Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja masz sie miesiac stresować to idz - tez nie wytrzymałabym. Ja juz sie nie moge doczekac czwartkowej wizyty, choc jak mi gin powie ze nadal nam lezec to sid podłamie:( dzis bede sama z dwojka od 15:30 do 21:30 i juz sie boje jak to bedzie...
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualnykayama wrote:A ja miałam znowu okropna noc i sensacje
Obudziłam się jak zwykle na siusiu ok 3, troszkę żołądek zabolało ale zasnęłam. Potem obudziłam się o 6 i horror
( Okropny gniotacy ból żołądka i ssanie jakbym tydzień nie jadła. Zjadłam trochę bułki nie pomogło, wzięłam no spe i dopiero po godzinie przeszło. Jak troszkę przysnelam to musiałam wstać na pobranie krwi. W przychodni stado bab do za biegowego i prawie wszystkie w ciąży, do tego niemowlak na pobrania. Więc siedziałam w kolejce a źle się czułam. W końcu poczułam że lecę z krzesła i zaslablam. Pielęgniarki mnie położyły na kozetce, dały wody i minęło ale szum w uszach miałam długo. Krew Pobralam. Także wesoło.
Zapisałam się znów do gastrologa z tym żołądkiem. Nie mam już pomysłuMożliwe że mam jakieś duże spadki glukozy, przed ciążą nie zdarzało mi się mdlec mogłam pół dnia na czczo chodzić. Zastanawiam się już czy nie mam wrzodow, a przeczytałam że w ciąży właśnie wrzody się zaleczaja bo progesteron działa ochronie. Zgadzają się objawy nocnych bólów żołądka z głodu, po jedzeniu też mnie zwykle troszkę boli i mdli i po jakimś czasie przechodzi. To by się zgadzało. Ale nie mam zgagi ani piekacych bólów.
Jestem załamana bo nie wiem co mi jest( A gastrolog powiedział że w ciąży nie można zrobić gastroskopii. W badaniach helicobakter nie wyszedł.
A nie bierzesz zelaza w jakims suplemencie? Ja mialam przeokropne bole brzucha i biegunke po Prenatalu, wlasnie od zelaza. Polecam Ci kupic olej lniany i ze 2 lyzki wypic jak masz takie dolegliwosci, to uspokaja uklad pokarmowykayama lubi tę wiadomość
-
Warszawianki:
https://www.medela.pl/dla-mam-karmiacych-piersia/obsluga-klienta/kino-z-brzuszkiem-event?fbclid=IwAR1DZB_KlvSmY7F-nxaD5HfF5FiovrPklN9TgCq-0Snw0OhHBjS6KwzBJj8Bobby29 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
A ja za to mam dzisiaj wyjątkowo dobry humor. Byłam w lidlu i pani mnie przepuściła w kolejce, nie potrzebuje tego, ale skoro nalegała, to bardzo mi miło. Wychodzi na to że już nie wyglądam na dobrze najedzoną, ale na ciężarówkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:25
Frida91, emi2016, Sylvka, Nacha, Ania95, Marcelina85, Bobby29, baileys, Limerikowo, Smerfelinka, Reniiata, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, Marimiko, kayama, joan85, OlaWi, Agagusia, Larissa90, Misi@, Vampire lubią tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie i ..... dziewczynka!!
)
Śmiesznie bylo, bo sprawdzał, przez usg dowcipne szyjke (dluga i zamknięta) i naszym oczom ukazalo sie na pol ekranu rozdziabione nogi i krocze i dwie wielkie wargi sromowepotem jak robił usg przez brzuch to wszedl mąż z synem na rekach i pokazuje mu monitorek na ktorym zostal zapisany obraz krocza małej. I mąż mowi do synka "patrz, tam jest buźka" my z lekarzem w śmiech i lekarz "wręcz przeciwnie:D " hihihi
Na szczęście wszystko dobrze, wazy okolo 380 ga lozysko nadal obejmuje całą przednia ścianę stad ruchy bardzo delikatne;)
Limerikowo, Ania95, Smerfelinka, Bobby29, Chimera, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, E_linka2, Malinka7, baileys, joan85, plinka89, Marcelina85, OlaWi, Agagusia, Panna_Justyna, Larissa90, Misi@, Vampire lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
baileys wrote:A nie bierzesz zelaza w jakims suplemencie? Ja mialam przeokropne bole brzucha i biegunke po Prenatalu, wlasnie od zelaza. Polecam Ci kupic olej lniany i ze 2 lyzki wypic jak masz takie dolegliwosci, to uspokaja uklad pokarmowy
Nie nie biorę. Dzięki kupię olej. -
Ja już trzeci miesiąc kupuję i kupić nie mogę ale u mnie jeszcze przez ten miesiąc cienko z kasą i nie wydaję więcej, niż jest taka potrzeba.
W ogóle też dziś kończę dwudziesty tydzień, choć suwaczek się rozjechał - połówkowe w przyszły poniedziałek. Aż dziwię się sobie, że daję radę tak spokojnie czekać, bo nawet jeszcze nie znam płci.
A dziś mnie w szpitalu ładnie urządzili - przyszedł list, że kolejna kontrola okulistyczna u syna w ten sam dzień i o tej samej godzinie, co moja wizyta u położnej...Jakby tydzień później się nie dało, tylko tak, żeby młodemu frekwencję zepsuć pod koniec semestru ;/ (8 kwietnia zaczyna ferie). Mąż ma jeszcze jutro w pracy zapytać od kiedy może brać nowy urlop, bo inaczej będę musiała przełożyć i boję sie, żeby znowu mi nie powiedzieli, że za pół roku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 20:34
-
Wracam właśnie od lekarza. Dzidzia waży ok.300g. Wszystkie parametry mózg, serce,nerki prawidłowe. Łożysko, płyny itd.też. Szyjka prawie 5cm
Nawet w sumie nie denerwowałam się przed badaniem a teraz tym bardziej jestem spokojna
Niebieska Gwiazda, plinka89, Chimera, Marimiko, kayama, Sylvka, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Ania95, E_linka2, Limerikowo, Bobby29, Klara Wysocka, OlaWi, Agagusia, Larissa90, emi2016, Misi@, Vampire lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Właśnie wszyscy mowia, ze łożysko na przedniej ścianie to ruchy delikatne... A mnie tak dziecie kopie, ze choc wczoraj bylam mega wykonczona, to zasnac nie moglam!
Dziwi mnie jeszcze fakt, ze na prenatalnych lekarz nic nie mowil na temat lozyska w okolicach blizny. Wręcz wszystko bylo idealnie.Sylvka, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Ja teraz mam pH 8 i od dziś Wit c w dużej dawce i żurawina. Infekcji nie mam ale ogólnie mam skłonności więc tylko czekam
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Kalija wrote:Kurczę, że ja nie wpadłam na to, by prowadzić ciążę u 2 lekarzy. Jak się uda to zrobię tak z 2 ciążą 😁
Ja mam jednego lekarza prywatnie, drugiego na Luxmed. Mam dwie karty ciąży. Na szczęście zdanie co do mojej ciąży mają tożsame, więc jestem spokojna.
Dzięki takiemu rozwiązaniu mam częstsze wizyty, u prywatnego USG na bardzo dobrym sprzęcie, a na Luxmed zlecone badania, no i lekarz zawsze jest dostępny.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Przez te pobudki nad ranem nadrabiam forum 😉 dzisiaj od 3.48 masakra będzie w dzień. Małe kopie, chyba mu pozycja do spania nie pasowała. Aż zabolało. I jak tu teraz zasnąć..
Czyli na połówkowym robią szyjkę USG dp czy nie? Jak mam pessar to chyba nie będą..
Któraś miałaś mieć założony, jak tam się czujesz ? -
kayama wrote:Ok czyli vit C 1000 ile brać? A ta żurawina to co bierzecie, suszone owoce czy jakiś preparat? Coś też czytałam i wodzie z cytryna.
U mnie nie wyszły leukocyty ale może trzeba by zrobić posiew. Nic mnie nie piecze.
Sok żurawiny do picia,żurawit 3×1,woda z cytryną,wit c 1000×2×1.
Ph7 sprzyja już infekcji
Obecnie odnowiła mi się infekcja sprzed miesìąca przy ph6.Leukocyty wyszły w badaniu ogólnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 04:52
kayama lubi tę wiadomość
-
OlaWi wrote:Przez te pobudki nad ranem nadrabiam forum 😉 dzisiaj od 3.48 masakra będzie w dzień. Małe kopie, chyba mu pozycja do spania nie pasowała. Aż zabolało. I jak tu teraz zasnąć..
Czyli na połówkowym robią szyjkę USG dp czy nie? Jak mam pessar to chyba nie będą..
Któraś miałaś mieć założony, jak tam się czujesz ?
Na połówkowym na nfz pytali czy robi mi gin i nie zrobili.Nie zależało mi bo w sobotę mam wizytę u gina prywatnie który mi mierzy.Z tego co mi wiadomo mają taki obowiązek.OlaWi lubi tę wiadomość