WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie z brzuszkami.Teraz faktycznie mam spory.W pierwszej ciąży w 19/20 tydz leżałam w szpitalu i tam dopiero zaczął się pojawiać. Miesiąc później był już spory.Jak po 30 tyg pojawiałam się na IP(a były to częste wizyty)to położne pytały czy do porodu a pacjentki czy to bliźniaki.Teraz mam spory a to chyba dlatego że mięśnie pamiętają jak to było gdy były na maxa rozciągnięte.

Bobby29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    No to mnie Nacha zmartwilas :P
    Zamówiłam dzisiaj trochę bielizny na www.finalsale.pl i wzięłam takie rozmiary jak biorę z triumphu i z gortexu. Tylko jeden stanik wzięłam o miseczkę większa.
    Mam z esotiq jeden komplet, ale rozmiarowka mi się sprala :/
    Może być nieciekawie.. zobaczymy jak zwroty u nich :D pierwszy raz stąd zamawiam.
    Moze nie bedzie zle. Ja w triumphie tez mam taki jak z esotiq. Ale chodziło mi o te takie jak Np kupowane na straganie, czy sklepach marki reserved, New yorker. Kiedys myślałam ze 85C to mój normalny rozmiar (i jakie było moje zdziwienie ze nagle mam 75F- kiedys myślałam że to cycki po kolana jak u pani od matematyki). Wszystko sie zmieniło jak w końcu brafiterka dobrała mi właściwy. Od tamtej pory kupuje staniki tylko w dobrych sklepach, a ze nie lubię szastać kasa to czekam na promki. Zastanawiam sie jak jest np ze stanikami astratex :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 14:45

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz mamy rownouprawnienie;-)
    choc zarowki w aucie bym sie nie podjela.w tych fr autach miejsca malo by reke wlozyc i potem wyjac.za otarcia dziekuje
    sprzatam nasze duze rodzinne auto juz z corkami.gl to one smieca z tylu wiec sciereczki plus zbieramy papierki, zabawki i maja zajecie

moj maz dostal trening od 1ej corki.jak sie w nocy darla na caly blok glodna to mowi ze do tej pory pamieta jak drzaca reka mleko przygrzewal
    potrafi wszystko przy dzieciakach zrobic.zaden to honor lub ujma.w koncu dzieci jego.normalne zycie.ja po 6mcach wracalam do pracy na pol etatu wiec weekendy byly taty
    do dzis mowie dzis sob lub niedz dzien taty na obowiazku ;-)

trzeba przyznac ze maz z dziecmi ma dobry kontakt i o wiele wiecej sobie male z nim pozwalaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 14:40

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dla samego badania pewnie żadna, ale nie chce zaszkodzić małej zbyt częstym narażeniem na fale ;)

Niezapominajka, widze u Ciebie juz w ktoryms poscie strach przed usg - ze spokojem, taka ilosc fal naprawde krzywdy dziecku nie zrobi ;-) ja w I trymestrze mialam usg u lekarza co 1-2 tygodnie, potem kupilam detektor tetna angelsounds i uzywam go codziennie, moj gin nie widzi przeciwwskazan. W instrukcji jest napisane, ze mozna bodajze 3 razy dziennie do 10 minut. Jak kobiety leza w szpitalu w ciazy, to tez sa w kolko badane i rodza normalne zdrowe dzieci. Tak ze nie przejmuj sie az tak tymi falami :-)

Klara Wysocka, Niezapominajka5, emi2016, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

• Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny, jak ja wam zazdroszczę pięknych brzuszków! U mnie to prawie nic :( oczywiste czytam że niektóre dziewczyny tak mają ale ja się i tak bardzo tym martwię- że już nie wspomnę że marze o tym moim pregnant belly of początku ciąży i doczekać się nie mogę! Proszę pocieszcie mnie jakoś i napiszcie że tez macie małe brzuchy albo znacie kogoś z małym brzuchem! :) U mnie póki co od początku ciąży 2,5 kg na plusie.

889e9e1ca6674b1amed.jpg

Ja też mam 2.5kg na plus :P a brzuszek też mam mały. Pod kurtką to nawet go za bardzo nie widać.

20190316-144551.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 14:49

Nacha, OlaWi, Bobby29, emi2016, E_linka2, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Marimiko lubią tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ca4541f1e6f6ba85med.jpg
    o u mnie tak. Także też nie mam co liczyć na ludzką życzliwość "o przepuszczę ciężarną" :P

OlaWi, Bobby29, Larissa90, emi2016, kayama, Agagusia, E_linka2, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Marimiko lubią tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Wyślij mi priv ze swoim mailem to Ci prześlę :)

wysłałam. dzięki :-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Synuś bardzo się przejął, że wszyscy komentują mały brzuszek.... W związku z tym w DWA dni (!!!) dorobiłam się małego arbuza :)

Pojechałam do Camaieu po bluzki (przestałam kupować te ciążowe bo mi się kurczą w suszarce te gumy na brzuch i tragicznie to wygląda, a e tym sklepie za 49 zl można kupić dobrej jakości normalne) i oto przedstawiam Wam Szymona vel arbuzika 😂❤️

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01a69edc719b.jpg

Bobby29, Chimera, Frida91, Nacha, Larissa90, Klara Wysocka, Limerikowo, emi2016, kayama, Agagusia, plinka89, E_linka2, Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Marimiko lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Niezapominajka, widze u Ciebie juz w ktoryms poscie strach przed usg - ze spokojem, taka ilosc fal naprawde krzywdy dziecku nie zrobi ;-) ja w I trymestrze mialam usg u lekarza co 1-2 tygodnie, potem kupilam detektor tetna angelsounds i uzywam go codziennie, moj gin nie widzi przeciwwskazan. W instrukcji jest napisane, ze mozna bodajze 3 razy dziennie do 10 minut. Jak kobiety leza w szpitalu w ciazy, to tez sa w kolko badane i rodza normalne zdrowe dzieci. Tak ze nie przejmuj sie az tak tymi falami :-)
    Masz racje- przejrzałas mnie :D troszkę jestem na tym punkcie przewrażliwiona. Może i bym nie była,gdyby nie to,że siostra od jakiegoś czasu wmawia mi,że częste usg może szkodzić. W sumie to nie wiem na jakiej podstawie tak twierdzi, ale zawsze po rozmowie z nią mam wyrzuty sumienia.

Hmm fakt, gdy są jakieś problemy,to w szpitalu chyba regularnie usg robią?

Poprzednie usg miałam 04.03, NFZ wypada mi 20.03, a prywatne polowkowe 23.03.

A któraś z Was tutaj prowadzi ciążę tylko na NFZ? Tam są tylko 3 usg w ciągu całej ciąży. Aż trudno to sobie wyobrazić.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, znów padnie o mamieginekolog, ma na swoim blogu post o braku szkodliwości USG. Też chodzę na NFZ i robiłam dodatkowe USG w luxmedzie. :) Nie mogłam wytrzymać.

Klara Wysocka, Niezapominajka5, emi2016, joan85 lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też dużo robił przy synu, nawet w tym pierwszym miesiącu z butelką i odciąganiem dawał młodemu mm, żebym ja mogła sobie pospać. Koniec końców, musiałam go jednak poprosić, żeby mnie budził, bo potem ból piersi był straszny. Dopóki karmiłam to za często beze mnie na spacery nie chodził ale gdy już odstawiłam od piersi przejął wyjścia na plac zabaw i różne wycieczki, żebym mogła coś ogarnąć koło domu lub odpocząć. Mały jest ogólnie zakochany w tacie i jak jeździłam na dłużej do moich rodziców, to po dwóch tygodniach było marudzenie, że chce do taty.

Misi@, OlaWi, Chimera, plinka89, Limerikowo lubią tę wiadomość

06837800ba.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam termoforek Mr B dla siebie i dla koleżanki na prezent. Cudny jest.
    Małe się rozszalało w brzuchu 😍 chyba się ucieszyło.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u rodziców i mama wyciągnęła z piwnicy karton po pieluchach opisany 50-62. W środku ciuszki po moich siostrzeńcach...jest tego tyle, że chyba mogłabym już w ogóle ciuszków nie kupować. Po pierwszej selekcji odrzuciłam chyba 6 ciuszków wyblakłych/spranych, a poza tym wszystko wygląda bardzo dobrze. Mama mówi, że jeszcze 3 kartony są w piwnicy z większymi ubrankami - tak do 98, bo większe nosi teraz młodszy z chłopaków.

Frida91, Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 marca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócę do tematu magnezu,bo chyba umknęła mi odpowiedź.
    Pytała któraś z Was lekarza ile można brać magnezu profilaktycznie?
    Kupiłam dzisiaj slow mag b6 i zastanawiam się nad dawkowaniem :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin zalecila mi magne b6 2 tabletki 3 razy dziennie czyli w sumie 300mg podzielone na mniejsze dawki (podobno wtedy lepiej się wchłania) ale to było wtedy jak miewałam skurcze (łydek, podbrzusza). Teraz nie mam już wcale tych dolegliwości i biorę 2 lub 4 tabletki dziennie profilaktycznie (100-200 mg), ale wiem że dziewczyny pisały że niektórzy lekarze zalecają większe dawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 20:16

Niezapominajka5, OlaWi lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne macie brzuszki:) Nie martwcie sie wcale ze male, szczegolnie jesli to pierwsza ciaza, jeszcze bedziecie narudzily ze ogrooomne sa:)
    Co do magnezu to ja bralam 2 tabl/dziennie, teraz przy tych skurczach gin mi zwiększył na 4. Moim zdaniem do 6 nawet mozna. Z usg spokojnie, gdyby bylo szkodliwe juz dawno wykazałoby to w jakims poważnym badaniu publikowanym w pismach medycznych. Ja przez ostatnie problemy w tym tygodniu mialam juz 3, nie nam wyrzutów sumienia, chociaz wiadomo jaja jest sytuacja i jak dzialac.
    Dzis z moimi skurczami jest duuuzo lepiej - na razie tylko 4 naliczyłam od rana, podczas gdy w poprzednich dniach bylo 8-11, wiec leki i lezenie dzialaja. Gorzej ze zaczęło mi sud cis dziac ma dole - nie wiem czy to od luteiny (pakuje 3 razy dziennie), czy jakas infekcja. Na razie wyslalam meza po Lactovaginal w globulkach i Clittinazol w kremie i zobaczymy jak bedzie.

Niezapominajka5, OlaWi, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez 2,5 kg na plusie, za to brzuszek zdecydowanie większy, ale moze tez dlatego, ze to kolejna ciąża...

3jgx3e3kie55f15r.png

Wysłany: 16 marca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Moja gin zalecila mi magne b6 2 tabletki 3 razy dziennie czyli w sumie 300mg podzielone na mniejsze dawki (podobno wtedy lepiej się wchłania) ale to było wtedy jak miewałam skurcze (łydek, podbrzusza). Teraz nie mam już wcale tych dolegliwości i biorę 2 lub 4 tabletki dziennie profilaktycznie (100-200 mg), ale wiem że dziewczyny pisały że niektórzy lekarze zalecają większe dawki.
    Dzięki za odpowiedź :)
    Chciałam kupić właśnie magne b6 forte, bo ma 100mg w jednej tabletce, ale nie było w aptece.
    Za to ten slow mag ma łatwe do polykania tabletki,co mnie bardzo ucieszyło :)
    W ciąży gorzej mi się łyka tabletki,choć nigdy nie miałam z tym najmniejszego problemu. Asmag nawet ze 2 razy stanął mi w gardle.
    W slow magu, w 1 tabelce jest 64mg, więc dość mało, ale zawsze można wziąć dwie.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 16 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Piekne macie brzuszki:) Nie martwcie sie wcale ze male, szczegolnie jesli to pierwsza ciaza, jeszcze bedziecie narudzily ze ogrooomne sa:)
    Co do magnezu to ja bralam 2 tabl/dziennie, teraz przy tych skurczach gin mi zwiększył na 4. Moim zdaniem do 6 nawet mozna. Z usg spokojnie, gdyby bylo szkodliwe juz dawno wykazałoby to w jakims poważnym badaniu publikowanym w pismach medycznych. Ja przez ostatnie problemy w tym tygodniu mialam juz 3, nie nam wyrzutów sumienia, chociaz wiadomo jaja jest sytuacja i jak dzialac.
    Dzis z moimi skurczami jest duuuzo lepiej - na razie tylko 4 naliczyłam od rana, podczas gdy w poprzednich dniach bylo 8-11, wiec leki i lezenie dzialaja. Gorzej ze zaczęło mi sud cis dziac ma dole - nie wiem czy to od luteiny (pakuje 3 razy dziennie), czy jakas infekcja. Na razie wyslalam meza po Lactovaginal w globulkach i Clittinazol w kremie i zobaczymy jak bedzie.
    Oby to nie byly candida jak u mnie. W życiu nie miałam infekcji w pochwie, więc obstawiam właśnie luteine i jej aplikację jako przyczynę.
    Warto też kupić plivafem F do higieny, jeśli jeszcze nie masz. Na pewno nie zaszkodzi :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądałam ta strony finalsale, na razie nic nie zamawiam, ale dla naprawde szczupłej dziewczyny jest super koszula z funkcja karmienia, za35 zl:
    https://www.finalsale.pl/p/koszule-nocne/koszula_nocna_esotiq_puente/szary/5489

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ