcze gdzieś potanczyc, ale ja się już na to nie piszę.
Wszystkiego dobrego dla wasAgagusia, Vampire lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Stałam bo w autobusie sami ludzie starsi od węgla. Jedna babcia, która stała koło mnie wzięła mnie pod rękę, ale chyba dlatego że sama ledwo stała 😂😂
To pewnie pogoda, wieje strasznie, ciśnienie skacze, nie czuję się wykończona, nie będę szła na zwolnienie jak poza jednym dniem wszystko jest ok
oby Ci się nie powtórzyło skoro ciśnienie tylko..
moja bratowa też słabo się zaczęła czuć w 5mcu a wylądowała w szpitalu na parę dni z epizodami oslabien i omdlen i wysokim pulsem
babcie to nieraz więcej siły mają niż my, ciachaja zakupy jak talala -
Ja za usg polowkowe place 180zlStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
tylko nie escape room
straszna tragedia z Koszalina .5 młodych dziewczyn pochowanych obok siebie..
sprawdźcie sobie wyjście awaryjne i zasięg tel. ...
ost byl art na gazeta.pl wlasnie o escape roomach ze zamykaja masowo te atrakcjeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 13:59
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Ja kupiłam używany Jedo Fynn, mam spacerówkę wiec potrzebowałam tylko gondole.
Co do wózków to żaden ze mnie expert wiec wiele nie pomogę. Chciałabym jedynie odradzić kupowanie zestawów 3w1. Zazwyczaj foteliki samochodowe z tych zestawów z bezpieczeństwem maja niewiele wspólnego. Lepiej kupić 2w1 i osobno fotelik, np popularny maxi cosi.
Co do zestawów 2w1 to tez radziłabym zrobić porządny research. Często spacerówki z takich zestawów są kiepskie. Uważałabym tez na nowości na rynku bo często pozytywne opinie za wynikiem szeroko zakrojonego marketingu. Ja się tak z synkiem wkopałam. Kupiłam anex sport, nowość ale same pozytywne opinie. Gondola była bardzo ok, ale spacerówka dramat - sprzedałam po pol roku za polowe ceny.
Kuzynka kupiła kilka lat temu taki zestaw i niestety fotelik, to była wtopa. Mówiła, że główka maluszka była bardzo słabo zabezpieczona.
Też zaczęłam się zastanawiac, czy nie kupić 2w1 i fotelik właśnie jakiejś dobrej marki typu maxi cosi, kiddy, cybex, itp.DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Dziewczyny, czy macie już wózki? Ja wertuje stronki od kilku dni i odnoszę wrażenie, że jestem w punkcie wyjścia.
Czy któraś z Was zdecydowała się na Expander Enduro? Wiecie coś na jego temat?
Wydaje się w miarę solidny.
Doradźcie coś
wszystkie wozki na foto piekne i solidne
najlepiej pojezdzic po sklepie i zobaczyc na wlasne oczy, dotknac sobie, spr funkcje, porozmawiac ze sprzedawca
wybor jest ogromny
my uzywalismy bebetto nico, x lander x move i cybex.byly ok
troche mniej jestesmy zadowoleni z jakosci w stos do ceny z phil teds na 2jke dzieci
jesli chodzi o foteliki to dla nas britaxy sa idealne.jezdza jedna po 2ej bo bezwypadkowe i trzymaja sie extra.nawet po luku samolotu
w sklepach mozna trafic na fajne promocje np 200pln taniej niz na str netWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 14:02
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:wszystkie wozki na foto piekne i solidne
najlepiej pojezdzic po sklepie i zobaczyc na wlasne oczy, dotknac sobie, spr funkcje, porozmawiac ze sprzedawca
wybor jest ogromny
troche mniej jestesmy zadowoleni z jakosci w stos do ceny z phil teds na 2jke dzieci
jesli chodzi o foteliki to dla nas britaxy sa idealne.jezdza jedna po 2ej bo bezwypadkowe i trzymaja sie extra.nawet po luku samolotu
w sklepach mozna trafic na fajne promocje np 200pln taniej niz na str netStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Limerikowo wrote:tylko nie escape room
straszna tragedia z Koszalina .5 młodych dziewczyn pochowanych obok siebie..
sprawdźcie sobie wyjście awaryjne i zasięg tel. ...
ost byl art na gazeta.pl wlasnie o escape roomach ze zamykaja masowo te atrakcje
Tutaj jest stały monitoring, klimatyzacja, kontakt z obsługą przez krótkofalówkę i drzwi nie są zamknięte na klucz, można w każdej chwili wyjść. Byłam już w innym pokoju prowadzonym przez tę firmę i to jest profeska.Ania95, joan85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wiem, ze ktoras z Was byla w sytuacji, ze dziecko/maz mialo grypę. Bardzo proszę o odpowiedź czy mam robic ten test z krwi na grypę czy profulaktyczbie daja jakis lek.
U mnie maz chory, bo jka slonce zaswiecilo to stwierdził, ze juz latoale poki co nie wiemy co to, aczkolwiek ja sie o siebie boje, zeby na mnie swinstwo i corke świństwo nie przeszlo!
-
nick nieaktualny
-
Limerikowo wrote:wszystkie wozki na foto piekne i solidne
wybor jest ogromny
w sklepach mozna trafic na fajne promocje np 200pln taniej niz na str net
Właśnie zastanawiam się jak to rozegrać,bo u mnie w mieście nie ma żadnego sklepu z wózkami. Chyba musimy przy okazji wizyty u gina, zaplanować wycieczkę po sklepachTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ta z grypa to ja. Po pierwsze czy to na pewni grypa? Jaka jest temperatura przed zbiciem? Bola mięśnie? Jest katar i kaszel?
My robiliśmy małemu test wymazowy z nosa, podzwon po izbach przyjęć i sofach moze gdzies maja - koniecznie powiedz o swojej ciazy. Jesli sie potwierdzi ( choc wynik negatywny grypy nie wyklucza) mozna podac lek Tamiflu dla doroslych dawka 60mg, dzieci 45 lub 30, zalezy od wagi. Przy chorobie stwierdzonej (do 48 godzin) bierze sie 2xdziebnie po kapsułce, czyli 1 op 5 dni. Profilaktycznie (w ciazy tez mozna, sprawdzałam i konsultowałam z ginem) raz dziennie, czyli 1 op 10 dni. Jak byście sieć zdecydowali to sprawdź dostępność w aptekach, bo to nie jest popularny lek - poszeon albo Spr na ktomalek. Powodzenia i daj znac. U nas po leku objawy ustąpiły w 3 doby, a z reszty ktora brala nikt sie nie zaraził.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Agagusia wrote:Ta z grypa to ja. Po pierwsze czy to na pewni grypa? Jaka jest temperatura przed zbiciem? Bola mięśnie? Jest katar i kaszel?
My robiliśmy małemu test wymazowy z nosa, podzwon po izbach przyjęć i sofach moze gdzies maja - koniecznie powiedz o swojej ciazy. Jesli sie potwierdzi ( choc wynik negatywny grypy nie wyklucza) mozna podac lek Tamiflu dla doroslych dawka 60mg, dzieci 45 lub 30, zalezy od wagi. Przy chorobie stwierdzonej (do 48 godzin) bierze sie 2xdziebnie po kapsułce, czyli 1 op 5 dni. Profilaktycznie (w ciazy tez mozna, sprawdzałam i konsultowałam z ginem) raz dziennie, czyli 1 op 10 dni. Jak byście sieć zdecydowali to sprawdź dostępność w aptekach, bo to nie jest popularny lek - poszeon albo Spr na ktomalek. Powodzenia i daj znac. U nas po leku objawy ustąpiły w 3 doby, a z reszty ktora brala nikt sie nie zaraził.
Dzieki!
Maz właśnie zrobil test i czekamy na wynik. Na moje oko to nie powinna byc grypa, zaczelo sie od kataru, ale z facetem sie nie dogadasz, bo wiadomo, ze UMIERA...temp mial max 38,5, ale caly czas bierze aspiryne...
Jak sie okaze test pozytywny to pewnie tez jeszcze przedzwonie do gina co mam robic, czy brac czy czekac na ewentualne objawy.