X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam ze ten Lezaczek BabyBjorn to jakis cud natury:) faktycznie fajnie wyglada, teraz jest ew z jakims kodem na pinkorblue w niezłej cenie.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o tej niani? Koleżanka sobie chwaliła. PHILIPS AVENT WIDEONIANIA CYFROWA SCD620/52

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Nie mam tak naprawde ustalonego budzetu, bo jestem gotowa kupic nawet nowy jak bedzie trzeba, mam odlozona kase na wyprawke. Jednak gdyby udalo sie taniej tak jak Tobie, to byloby super. Juz upolowalam wymarzona wanienke Beaba ze stelazem na olx za 1/3 ceny nowego zestawu i jestem mega zadowolona.

A co do Chicco BabyHug - Ty go chcesz uzywac jako pierwsze lozeczko dla dziecka? Bo z tego co mi mowil facet w sklepie, to nie mozna, bo jest za slabo wentylowane, dlatego produkuja tez dostawki z siateczkami. To sie nadaje tylko na drzemki w ciagu dnia. My mamy w tej chwili dosc male mieszkanie i nie chce sie zagracic tyloma sprzetami, przez to sie zastanawiam czy potrzebujemy lozeczka, dostawki i jeszcze tego babyhug. Z drugiej strony w cos musze Bobo wlozyc jak pojde do kuchni czy salonu. Chyba ze kosz Mojzesza...
    Dzięki za radę z tym,że nie można chicco stosować jako łóżeczko :)
    Nie wiedziałam o tym.
    Planujemy kupić normalne łóżeczko do sypialni, a chicco mieć na drzemki w ciągu dnia, jak np będę sama w domu i nie będę chciała odnosić małej na piętro.
    Tyle teorii. Praktyka się sama zweryfikuje :)

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Powtarzam tylko to, co mi powiedział sprzedawca w sklepie z sieci Akpol Baby. Chyba nie mial interesu klamac, bo widzial, ze jestesmy napaleni na ten Baby Hug i chcemy go kupic, a mimo to jako lozeczko wyraźnie odradzil. Sam producent okresla to tylko jako lezaczek na krotkie drzemki w ciągu dnia. Jak dziecko lezy nisko w czyms malo wentylowanym to nie ma wystarczajacej ilosci tlenu i za duzo co2.p, moze sie poddusic. Z tego samego powodu odradzane sa tez wszelkie ochraniacze na łóżeczko, a z kolei polecane kosze Mojzesza (bo najlepiej oddychaja). Dlatego ja mimo malej sypialni jako lozeczko planuje miec dostawke Chicco z siateczka, ew. SnuzPoda ze sciankami z plotna, a Baby Hug tylko do wozenia dziecka po mieszkaniu. Jako docelowe lozeczko kupujemy Bellamy Paso Doble, bo mimo koszmarnej ceny jest super funkcjonalne - laczy w sobie lozko i komode, a my nie mamy miejsca na obydwa te mebelki
    A może to kwestia właśnie tego materacyka? Bez niego faktycznie jest dość nisko. Z materacykiem dziecko leży mniej więcej na takiej samej wysokości jak w łóżeczku, tyle,że wiadomo- nie ma szczebelkow.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wideoniania to z mojej perspektywy zbędny gadżet. Mieliśmy zwykła nianie i praktycznie z niej nie korzystaliśmy mimo piętrowego mieszkania. Na początku braliśmy na wyjazdy ale potem już nawet nie. Bywaly sytuacje, ze zamiast niani się „zdzwanialismy” z młodym ;).
    Tak samo mieszane uczucia mam względem monitora oddechu. Mieliśmy dla Julka ale używaliśmy tylko na początku i dawało mi to dużo spokoju. Ale jak zeczelismy korzystać z dostawki to nie miało to najmniejszego sensu.
    Teraz będziemy korzystać z dostawki od początku i nie wiem jak to rozegrać. Może na początek spróbuje korzystać z tego chicco bez dostawiania go do naszego lozka.

OlaWi, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Syn spał w łóżeczku do prawie 2 urodzin.Potem dostał łóżko i śpi w nim do dziś.Rano bierze pluszaka i przychodzi do nas.Troche mi smutno że nie nauczył się przychodzić do nas w nocy i spania z nami.Fajnie byłoby czasami(raz tylko tak zrobił),mam poczucie,że coś straciłam.

U nas podobnie, chociaz bywaly różne etapy. Teraz tez przychodzi nad rabem, uwielbiam te chwile...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Nie mam tak naprawde ustalonego budzetu, bo jestem gotowa kupic nawet nowy jak bedzie trzeba, mam odlozona kase na wyprawke. Jednak gdyby udalo sie taniej tak jak Tobie, to byloby super. Juz upolowalam wymarzona wanienke Beaba ze stelazem na olx za 1/3 ceny nowego zestawu i jestem mega zadowolona.

A co do Chicco BabyHug - Ty go chcesz uzywac jako pierwsze lozeczko dla dziecka? Bo z tego co mi mowil facet w sklepie, to nie mozna, bo jest za slabo wentylowane, dlatego produkuja tez dostawki z siateczkami. To sie nadaje tylko na drzemki w ciagu dnia. My mamy w tej chwili dosc male mieszkanie i nie chce sie zagracic tyloma sprzetami, przez to sie zastanawiam czy potrzebujemy lozeczka, dostawki i jeszcze tego babyhug. Z drugiej strony w cos musze Bobo wlozyc jak pojde do kuchni czy salonu. Chyba ze kosz Mojzesza...

Dziewczyny ja właśnie mam problem bo my w tym mieszkaniu po porodzie będziemy tylko pierwszych kilka tygodni po urodzeniu Mozzarelli a później wyjeżdżamy za granicę więc w ogóle nie zamierzałam kupować tu łóżeczka, jedynie coś takiego z gondolką żeby mała w tym spala. A co myślicie o kinderkraft unimo 5w1? Generalnie chciałam to jako taką gondole do spania oraz fajnie że ma płozy do bujania.no i może też służyć jako krzesełko później (akurat leżaczek będę miała baby Bjorn w spadku po rodzinie). Co myślicie? Chicco wydaje mi się porządniejsze ale też cena wyższa.

Edit. Teraz jak patrzę na ten unimo to pod względem wentylacji na pewno lepiej wypada, ale przyznam szczerze że również nie słyszałam o tym żeby to było wielkie ograniczenie skoro niektórzy zalecają nawet pierwsze tygodnie żeby dziecko spało w gondoli w wózku? Teraz już sama nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 11:03

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Hej Dziewczyny, coś się wylogowałam na pół weekendu :)
    Ja zastanawiam się nad leżaczkiem-bujaczkiem Tiny Love a Kinderkaft unimo 5w1, bo zależy mi żeby awaryjnie używać do spania :)

Też przejrzałam całe internety, na pierwszy rzut idą zakupy z Aliexpress- nawilżacz powietrza, termometr bezdotykowy i niania z kamerką , wszystko sprawdzone przez różnych znajomych :)

Co do serialu The beginning of life, to nie poleciłam ja , ale sama jestem zafascynowana :)

Domi podzielisz się linkami? Jeżeli coś jest sprawdzone to bardzo chętnie zamowilabym też z Ali :)

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kołyskę - taką tradycyjną, drewnianą z materacykiem. Moja siostra używała jej przez pierwsze 2-3 miesiące przy obu synach. Myślę, że postawimy ją w sypialni i też na początku jej będziemy używać, a później planuję przyzwyczajać dziecko do swojego łóżeczka.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 a dokad wyjezdzacie?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy córce pierwszej używaliśmy kosza mojżesza - genialne rozwiązanie - mało miejsca zajmuje a masz zawsze przy sobie - ja na początku nawet do łazienki brałam na czas mojej kąpieli :D teraz juz bym tak nie świrowała ale wiadomo jak jest przy pierwszym dziecku.

Przy koszu mojżesza i innych tego typu wynalazkach innych niż łóżeczko jest tylko jeden minus - trzeba uważać aby nie przegapić momentu kiedy powinno się zmienić na łóżeczko - chodzi mi o to że ja swoją młodą za długo trzymałam w koszu i nie miała możliwości na uczenie się obrotów więc musieliśmy później to nadrabiać ;)

Teraz chyba sobie daruje i będzie od razu łóżeczko zwykłe - po prostu w sypialni będę mieć ciasno :) mam ten problem że na razie bobo będzie z nami spał i nie widzę innej opcji niż standardowe łóżeczko ze względu na przewijak bo nie mogę mieć osobnego tylko taki na łóżeczko :/

Agagusia, kayama lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje spaly w gondoli wozka gl po spacerku.rozbieralam ciut potem kontrola czy oddychaja

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie o bujaczek - czy to dobry pomysl, czy mozna korzystac od urodzenia, jaki wybrac?

Mnie sie najbardziej podoba BabyBjorn, bo nie lubie swiecidel i kolorow, ale sie zastanawiam czy on sie rzeczywiscie nadaje juz dla kilkutygodniowego dziecka. Swoja droga Ikea wypuscila podrobke BabyBjorna za ułamek ceny - kojarzycie jak ten sie sprawdza? Bede wdzieczna za wszelkie porady :-)

Ps. Jeszcze sie zastanawiamy nad tym krzeselko-lezaczkien Chicco Hug 4w1 - a moze ktoras z Was ma z tym doswiadczenie?

Moi nie byli bujaczkowi... Ani jeden, ani drugi nie mógł uleżeć na miejscu.. Teraz nie kupuję

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki tego posiewu moczu. Oczywiście czysto.
    Cholera to ja już nie wiem skąd te objawy co chwilę :P Fakt że ostatnio jest ok. Muszę dużo pić to jest w miarę. Jak tylko piję mniej i ten mocz jakby bardziej skoncentrowany to zaraz mnie coś szczypie, boli itd. Ale może i dobrze, przynajmniej ominie mnie antybiotyk.

OlaWi lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    przy córce pierwszej używaliśmy kosza mojżesza - genialne rozwiązanie - mało miejsca zajmuje a masz zawsze przy sobie - ja na początku nawet do łazienki brałam na czas mojej kąpieli :D teraz juz bym tak nie świrowała ale wiadomo jak jest przy pierwszym dziecku.

Przy koszu mojżesza i innych tego typu wynalazkach innych niż łóżeczko jest tylko jeden minus - trzeba uważać aby nie przegapić momentu kiedy powinno się zmienić na łóżeczko - chodzi mi o to że ja swoją młodą za długo trzymałam w koszu i nie miała możliwości na uczenie się obrotów więc musieliśmy później to nadrabiać ;)

Teraz chyba sobie daruje i będzie od razu łóżeczko zwykłe - po prostu w sypialni będę mieć ciasno :) mam ten problem że na razie bobo będzie z nami spał i nie widzę innej opcji niż standardowe łóżeczko ze względu na przewijak bo nie mogę mieć osobnego tylko taki na łóżeczko :/

U mnie podobnie, będę kupować łóżeczko używane z szufladami na dole, będzie stało w sypialni i przewijak nakładany. Mieszkanie male więc nie będę dziecka nigdzie ze sobą nosić :) Wystarczy że sypialnie otworzę i będę je miała na oku. Będzie od początku spać w łóżeczku.

Nacha, Chimera lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy na pierwsze 4-5 miesiecy kołyskę, potem zamieniamy na łóżeczko dostawne. Moi to obaj byly tacy ze ba poczatku ladnue spali, w nocy po 8 godzin mimo wyłącznego KP, a potem zaczynały sie pobudki na cycka, wiec takie rozwiazanie nam sie sprawdzało. Monitora oddechu uzywam od pierwszego dziecka - to moja schiza nr 1 jak juz sie kończą ciazowe zmartwienia:( teraz tez bede miala od kolezanki do salonu taka mala kołyskę/kosz ma kółkach - mam nadzieje ze sue przyda w codziennym funkcjonowaniu j moze na drzemki.
    Bujaczek byl u nas zawsze dlugo w uzyciu ( tylko nie trzymałam w nim dluzej niz 20-30 min jednorazowo), do Ok roku nawet. Za poczatku w czasie naszych posiłków i w łazience jak na macie nie chcieli lezec, potem zaczynałam w nim rozszerzać dietę, a hak zaczynali pełzać/raczkować to sposób na uziemienie w jednym miejscu gdy nie moglam akurat miec na nich w danej chwili oka - nie wiem jak inaczej brałabym prysznic:)
    Drzemki byly u nas towarem deficytowym, wiec nauczyłam sie wykorzystywać ich czas maxymalnie jak sie dalo. Po jakims czasie zrozumiałam ze krążenie po okolicy ze śpiącym dzieckiem jest totalna marnacja wolnego czasu, szlam na spacer/zakupy tak na Ok godzine przed drzemyka a jak male tylko zasnęlo to szybko do domu - gondole wypinalam ze slezaza i wnosiłam do sypialni, chyba ze spało male do 20 minut do tego czasu to wiedzialam ze jest szansa na przeniesienie do lozeczka. Zobaczycie dziewczyny pierwszego dziecka - matki do doskonale planistki:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra - jak znosisz lezenie???
    Ja Ci powiem ze co raz gorzej, mimo ze to dopiero kilka dni. Wczoraj bylo mi mega smutno zeza raja pogode nie moge wyjsc z dziecmi ba podwórko/spacer:( Teraz juz planuje leżak na balkon. Wkurza mnie tez prosze UE sie o wszystko meza, szczegolnie hak widze ile on teraz ma na glowie - dom i dwojka dzieci plus ja co chwile marudzaca. Wstajesz zrobic sobie jesc, czy raczej ktos Ci szykuje? Ja chce lezec na maxa bo mam nadzieje ze na czwartkowej wizycie to zaprocentuje i dostanę pozwolenie na cos wiecej...
    Czy ktoras jeszcze jest ciążowym leżakiem?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    U mnie podobnie, będę kupować łóżeczko używane z szufladami na dole, będzie stało w sypialni i przewijak nakładany. Mieszkanie male więc nie będę dziecka nigdzie ze sobą nosić :) Wystarczy że sypialnie otworzę i będę je miała na oku. Będzie od początku spać w łóżeczku.
    dokładnie u mnie to samo, w sypialni łóżeczko z szufladami. Ewentualnie w salonie na kanapie zrobię małemu miejscóweczkę (jedynie rozważam zakup kokona ale i to jest zbyteczne).

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dzięki za radę z tym,że nie można chicco stosować jako łóżeczko :)
    Nie wiedziałam o tym.
    Planujemy kupić normalne łóżeczko do sypialni, a chicco mieć na drzemki w ciągu dnia, jak np będę sama w domu i nie będę chciała odnosić małej na piętro.
    Tyle teorii. Praktyka się sama zweryfikuje :)

Jeśli masz dużo miejsca to warto rozważyć łóżeczko turystyczne. Dokupiłam do niego normalny materac (i tak jak normalne łóżeczko ma 2 poziomy wysokości) i stało w salonie, jak łóżeczko do dziennego snu, a potem z takiego łóżeczka korzystaliśmy podczas wyjazdów

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Bobby29 a dokad wyjezdzacie?

Do Belgii. Mój tam pracuje no i mieszka i nadal widujemy się tak raz na dwa tygodnie po kilka dni (co i tak uważam za dobry wynik przy związku na odległość). Tam mamy duże mieszkanie bo z myślą właśnie o rodzinie, ale że dość długo nam zeszło z tym rozmnażaniem się to też i dosyć długo tak funkcjonujemy. Generalnie plany były oczywiście żeby w miarę szybko się do niego sprowadzić ale najpierw ja awansowalam i szkoda mi było tak od razu rezygnować w ciemno więc nieco odroczylismy w czasie, poza tym wydawało się bardzo nielogiczne dla.mnie rezygnować z pracy kiedy planowaliśmy dziecko. A jak długo nam zeszło to już tego nie przewidzieliśmy. Powiem wam że już chcę iść na zwolnienie (bo jeszcze pracuje) żeby móc częściej i dłużej być z Moim bo widzę że moja kondycja psychiczna jest wtedy lepsza. Na szczęście w sobotę mam wizytę :) dziś byłam na szybko u ginekologa sprawdzić czy przypadkiem jakaś infekcja mi się nie przypaletala, i co prawda USG nie było robione bo w gabinetach normalnie USG raczej nie ma na zwykłej wizycie, ale babeczka mnie zbadała i użyła też detektora, serduszko małej biło mocno i miarowo, no i bardzo się ruszała ku mojej uciesze i aprobacie lekarki :) więc powiem wam że mimo że USG nie było to się nieco uspokoiłam (bo ja z tych panikujacych)

Limerikowo, Misi@ lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ