X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś posiada może taki adapter

https://insafe.store/pl/p/Adapter-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-INSAFE-SEATBELT-GUIDE/74?gclid=CjwKCAjw4LfkBRBDEiwAc2DSlH1gZm_RTbNwJ5F4UCDwdy88yG8SDYADI3jLEkdoIdgBB7h8SJsPKhoCzSEQAvD_BwE

wydaje się najbardziej solidny i bezpieczny

• Chimera Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam nad insafe, bo wyglądał spoko, że nadaje się do kiecek. Niestety w moim aucie (skoda fabia2) w ogóle nie mam prześwitu między fotelem a podłogą i nie dałoby rady go założyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    A czy któraś posiada może taki adapter

https://insafe.store/pl/p/Adapter-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-INSAFE-SEATBELT-GUIDE/74?gclid=CjwKCAjw4LfkBRBDEiwAc2DSlH1gZm_RTbNwJ5F4UCDwdy88yG8SDYADI3jLEkdoIdgBB7h8SJsPKhoCzSEQAvD_BwE

wydaje się najbardziej solidny i bezpieczny

Tez go rozważalam, ale wybralam ostatecznie BeSafe z powodu:
    - pas moze sie wysunac spod tego pałaka, nie jest niczym zablokowany
    - to jest metal pokryty plastkiem i na forach czytalam, ze latem mocno sie nagrzewa i parzy
    - mozna sie o to bolesnie uderzyc wsiadajac do auta

wiki2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    - to jest metal pokryty plastkiem i na forach czytalam, ze latem mocno sie nagrzewa i parzy
    chyba się jednak na niego zdecyduje. Wydaje się lepsze to mocowanie (jeśli pas jest naciągniety to nie wiem jakby miął się wysunąć), jakoś nie ufam rzepom czy zatrzaskom.
    Dzięki za opinie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 17:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    chyba się jednak na niego zdecyduje. Wydaje się lepsze to mocowanie (jeśli pas jest naciągniety to nie wiem jakby miął się wysunąć), jakoś nie ufam rzepom czy zatrzaskom.
    Dzięki za opinie ;)

To koniecznie daj znac jak sie sprawuje jao pouzywasz :-) Ja wybierajac BeSafe kierowalam sie tez atestami i popularnoscia, stwierdzilam ze jak wszyscy uzywaja, to musi byc nienajgorszy ;-)

Nacha lubi tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Laski, polecam Wam dajna promocje w aptece doz, za zamowienie na 250 xl otrzymuje sie mega pudło prezentów:)
    https://www.doz.pl/lp/hellobaby?ic_source=cms&ic_medium=teaser&ic_campaign=hellobaby
    naprawe moim zdaniem fajne rzeczy, z próbek chyba tylko mleko i pampersy, reszta to pełne produkty. Zamowienie musi byc z odbiorem w paczkomacie lub dpd, niektóre leki nie wchodzą w ta promocje. Za wzielam pare rzeczy do porodu, pampersy, chusteczki i sie uzbierało. Fajna cena jest szczegolnie na ten zestaw pampkow:
    https://www.doz.pl/apteka/p134567-Pampers_Premium_Care_Newborn_88_szt.__Mini_80_szt.

Oglądałam parę dni temu. Weszłam w regulamin i wg mnie to raczej próbki, a przy niektórych nie ma podanej ilości.

Pudełko HELLO BABY zawiera następujące produkty:

Bielenda – Naturalny Olejek ujędrniający, 190 ml
    Emotopic - Specjalny krem natłuszczający na twarz powieki i ciało, 15 ml
    AKUKU – Butlka plastikowa z uchwytami, pojemność 150 ml
    Femibion – Natal 2 PLUS Ciąża & Karmienie piersią
    Humana - Benlife, Witamina D3, 5 ml
    Bio-Oil - Specjalistyczny olejek do pielęgnacji skóry, 25 ml
    Bebilon- JUNIOR z PROnutra mleko modyfikowane 3, 30,6 g
    La roche- posay - Lipikar Syndet AP+, krem do mycia, 15 ml
    Bepanthen – BABY maść ochronna, 30 g
    Pampers– Chusteczki nawilżane dla dzieci, 54 szt.
    Allerco - Kostka myjąca, 100 g
    Sylveco, Kremowy szampon i płyn do kąpieli, 300 ml
    DOZ Zielnik – Rumianek - 30 torebek
    MAM –smoczek silikonowy 0-2 miesięcy,1 szt.
    DOZ Product – Probiotyk krople, 5 ml
    Skarb Matki, Płyn do kąpieli dla niemowląt i dzieci, 250 ml
    Pampers – Pampersy Pro Care 2-5 kg, 2 sztuki

Mutsy i2 to kolejna wersja iGo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 17:42

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Ja mam ten adapter insafe. Moim zdaniem nie ma opcji żeby pas się wysunął, ale ja też często kontroluje jego napięcie. Mam nadzieję, że w lato nie będzie tak źle z nagrzewaniem. Jeśli chodzi o uderzenie się - sama nie wiem, ale zdażyło mi się o niego zaczepić ubraniem, coś w tym może być. Trochę mam wrażenie, że nie będzie tak łatwo wysiąść z większym brzuchem. Nie wiem jak sprawdzi się przy spódnicy - podejrzewam, że słabo niestety. Póki co chodzę tylko w spodniach. Nie mniej jednak powiem wam, że ja sobie bez niego jazdy nie wyobrażam. Nic mnie nie ciśnie w brzuch i czuję się komfortowo. A to dla mnie najważniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 17:42

Nacha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odpisała mi siestrzenica ze kupiła besafe i ze juz ja wkurza ten adapter. Teraz wolałaby kupic insafe. No dla każdego cos innego. Ostatecznie zdecydowałam sie ma insafe. Dam znac jak sie sprawuje :) Nie śmigam w kieckach wiec raczej mi nie bedzie przeszkadzało zaczepianie takie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 17:59

Frida91 lubi tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdy maluszki kopia Was do środka, w kierunku szyjki,to czujecie to jako kopniaki/ruchy,czy jest to raczej lekki ból?
    Dzisiaj po raz pierwszy czułam taki lekki, tępy ból na dole podbrzusza i teraz zastanawiam się,czy warto się tym zainteresować (choćby w kierunku infekcji, którą jeszcze nie wiem,czy wyleczyłam), czy może to mała bryka. Dzisiaj jest dość mocno aktywna, ale do tej pory zawsze kopala w prawy lub lewy bok :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie o bujaczek - czy to dobry pomysl, czy mozna korzystac od urodzenia, jaki wybrac?

Mnie sie najbardziej podoba BabyBjorn, bo nie lubie swiecidel i kolorow, ale sie zastanawiam czy on sie rzeczywiscie nadaje juz dla kilkutygodniowego dziecka. Swoja droga Ikea wypuscila podrobke BabyBjorna za ułamek ceny - kojarzycie jak ten sie sprawdza? Bede wdzieczna za wszelkie porady :-)

Ps. Jeszcze sie zastanawiamy nad tym krzeselko-lezaczkien Chicco Hug 4w1 - a moze ktoras z Was ma z tym doswiadczenie?

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dziewczyny, gdy maluszki kopia Was do środka, w kierunku szyjki,to czujecie to jako kopniaki/ruchy,czy jest to raczej lekki ból?
    Dzisiaj po raz pierwszy czułam taki lekki, tępy ból na dole podbrzusza i teraz zastanawiam się,czy warto się tym zainteresować (choćby w kierunku infekcji, którą jeszcze nie wiem,czy wyleczyłam), czy może to mała bryka. Dzisiaj jest dość mocno aktywna, ale do tej pory zawsze kopala w prawy lub lewy bok :)

ja czasami czuje taki lekki bol w okolicach szyjki, ale wtedy tez jednocześnie czuje ruchy, wiec wiem, ze pewnie mnie tam cos smyra :P

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie o bujaczek - czy to dobry pomysl, czy mozna korzystac od urodzenia, jaki wybrac?

Mnie sie najbardziej podoba BabyBjorn, bo nie lubie swiecidel i kolorow, ale sie zastanawiam czy on sie rzeczywiscie nadaje juz dla kilkutygodniowego dziecka. Swoja droga Ikea wypuscila podrobke BabyBjorna za ułamek ceny - kojarzycie jak ten sie sprawdza? Bede wdzieczna za wszelkie porady :-)

Ps. Jeszcze sie zastanawiamy nad tym krzeselko-lezaczkien Chicco Hug 4w1 - a moze ktoras z Was ma z tym doswiadczenie?

Ja z bujaczkow nie korzystalam, za duzo sie naczytalam, ze to nic dobrego. Z drugiej strony jak nie bedziesz przeginac i zanykac dziecka na pol dnia, to pewnie sie nic zlego nie stanie. Podobnie jak z.fotelikiem samochodowym.
    Moje dziecko bylo lozeczkowo-podlogowe :)
    Chociaz teraz zastanawiam sie czy z drugim tez tak sie uda!

wiki2 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png

Wysłany: 17 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Kupiliśmy chicco hug 4w1. Polowałam na uzywke w dobrym stanie przez kilka tyg. Jednak ja jeszcze nie mam z nim doświadczenia, więc Ci nie doradzę :)
    Wydaje się ok, choć nie ma opcji bujania.
    Nam na początku na pewno będzie służyć jako łóżeczko na pierwszej kondycji, żeby nie nosić śpiącego bobasa :) sprzedawca dorzucił jeszcze fajny materacyk, z którym wygląda jak mini łóżeczko.
    Gdyby się nie sprawdziło,to myślę,że odsprzedam bez straty,bo trafiła się fajna okazja ;)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Miałam intensywny weekend. Byli u nas znajomi z synkiem o 5 dni młodszym niż nasz Julek. Wczoraj na spacerze złapał nas grad, a dziś spacerowaliśmy po zoo bez kurtek 😁.
    Mam dziś w nogach ładnych pare kilometrów ale czuje się zaskakująco dobrze. Taka pogoda to marzenia. Należę do osób, które nie lubią upałów i taka ciepła wiosna to moja ulubiona pogoda. Szkoda, ze od jutra chłodniej.

Co do bujaczkow to my mamy po synku stokke. Używaliśmy rzadko, zwłaszcza jak Julek byl mały. Zdecydowanie bytowalismy na podłodze :). Sam leżaczek jest moim zdaniem fajny, nie „sprężynuje” tak jak babybjorn ale to moim zdaniem na plus. Jakoś nie bardzo mi się widzi takie rozhustane dziecko. Mamy tez krzesełko stokke i ten leżaczek można zamontować na krzesełku, ale szczerze mówiąc skorzystaliśmy z tej funkcjonalności zaledwie kilka razy.

baileys, OlaWi, joan85 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Kupiliśmy chicco hug 4w1. Polowałam na uzywke w dobrym stanie przez kilka tyg. Jednak ja jeszcze nie mam z nim doświadczenia, więc Ci nie doradzę :)
    Wydaje się ok, choć nie ma opcji bujania.
    Nam na początku na pewno będzie służyć jako łóżeczko na pierwszej kondycji, żeby nie nosić śpiącego bobasa :) sprzedawca dorzucił jeszcze fajny materacyk, z którym wygląda jak mini łóżeczko.
    Gdyby się nie sprawdziło,to myślę,że odsprzedam bez straty,bo trafiła się fajna okazja ;)

A moge zapytac za ile udalo Ci sie upolowac? Tez patrze na olx za nim, ale znajduje same oferty za ok. 700 zl, to wole juz doplacic i kupic nowy za taka sume. Bardzo podoba mi sie z Chicco tez ta nowa dostawka do łozka Next to me Magic, ale przez to ze to nowosc, to tez ma cene koszmarna. Ale widzialam ją na targach na zywo i jest fajniejsza niz ta poprzednia Dream.

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:

A któraś z Was tutaj prowadzi ciążę tylko na NFZ? Tam są tylko 3 usg w ciągu całej ciąży. Aż trudno to sobie wyobrazić.

Ja prowadze ciaze i na nfz i prywatnie. I usg mam na kazdej wizycie na nfz.

Agagusia lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3

Wysłany: 17 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A moge zapytac za ile udalo Ci sie upolowac? Tez patrze na olx za nim, ale znajduje same oferty za ok. 700 zl, to wole juz doplacic i kupic nowy za taka sume. Bardzo podoba mi sie z Chicco tez ta nowa dostawka do łozka Next to me Magic, ale przez to ze to nowosc, to tez ma cene koszmarna. Ale widzialam ją na targach na zywo i jest fajniejsza niz ta poprzednia Dream.
    500zł i darmowa wysyłka. Zaglądałam tam prawie codziennie,bo fajne oferty szybko schodzą. Ktoś pisał kiedyś na innym forum,że kupił za 400, ale ja nigdy tak tanio nie widziałam.
    Ile chciałabyś przeznaczyć? Czasami pojawiają się za 500-550.

A ta dostawka też jest bardzo fajna. Zobaczyłam ją dopiero jak kupiłam już chicco. Pytanie co kto woli. Tam np o ile dobrze pamiętam jest opcja bujania, ale trudno ją będzie wykorzystać,gdy dziecko będzie większe.
    Mnie chicco skusilo też opcja krzeselka z regulacją wysokości. Liczę na to,że mała będzie lubiła obserwować rybki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 21:56

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Ja prowadze ciaze i na nfz i prywatnie. I usg mam na kazdej wizycie na nfz.

Ja tylko na NFZ i mam na każdej wizycie usg a w gabinecie siedzę min pół godziny. Ale podobno różnie bywa, zależy od przychodni i lekarza.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś starałam się spędzić trochę aktywnie dzień :) Byliśmy na basenie a potem spacer po parku, cieplutko i słońce. Niestety nie wiem czemu mi nie służy. Musieliśmy szybko wracać bo zadyszki dostałam. Potem w domu padlam i spałam 2 godziny. No kalectwo ;) Tak się zaleca ruch w ciąży a tu dupa. Nie widzę abym potem się lepiej czuła, wręcz mnie mdłości lapia :/

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Ja mam BabyBjorn i uważam, że jest genialny. Zobaczyłam go po raz pierwszy u koleżanki i się zachwycilam. Trochę mnie cena odstraszyla, ale po rozmowie z fizjoterapeuta (akurat chodziliśmy wtedy z młodym, bo miał asymetrie ulozeniowa glowki) doszliśmy do wniosku, że nie ma bezpieczniejszego na rynku. Dopasowuje sie do ksztaltu dziecka, troche jak hamak. Młody go uwielbiał, zwłaszcza jak się sam nauczył bujać. Pamiętam, że jak miałam problemy z usypuaniem, to zawsze wtedy bujaczek się idealnie sprawdzał. Podobno można do niego wkładać dziecko od urodzenia. Mój miał niecałe 3 miesiące.

baileys, Klara Wysocka lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ