X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Marcelina - oby Ci sie wszystko wyprostowało. A poprzednich badań przypadkiem nie robilas po wzieciu rano tabletki?

Tak tak, zawsze robię na czczo bez tabletki. Moja niedoczynność była wyregulowana i pod kontrolą od 5 lat, dopiero w ciąży moja tarczyca tak reaguje... mam na to 2 teorie - albo wpływ miało przyjmowanie jodu, albo sterydu (ze względu na ANA2, ale może przy okazji wyciszył jakieś przeciwciała przeciwtarczycowe). Któraś z Was wspominała, że jest wiele rodzajów tych przeciwciał, ja miałam badane tylko anty-TPO i anty-TG, byłam przekonana że nie mam Hashimoto, ale teraz mam wątpliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 16:26

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tak jest z tymi pojemnikami, ze niby sterylny jest na posiew. Tylko wtedy w badaniu ogólnym jak wychodzą bakterie, to nie wiadomomo czy one z siuskow sa czy z pojemnika.
    Malinka - ja elasnud rak odczuwam to napinanie sie, w czasie tego odczucia jak dotkniesz podbrzusza, to powinnaś poczuć ze cala macica jest twarda. Ja sie trzymam teraz zasady ze na tym etapie jak dzieje sie to 10 razy dziennie to nalezy to sprawdzic. Bo moga te skurcze miec przełożenie na zmiękczanie/skracanie sie szyjki. Wczesniej mialam takich skurczy 8/12 dziennie a teraz przy leżeniu 5/6 dziennie. W czwartek mam kontrole to zobaczymy jak podwozie po tych atrakcjach wyglada.
    Jeszcze co do usg na wizytach na nfz, wydaje mi sie ze jak lekarz ma aparat do usg w gabinecie to powinien szybki podglad robic częściej niz te 3 razy za ciąże. Ja mam usg na każdej wizycie. Ale z kolei moj lekarz nie robi tych 3 podstawowych, szczegółowych badań u siebie tylko kieruje do innych placówek. Ja je robie i tak prywatnie, to dla mnie lepiej, No przynajmniej mam wymówkę dlaczego chodze rownolegle do 2 lekarzy - tez z nfz od razu na 2 wizycie powiedział ze on sie nie zgadza a prowadzenie ciazy przez 2 lekarzy. To trudno, moja decyzja. Oficjalnie tamten prywatny jest lekarzem od usg, a tak naprawde nam 2 karty ciazy i bardziej ufam temu prywatnemu, na szczescie nie rozjeżdżają sie jesli chodzi o leki i zalecenia. Chcialam prowadzić tez na nfz zeby miec czesc badań refundowanych, częstsze kontrole i potem na końcówce regularne ktg niedaleko domu.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko pięknie po wizycie. Mały 350 g :) Szyjka też w dobrej kondycji :D

E_linka2, Niebieska Gwiazda, Frida91, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Marcelina85, plinka89, Limerikowo, Larissa90, Smerfelinka, Ania95, Niezapominajka5, Bobby29, OlaWi, natty85, Marimiko, baileys, Klara Wysocka, Malinka7, Vampire lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Mam tak samo ;-) praktycznie co tydzien jakies pieczenie przy siusianiu, do łazienki musze chodzic co godzine, w nocy ze 3 razy wstaje na siku, a posiewy czysciutkie. Chyba taka nasza uroda ;-)

Frida, Baileys to ja przyłącze się do waszego grona. U mnie podobnie, jak pije to jest bez problemu, jak nie to szczypie. Dostałam zlecenie na badanie moczu - ale pewnie nic nie wykryje. Jakby było to coś poważniejszego to nie przechodziłoby po 2 szklankach wody.

Byłam dziś na wizycie. Wszystko ok, oba maluszki po ok. 200 gram. Kolejna za 3 tygodnie. Szyjka pięknie - tak powiedziała Pani doktor, długości nie podała. Od dziś jestem też na zwolnieniu - wreszcie odpocznę :) jedyny minus - maluchy nie lubią usg, odwracaja się plecami i uciekają, dlatego wróciliśmy bez zdjęć tym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 17:43

Niebieska Gwiazda, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Reniiata, Limerikowo, Larissa90, Smerfelinka, emi2016, Ania95, Bobby29, OlaWi, Marimiko, kayama, baileys, Agagusia, wiki2, Vampire lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż zamontować kamerę nad lozeczkiem małego i jak był w salonie to czasem zamiast tv oglądam małego;)

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do gina, dopytac sie czy nie ma jakiś zalecen co do mojego lozyska, o których mógł zapomnieć, ale powiedzial, ze nie, wiec sie uspokoilam :)
    za to wrocilam teraz z małych zakupow, weszlam po schodach i poczulam smak krwi na jezyku :/ jakos z nosa mi scieka troche, a ciśnienie dzis mialam raczej niskie, wiec pewnie przypadek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 18:12

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych polowkowych :) naprawdę dobre wieści dzisiaj :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych połówkowych ! :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzewczyny, wyszło mi ph moczu = 8 (norma 5-7,5), czyli już zasadowy. nie mam infekcji, ani w moczu nic nieprawidłowego nie ma. czy myślicie że to powód do niepokoju? na pewno zacznę witaminę c wcinać i kupię sok żurawinowy jutro.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    dzewczyny, wyszło mi ph moczu = 8 (norma 5-7,5), czyli już zasadowy. nie mam infekcji, ani w moczu nic nieprawidłowego nie ma. czy myślicie że to powód do niepokoju? na pewno zacznę witaminę c wcinać i kupię sok żurawinowy jutro.

5 tyg temu byłam na antybiotyku bo wyszły mi bakterie w moczu.Tydzień później miałam zlecone i zrobiłam badanie moczu wynik:białko w moczu,brak bakterii,ph 9.Piłam sok z żurawiny,woda z cytryna,wit c.Po tygodniu nadal brak bakterii i ph 5.Jutro też idę badać mocz bo w czwartek wizyta u gina.Jestem ciekawa wyniku.
    Ph zasadowe sprzyja rozwojowi infekcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 20:07

Bobby29 lubi tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Frida, Baileys to ja przyłącze się do waszego grona. U mnie podobnie, jak pije to jest bez problemu, jak nie to szczypie. Dostałam zlecenie na badanie moczu - ale pewnie nic nie wykryje. Jakby było to coś poważniejszego to nie przechodziłoby po 2 szklankach wody.

Byłam dziś na wizycie. Wszystko ok, oba maluszki po ok. 200 gram. Kolejna za 3 tygodnie. Szyjka pięknie - tak powiedziała Pani doktor, długości nie podała. Od dziś jestem też na zwolnieniu - wreszcie odpocznę :) jedyny minus - maluchy nie lubią usg, odwracaja się plecami i uciekają, dlatego wróciliśmy bez zdjęć tym razem.

Zupełnie jak mój maluch, od gina mam mam fotkę pleców zawsze. Mam nadzieję, że na połówkowym potwierdzi płeć. To aż niemożliwe, koleżanki się śmieją z tych zdjęć 😜

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Zupełnie jak mój maluch, od gina mam mam fotkę pleców zawsze. Mam nadzieję, że na połówkowym potwierdzi płeć. To aż niemożliwe, koleżanki się śmieją z tych zdjęć 😜

My mimo wszystko znamy płeć - dziś też nasza doktor bez problemu powiedziała które jest które. Ale do zdjęć wystawić się nie chciały. Liczę na ładne zdjęcia z połówkowych. Choć i tak najbardziej się cieszę, że jest ok i rosną.

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    My mimo wszystko znamy płeć - dziś też nasza doktor bez problemu powiedziała które jest które. Ale do zdjęć wystawić się nie chciały. Liczę na ładne zdjęcia z połówkowych. Choć i tak najbardziej się cieszę, że jest ok i rosną.

Mój gin pierwszy raz na poprzedniej wizycie powiedział, że wydaje mu się, że chłopak. Całą ciążę pokazywał plecka, a poprzednio buzię ;-) Też liczę na połówkowe z fotkami :-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś byłam na wizycie. Szyjka ładna i długa, doktor nie powiedziała jakiej długości. Mały rośnie ale nie dało się mu zrobić ładnego zdjęcia portretowego bo cały czas się rączkami zasłaniał ;) Połówkowe za 3 tygodnie, to będzie 21i5, ma być lepiej widać wtedy. Od jutra biorę DHA ale niestety też żelazo podwójnie. Podobno mam dużą objętość krwi albo krwinek. I jakieś niskie ciśnienie 91/57, pewnie dlatego rano ledwo wstaję do pracy...

Bobby29, OlaWi, emi2016, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Vampire lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:

Polecam Ci brać też urosept i żuravix 3 x 1.
    Ja miałam identyczną sytuację ok. 2 tyg temu - badanie ogólne w porządku, ale ph na poziomie 8. Kolejnego dnia rano zaczęła się już infekcja. Przy takim wysokim ph trzeba szybko zakwaszać, bo zapalenie ma super warunki, żeby się rozwinąć

Bobby29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Ja też dziś byłam na wizycie. Szyjka ładna i długa, doktor nie powiedziała jakiej długości. Mały rośnie ale nie dało się mu zrobić ładnego zdjęcia portretowego bo cały czas się rączkami zasłaniał ;) Połówkowe za 3 tygodnie, to będzie 21i5, ma być lepiej widać wtedy. Od jutra biorę DHA ale niestety też żelazo podwójnie. Podobno mam dużą objętość krwi albo krwinek. I jakieś niskie ciśnienie 91/57, pewnie dlatego rano ledwo wstaję do pracy...

Ja też mam połówkowe dopiero w 22 tc - trochę się boję, czy to nie za późno, ale nie dałam rady w klinice umówić się wcześniej.

Mogę zapytać jakie żelazo Ci przepisano? i jak je znosisz (w sensie sensacji żołądkowych)

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja też mam połówkowe dopiero w 22 tc - trochę się boję, czy to nie za późno, ale nie dałam rady w klinice umówić się wcześniej.

Mogę zapytać jakie żelazo Ci przepisano? i jak je znosisz (w sensie sensacji żołądkowych)

Tardyferon 80mg, nic mi się po nim nie dzieje, na początku może niepokoić ciemniejszy kolor "produktu" ale to wszystko na co u mnie wpłynął lek choć zobaczę jak to będzie przy podwójnej dawce

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać.Położyłam się koło 21.30 obudziłam się o 1 i tyle było spania.Mąż oberwie jutro za to bo to jego wina.W ciąży tak mam,że jak zasnę to się mnie nie budzi bo potem jest problem ze spaniem.Teściowa jest do pomocy przy młodym i zebrało mu się wczoraj na klepanie o głupotach.
    Mam już typy imion dla synka:Tadeusz,Ryszard,Nikodem,Leonard.
    Leżę sobie a młody buszuje w brzuchu od 3h,ciekawe kiedy odeśpi.Byle tak nie zostało.

Misi@, Bobby29, joan85 lubią tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Nie mogę spać.Położyłam się koło 21.30 obudziłam się o 1 i tyle było spania.Mąż oberwie jutro za to bo to jego wina.W ciąży tak mam,że jak zasnę to się mnie nie budzi bo potem jest problem ze spaniem.Teściowa jest do pomocy przy młodym i zebrało mu się wczoraj na klepanie o głupotach.
    Mam już typy imion dla synka:Tadeusz,Ryszard,Nikodem,Leonard.
    Leżę sobie a młody buszuje w brzuchu od 3h,ciekawe kiedy odeśpi.Byle tak nie zostało.

Skądś to znam. Ja od 5 jak mąż wychodził do pracy, od paru dni znowu się budzę. Koło 6 udaje mi się zasnąć na szczęście, więc czekam cierpliwie na ten moment 😂

Moja apka pokazuje, że dzisiaj dokładnie połowa ciąży 😍 ale szok. Niedawno zalewałam się łzami nad II, a teraz już połowa. Chyba znowu się poryczę <3

A na tym zdjęciu z wczoraj niby plecki, ale kręgosłup i żebra maluszka wyglądały uroczo. Odnośnie szyjki powiedział, że jest ślicznie.

Z tym magnezem to Wam powiem, że żałuję że dopiero niedawno biorę. Ma wrażenie, że lepiej się czuję. Biorę plusMagB6, nie wiem jak z jakością, ale ma dużą dawkę w jednej tabletce, chyba coś koło 170. I poprawiła mi się nazwijmy to perystaltyka.

Miłego dnia 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 05:55

emi2016, Misi@, Niebieska Gwiazda, Agagusia, Ania95, Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam w ciąży problemy ze snem, a to dziwne, bo zawsze spałam twardo jak kamień ;) organizm chyba się przestawia na nocne wstawanie do dziecka :P

Vampire lubi tę wiadomość

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ