Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Spokojnie z brzuszkami.Teraz faktycznie mam spory.W pierwszej ciąży w 19/20 tydz leżałam w szpitalu i tam dopiero zaczął się pojawiać. Miesiąc później był już spory.Jak po 30 tyg pojawiałam się na IP(a były to częste wizyty)to położne pytały czy do porodu a pacjentki czy to bliźniaki.Teraz mam spory a to chyba dlatego że mięśnie pamiętają jak to było gdy były na maxa rozciągnięte.
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:No to mnie Nacha zmartwilas
Zamówiłam dzisiaj trochę bielizny na www.finalsale.pl i wzięłam takie rozmiary jak biorę z triumphu i z gortexu. Tylko jeden stanik wzięłam o miseczkę większa.
Mam z esotiq jeden komplet, ale rozmiarowka mi się sprala
Może być nieciekawie.. zobaczymy jak zwroty u nichpierwszy raz stąd zamawiam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 14:45
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
teraz mamy rownouprawnienie;-)
choc zarowki w aucie bym sie nie podjela.w tych fr autach miejsca malo by reke wlozyc i potem wyjac.za otarcia dziekuje
sprzatam nasze duze rodzinne auto juz z corkami.gl to one smieca z tylu wiec sciereczki plus zbieramy papierki, zabawki i maja zajecie
moj maz dostal trening od 1ej corki.jak sie w nocy darla na caly blok glodna to mowi ze do tej pory pamieta jak drzaca reka mleko przygrzewal
potrafi wszystko przy dzieciakach zrobic.zaden to honor lub ujma.w koncu dzieci jego.normalne zycie.ja po 6mcach wracalam do pracy na pol etatu wiec weekendy byly taty
do dzis mowie dzis sob lub niedz dzien taty na obowiazku
trzeba przyznac ze maz z dziecmi ma dobry kontakt i o wiele wiecej sobie male z nim pozwalaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 14:40
-
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Dla samego badania pewnie żadna, ale nie chce zaszkodzić małej zbyt częstym narażeniem na fale
Niezapominajka, widze u Ciebie juz w ktoryms poscie strach przed usg - ze spokojem, taka ilosc fal naprawde krzywdy dziecku nie zrobija w I trymestrze mialam usg u lekarza co 1-2 tygodnie, potem kupilam detektor tetna angelsounds i uzywam go codziennie, moj gin nie widzi przeciwwskazan. W instrukcji jest napisane, ze mozna bodajze 3 razy dziennie do 10 minut. Jak kobiety leza w szpitalu w ciazy, to tez sa w kolko badane i rodza normalne zdrowe dzieci. Tak ze nie przejmuj sie az tak tymi falami
Klara Wysocka, Niezapominajka5, emi2016, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny, jak ja wam zazdroszczę pięknych brzuszków! U mnie to prawie nic
oczywiste czytam że niektóre dziewczyny tak mają ale ja się i tak bardzo tym martwię- że już nie wspomnę że marze o tym moim pregnant belly of początku ciąży i doczekać się nie mogę! Proszę pocieszcie mnie jakoś i napiszcie że tez macie małe brzuchy albo znacie kogoś z małym brzuchem!
U mnie póki co od początku ciąży 2,5 kg na plusie.
Ja też mam 2.5kg na plusa brzuszek też mam mały. Pod kurtką to nawet go za bardzo nie widać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 14:49
Nacha, OlaWi, Bobby29, emi2016, E_linka2, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój Synuś bardzo się przejął, że wszyscy komentują mały brzuszek.... W związku z tym w DWA dni (!!!) dorobiłam się małego arbuza
Pojechałam do Camaieu po bluzki (przestałam kupować te ciążowe bo mi się kurczą w suszarce te gumy na brzuch i tragicznie to wygląda, a e tym sklepie za 49 zl można kupić dobrej jakości normalne) i oto przedstawiam Wam Szymona vel arbuzika 😂❤️
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01a69edc719b.jpg
Bobby29, Chimera, Frida91, Nacha, Larissa90, Klara Wysocka, Limerikowo, emi2016, kayama, Agagusia, plinka89, E_linka2, Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Marimiko lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Niezapominajka, widze u Ciebie juz w ktoryms poscie strach przed usg - ze spokojem, taka ilosc fal naprawde krzywdy dziecku nie zrobi
ja w I trymestrze mialam usg u lekarza co 1-2 tygodnie, potem kupilam detektor tetna angelsounds i uzywam go codziennie, moj gin nie widzi przeciwwskazan. W instrukcji jest napisane, ze mozna bodajze 3 razy dziennie do 10 minut. Jak kobiety leza w szpitalu w ciazy, to tez sa w kolko badane i rodza normalne zdrowe dzieci. Tak ze nie przejmuj sie az tak tymi falami
troszkę jestem na tym punkcie przewrażliwiona. Może i bym nie była,gdyby nie to,że siostra od jakiegoś czasu wmawia mi,że częste usg może szkodzić. W sumie to nie wiem na jakiej podstawie tak twierdzi, ale zawsze po rozmowie z nią mam wyrzuty sumienia.
Hmm fakt, gdy są jakieś problemy,to w szpitalu chyba regularnie usg robią?
Poprzednie usg miałam 04.03, NFZ wypada mi 20.03, a prywatne polowkowe 23.03.
A któraś z Was tutaj prowadzi ciążę tylko na NFZ? Tam są tylko 3 usg w ciągu całej ciąży. Aż trudno to sobie wyobrazić.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajko, znów padnie o mamieginekolog, ma na swoim blogu post o braku szkodliwości USG. Też chodzę na NFZ i robiłam dodatkowe USG w luxmedzie.
Nie mogłam wytrzymać.
Klara Wysocka, Niezapominajka5, emi2016, joan85 lubią tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Mój mąż też dużo robił przy synu, nawet w tym pierwszym miesiącu z butelką i odciąganiem dawał młodemu mm, żebym ja mogła sobie pospać. Koniec końców, musiałam go jednak poprosić, żeby mnie budził, bo potem ból piersi był straszny. Dopóki karmiłam to za często beze mnie na spacery nie chodził ale gdy już odstawiłam od piersi przejął wyjścia na plac zabaw i różne wycieczki, żebym mogła coś ogarnąć koło domu lub odpocząć. Mały jest ogólnie zakochany w tacie i jak jeździłam na dłużej do moich rodziców, to po dwóch tygodniach było marudzenie, że chce do taty.
Misi@, OlaWi, Chimera, plinka89, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Byłam u rodziców i mama wyciągnęła z piwnicy karton po pieluchach opisany 50-62. W środku ciuszki po moich siostrzeńcach...jest tego tyle, że chyba mogłabym już w ogóle ciuszków nie kupować. Po pierwszej selekcji odrzuciłam chyba 6 ciuszków wyblakłych/spranych, a poza tym wszystko wygląda bardzo dobrze. Mama mówi, że jeszcze 3 kartony są w piwnicy z większymi ubrankami - tak do 98, bo większe nosi teraz młodszy z chłopaków.
Frida91, Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Wrócę do tematu magnezu,bo chyba umknęła mi odpowiedź.
Pytała któraś z Was lekarza ile można brać magnezu profilaktycznie?
Kupiłam dzisiaj slow mag b6 i zastanawiam się nad dawkowaniemTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Moja gin zalecila mi magne b6 2 tabletki 3 razy dziennie czyli w sumie 300mg podzielone na mniejsze dawki (podobno wtedy lepiej się wchłania) ale to było wtedy jak miewałam skurcze (łydek, podbrzusza). Teraz nie mam już wcale tych dolegliwości i biorę 2 lub 4 tabletki dziennie profilaktycznie (100-200 mg), ale wiem że dziewczyny pisały że niektórzy lekarze zalecają większe dawki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 20:16
Niezapominajka5, OlaWi lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Piekne macie brzuszki:) Nie martwcie sie wcale ze male, szczegolnie jesli to pierwsza ciaza, jeszcze bedziecie narudzily ze ogrooomne sa:)
Co do magnezu to ja bralam 2 tabl/dziennie, teraz przy tych skurczach gin mi zwiększył na 4. Moim zdaniem do 6 nawet mozna. Z usg spokojnie, gdyby bylo szkodliwe juz dawno wykazałoby to w jakims poważnym badaniu publikowanym w pismach medycznych. Ja przez ostatnie problemy w tym tygodniu mialam juz 3, nie nam wyrzutów sumienia, chociaz wiadomo jaja jest sytuacja i jak dzialac.
Dzis z moimi skurczami jest duuuzo lepiej - na razie tylko 4 naliczyłam od rana, podczas gdy w poprzednich dniach bylo 8-11, wiec leki i lezenie dzialaja. Gorzej ze zaczęło mi sud cis dziac ma dole - nie wiem czy to od luteiny (pakuje 3 razy dziennie), czy jakas infekcja. Na razie wyslalam meza po Lactovaginal w globulkach i Clittinazol w kremie i zobaczymy jak bedzie.Niezapominajka5, OlaWi, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Bobby29 wrote:Moja gin zalecila mi magne b6 2 tabletki 3 razy dziennie czyli w sumie 300mg podzielone na mniejsze dawki (podobno wtedy lepiej się wchłania) ale to było wtedy jak miewałam skurcze (łydek, podbrzusza). Teraz nie mam już wcale tych dolegliwości i biorę 2 lub 4 tabletki dziennie profilaktycznie (100-200 mg), ale wiem że dziewczyny pisały że niektórzy lekarze zalecają większe dawki.
Chciałam kupić właśnie magne b6 forte, bo ma 100mg w jednej tabletce, ale nie było w aptece.
Za to ten slow mag ma łatwe do polykania tabletki,co mnie bardzo ucieszyło
W ciąży gorzej mi się łyka tabletki,choć nigdy nie miałam z tym najmniejszego problemu. Asmag nawet ze 2 razy stanął mi w gardle.
W slow magu, w 1 tabelce jest 64mg, więc dość mało, ale zawsze można wziąć dwie.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Agagusia wrote:Piekne macie brzuszki:) Nie martwcie sie wcale ze male, szczegolnie jesli to pierwsza ciaza, jeszcze bedziecie narudzily ze ogrooomne sa:)
Co do magnezu to ja bralam 2 tabl/dziennie, teraz przy tych skurczach gin mi zwiększył na 4. Moim zdaniem do 6 nawet mozna. Z usg spokojnie, gdyby bylo szkodliwe juz dawno wykazałoby to w jakims poważnym badaniu publikowanym w pismach medycznych. Ja przez ostatnie problemy w tym tygodniu mialam juz 3, nie nam wyrzutów sumienia, chociaz wiadomo jaja jest sytuacja i jak dzialac.
Dzis z moimi skurczami jest duuuzo lepiej - na razie tylko 4 naliczyłam od rana, podczas gdy w poprzednich dniach bylo 8-11, wiec leki i lezenie dzialaja. Gorzej ze zaczęło mi sud cis dziac ma dole - nie wiem czy to od luteiny (pakuje 3 razy dziennie), czy jakas infekcja. Na razie wyslalam meza po Lactovaginal w globulkach i Clittinazol w kremie i zobaczymy jak bedzie.
Warto też kupić plivafem F do higieny, jeśli jeszcze nie masz. Na pewno nie zaszkodziTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Przeglądałam ta strony finalsale, na razie nic nie zamawiam, ale dla naprawde szczupłej dziewczyny jest super koszula z funkcja karmienia, za35 zl:
https://www.finalsale.pl/p/koszule-nocne/koszula_nocna_esotiq_puente/szary/5489Bobby29 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm