X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Ja miałam całkiem dobry humor, dopóki się nie zorientowałam, że jutro mam do zrobienia glukozę.. Małż jak przyszedł z pracy myślał, że coś się stało, bo miałam łzy w oczach. Już czuję ten rzyg. Wstyd i hańba w przychodni. Trzymajcie kciuki, żebym chociaż zdążyła wypić :P
    Znam ten bol - raz zarzygalam po glukozie korytarz w przychodni, bo nie zdazylam do wc - ciagle mialam nadzieje ze sie uda. Mam 3 rady - po pierwssexwez pol cytryny (przekrój juz w domu , albo wez juz wyciśnięty sok) i dodaj do kubka, poproś o raczej zimna wode i powiedz ze masz takie atrakcje a ze nie chcesz robic kłopotów ze sprzątaniem to moze znalazłby sie wolny gabinet z leżanka:)? Do tego książka, zero ruchu i moze sie uda - powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 21:42

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dziewczyny, trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i badania.

Ja mam drugie połówkowe w pt i nie mogę się doczekać.

U mnie w rodzinie Kazik tez nie spotkał się ze zbyt entuzjastycznym przyjęciem. Mama wprost powiedziała, ze jej się nie podoba, brat robi dobra mine do złej gry 😁. Tylko mojej siostrze się spodobało. Od męża z rodziny siostra bardzo brzydko zareagowała, takim właśnie obsmianiem, coś w stylu weźcie nie róbcie siary. Coś czuje, ze temat będzie miał kontynuacje na urodzinach Julka za dwa tygodnie. Raz przyjęłam to na klatę, ale drugi raz to się tak na niej przejadę, ze więcej nie skomentuje 😁.

Jeśli chodzi o pielęgnacje to dla mnie zielony linomag to must have. Tani a robi robotę. Świetnie zabezpiecza pupkę pod pieluszka i nam tez pomógł uporać się z ciemieniucha. Da kąpieli na początku używałam płynu dla dzieci z Nacomi. Bardzo fajny i czasem wracam do niego jak robię zakupy w aptece internetowej. Stacjonarnie go jeszcze nie spotkałam.
    Sprobuj w Hebe - tam maja sporo Nacomi.
    Na komentowanie imion i metod wychowawczych zwykle mowie ze kazdy mial swoja szanse w wyborze dla swojego dziecka i tyle. A jak malo to zawsze mozna adoptować jeszcze jedno i sie spełniać dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 21:41

Frida91, Chimera, Klara Wysocka, joan85, wiki2 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja go mieszam z letnia woda i ew. daje troszke miodu. W wersji hardcore kroje jeszcze imbir do srodka. Ja nie badalam moczu drugi raz po infekcji, ale na pieczenie ten sok szybko pomogl (wiec na ph raczej tez).

Z innej beczki - chyba mialyscie racje co do luteiny dowcipnej, od kiedy ja biore, bole brzucha sa mniejsze. Duphaston tak dobrze nie dzialal. A wy sobie te luteina aplikujecie tym urzadzonkiem z opakowania czy palcem?:-P
    Ja zawsze aplikowalam patyczkiem (było mi po prostu wygodniej). Nie dość,że nie musiałam uważać na paznokcie,to mogłam nieco głębiej włożyć. Nie wkładałam do końca, tylko tak,by ze 2-3cm wystawało. Zawsze nawilzalam też patyczek żelem conceive plus.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Agagusia mieliśmy kilka propozycji, ale już naprawdopodobniej zostanie Rozalia :)

Rozalia przepięknie <3 myślałam nad tym imieniem podczas wybierania imienia do bierzmowania :)

Frida91 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 marca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po pierwszych "polowkowych" na NFZ. Wszystko w porządku, choć lekarz robił usg tylko ze 3 min. Stwierdził,że chyba dziewczynka, choć nie był pewien. Oczywiście udałam zaskoczenie :)
    Mała waży 375g i póki co lekarz przesunął datę porodu na 30.07.
    Zobaczymy co powie dr z certyfikatem w sobotę- jakoś mu bardziej ufam :)

Klara Wysocka, Limerikowo, Marimiko, Smerfelinka, Anhydra, OlaWi, Agagusia lubią tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Sprobuj w Hebe - tam maja sporo Nacomi.

Właśnie w hebe kupuje inne ich kosmetyki, ale tego płynu nigdy nie spotkałam. Podobnie w innych punktach stancjonarnych.
    Ale to nie jest wielki problem bo ja jestem wielka zwolenniczka zakupów on-line.

Domi, jeśli to nie kłopot dla Ciebie to wrzucaj wszystko co masz sprawdzonego 😁.

aadd84dc14.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domu wrzuć WSZYSTKO co możesz polecić. Już się jaram! 😎

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    A co do zwierząt... To osobiście nie wyobrażam sobie trzymac psa w bloku, kiedy pracuje sie po 8h dziennie. Po prostu zal by mi bylo zwierzaka :(

Ja mam psa-kanapowca i mieszkam w bloku. Moja sunia śpi jak nas nie ma w domu głównie na łóżku w sypialni (choć wie że tam nie może) wiem bo kiedyś rozstawiłam kamerki po domu jak poszliśmy do pracy. Nie wydaje mi się by było jej źle samej te 8h, ale to pewnie dużo zależy od rasy i wychowania psa ;) mało tego- jak poszłam na zwolnienie ciążowe to miałam wrażenie, że jej przeszkadzam w spaniu- raz ją znalazłam w ciemnej łazience w misce z brudnym praniem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 22:22

Niebieska Gwiazda, plinka89, Bobby29, Klara Wysocka, Vampire lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano mam wizytę u gina i się stresuje.Raz mam infekcje,a dwa macica się stawia.Proszę o kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 22:24

plinka89, Bobby29, Anhydra, emi2016, OlaWi lubią tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Znam ten bol - raz zarzygalam po glukozie korytarz w przychodni, bo nie zdazylam do wc - ciagle mialam nadzieje ze sie uda. Mam 3 rady - po pierwssexwez pol cytryny (przekrój juz w domu , albo wez juz wyciśnięty sok) i dodaj do kubka, poproś o raczej zimna wode i powiedz ze masz takie atrakcje a ze nie chcesz robic kłopotów ze sprzątaniem to moze znalazłby sie wolny gabinet z leżanka:)? Do tego książka, zero ruchu i moze sie uda - powodzenia!

Co do cytryny, moja lekarka zabrania, w labie też Panie odradzały choć wiem, że istnieje taka praktyka bo w poprzednich latach sama do glukozy wciskałam cytrynę. Ponoć można już kupić glukozę o różnych smakach np. coli, osobiście nie próbowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 22:39

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazdo będzie dobrze, zaciskam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 22:39

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png

Wysłany: 20 marca 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badałam glukoze jakiś miesiąc temu.Cytryny się nie podaje bo podobno zaniża poziom glukozy.Ja chciałam w labie tradycyjną ale nie mieli więc musiałam zadowolić się cytrynową mieli jeszcze pomarańczową.

joan85 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 marca 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja mam psa-kanapowca i mieszkam w bloku. Moja sunia śpi jak nas nie ma w domu głównie na łóżku w sypialni (choć wie że tam nie może) wiem bo kiedyś rozstawiłam kamerki po domu jak poszliśmy do pracy. Nie wydaje mi się by było jej źle samej te 8h, ale to pewnie dużo zależy od rasy i wychowania psa ;) mało tego- jak poszłam na zwolnienie ciążowe to miałam wrażenie, że jej przeszkadzam w spaniu- raz ją znalazłam w ciemnej łazience w misce z brudnym praniem :D
    Znam to doskonale :) nasz pies też tak robił, ale teraz już jest za stary i nie daje rady wskoczyć na wysokie łóżko. Nie raz przyłapałam go nawet jak obok poduszek się rozłożył. I to nie jest do końca kwestia wychowania :D on miał każdorazowo tłumaczone,że tego nie może.. ale uznał,że może jak nikogo nie ma w domu :D później zaczęłam zamykać drzwi do sypialni ;)

joan85 lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 20 marca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Badałam glukoze jakiś miesiąc temu.Cytryny się nie podaje bo podobno zaniża poziom glukozy.Ja chciałam w labie tradycyjną ale nie mieli więc musiałam zadowolić się cytrynową mieli jeszcze pomarańczową.
    Też planuje kupić cytrynową glukoze. Pytałam gina i pozwolił.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładka do fotelika samochodowego :)
    48,41 zł (w smyku 119)
    https://s.click.aliexpress.com/e/cTvYN4Q5

Wisząca zabawka do wózka lub fotelika :
    12,07 zł
    https://s.click.aliexpress.com/e/cHzuB1Qh

Uchwyt na kubek i telefon
    9,15 zł
    https://s.click.aliexpress.com/e/9DyHp5n

Słynne torby dla Mamusiek :
    https://s.click.aliexpress.com/e/cMZE6klL

Bobby29, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym obśmiewaniem imion to jakaś porażka.

Jak byłam w pierwszej ciąży znajoma z forum rówieśniczego doradziła, że po obśmianiu wybranego imienia, wymyśleć jakieś imię totalnie od czapy, udziwnione i powiedzieć przy najbliższej okazji, że poważnie rozważamy nad nadaniem takiego imienia, wtedy rodzina będzie tak przerażona, że poprzednie będzie się wydawało bardzo ładne i normalne ;).

I tak mój syn do porodu był Juliuszem Gajuszem ROTFL

Frida91, wiki2 lubią tę wiadomość

06837800ba.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamerka WiFi do pogadania dziecka ns telefonie :
    https://s.click.aliexpress.com/e/ciUan9lP

Mam też sporo sprawdzonych linków do gryzaków, butelek, pojemników na mleko w proszku, nawet super laktator elektryczny do 120zł ale nie wiem czy wrzucać żeby gownoburzy nie wywołać zaraz bo pojawią się komentarze, że dzieci po nich w ciemnościach świecą czy coś :)

Jutro wygrzebie nawilżacze powietrza, większe i mniejsze :)

Bobby29, Malinka7 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imionami to wiadomo że każdemu sie podoba vo innego, ma inne skojarzenia itd. Ale wiadomo że nie będę wybierać imienia dla swojego dziecka biorac pod uwage skojarzenia calej rodziny... Bez przesady. A głupie komentarze można zachować dla siebie. Ewentualnie powiedzieć "nie podoba mi się" i tyle, bez uszczypliwosci. Nie pojmuję takiego zachowania. Tak naprawdę do każdego imienia można się doczepic albo wymyślić głupi rym czy skojarzenie.

Nacha, plinka89, joan85 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 21 marca 2019, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi wrzucaj.Zainteresowana jestem laktatorem.Mam już upatrzony ale może coś ciekawego się trafi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 03:25

Wysłany: 21 marca 2019, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczęłam tydzień 20+0,jestem szczęśliwa.Przed wizytą spać nie mogę

joan85, Bobby29 lubią tę wiadomość

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ