Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Agagusia wrote:Piekne macie brzuszki:) Nie martwcie sie wcale ze male, szczegolnie jesli to pierwsza ciaza, jeszcze bedziecie narudzily ze ogrooomne sa:)
Co do magnezu to ja bralam 2 tabl/dziennie, teraz przy tych skurczach gin mi zwiększył na 4. Moim zdaniem do 6 nawet mozna. Z usg spokojnie, gdyby bylo szkodliwe juz dawno wykazałoby to w jakims poważnym badaniu publikowanym w pismach medycznych. Ja przez ostatnie problemy w tym tygodniu mialam juz 3, nie nam wyrzutów sumienia, chociaz wiadomo jaja jest sytuacja i jak dzialac.
Dzis z moimi skurczami jest duuuzo lepiej - na razie tylko 4 naliczyłam od rana, podczas gdy w poprzednich dniach bylo 8-11, wiec leki i lezenie dzialaja. Gorzej ze zaczęło mi sud cis dziac ma dole - nie wiem czy to od luteiny (pakuje 3 razy dziennie), czy jakas infekcja. Na razie wyslalam meza po Lactovaginal w globulkach i Clittinazol w kremie i zobaczymy jak bedzie.
Cieszę się bardzo, że jest lepiej.
Podobno magnez ciężko przedawkować. Potwierdzam, żeby brać w kilku mniejszych porcjach, bo się lepiej wchłania, mi to samo powiedział lekarz. Leż dalej, z doświadczenia, leżenie dużo daje. Mnie luteina podrażniała, ostatnio jedna babka u lekarze mi powiedziała, ze smaruje krocze oliwką taką antyalergiczną, bezzapachową, bez niczego ogólnie. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam. Ponoć wtedy luteina mniej podrażnia, i chyba mówiła, że do środka też delikatnie smaruje.. to mnie akurat nie do końca przekonuje, bo wg mnie oliwka jest do stosowania zewnętrznego. -
Dziewczyny, pod tym linkiem można się zapisać na bezpłatne warsztaty dla kobiet w ciąży Rodzice Kangury, chyba z tego co widzę organizują je mniej więcej raz na miesiąc. Kolejne są 18 kwietnia. Byłam w miniony czwartek i polecam. Odbywają się w szpitalu na Madalińskiego w Warszawie.
https://www.rodzicekangury.pl/index.php/warsztaty/zapisz-sie-na-warsztatyCamelia lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Cześć dziewczyny. Ja już po połówkowych. Mały nie jest jednak taki mały
Waży już 360g i ma duży brzuszek
Jak to dr określiła jest małym joginem, bo zakładał nogi na głowę
Ale najważniejsze, że wszystkie parametry są ok.
Dla świętego spokoju muszę jeszcze zrobić echo serca w 22t ale raczej nie powinny w tym badaniu wyjść żadne nieprawidłowości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 23:25
Limerikowo, baileys, E_linka2, Frida91, Niebieska Gwiazda, OlaWi, emi2016, Chimera, Nacha, Mary Magdalena, Reniiata, Ania95, plinka89, Vampire, Misi@, Niezapominajka5, Bobby29, joan85, Agagusia, Klara Wysocka, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
Witajcie, termin mam na 05.08.2019. Życzę wszystkim wam spokojnych, nudnych ciąż
Panna_Justyna, Niebieska Gwiazda, Limerikowo, emi2016, Bobby29, joan85, Vampire, Klara Wysocka, Misi@, OlaWi, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Marimiko, Larissa90, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Jutro mam pierwsze połówkowe i stres mnie ogarnął.Maluch od rana nie dał znaku życia.A jeśli coś się stało i ja o ty niewiem.
Co do częstych usg to jutro mam połówkowe na nfz,w sobotę idę do gina prywatnie i zapewne też zrobi a w nartępny poniedziałek mam połówkowe prywatnie.
W poprzedniej ciąży poznałam kobiete która miała trudną historie i w związku z tym zlecone usg raz na tydzień.Dobrze się skończyło.Uważam że z usg nie należy przesadzać i biegać co trzy dni gdy nic się nie dzieje.Czasem składa się tak że badanie jest częste(jak teraz u mnie)i nie widze nic w tym złego,a czasem częste badanie może uratować dziecku życie.Limerikowo, OlaWi lubią tę wiadomość
-
dokladnie.ja mialam usg wczesniej co 2tyglub 1.5tyg do konca 1trym i dzieci mam zdrowe
oczyw dr mowi ze nie trzeba tak czesto a ja ze to dla swietego spokoju matki
tetaz robie co 3tyg i doczekac je jest ciezko
najlepiej lubie po 35tc wtedy moja gin co tydz chce mnie widziec na ktg i usg i superWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 11:03
-
Dzień dobry w niedzielę
witam się w 17tc,początek 18 tc i początek 5 miesiąca !
Ja w poprzedniej ciąży przez od 33 tc do 35i5d miałam usg co 2-3 dniw szpitalu. Oprocz tego codziennir 3-4xdziennie ktg i 3 razy dziennie detektor tetna bo było zagrożenie życia dziecka. Córeczkę mam zdrowąWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 11:26
Ania95, kayama lubią tę wiadomość
-
Oto mój brzuszek
https://zapodaj.net/de5c8f5e8d97c.jpg.html
druga ciąża - w pierwszej na tym etapie był zdecydowanie mniejszy. Od pierwszej wizyty przytyłam 2,5 kg. Jeśli chodzi o biustonosze to ostatnio zakupiłam dwa w esotiq w rozm.70G ( piersi w ciąży bardzo szybko mi urosły).
Mam do was pytanie. Podczas leżenie ( najczęściej wieczorem) pojawia się u mnie lekko twarda kulka ( raz z lewej, raz z prawej, czasami po środku) na chwilę, nie boli. Po zmianie pozycji szybko znika. Czy to stawianie się macicy? Czy możliwe żeby to było dziecko?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 12:00
Ania95 lubi tę wiadomość
-
Laski, polecam Wam dajna promocje w aptece doz, za zamowienie na 250 xl otrzymuje sie mega pudło prezentów:)
https://www.doz.pl/lp/hellobaby?ic_source=cms&ic_medium=teaser&ic_campaign=hellobaby
naprawe moim zdaniem fajne rzeczy, z próbek chyba tylko mleko i pampersy, reszta to pełne produkty. Zamowienie musi byc z odbiorem w paczkomacie lub dpd, niektóre leki nie wchodzą w ta promocje. Za wzielam pare rzeczy do porodu, pampersy, chusteczki i sie uzbierało. Fajna cena jest szczegolnie na ten zestaw pampkow:
https://www.doz.pl/apteka/p134567-Pampers_Premium_Care_Newborn_88_szt.__Mini_80_szt.
Bobby29 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
jagienka wrote:
Mam do was pytanie. Podczas leżenie ( najczęściej wieczorem) pojawia się u mnie lekko twarda kulka ( raz z lewej, raz z prawej, czasami po środku) na chwilę, nie boli. Po zmianie pozycji szybko znika. Czy to stawianie się macicy? Czy możliwe żeby to było dziecko?
Obstawiam, że to dziecko. W piątek w nocy mi się zrobiła taka kulka przy pępku, myślałam, że pępek mi wyszedł na wierzch, ale po chwili puściło i wrócił na swoje miejsce.
-
Agagusia wrote:Laski, polecam Wam dajna promocje w aptece doz, za zamowienie na 250 xl otrzymuje sie mega pudło prezentów:)
https://www.doz.pl/lp/hellobaby?ic_source=cms&ic_medium=teaser&ic_campaign=hellobaby
naprawe moim zdaniem fajne rzeczy, z próbek chyba tylko mleko i pampersy, reszta to pełne produkty. Zamowienie musi byc z odbiorem w paczkomacie lub dpd, niektóre leki nie wchodzą w ta promocje. Za wzielam pare rzeczy do porodu, pampersy, chusteczki i sie uzbierało. Fajna cena jest szczegolnie na ten zestaw pampkow:
https://www.doz.pl/apteka/p134567-Pampers_Premium_Care_Newborn_88_szt.__Mini_80_szt.
Dzięki za cynk, ale dla mnie za wcześnie na takie zakupy. Nie mam gdzie tego trzymać póki co i w sumie to nawet nie wiem co miałabym kupić 🤔
Dziękuję (Domi?) za polecenie serii The begging of life na netflix, bardzo inspirujący, niby takie oczywiste rzeczy a jednak w kilku momentach byłam zdziwiona 😊
U mnie dobrze. Dzwoniłam do lekarki mówiła, że brązowe plamienie to pewnie złuszczanie krwiaka, uspokoiło mnie to bardzo. Planowana wizyta w przyszłą sobotę. Jutro zaczynam 18tc i 5 mięsiąc😁OlaWi lubi tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Laski, polecam Wam dajna promocje w aptece doz, za zamowienie na 250 xl otrzymuje sie mega pudło prezentów:)
Wrzucić na istagrama trzeba jeśli chce się wziąć udział w konkursie na sesję?
I tak miałam zamawiać witaminy omegamed optima forte, więc równie dobrze mogę zamówić u nich
Czy może trzeba zamówić coś z tej właśnie listy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 13:49
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyAle dzisiaj mało piszecie, wszyscy pewnie na spacerkach korzystaja z pogody
My z eMkiem sobie chodzimy po zoo i przy okazji ogladamy jakie ludzie maja wozki, moze wreszcie cos nas chwyci za serce
Wczoraj bylismy jeszcze w jednym sklepie i upatrzylismy kolejny model Mutsy i2
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
baileys wrote:BeSafe, super odciaga pas od brzucha, tylko nie nadaje sie do spodnic i sukienek, zwlaszcza modnej teraz dlugosci midi.
i da się jeździć. Ja mam ten model bez isofixa. Jeżdżę w tygodniu swoim, a w weekendy czasami się przesiadam do drugiego auta i szybko się ten adapter przepina-nie ma problemu.
-
Nacha wrote:temat pewnie już był...Macie adaptery do pasów samochodowych? Coś polecacie?
Nacha lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
baileys wrote:Ale dzisiaj mało piszecie, wszyscy pewnie na spacerkach korzystaja z pogody
My z eMkiem sobie chodzimy po zoo i przy okazji ogladamy jakie ludzie maja wozki, moze wreszcie cos nas chwyci za serce
Wczoraj bylismy jeszcze w jednym sklepie i upatrzylismy kolejny model Mutsy i2
Bardzo fajnie się składa.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Agagusia a jak zamawia sie to pudełko? Nic nie ma zeby dodac to pudelkoStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ja tez polecam Besafe, juz 3 ciąże w nim jeżdżę, fajne sa teraz zapinane z tylu na klamrę - poprzednie modele sa na zacisk tylko.
Z tym pudełkiem z domu to czytałam ze to wszystko co wymienione tam jest, wystarczy zamowic za ta kwotę i wctym 1 produkt z kategorii ciaza i dziecko. Mam nadzieje ze przyślą - dam zbac:)
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm