WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez podawałam Heviran, tylko trzebaxwladnie wczesnie zorientować sie ze to ospa a nie dwie krosty na brzuchu od czegos tam:)

wiki2, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie odzywałam się chwilkę a w tym czasie zaliczyłam dwa połówkowe i podróż samolotem- przeżyłam, a tak się bałam! W Szkocji poszalalam na zakupach, Primark mnie zawiódł ale za to next uratował sytuację 😂
    No więc już oficjalnie, pomimo wcześniejszej zmiany, mamy DZIEWCZYNKE ❤️ Amelka szaleje w brzuchu, w czwartek miała 340g ❤️🌼
    Ja również mam takie bóle jak dużo chodzę i jeżdżę samochodem, wczoraj trochę pojeździłem po marketach budowlanych bo szykujemy się do remontu i wieczorem bardzo się bałam tego bolu ale po nospie i odpoczynku przeszło, dzisiaj nie ruszam się z łóżka 😁
    Miłego i spokojnego dnia wam życzę mamuśki 🌼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 10:26

Ania95, baileys, Reniiata, Frida91, Niebieska Gwiazda, emi2016, Chimera, Vampire, Bobby29, Klara Wysocka, Agagusia, Limerikowo, Misi@, kayama, Sylvka, E_linka2, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Marimiko, Malinka7 lubią tę wiadomość

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    A w nim spacerowa rozkłada się na płasko? Oglądam tego cybexa i chyba jest kubelkowy? Chyba muszę oglądać na żywo, bo przez Internet słabo widzę... mi się wydaje, że mam jeszcze tyle czasu... Ale chyba już powinnam zacząć ;-)

Spacerowka w wersji Light to kubelek, a w wersji Lux rozklada sie na super plasko. No ten wozek zdecydowanie warto zobaczyc na zywo i w jakichs normalnych kolorach. Ja go pierwszy widzialam w wersji w ptaki czy tam aniolki ze skrzydlami i uznalam, ze straszne paskudztwo. Potem zobaczylam caly czarny ze stelazem rose gold i skorzanymi dodatkami i przepadlam, bo ten jest piekny ;-)

wiki2, Agagusia lubią tę wiadomość

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę mężów. Ja niestety tak fajnie nie mam, ale szkoda pisać.
    Za tydzień skończę 20 tydzień, aż mi się nie chce wierzyć, że to już prawie połowa:) ruchy już regularne i intensywne :) brzuch też konkretny, muszę go wreszcie sfotografować.

Anhydra, współczuję leżenia. Też mnie to zawsze przerazalo. Dobrze, że nie jest aż tak źle i możesz sobie odpoczywać w domu. Pamiętam, że jak lezalam w szpitalu, to były dziewczyny, które nawet do łazienki wstawać nie mogły. To był dopiero koszmar. Musiały być obsługiwane przez polozne. Nie wyobrażam sobie załatwiać swoje potrzeby, jak obok na łóżku sąsiadka :/ ale w szpitalu człowiek się bardzo szybko wstydu pozbywa. Pamiętam, ze wszystkie korzystały z pomocy psychologa. Strasznie było mi ich szkoda.
    Takze dbaj o siebie i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :)

Gratuluje wszystkim udanych polowkowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 11:21

tb73vut14i57zd3c.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Spacerowka w wersji Light to kubelek, a w wersji Lux rozklada sie na super plasko. No ten wozek zdecydowanie warto zobaczyc na zywo i w jakichs normalnych kolorach. Ja go pierwszy widzialam w wersji w ptaki czy tam aniolki ze skrzydlami i uznalam, ze straszne paskudztwo. Potem zobaczylam caly czarny ze stelazem rose gold i skorzanymi dodatkami i przepadlam, bo ten jest piekny ;-)
    Już go pomacałam . Fajny jest :-)

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek ;) Jak sobie porównam sprzed 2 tygodni to widać różnicę ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d30571f29ced.jpg

Reniiata, OlaWi, Ania95, Chimera, plinka89, Bobby29, Vampire, Klara Wysocka, menka2, Agagusia, baileys, AnaKwiat, Limerikowo, Misi@, emi2016, Sylvka, E_linka2, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Marimiko, Malinka7 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała o sprawdzonej wyprawce, mogłabym prosić o taką listę?

Bobby29 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ja wam zazdroszczę pięknych brzuszków! U mnie to prawie nic :( oczywiste czytam że niektóre dziewczyny tak mają ale ja się i tak bardzo tym martwię- że już nie wspomnę że marze o tym moim pregnant belly of początku ciąży i doczekać się nie mogę! Proszę pocieszcie mnie jakoś i napiszcie że tez macie małe brzuchy albo znacie kogoś z małym brzuchem! :) U mnie póki co od początku ciąży 2,5 kg na plusie.

889e9e1ca6674b1amed.jpg

OlaWi, baileys, Nacha, kayama, Limerikowo, Larissa90, Frida91, E_linka2, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Marimiko lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby nie martw się, moja przyjaciółka jak szła do porodu, to miała niewiele większy brzuch niż Frida na zdjęciu powyżej. Malutka jest zdrowa i śliczna, po prostu jakoś tak się ułożyła, że brzuch się "nie wypiął". Może dzięki temu nie będzie rozstępów ;)

Ja dzisiaj będąc na zakupach stwierdziłam, że kupię sobie stanik w Tesco, bo w sumie to nie wiem czy mi jeszcze biust więcej nie urośnie, to nie będę jakoś dużo w biustonosz inwestować. Zwykle kupuję staniki w sklepach z bielizną, ale w sumie, to ten który kupiłam wygląda jakby nie był taki zly. Na oko wydawało mi się, że nie urósł tak dużo, a tu przy mierzeniu trochę szok. Normalnie nosilam 70C, teraz kupiłam 70DD. Jest taki idealny, ale jeśli mi biust jeszcze urośnie, to w tesco już większych na ten obwód nie mają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 13:32

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, myślę, że wiele kobiet z "dużymi" brzuchami będzie Tobie zazdrościło mniejszego, ale to pewnie w ósmym miesiącu, jak my napuchniemy, a Ty będziesz rozkwitać 😉

Agagusia, Bobby29, emi2016 lubią tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Któraś pisała o sprawdzonej wyprawce, mogłabym prosić o taką listę?

Wyślij mi priv ze swoim mailem to Ci prześlę :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mężów, no niestety, muszę się wypowiedzieć 😉 ja kompletnie nie rozumiem stwierdzenia, że "mąż mi pomaga" 😁 diabelsko mnie to irytuje.
    My od początku staramy się tworzyć związek partnerski - razem martwimy się o wydatki, planujemy je, mamy obowiązki domowe (oboje odkurzamy, robimy pranie, sprzątamy, wynosimy śmieci, prasujemy), oboje pracujemy. Nie wyobrażam sobie, by w przypadku opieki nad dzieckiem miało być inaczej, choć wiem, że większość obowiązków spadnie na mnie, co jest logiczne.
    Rozumiem, że mój mąż będzie uważał, że w pracy odpoczywa, bo pomimo, iż wykonuje trudny zawód, przez osiem godzin nie będzie się martwił o to, czy dziecku chce się pić, jeść, spać, czy coś boli, swędzi, czy ma zły humor. Będzie się skupiał na pracy i tyle. Mało tego, myślę, że po powrocie do pracy ja też będę w niej odpoczywała. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 13:43

AnaKwiat, OlaWi, plinka89 lubią tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Plinka, myślę tak samo jak Ty :) i nie raz od mojej mamy usłyszałam, że zaoram tego mojego męża ;) już się boję co powie jak mały się urodzi ;)
    U mnie już teściowa zaczyna dogadywać,że teść to wcale do dzieci w nocy nie wstawał, bo mężczyzna musi się wyspać do pracy.
    Hmm zadziałało to na mnie lekko mówiąc WK... :)
    Wszystko zrozumiem, ciężki dzień w pracy i w ogóle. Nie ma problemu, jakoś można się przemęczyć. Ale, w moim wyobrażeniu, nie potrafię nawet pomyśleć,że gdyby kobieta nie dawała już rady i była wrakiem, by ten mąż jednak nie wstał i nie pomógł. Są różne przypadki- kolki, bóle, itp.

Wiem,że teściowa chce oszczędzać synka jak się da, ale zajezdzic samą rodzicielke, to zbrodnia :)

OlaWi, wiki2, joan85, Ania95, plinka89 lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 16 marca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Cześć dziewczyny, nie odzywałam się chwilkę a w tym czasie zaliczyłam dwa połówkowe i podróż samolotem- przeżyłam, a tak się bałam! W Szkocji poszalalam na zakupach, Primark mnie zawiódł ale za to next uratował sytuację 😂
    No więc już oficjalnie, pomimo wcześniejszej zmiany, mamy DZIEWCZYNKE ❤️ Amelka szaleje w brzuchu, w czwartek miała 340g ❤️🌼
    Ja również mam takie bóle jak dużo chodzę i jeżdżę samochodem, wczoraj trochę pojeździłem po marketach budowlanych bo szykujemy się do remontu i wieczorem bardzo się bałam tego bolu ale po nospie i odpoczynku przeszło, dzisiaj nie ruszam się z łóżka 😁
    Miłego i spokojnego dnia wam życzę mamuśki 🌼
    Jak długa miałaś przerwę między badaniami?
    Mi wypada niestety tylko 3 dni przerwy i zastanawiam się,czy nie zrezygnować z badania na NFZ.
    Co myślicie? Troszkę za krótka ta przerwa :(

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 ja tez mam mały brzuch. Wygladam jakbym sie dobrze objadla :) co w sumie moze nawet dobrze. Pewnie jeszcze piłka wyskoczy. Normalnie nosze rozmiar 38 wiec nie jestem typem szczuplaczka. Tłumacze sobie ze wszystko miało miejsce sie gdzieś upchnąć :)

Chimera ja tez ostatnio zainwestowałam az 25 zł na stanik z lidla i to taki juz do karmienia. Kupuje raczej lepsze staniki ale teraz stwierdziłam ze kupie tez taniocha. W esotiqu nosze 75F, zeby miseczka mi pasowałam to musze kupować ta „sklepowa” rozmiarówkę 85C (i zapiać sie na ostatnie haftki, mam lekki luzik ale to teraz dla mnie wiekszy komfort)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 14:02

• kayama Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny, jak ja wam zazdroszczę pięknych brzuszków! U mnie to prawie nic :( oczywiste czytam że niektóre dziewczyny tak mają ale ja się i tak bardzo tym martwię- że już nie wspomnę że marze o tym moim pregnant belly of początku ciąży i doczekać się nie mogę! Proszę pocieszcie mnie jakoś i napiszcie że tez macie małe brzuchy albo znacie kogoś z małym brzuchem! :) U mnie póki co od początku ciąży 2,5 kg na plusie.

889e9e1ca6674b1amed.jpg

Oj możesz spokojnie ciąże ukrywać ;) Ale pocuesze cię, ja też mam nieduży chociaż może troszkę większy. Nic się nie martw jak dziecko się rozwija prawidłowo i jest odp ilość wid plodowych to jest wszystko ok. Czytałam cos że większość kobiet w 2 trymestrze uważa że ma za mały brzuch :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Jak długa miałaś przerwę między badaniami?
    Mi wypada niestety tylko 3 dni przerwy i zastanawiam się,czy nie zrezygnować z badania na NFZ.
    Co myślicie? Troszkę za krótka ta przerwa :(
    Miałam dokładnie tydzień przerwy między badaniami :) nie wiem jaka byłaby najlepsza różnica dni i czy to ma jakieś znaczenie

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png

Wysłany: 16 marca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Bobby29 ja tez mam mały brzuch. Wygladam jakbym sie dobrze objadla :) co w sumie moze nawet dobrze. Pewnie jeszcze piłka wyskoczy. Normalnie nosze rozmiar 38 wiec nie jestem typem szczuplaczka. Tłumacze sobie ze wszystko miało miejsce sie gdzieś upchnąć :)

Chimera ja tez ostatnio zainwestowałam az 25 zł na stanik z lidla i to taki juz do karmienia. Kupuje raczej lepsze staniki ale teraz stwierdziłam ze kupie tez taniocha. W esotiqu nosze 75F, zeby miseczka mi pasowałam to musze kupować ta „sklepowa” rozmiarówkę 85C (i zapiać sie na ostatnie haftki, mam lekki luzik ale to teraz dla mnie wiekszy komfort)
    No to mnie Nacha zmartwilas :P
    Zamówiłam dzisiaj trochę bielizny na www.finalsale.pl i wzięłam takie rozmiary jak biorę z triumphu i z gortexu. Tylko jeden stanik wzięłam o miseczkę większa.
    Mam z esotiq jeden komplet, ale rozmiarowka mi się sprala :/
    Może być nieciekawie.. zobaczymy jak zwroty u nich :D pierwszy raz stąd zamawiam.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 16 marca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Miałam dokładnie tydzień przerwy między badaniami :) nie wiem jaka byłaby najlepsza różnica dni i czy to ma jakieś znaczenie
    Dla samego badania pewnie żadna, ale nie chce zaszkodzić małej zbyt częstym narażeniem na fale ;)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas od początku podzieliliśmy się obowiazkami-maz odkurza, wynosi śmieci, przetyka odpływ, czasem coś ugotuje, robi zakupy. Z drugiej strony jak ja potrzebuję dolać sobie płynu do chłodnicy czy wymienić żarówkę w aucie, to też robię to sama. Wychodzęz założenia, że jak pracujemy oboje po 8h dziennie, zarabiamy podobnie, to w domu powinniśmy mieć podobne obowiązki. Przy dziecku będę go chciała od początku angażować żeby się później "nie obudzić z ręką w nocniku", że nigdzie nie wyjdę, bo chłop nie wie co z dzieckiem zrobić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:22

Limerikowo, baileys, Bobby29, emi2016, joan85, plinka89 lubią tę wiadomość

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ