X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spałam w nocy.Synek kopał i miałam skurcze macicy poraz pierwszy.Zmartwiłam się trochę bo między 1 a 5 w nocy naliczyłam 3.W czwartek mam gina na nfz,a w sobote prywatnego to będe pytać.

• menka2 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja spię jak zabita :D chyba mój organizm chce wykorzystać czas jaki mu pozostał na "spokojny" sen - następny pewnie za 2 lata jak i nie więcej :)

Co do współspania dziećmi to w ciąży też zarzekałam się że nie będę razem spać z dzieckiem - już pierwszej nocy położyliśmy małą z nami bo jak można nie spać z taką słodyczą :D potem tak naprawdę dostosowywałam się do dziecka - były okresy że młoda tylko u siebie spała - były takie okresy,że łóżeczko parzyło w dupkę więc tylko z nami, teraz w sumie od dawna śpi sama - nawet do nas nie przychodzi ;( jedynie śpi z nami jak jest chora żeby spokojniej wszyscy spali :)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewcyny ! :)

A ja dziś panikuję... w niedzielę wybraliśy się na długi spacer i od poniedziałku boli mnei brzuch, tak jakbym miała zakwasy ? Sama nie wiem... Martwię się trochę... Dobrze, że wizyta już w czwartek !

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam w pierwszej ciąży jakos tak w ostatnim miesiącu mniej więcej cierpiałam na bezsenność. Sporo kobiet pod koniec ciąży na nią cierpi. Kładłam sie 22-23, a zasypialam okolo 4. I to dzień w dzień. Byly lepsze dni ale na palcach jednej reki mozna policzyć. Fakt ze moglam wtedy spać do 10-11, nie to co teraz jak juz jeden urwis w domu:)

Dzis mam wizytę! Od miesiąca nie widzialam bobo. Moze w koncu się dowiem kto tam mieszka, bo jako chyba jedna z niewielu z początku sierpnia tego nie wiem ;)

Bobby29, Niebieska Gwiazda, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, joan85, OlaWi lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z tych bezsennych ;) Czasem pół nocy się przewalam a potem śpię do 10... Potem ten dzień taki rozbity. Nie cierpię tego.
    Też mam dziś wizytę na 19.30. Ciekawe jak tam malutka :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania z dziećmi, to jak młodego kp przez pierwsze pol roku to sie budził co 1,5-2h więc spał wlasciwie z nami. Karmiłam na leżąco i zasypialam ze zmęczenia podczas karmienia i budzilam sie na następne :P niby mial lozeczko ale po takiej nocy z odkladaniem bylam jak zombie wiec dalam sobie spokoj. Nigdy nie był jakos mocno zwiazany z łóżeczkiem, spal trochę tam troche u nas. Jak mial rok przenieśliśmy sie do teściów na 2 lata, bo sprzedaliśmy mieszkanie i czekaliśmy na wybudowanie nowego, wiekszego bloku. Tam nie mieliśmy duzo miejsca więc też w gruncie rzeczy spal z nami. Dopieeo majac niespelna 3 lata, jak poszlismy na swoje dorobil sie własnego łóżka. Ale do tej pory mając 4 lata, przychodzi do nas w nocy (roznie miedzy 1-4)i juz zostaje. Pieseł tez z nami śpi, wiec tym razem dla nowego bobo bedzie dostawka chicco byl starszak ani pies nie zgniótł bobo, a jak wyrośnie to dopiero wtedy postawimy łóżeczko

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzień dobry! Tylko chciałam jeszcze raz podziękować którejś z was za cynk o tej wyprzedaży w c&a, rzeczy są super a o cenach nie wspomnę (kupiłam kilka koszulek za.. 3zl oraz np zestaw 3 letnich ramoersow za 17zl! Słuchajcie spodnie ciążowe okazały się na mnie za duze i będę je zwracać. Ale może któraś z was by była zainteresowana? Niestety nie znalazłam ich już dostępnych na stronie, więc spróbuję je jakoś opisać i wstawić zdjęcia oraz wymiary. Jeżeli ktoś z was by chciał to odsprzedam :)

Rozmiar: 38

Model: na metce ma The denim stretch. W kroju to dla mnie takie coś a'la rurki ale nie takie skinny, może nawet by bardziej pasowało "fitted boyfriend" bo moje uda są z tych masywniejszych i nie były opinające (niemniej jednak mój rozmiar jest o jeden za duży)

Kolor: ciemno niebieski lekko postarzony bez dziur, bardzo delikatne przetarcia na udach. Nie granatowe ani nie jasne, ale raczej z tych ciemniejszych.

Wymiary:
    Pas - (po linii bioder tuż na łączeniu z gumą): 41 (mierzyłam w linii prostej czyli od boku do boku na wysokości łączenia, bez uwzględnienia tej krzywizny brzucha, więc obwód jest pewnie ciut większy).
    Długość nogawki od wewnątrz po szwie: 72
    Długość nogawki od zewnątrz po szwie: 94 (mierzyłam bez gumy)

Cena: 60zl + ewentualne koszty wysyłki (cena regularna tych spodni to było 119zl a płaciłam 50% w związku z promocją.

Aha, jako że jest to jedyna rzecz która zwracam z tego zamówienia przekaże tez papiery do zwrotu gdyby jednak spodnie nie pasowały to będzie można zwrócić (wtedy zwrot będzie na moje konto i umówiłybysmy się do przelewu zwrotnego :) ). Odbierałam paczkę w zeszła środę 11.03 i jest 30 dni na zwrot więc jeszcze trochę czasu jest.

Spodnie według mnie jakościowo i w kroju są super.

Zdjęcia:

4fb227e1b3b0e1a4med.jpg

b06e9922d941a03cmed.jpg

72959656cf626989med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 11:24

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie snu - ja zasypiam dość dobrze, natomiast budzę się średnio 3-4 razy w nocy i mam MEGA dziwne sny, w życiu tak nie miałam :-D
    W ostatnich tygodniach śniło mi się np. że idę w 5 miesiącu ciąży nad Morskie Oko, że mój były szef przemalował samochód sprayem, że rozbiłam szybę w telefonie mężowi, że byłam w Wietnamie na jakiejś plaży czy też śnili mi się umierający marynarze na statku podwodnym Kursk (?!)
    Nie wiem skąd mój mózg to bierze :-D

Marimiko, Bobby29, Chimera, Frida91, Agagusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dzień dobry dziewcyny ! :)

A ja dziś panikuję... w niedzielę wybraliśy się na długi spacer i od poniedziałku boli mnei brzuch, tak jakbym miała zakwasy ? Sama nie wiem... Martwię się trochę... Dobrze, że wizyta już w czwartek !

Nie przejmuj się, mnie też boli podbrzusze w kółko, biorę znów duphaston i luteinę dp, ale nadal te bóle się pojawiają. Wysiłek może być powodem, bo mnie się zaczęły po jodze dla ciężarnych. W tym tygodniu już nie poszłam, bo mam trochę stracha, ze to bardziej szkodzi niż pomaga. Też wizytuję w czwartek i liczę na dobre informacje :-)

emi2016 lubi tę wiadomość

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, jak możesz to podeślij te linki z Ali. Co prawda ja jeszcze nigdy niczego stamtąd nie zamawiałam, ale kilkadziesiąt razy się przymierzałam. Zawsze jakoś się boje czy przyjdzie mi coś dobrego czy jakiś bubel.
    Moja bratowa dostała kamerkę i używa jej cały czas, sama się przekonałam gdy opiekowałam się bratankiem. Na pewno się przyda jeśli ma się duży, piętrowy dom.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam znowu okropna noc i sensacje :( Obudziłam się jak zwykle na siusiu ok 3, troszkę żołądek zabolało ale zasnęłam. Potem obudziłam się o 6 i horror :(( Okropny gniotacy ból żołądka i ssanie jakbym tydzień nie jadła. Zjadłam trochę bułki nie pomogło, wzięłam no spe i dopiero po godzinie przeszło. Jak troszkę przysnelam to musiałam wstać na pobranie krwi. W przychodni stado bab do za biegowego i prawie wszystkie w ciąży, do tego niemowlak na pobrania. Więc siedziałam w kolejce a źle się czułam. W końcu poczułam że lecę z krzesła i zaslablam. Pielęgniarki mnie położyły na kozetce, dały wody i minęło ale szum w uszach miałam długo. Krew Pobralam. Także wesoło.
    Zapisałam się znów do gastrologa z tym żołądkiem. Nie mam już pomysłu :( Możliwe że mam jakieś duże spadki glukozy, przed ciążą nie zdarzało mi się mdlec mogłam pół dnia na czczo chodzić. Zastanawiam się już czy nie mam wrzodow, a przeczytałam że w ciąży właśnie wrzody się zaleczaja bo progesteron działa ochronie. Zgadzają się objawy nocnych bólów żołądka z głodu, po jedzeniu też mnie zwykle troszkę boli i mdli i po jakimś czasie przechodzi. To by się zgadzało. Ale nie mam zgagi ani piekacych bólów.
    Jestem załamana bo nie wiem co mi jest :(( A gastrolog powiedział że w ciąży nie można zrobić gastroskopii. W badaniach helicobakter nie wyszedł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 12:13

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    W temacie snu - ja zasypiam dość dobrze, natomiast budzę się średnio 3-4 razy w nocy i mam MEGA dziwne sny, w życiu tak nie miałam :-D
    W ostatnich tygodniach śniło mi się np. że idę w 5 miesiącu ciąży nad Morskie Oko, że mój były szef przemalował samochód sprayem, że rozbiłam szybę w telefonie mężowi, że byłam w Wietnamie na jakiejś plaży czy też śnili mi się umierający marynarze na statku podwodnym Kursk (?!)
    Nie wiem skąd mój mózg to bierze :-D

Także miewam dziwne sny. To chyba normalne. Dziś w nocy coś mi się śniło - chyba nieprzyjemnego, obudził mnie mąż, bo mówiłam jego imię i niespokojnie oddychałam. Ale taka akcja to pierwszy raz dopiero w ciąży. Mimo wszystko dziś jestem wyspana, bo nie muszę już iść do pracy, więc polezalam sobie rano :) od razu mam lepszy humor.
    Zaraz jadę do dentysty, trzeba się uporać z tym co tam się popsuło.
    Trzymam kciuki za wszystkie Wasze wizyty.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama współczuję! Ja przed ciążą miałam niezidentyfikowane bóle brzucha promieniujące do krzyża, trwające 2-3 dni, ale to był taki ból, że zgięta w pół wyłam na kanapie. Robiłam wszystkie badania prócz kolonoskopii, nic nie wyszło. Teraz (odpukać) nic się nie dzieje większego, ale matwiłam się co to będzie jak mnie złapie w ciąży.

Z bólów brzucha to teraz wiadomo jak to przy lezeniu - gorsza perystaltyka jelit itd. Zastanawiam się czasem czy stawia mi się brzuch, bo mam takie uczucie ciężkości dość często. Kontrola w sobotę.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujsce dziś!

dqprgu1royghdo7j.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Nie przejmuj się, mnie też boli podbrzusze w kółko, biorę znów duphaston i luteinę dp, ale nadal te bóle się pojawiają. Wysiłek może być powodem, bo mnie się zaczęły po jodze dla ciężarnych. W tym tygodniu już nie poszłam, bo mam trochę stracha, ze to bardziej szkodzi niż pomaga. Też wizytuję w czwartek i liczę na dobre informacje :-)

No widzisz jak cwiczylam tylko na orbitreku - bylo dobrze. Nic sie nie dzialo po za lepszym samopoczuciem i cukrami. A po tym spacerze jakies dziwne bole...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano robiłam morfologie i mocz.Są wyniki,mocz ph6,bakterie dość liczne,erytrocyty 1-2,leukocyty 5-10.Znowu coś się dzieje.Morfologia nie lepiej,leukocyty rosną i jest 17.4tys.Reszta jest ok.Wizytuje w tym tygodniu.Mam nadzieje,że obaj lekarze będą zgodni co do antybiotyku i dadzą na mocz i na zbicie choć trochę leukocytów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 12:40

• Kalija Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Rano robiłam morfologie i mocz.Są wyniki,mocz ph6,bakterie dość liczne,erytrocyty 1-2,leukocyty 5-10.Znowu coś się dzieje.Morfologia nie lepiej,leukocyty rosną i jest 17.4tys.Reszta jest ok.Wizytuje w tym tygodniu.Mam nadzieje,że obaj lekarze będą zgodni co do antybiotyku i dadzą na mocz i na zbicie choć trochę leukocytów.

Kurczę, że ja nie wpadłam na to, by prowadzić ciążę u 2 lekarzy. Jak się uda to zrobię tak z 2 ciążą 😁

dqprgu1royghdo7j.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Ja dziś nadaje z domu bo nasza niania ma urlop. Młody właśnie drzemie wiec czas na kawę i forum ;).

Kayama, współczuje dolegliwości :(.

Ja tez mam głupie sny. Ostatnio śniło mi się, ze sie ryba w wodzie utopiła i moj mąż ja reanimował 😀.

Dołączam do grona kobiet, które w pierwszej ciąży zarzekaly się, ze nie będą spać z dzieckiem 😁. Próbowaliśmy pierwsze noce odkładać, ale ogólnie mielismy taki jazz na początku, ze szybko odpuściliśmy. Młody prawie całe noce płakał. Potem to się trochę informowało i zaczęliśmy korzystać z dostawki, dla konfortu i bezpieczeństwa. Poruszała, któraś z Was temat bezpieczeństwa kokonu niemowlęcego. Ten nasz jest bardzo płytki i moim zdaniem jest bezpieczny. Na pewno wydawał mi się bezpieczniejszy niż spanie w lozku z dzieckiem bez niego. Bałam się, ze przygnieciemy, kołdra nakryjemy itp.

Aaaa, i zaczynam dziś druga polowe ciąży ❤️

emi2016, Bobby29, Niebieska Gwiazda, wiki2, Smerfelinka, joan85 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w czwartek na wizytę prywatna do dobrego gin do Damiana. Stwierdziłam że muszę się skonsultować z kimś innym i zrobić dobre usg, podobno to dobry specjalista. Myślę że poznam płeć :) No i zapytam o te dolegliwości, może coś wymyśli.

Agagusia lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś melduje wizytę w Urzędzie pracy, małe zakupy i lepienie w domu pierogów (2 godziny z życia wyjęte :P )
    A jutro śmigamy na połówkowe ;)

baileys lubi tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja mam dziś gorszy dzien.
    Naczytalam sie o lozyskach wrastajacych w blizny i chyba nie wytrzymam 4 tygodnie do kolejnej wizyty. Moze pojde z pakietu kontrolnie sprawdzic czy cos sie podnioslo...
    Z tego wszystkiego nie pamiętam dokładnie jakich slow uzyl lekarz by opisac położenie łożyska. Niby na koniec ujal, ze polozniczo na ten czas ok i powinno isc w górę i tym tylko sie pocieszam...

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ