X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja masz sie miesiac stresować to idz - tez nie wytrzymałabym. Ja juz sie nie moge doczekac czwartkowej wizyty, choc jak mi gin powie ze nadal nam lezec to sid podłamie:( dzis bede sama z dwojka od 15:30 do 21:30 i juz sie boje jak to bedzie...

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A ja miałam znowu okropna noc i sensacje :( Obudziłam się jak zwykle na siusiu ok 3, troszkę żołądek zabolało ale zasnęłam. Potem obudziłam się o 6 i horror :(( Okropny gniotacy ból żołądka i ssanie jakbym tydzień nie jadła. Zjadłam trochę bułki nie pomogło, wzięłam no spe i dopiero po godzinie przeszło. Jak troszkę przysnelam to musiałam wstać na pobranie krwi. W przychodni stado bab do za biegowego i prawie wszystkie w ciąży, do tego niemowlak na pobrania. Więc siedziałam w kolejce a źle się czułam. W końcu poczułam że lecę z krzesła i zaslablam. Pielęgniarki mnie położyły na kozetce, dały wody i minęło ale szum w uszach miałam długo. Krew Pobralam. Także wesoło.
    Zapisałam się znów do gastrologa z tym żołądkiem. Nie mam już pomysłu :( Możliwe że mam jakieś duże spadki glukozy, przed ciążą nie zdarzało mi się mdlec mogłam pół dnia na czczo chodzić. Zastanawiam się już czy nie mam wrzodow, a przeczytałam że w ciąży właśnie wrzody się zaleczaja bo progesteron działa ochronie. Zgadzają się objawy nocnych bólów żołądka z głodu, po jedzeniu też mnie zwykle troszkę boli i mdli i po jakimś czasie przechodzi. To by się zgadzało. Ale nie mam zgagi ani piekacych bólów.
    Jestem załamana bo nie wiem co mi jest :(( A gastrolog powiedział że w ciąży nie można zrobić gastroskopii. W badaniach helicobakter nie wyszedł.

A nie bierzesz zelaza w jakims suplemencie? Ja mialam przeokropne bole brzucha i biegunke po Prenatalu, wlasnie od zelaza. Polecam Ci kupic olej lniany i ze 2 lyzki wypic jak masz takie dolegliwosci, to uspokaja uklad pokarmowy

kayama lubi tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawianki:
    https://www.medela.pl/dla-mam-karmiacych-piersia/obsluga-klienta/kino-z-brzuszkiem-event?fbclid=IwAR1DZB_KlvSmY7F-nxaD5HfF5FiovrPklN9TgCq-0Snw0OhHBjS6KwzBJj8

Bobby29 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to mam dzisiaj wyjątkowo dobry humor. Byłam w lidlu i pani mnie przepuściła w kolejce, nie potrzebuje tego, ale skoro nalegała, to bardzo mi miło. Wychodzi na to że już nie wyglądam na dobrze najedzoną, ale na ciężarówkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:25

Frida91, emi2016, Sylvka, Nacha, Ania95, Marcelina85, Bobby29, baileys, Limerikowo, Smerfelinka, Reniiata, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, Marimiko, kayama, joan85, OlaWi, Agagusia, Larissa90, Misi@, Vampire lubią tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie i ..... dziewczynka!!
    ;))
    Śmiesznie bylo, bo sprawdzał, przez usg dowcipne szyjke (dluga i zamknięta) i naszym oczom ukazalo sie na pol ekranu rozdziabione nogi i krocze i dwie wielkie wargi sromowe :P potem jak robił usg przez brzuch to wszedl mąż z synem na rekach i pokazuje mu monitorek na ktorym zostal zapisany obraz krocza małej. I mąż mowi do synka "patrz, tam jest buźka" my z lekarzem w śmiech i lekarz "wręcz przeciwnie:D " hihihi
    Na szczęście wszystko dobrze, wazy okolo 380 g ;) a lozysko nadal obejmuje całą przednia ścianę stad ruchy bardzo delikatne;)

Limerikowo, Ania95, Smerfelinka, Bobby29, Chimera, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, E_linka2, Malinka7, baileys, joan85, plinka89, Marcelina85, OlaWi, Agagusia, Panna_Justyna, Larissa90, Misi@, Vampire lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A nie bierzesz zelaza w jakims suplemencie? Ja mialam przeokropne bole brzucha i biegunke po Prenatalu, wlasnie od zelaza. Polecam Ci kupic olej lniany i ze 2 lyzki wypic jak masz takie dolegliwosci, to uspokaja uklad pokarmowy

Nie nie biorę. Dzięki kupię olej.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie pytanie z innej beczki, czy wykupujecie abonament i prowadzicie kalendarze na belly?

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• joan85 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już trzeci miesiąc kupuję i kupić nie mogę ale u mnie jeszcze przez ten miesiąc cienko z kasą i nie wydaję więcej, niż jest taka potrzeba.

W ogóle też dziś kończę dwudziesty tydzień, choć suwaczek się rozjechał - połówkowe w przyszły poniedziałek. Aż dziwię się sobie, że daję radę tak spokojnie czekać, bo nawet jeszcze nie znam płci.

A dziś mnie w szpitalu ładnie urządzili - przyszedł list, że kolejna kontrola okulistyczna u syna w ten sam dzień i o tej samej godzinie, co moja wizyta u położnej...Jakby tydzień później się nie dało, tylko tak, żeby młodemu frekwencję zepsuć pod koniec semestru ;/ (8 kwietnia zaczyna ferie). Mąż ma jeszcze jutro w pracy zapytać od kiedy może brać nowy urlop, bo inaczej będę musiała przełożyć i boję sie, żeby znowu mi nie powiedzieli, że za pół roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 20:34

06837800ba.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam właśnie od lekarza. Dzidzia waży ok.300g. Wszystkie parametry mózg, serce,nerki prawidłowe. Łożysko, płyny itd.też. Szyjka prawie 5cm :) Nawet w sumie nie denerwowałam się przed badaniem a teraz tym bardziej jestem spokojna :)

Niebieska Gwiazda, plinka89, Chimera, Marimiko, kayama, Sylvka, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Ania95, E_linka2, Limerikowo, Bobby29, Klara Wysocka, OlaWi, Agagusia, Larissa90, emi2016, Misi@, Vampire lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wszyscy mowia, ze łożysko na przedniej ścianie to ruchy delikatne... A mnie tak dziecie kopie, ze choc wczoraj bylam mega wykonczona, to zasnac nie moglam!
    Dziwi mnie jeszcze fakt, ze na prenatalnych lekarz nic nie mowil na temat lozyska w okolicach blizny. Wręcz wszystko bylo idealnie.

Sylvka, OlaWi lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kopniaki dość konkretne.Są inne niż w ciąży z łożyskiem z tyłu.
    W opisie z prenatalnych gdzie było łożysko?U mnie od samego początku z przodu.Jeśli masz wątpliwości sprawdz u innego lekarza.

OlaWi lubi tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez z przodu, ale lekarz nic nie mowil nt zachodzenia na blizne.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ph moczu 7 to jest nieprawidłowe? Pozostałe składowe mam w normie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy takim PH już miałam rozwiniętą infekcję ;/

06837800ba.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam pH 8 i od dziś Wit c w dużej dawce i żurawina. Infekcji nie mam ale ogólnie mam skłonności więc tylko czekam :/ :/

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czyli vit C 1000 ile brać? A ta żurawina to co bierzecie, suszone owoce czy jakiś preparat? Coś też czytałam i wodzie z cytryna.
    U mnie nie wyszły leukocyty ale może trzeba by zrobić posiew. Nic mnie nie piecze.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Kurczę, że ja nie wpadłam na to, by prowadzić ciążę u 2 lekarzy. Jak się uda to zrobię tak z 2 ciążą 😁
    Polecam takie rozwiązanie 😉
    Ja mam jednego lekarza prywatnie, drugiego na Luxmed. Mam dwie karty ciąży. Na szczęście zdanie co do mojej ciąży mają tożsame, więc jestem spokojna.
    Dzięki takiemu rozwiązaniu mam częstsze wizyty, u prywatnego USG na bardzo dobrym sprzęcie, a na Luxmed zlecone badania, no i lekarz zawsze jest dostępny.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te pobudki nad ranem nadrabiam forum 😉 dzisiaj od 3.48 masakra będzie w dzień. Małe kopie, chyba mu pozycja do spania nie pasowała. Aż zabolało. I jak tu teraz zasnąć..

Czyli na połówkowym robią szyjkę USG dp czy nie? Jak mam pessar to chyba nie będą..
    Któraś miałaś mieć założony, jak tam się czujesz ?

f2w3rjjgiz6fnyna.png

Wysłany: 20 marca 2019, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ok czyli vit C 1000 ile brać? A ta żurawina to co bierzecie, suszone owoce czy jakiś preparat? Coś też czytałam i wodzie z cytryna.
    U mnie nie wyszły leukocyty ale może trzeba by zrobić posiew. Nic mnie nie piecze.

Sok żurawiny do picia,żurawit 3×1,woda z cytryną,wit c 1000×2×1.
    Ph7 sprzyja już infekcji
    Obecnie odnowiła mi się infekcja sprzed miesìąca przy ph6.Leukocyty wyszły w badaniu ogólnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 04:52

kayama lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 marca 2019, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Przez te pobudki nad ranem nadrabiam forum 😉 dzisiaj od 3.48 masakra będzie w dzień. Małe kopie, chyba mu pozycja do spania nie pasowała. Aż zabolało. I jak tu teraz zasnąć..

Czyli na połówkowym robią szyjkę USG dp czy nie? Jak mam pessar to chyba nie będą..
    Któraś miałaś mieć założony, jak tam się czujesz ?

Na połówkowym na nfz pytali czy robi mi gin i nie zrobili.Nie zależało mi bo w sobotę mam wizytę u gina prywatnie który mi mierzy.Z tego co mi wiadomo mają taki obowiązek.

OlaWi lubi tę wiadomość

‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ