X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Mamas babydream balsam do ciała z Rossmana. Fajnie nawilża ale też dość długo się wchłania niestety...

trzydziecha lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używałam I love you mommy i mam te same odczucia, za gęste i zapach też taki sobie. Teraz używam Bielenda Sexi Mama przeciw rozstępom brzuch uda pośladki, i mi bardziej odpowiada, lepiej się rozsmarowuje i lepszy zapach. Chcę kupić też z tej serii balsam do ciała i biustu.
    Bio Oil spowodował mi wysypke na brzuchu, ja źle toleruje olejki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 09:56

wiki2 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie weekend był jakiś kiepski, nieźle się czułam rano a po śniadaniu i każdym posiłku mdłości :( Dziwne teraz mam te sensacje bo bez jedzenia spoko a co zjem nie ważne co to mi nie dobrze i żołądek boli. Nie poszłam przez to na basen i zła jestem, tak to można mieć dobre plany aby się ruszać, ćwiczyć i d... Mi ta niestrawność odbiera chęć na wszystko. Ale w sobotę byliśmy u znajomych, musiałam robić dobra minę do złej gry, bo nie czułam się dobrze i ta zgaga..
    W niedzielę bylismy w kinie na "Całe szczęście" , taka romantyczna komedyjka ale sympatyczna nawet się wzruszyłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 09:52

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Organique (naturalny dobry sklad i obledne zapachy) albo Mustela. Mam też oliwke z Palmers. Słyszałam też dobre opinie o Baby dream z Rossmanna (podobno dobry sklad). Z kolei nie za dobre opinie pod względem składu słyszałam o Bio Oil właśnie, ale nigdy tego nie weryfikowalam, tak więc nie wiem.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z bielendy własnie do ciała na rozstępy i drugi do biustu, mi smierdzą i chce kupić teraz inne. Myślałam właśnie o AA ale po waszych uwagach chyba poszukam coś innego. Może coś z Ziaji. Generalnie znajoma farmaceutka stwierdziła ze te drogie balsamy to działaja jak te tanioszki ale chodzi głownie o nawilżanie wiec nie warto czasem przepłacać... no ale ja się nie znam aż tak ;)

Przepisałam się na szkołę rodzenia miesiąc szybciej. Mieliśmy zacząć na koniec kwietnia ale idziemy już teraz w marcu za 2 tyg :) Stwierdziłam że lżej mi będzie teraz chodzić niż jak zaczną sie upały (10tyg zajęć). Siostrzenica (tylko 3 lata młodsza ode mnie i też w ciąży 2 tyg przede mną-mam siostrę o 19 lat starszą) śmieje się że pójde tam jako symulantka bo nie bardzo widać żebym była w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 09:55

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto też czytać składy tych kosmetyków. Ja zajrzałam na bloga Srokao i większość tych kosmetyków dla mam ma szkodliwe substancje :/ To samo niestety tyczy się kosmetyków dla dzieci. Warto poczytać o tym. Wiadomo że wszędzie nas truja itd.ale skoro można sięgnąć po coś mniej chemicznego... ;)

Nacha, Chimera, plinka89, Klara Wysocka lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam balsamu Mustela :) szybko się wchłania, nie ma zapachu, dobrze się rozsmarowuje i jest bardzo wydajny - jedna tubka starczyła mi od końca listopada aż do początku marca ;)

• Chimera Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam Biooil od koleżanki, ale nie używałam, bo jest na parafinie.

Kupiłam sobie rossmanowy Mamas Babydream, bo jest na naturalnych olejach i sobie chwalę. Może mógłby się szybciej wchłaniać, ale i tak zawsze wieczorem się smaruję, więc mam czas ;)

Frida91, wiki2 lubią tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja używam balsamu Mustela :) szybko się wchłania, nie ma zapachu, dobrze się rozsmarowuje i jest bardzo wydajny - jedna tubka starczyła mi od końca listopada aż do początku marca ;)

Ja tez lubię mustelke. Polecam tez serie dla maluszków na przyszłość! Ich krem na ciemieniuche z awokado uratowal nas od stosowania sterydow!

W poprzedniej ciąży stosowalam naturalne maslo shea, ale wiem ze konsystencja i zapach moze nie do konca kazdemu pasowac. Co do efektów bylam zadowolona, aczkolwiek rozstepy sie pojawily, z tym ze dopiero gdzieś w 39 tc.
    Obecnie kupilam sobie olejki z Erboristica. Oczywiście trzeba czekac trochę az sie wchlona, ale ja nie do konca ufam tym szybkowchlaniajacym :p

Mnie tez dzis brzuch cos pobolewa, wzielam Mg i poki co odpoczywam w łóżku, ale znajac życie długo tak nie wyleze! :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam w domu bio oil ale używałam tylko do detektora 😁. Szczerze to nie pamietam skąd go mam, chyba dostałam w prezencie.
    Temat składów jest mi znany i szukam czegoś z dobrym składem i żeby się komfortowo używało. A różnie to bywa.
    W poprzedniej ciąży miałam Palmersa ale ten zapach mnie dusił. Podobnie oliwka z rossmana. Muszę się zainteresować tym Organique.

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno fajny też jest balsam przeciw rozstepom Sylveco. Nie jest w nazwie ze dla kobiet w ciąży ale skład fajny więc chyba warto spróbować :)

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Podobno fajny też jest balsam przeciw rozstepom Sylveco. Nie jest w nazwie ze dla kobiet w ciąży ale skład fajny więc chyba warto spróbować :)

Kurcze sylveco ma fajny skład, miałam kilka produktow, ale mnie na przykład uczula...nie wiem dlaczego bo generalnie mało co mnie uczula...podejrzewam, że jakiś naturalny składnik po prostu.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK

Wysłany: 11 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylveco to tez jest myśl. Dzięki!

Frida91 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uzywam babydream mamas oliwke, uwielbiam jej sklad, zapach I cene :) I tez wzielam to ze srokao, polecam ta stronke, dzieki niej wymienilam tez plyn fo higieny intymnej.

Co do reakcji bliskich to u mas tesc skomentowal ze nareszcie, bo juz nas mial opieprzac.... dobrze ze tesciowa nadrobila mega serdeczna reakcja I slowami milosci do brzuszka bo bym sie chyba poryczala. Niestety pokolenie naszych rodzicow nie zdaje sobie sprawy z tego ze czasem nie jest tak latwo. Moja mama tez nietaz cos sugerowala ale zawsze ucinalam temat bo nie chcialam o tym gadac w rodzinie.

joan85 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzuch nie odpuszcza, nadal twardnieje, a do tego w tym czasie jak sie ruszam to pobolewa:( pakuje walizke, bo jakby sie okazalo ze chca mnie zostawic nie chce kazać mężowi znow gnać w obie strony tyle czasu. Wole sama sobie wszystko spakować, ale kurczę, mam jednak nadzieje ze to nic poważnego i dzis w nocy we własnym lozku bede spała...
    Bylam tam na izbie dwa razy w poprzedniej ciazy i zawsze szybko bylam przyjęta (raz krwawienie i raz porod), ale slyszalam ze z bardziej blachami sprawami dziewczyny czasem i 6 godzin tam czekają:(

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm

Wysłany: 11 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Moj brzuch nie odpuszcza, nadal twardnieje, a do tego w tym czasie jak sie ruszam to pobolewa:( pakuje walizke, bo jakby sie okazalo ze chca mnie zostawic nie chce kazać mężowi znow gnać w obie strony tyle czasu. Wole sama sobie wszystko spakować, ale kurczę, mam jednak nadzieje ze to nic poważnego i dzis w nocy we własnym lozku bede spała...
    Bylam tam na izbie dwa razy w poprzedniej ciazy i zawsze szybko bylam przyjęta (raz krwawienie i raz porod), ale slyszalam ze z bardziej blachami sprawami dziewczyny czasem i 6 godzin tam czekają:(

Trzymam kciuki żeby było ok!! Trzymaj sie

aadd84dc14.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia trzymam za Was kciuki! Koniecznue daj znać po wizycie!

Mnie brzuch pobolewa od dłuzszego czasu, czasem czuje rozpieranie, czasem jak na miesiączke tylko łagodniej. Myślę, że to od rozciągania narządów w środku. Wizyta za 2 tyg. A może powinnam to sprawdzić? Byłam u lekarza tydzień temu i poza krwiakiem oraz kosmówką nisko było ok.
    Frida91 wrote:
    Warto też czytać składy tych kosmetyków. Ja zajrzałam na bloga Srokao i większość tych kosmetyków dla mam ma szkodliwe substancje :/ To samo niestety tyczy się kosmetyków dla dzieci. Warto poczytać o tym. Wiadomo że wszędzie nas truja itd.ale skoro można sięgnąć po coś mniej chemicznego... ;)

Ja mam krem ujędrniający tołpa mum dla kobiet w ciąży i po porodzie. Na 1 rzut oka wydaje się fajny skład, choć ekspertką nie jestem. Jeszcze nie używałam, leniwa jestem 😂

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia, ja tez trzymam kciuki, zebys szybko byla z powrotem w domu i spokojniejsza.

Ja uzywam balsam przeciw rozstepom Elancyl, dziala super i mega szybko sie wchlania. Na biust uzywam maslo shea i olej macadamia. Tymi olejkami smaruje tez... krocze, bo podobno jak sie uelastycznia skore tam na dole od poczatku, to zmniejsza sie ryzyko popekania w trakcie porodu. Nie wiem czy zadziala, ale smaruje ;-)

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja też używałam I love you mommy i mam te same odczucia, za gęste i zapach też taki sobie. Teraz używam Bielenda Sexi Mama przeciw rozstępom brzuch uda pośladki, i mi bardziej odpowiada, lepiej się rozsmarowuje i lepszy zapach. Chcę kupić też z tej serii balsam do ciała i biustu.
    Bio Oil spowodował mi wysypke na brzuchu, ja źle toleruje olejki.
    Też używam na noc Bielenda sexi mama. Mi nawet odpowiada. Wydaje mi się,że dobrze nawilża. Kupiłam też balsam z perfecty, który ma o wiele lżejszą konsystencję i szybko się wchłania. Stosuje go na dzień.

Podobno jest jakiś dobry specyfik przeciw rozstepom za prawie 100 zł. Kuzynka jednak nie pamiętała nazwy. Polecila go jej znajoma, której rozstępy nie dopadły. Kuzynka stosowała zwykłe balsamy i rozsepy zrobiły się jej po porodzie.
    Zastanawiam się,czy warto przepłacać za te drogie specyfiki? Bo równie dobrze rozstępy mogły tej znajomej nie zrobić się,bo nie miała tendencji.
    Wiecie może o jaki ten drogi preparat chodzi?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Też używam na noc Bielenda sexi mama. Mi nawet odpowiada. Wydaje mi się,że dobrze nawilża. Kupiłam też balsam z perfecty, który ma o wiele lżejszą konsystencję i szybko się wchłania. Stosuje go na dzień.

Podobno jest jakiś dobry specyfik przeciw rozstepom za prawie 100 zł. Kuzynka jednak nie pamiętała nazwy. Polecila go jej znajoma, której rozstępy nie dopadły. Kuzynka stosowała zwykłe balsamy i rozsepy zrobiły się jej po porodzie.
    Zastanawiam się,czy warto przepłacać za te drogie specyfiki? Bo równie dobrze rozstępy mogły tej znajomej nie zrobić się,bo nie miała tendencji.
    Wiecie może o jaki ten drogi preparat chodzi?

A nie wlasnie o ten moj Elancyl Vergetures? Duza butla bez promocji potrafi kosztowac nawet 180 zl. Ja go zamawiam na iperfumach, zeby bylo taniej. Wiem, ze jest mocno polecany na rozstepy na roznych forach, dlatego go kupilam.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ