X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Jeśli masz dużo miejsca to warto rozważyć łóżeczko turystyczne. Dokupiłam do niego normalny materac (i tak jak normalne łóżeczko ma 2 poziomy wysokości) i stało w salonie, jak łóżeczko do dziennego snu, a potem z takiego łóżeczka korzystaliśmy podczas wyjazdów

U nas podobnie. Na początku turystyk z normalnym materacem stał na dole, a potem stał się regularnym łóżeczkiem i opcja wyjazdowa.

Nacha, przypomniałaś mi tez o kokonie. Sama bym nie kupiła, ale dostałam po innym dziecku z rodziny i uważam, ze to bardzo przydatna rzecz. Julek po 2-3 m-cach wyrósł, ale do tego czasu korzystaliśmy często. Zanim zaczęliśmy korzystać z dostawki to jeśli w nocy braliśmy Julka do lozka to tylko w kokonie. Inaczej bałam się ze go przydusimy itp.

wiki2, Nacha lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o nawilzacz powietrza to moja rada dla Was - sprawdzcie najpierw jaka macie rzeczywista wilgotnosc w sypialni. Tez chcialam to kupowac w pierwszej kolejnosci, nawet juz teraz w ciazy wybralam jakis wypasny nawilżaczo-oczyszczacz, a tymczasem eMek kupil mini stacje pogodowa, ktora pokazala, ze mamy wilgotnosc srednio 50-60%. Jak dorzucilabym w tej sytuacji nawilzacz, to zaczalby mi sie robic grzyb ;-)

Ide dzis na 14 na usg piersi i troche sie boje czy wszystko bedzie ok, bo nie robilam tego badania dluuuuuugo :-/

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jeszcze mi się przypomniało że miałam napisać jak tam po wizycie u neurologa, bo byłam w zeszły czwartek na konsultacji w związku z moimi migrenami. Niestety mam pecha bo u większości kobiet w ciąży migreny ustępują, a tylko u 1/5 przybierają na sile i intensywności. Niestety nic nie można za bardzo z tym zrobić (w badaniu nie było neurologicznych odchyleń) i niestety z leków przeciwbólowych to tylko paracetamol. Potwierdzona dawka- na raz jak tylko zaczyna boleć wziąć od razu 1g, i do 3g w ciągu doby (w ekstremalnych przypadkach można dociągną do 4g). Z zaleceń mam jeszcze dla świętego spokoju zbadać dno oka, no i odpoczywac, odpoczywać i odpoczywac, oraz dbać o swoje dobre samopoczucie i unikać stresu.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Mam wyniki tego posiewu moczu. Oczywiście czysto.
    Cholera to ja już nie wiem skąd te objawy co chwilę :P Fakt że ostatnio jest ok. Muszę dużo pić to jest w miarę. Jak tylko piję mniej i ten mocz jakby bardziej skoncentrowany to zaraz mnie coś szczypie, boli itd. Ale może i dobrze, przynajmniej ominie mnie antybiotyk.

Mam tak samo ;-) praktycznie co tydzien jakies pieczenie przy siusianiu, do łazienki musze chodzic co godzine, w nocy ze 3 razy wstaje na siku, a posiewy czysciutkie. Chyba taka nasza uroda ;-)

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja zaczynam od dna oka i badania ciśnienia śródczaszkowego... Dziś idę do okulisty. Ostatnie 2 tygodnie bolała mnie głowa i widzę, że poleciał mi wzrok, także idę dziś sprawdzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 12:58

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi daj te linki na ali... Ja już mam z 50zabawek upatrzonych, ale na zabawki będzie jeszcze czas :-)

1usa3e5e2lf96jem.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Mam tak samo ;-) praktycznie co tydzien jakies pieczenie przy siusianiu, do łazienki musze chodzic co godzine, w nocy ze 3 razy wstaje na siku, a posiewy czysciutkie. Chyba taka nasza uroda ;-)
    Na to wygląda... Chyba musimy dużo pić po prostu. Może jakaś żurawinka profilaktycznie i tyle ;) Ale to uczucie szczypania jest straszne i denerwujące.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane o 14.00 mamy wizytę - tradycyjnie prosimy o kciuki. Co prawda po genetycznych wszystko było ok ale profilaktycznie nie zaskodzi :)

Chimera, Frida91, emi2016, Marcelina85, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Reniiata, kayama, Bobby29, Smerfelinka, Larissa90, Misi@, Vampire lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Chimera Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tymi pojemnikami na mocz co się w aptece kupuje. Ostatnio miałam badanie ogólne moczu, poszłam do apteki, poprosiłam o pojemnik i tyle, nic nie mówiłam, że sterylny. Badanie zrobiłam i w wyniku liczne bakterie w polu widzenia. Na posiew kupiłam pojemnik sterylny i w posiewie nic nie wyhodowano. Czy to może być kwestia pojemnika?

Nie mam żadnych objawów infekcji, nawet nie sikam częściej, próbkę pobierałam za kazdym razem z podmyciem i ze środkowego strumienia. Sama już nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tymi pojemnikami na mocz co się w aptece kupuje. Ostatnio miałam badanie ogólne moczu, poszłam do apteki, poprosiłam o pojemnik i tyle, nic nie mówiłam, że sterylny. Badanie zrobiłam i w wyniku liczne bakterie w polu widzenia. Na posiew kupiłam pojemnik sterylny i w posiewie nic nie wyhodowano. Czy to może być kwestia pojemnika?

Nie mam żadnych objawów infekcji, nawet nie sikam częściej, próbkę pobierałam za kazdym razem z podmyciem i ze środkowego strumienia. Sama już nie wiem.
    hmmm ja zawsze kupuje "zwykły" (posiewu nie robiłam)czasem jest zapakowany a czasem nie i zawsze mam wyniki ok

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę w medicoverze albo enel medzie nigdy nie są zapakowane, wyniki różnie wychodzą ;-) raz bakterie są, raz nie... ja jednak u siebie obstawiam niepoprawne pobranie moczu

1usa3e5e2lf96jem.png

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś mam równiutką połowę - 140 dzień ciąży :-D

emi2016, Marcelina85, Frida91, Kalija, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Nacha, Mary Magdalena, Bobby29, Smerfelinka, Ania95, Misi@, Marimiko, joan85, Vampire lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh od ostatniej wizyty cieszyłam się spokojem, a teraz dla odmiany moja tarczyca wariuje. Właśnie byłam u endo i okazało się, że w ciągu miesiąca z nadczynności przeszłam w niedoczynność. Przy dawce Euthyroxu 112 mcg miałam TSH poniżej normy, a po miesiącu przyjmowania 100 mcg skoczyło do 4,67 (norma 0,27-4,2). Oby te wahania nie miały wpływu na Dzidzię...

FT4 miałam poprzednio 20,3, a teraz spadło do 15,2 (norma 12,3-20,2). Pani dr powiedziała, że powinno się wszystko unormować na tym etapie. Na razie wracam do dawki 112 mcg i za miesiąc mam kontrolę. Przeciwciała przeciwtarczycowe miałam badane i były w normie, a teraz zleciła mi znowu anty-TG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 14:33

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Dziewczyny dziś mam równiutką połowę - 140 dzień ciąży :-D
    To jutro zaczynamy drugą połowę ;)

wiki2, emi2016, Reniiata lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie tu nie było, a tu tyle wpisów. :) Lecę czytać co tam u was.
    miłego poniedziałku!

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina - oby Ci sie wszystko wyprostowało. A poprzednich badań przypadkiem nie robilas po wzieciu rano tabletki?
    Co do pojemników, to ja zawsze kupuje sterylne. Wole dopłacić 40gr i nie martwic sie o bakterie. A moze od podcierania sie ręcznikiem ktory byl juz uzywany te bakterie Wam wychodzą. Ja albo wycieram papierowym albo myje sie i idcrazu bez wycierania pobieram mocz u nigdy nic nie wychodzi.
    A propos kokonów to tez sie zastanawiałam, ale mysle sobie hak to sie ma do SIDS? Bo teraz niby wszystkie ochraniacze na szczebelki zabronione, bo dziecko moze wtulić w nie gliwe i sie udusić sie a te kokony modne sie zrobiły i nic wctym temacie sie o nich nie mowi.

Marcelina85 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie kontrolnej u mojego gina. Z mala wszystko ok. Zmartwil mnie jednak, bo poki co mam lozysko na linii cięcia. Wprawdzie stwierdził, ze on poki co nie widzi problemu, bo powinno sie podnieść, ale wiecie mnie juz przeraża kwestia komplikacji, bo przecież zdarza sie, ze łożysko moze wrosnac w blizne i zaczynają sie problemy... Oczywiście, przez moja ciekawska nature musialam dopytac sie o te komplikacje i teraz mam za swoje. Czasem lepiej nie wiedzieć :/
    Następna wizyta 15.04, czyli cale 4 tygodnie, nie wiem jak to wytrzymam psychicznie, ale przecież i tak nic nie zmienię.
    Z drugiej strony chyba zawsze lozysko musi przejsc przez linie ciecia, bo chyba nie ma przypadkow, ze pojawia sie od razu nad?!

Co do drzemek, u nas tez byly towarem deficytowym i w czasami tak jak Agagusia, szybkie wyjscie na 20 min, mala usnela, to potem w gondolce zostawialam, zebym mogla cokolwiek ogarnac :)

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly juz daje z ruchami popalić:) czesto i mocno go czuje:) czase tez sie wypina, albo wczoraj dotykając macicy na gorze wyraźnie czułam przez skore jakas mala kość - łokieć, a moze kolano? Mam nadzieje ze to znaczy ze ladnie rosnie. Wczesniej wolałam raczej drobne dziecko, myśląc o Vba2c, ale odkąd zaczęły sie potencjalne problemy z szyjka to wolałabym zeby jak najszybciej osiągnął ta w miare bezpieczna granice 500-600 g wagi, choc wiadomo ze odetchne jak bedzie mial te 1,5-2 kg. Pamietam ze w tamtej ciazy leżąc w 33-34c w plamieniami wyszlo wlasnie wtedy na usg ze 2 kg juz powinno dziecko miec i na 37+3 dobił do 3050g. Wiecej mi nie potrzeba:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 13:40

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:

Do posiewu powinny byc właśnie te sterylne.
    Swoja droga zawsze mnie to dziwi, bo wg mnie w sprzedaży powinny byc tylko sterylne.

joan85 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Ehh od ostatniej wizyty cieszyłam się spokojem, a teraz dla odmiany moja tarczyca wariuje. Właśnie byłam u endo i okazało się, że w ciągu miesiąca z nadczynności przeszłam w niedoczynność. Przy dawce Euthyroxu 112 mcg miałam TSH poniżej normy, a po miesiącu przyjmowania 100 mcg skoczyło do 4,67 (norma 0,27-4,2). Oby te wahania nie miały wpływu na Dzidzię...

FT4 miałam poprzednio 20,3, a teraz spadło do 15,2 (norma 12,3-20,2). Pani dr powiedziała, że powinno się wszystko unormować na tym etapie. Na razie wracam do dawki 112 mcg i za miesiąc mam kontrolę. Przeciwciała przeciwtarczycowe miałam badane i były w normie, a teraz zleciła mi znowu anty-TPO.

A moje wyniki z tarczycy właśnie ok. Ciesze, sie ze posluchalam gina i zwiekszylam dawki tak jak mowila endo kiedy 2 tygodnie temu tsh mialam 2,3 (biorę 25 euthyroxu).
    Wyniki z dzis tsh 1,7 i ft4 1,16 :)

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ