Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Marimiko wrote:Ja prowadze ciaze i na nfz i prywatnie. I usg mam na kazdej wizycie na nfz.
Kurczowo też trzyma się rozporządzenia, żeby przypadkiem coś za dużo nie zlecicTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
moje lezaly w bujaczku tiny love
ja 2 ciaze wyjezdzilam z adaptorem besafe.teraz 3cia i jestem zadowolona
zatrzaski nie puscily ale nie mialam tez zadnej kolizji.z dziecmi i w ciazy jezdze wolniej
w lato jak nosilam krotkie sukienki nigdymi nie przeszkadzalo ze sa podwiniete
najwaz zawsze jest bezpieczenstwo brzuszka
czekam na opinie Dziewczyn testujacych inne adaptery
mi besafe sprawdzil sieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 22:10
Niezapominajka5, wiki2 lubią tę wiadomość
-
podobny patent jak w insafe jest wykorzystany w fotelikach Britax do jazdy przodem dla dzieci.moja 4.5l corka jezdzi wlasnie w takim i pas nie przechodzi bezpos pod brzuchem ale przez klamre
jest to b praktyczne plus bardziej bezpieczneWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 22:19
-
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:500zł i darmowa wysyłka. Zaglądałam tam prawie codziennie,bo fajne oferty szybko schodzą. Ktoś pisał kiedyś na innym forum,że kupił za 400, ale ja nigdy tak tanio nie widziałam.
Ile chciałabyś przeznaczyć? Czasami pojawiają się za 500-550.
A ta dostawka też jest bardzo fajna. Zobaczyłam ją dopiero jak kupiłam już chicco. Pytanie co kto woli. Tam np o ile dobrze pamiętam jest opcja bujania, ale trudno ją będzie wykorzystać,gdy dziecko będzie większe.
Mnie chicco skusilo też opcja krzeselka z regulacją wysokości. Liczę na to,że mała będzie lubiła obserwować rybki
Nie mam tak naprawde ustalonego budzetu, bo jestem gotowa kupic nawet nowy jak bedzie trzeba, mam odlozona kase na wyprawke. Jednak gdyby udalo sie taniej tak jak Tobie, to byloby super. Juz upolowalam wymarzona wanienke Beaba ze stelazem na olx za 1/3 ceny nowego zestawu i jestem mega zadowolona.
A co do Chicco BabyHug - Ty go chcesz uzywac jako pierwsze lozeczko dla dziecka? Bo z tego co mi mowil facet w sklepie, to nie mozna, bo jest za slabo wentylowane, dlatego produkuja tez dostawki z siateczkami. To sie nadaje tylko na drzemki w ciagu dnia. My mamy w tej chwili dosc male mieszkanie i nie chce sie zagracic tyloma sprzetami, przez to sie zastanawiam czy potrzebujemy lozeczka, dostawki i jeszcze tego babyhug. Z drugiej strony w cos musze Bobo wlozyc jak pojde do kuchni czy salonu. Chyba ze kosz Mojzesza...
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:
A co do Chicco BabyHug - Ty go chcesz uzywac jako pierwsze lozeczko dla dziecka? Bo z tego co mi mowil facet w sklepie, to nie mozna, bo jest za slabo wentylowane, dlatego produkuja tez dostawki z siateczkami. To sie nadaje tylko na drzemki w ciagu dnia. My mamy w tej chwili dosc male mieszkanie i nie chce sie zagracic tyloma sprzetami, przez to sie zastanawiam czy potrzebujemy lozeczka, dostawki i jeszcze tego babyhug. Z drugiej strony w cos musze Bobo wlozyc jak pojde do kuchni czy salonu. Chyba ze kosz Mojzesza...
Rozważałam kosz mojżesza, ale tylko shnuggle mi się podobają, a bujaczki tylko babybjorn... Nic nie poradzę. 😉 Babyhug wygrywa cenowo i praktycznie, jak dla mnie.
Edit: babybjorn można używać od urodzenia. Do babyhug zamierzam kupić dobry materacyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 23:34
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Hej Dziewczyny, coś się wylogowałam na pół weekendu
Ja zastanawiam się nad leżaczkiem-bujaczkiem Tiny Love a Kinderkaft unimo 5w1, bo zależy mi żeby awaryjnie używać do spania
Też przejrzałam całe internety, na pierwszy rzut idą zakupy z Aliexpress- nawilżacz powietrza, termometr bezdotykowy i niania z kamerką , wszystko sprawdzone przez różnych znajomych
Co do serialu The beginning of life, to nie poleciłam ja , ale sama jestem zafascynowanaVampire lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlara Wysocka wrote:Ja zamierzam używać babyhug jako pierwszego łóżeczka i szczerze mówiąc do tej pory nie spotkałam się z opinią, że jest to niewskazane ze względu na słabą wentylację.
Rozważałam kosz mojżesza, ale tylko shnuggle mi się podobają, a bujaczki tylko babybjorn... Nic nie poradzę. 😉 Babyhug wygrywa cenowo i praktycznie, jak dla mnie.
Edit: babybjorn można używać od urodzenia. Do babyhug zamierzam kupić dobry materacyk.
Powtarzam tylko to, co mi powiedział sprzedawca w sklepie z sieci Akpol Baby. Chyba nie mial interesu klamac, bo widzial, ze jestesmy napaleni na ten Baby Hug i chcemy go kupic, a mimo to jako lozeczko wyraźnie odradzil. Sam producent okresla to tylko jako lezaczek na krotkie drzemki w ciągu dnia. Jak dziecko lezy nisko w czyms malo wentylowanym to nie ma wystarczajacej ilosci tlenu i za duzo co2.p, moze sie poddusic. Z tego samego powodu odradzane sa tez wszelkie ochraniacze na łóżeczko, a z kolei polecane kosze Mojzesza (bo najlepiej oddychaja). Dlatego ja mimo malej sypialni jako lozeczko planuje miec dostawke Chicco z siateczka, ew. SnuzPoda ze sciankami z plotna, a Baby Hug tylko do wozenia dziecka po mieszkaniu. Jako docelowe lozeczko kupujemy Bellamy Paso Doble, bo mimo koszmarnej ceny jest super funkcjonalne - laczy w sobie lozko i komode, a my nie mamy miejsca na obydwa te mebelki
DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Jasne, rozumiem takie stanowisko, tylko wcześniej po prostu się z nim nie spotkałam, a rozmawiałam z kilkoma osobami, które używają bądź używały jako łóżeczka.
Muszę zgłębić temat, choć nie znalazłam póki co żadnej interesującej alternatywy.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
nick nieaktualnyDomi_tur wrote:Hej Dziewczyny, coś się wylogowałam na pół weekendu
Ja zastanawiam się nad leżaczkiem-bujaczkiem Tiny Love a Kinderkaft unimo 5w1, bo zależy mi żeby awaryjnie używać do spania
Też przejrzałam całe internety, na pierwszy rzut idą zakupy z Aliexpress- nawilżacz powietrza, termometr bezdotykowy i niania z kamerką , wszystko sprawdzone przez różnych znajomych
Co do serialu The beginning of life, to nie poleciłam ja , ale sama jestem zafascynowana
Domi, mozesz zapodac linki?nic nigdy nie kupowałam na Ali, musze sie nauczyc
OlaWi lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Powtarzam tylko to, co mi powiedział sprzedawca w sklepie z sieci Akpol Baby. Chyba nie mial interesu klamac, bo widzial, ze jestesmy napaleni na ten Baby Hug i chcemy go kupic, a mimo to jako lozeczko wyraźnie odradzil. Sam producent okresla to tylko jako lezaczek na krotkie drzemki w ciągu dnia. Jak dziecko lezy nisko w czyms malo wentylowanym to nie ma wystarczajacej ilosci tlenu i za duzo co2.p, moze sie poddusic. Z tego samego powodu odradzane sa tez wszelkie ochraniacze na łóżeczko, a z kolei polecane kosze Mojzesza (bo najlepiej oddychaja). Dlatego ja mimo malej sypialni jako lozeczko planuje miec dostawke Chicco z siateczka, ew. SnuzPoda ze sciankami z plotna, a Baby Hug tylko do wozenia dziecka po mieszkaniu. Jako docelowe lozeczko kupujemy Bellamy Paso Doble, bo mimo koszmarnej ceny jest super funkcjonalne - laczy w sobie lozko i komode, a my nie mamy miejsca na obydwa te mebelki
Baileys zajrzyj tutaj. Ja oglądałam coś takiego i cena ciut niższa, bo przecena. Mają też inne modele. Na razie się nie zagłębiam.
https://mamaania.com.pl/Lozeczko-Lozko-Komoda-3w1-KOMPAKT-biel.html
-
Ten baby hug to tez moim zdaniem opcja na drzemki w ciągu dnia. Ja problem przemieszczania się po mieszkaniu z dzieckiem rozwiąże wózkiem. Z Julkiem tez tak robiłam jak był malutki.
Jeśli chodzi o nocne spanie to planuje kupić chicco next2me na początek. Klasycznego drewnianego łóżeczka w ogóle nie kupuje, kompletnie nam się przy Julku nie sprawdziło. Po etapie dostawki wypadowal w turystycznym. Przełożyłam tam tylko klasyczny materacyk z drewnianego łóżeczka. Teraz tez tak zrobię. W drewnianym Julek się strasznie rozbijał o szczebelki i się wyłudzał przez to.[/url]
-
Dziś mam połówkowe,już się obudziłam i spać nie mogę,denerwuje się.Trzymajcie kciuki.Dam znać jak wróce.
DrzewkoPomarańczowe, Panna_Justyna, E_linka2, emi2016, kayama, Agagusia, OlaWi, Niezapominajka5, Frida91, Bobby29, Klara Wysocka, Vampire lubią tę wiadomość
-
Witam sie w ten deszczowy poniedzialek. Ciekawa jestem, jak długo będą Wam dzieci spały w lozeczkach. Ja pamietam, ze chyba z dwa miesiace wybieralam materacyk (co ja sie przy tym roznych opinii naczytalam), łóżeczko troche krocej, a mlody spal w nim pol roku
Od tamtej pory służy za przechowalnie zabawek i prania czekającego na prasowanie
Mam nadzieję, że drugie pośpi w nim trochę dłużej -
Syn spał w łóżeczku do prawie 2 urodzin.Potem dostał łóżko i śpi w nim do dziś.Rano bierze pluszaka i przychodzi do nas.Troche mi smutno że nie nauczył się przychodzić do nas w nocy i spania z nami.Fajnie byłoby czasami(raz tylko tak zrobił),mam poczucie,że coś straciłam.
-
nick nieaktualnyDomi_tur wrote:Też przejrzałam całe internety, na pierwszy rzut idą zakupy z Aliexpress- nawilżacz powietrza, termometr bezdotykowy i niania z kamerką , wszystko sprawdzone przez różnych znajomych
Ja też poproszę link do nawilżacza. Orientujesz się czy da się go rozłożyć tak, aby móc wyszorować też pojemnik na wodę? Póki co mam taki zwykły tani z biedro i to jego największą wadą - nie jestem w stanie umyć pojemnika na wodę, bo ma tylko mały otwór.
My z wyprawka nie poszalejemy. Raczej będę szukać tańszych i najbardziej niezbędnych rzeczy, pewnie czasem używanych. Wszystko dlatego, że większość muszę kupić x2 więc od razu robią się spore kwoty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 08:38
joan85 lubi tę wiadomość
-
Mimo, ze Julek śpi z nami (właściwie to my z nim) to nie wyobrażam sobie nie mieć w ogóle łóżeczka. Po zaśnięciu zawsze najpierw lądował w swoim łóżeczku, dla bezpieczeństwa. Ja strasznie się bałam upadku z naszego łóżka, do tego stopnia, ze jak etap dostawki się skończył to rama lozka powędrowała na strych, a mu spaliśmy na samym materacu. Jakieś łóżeczko to wiec mus, nasze doświadczenie pokazało jedynie, ze nie ma sensu inwestować dużych pieniędzy.
[/url]
-
moja starsza corka spala w duzym solidnym lozeczku (140×70) z Patimaks do 3.5r.teraz ma (190 x 90) z barierka .uciag niby do 90kg ale spokojnie obie na sjescie czasem lezymy lub przytulam jak jest biedna chora
mnejsza spi w 120x 60 i jeszcze spokojnie sie miesci.ma szczeline miedzy wyjmowanymi szczebelkami i czasem przychodzi w nocy do mnie
dla mnie komfort jest spania samej plus bezpieczenstwo jak byly niemowlakami
protectory wiazane plus done by deer stosowalam potem jak dzieci byly mobilne
odpoczatku niania anglecare, po 3lkupilismy 2ga bo w 1ej na gniezdzie wtyku kabla zrobilsie tzw zimny lod, maz naprawial 2x ale potem znowu nie laczylo wiec koszWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:03