Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
OlaWi wrote:Ja miałam całkiem dobry humor, dopóki się nie zorientowałam, że jutro mam do zrobienia glukozę.. Małż jak przyszedł z pracy myślał, że coś się stało, bo miałam łzy w oczach. Już czuję ten rzyg. Wstyd i hańba w przychodni. Trzymajcie kciuki, żebym chociaż zdążyła wypić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 21:42
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i badania.
Ja mam drugie połówkowe w pt i nie mogę się doczekać.
U mnie w rodzinie Kazik tez nie spotkał się ze zbyt entuzjastycznym przyjęciem. Mama wprost powiedziała, ze jej się nie podoba, brat robi dobra mine do złej gry 😁. Tylko mojej siostrze się spodobało. Od męża z rodziny siostra bardzo brzydko zareagowała, takim właśnie obsmianiem, coś w stylu weźcie nie róbcie siary. Coś czuje, ze temat będzie miał kontynuacje na urodzinach Julka za dwa tygodnie. Raz przyjęłam to na klatę, ale drugi raz to się tak na niej przejadę, ze więcej nie skomentuje 😁.
Jeśli chodzi o pielęgnacje to dla mnie zielony linomag to must have. Tani a robi robotę. Świetnie zabezpiecza pupkę pod pieluszka i nam tez pomógł uporać się z ciemieniucha. Da kąpieli na początku używałam płynu dla dzieci z Nacomi. Bardzo fajny i czasem wracam do niego jak robię zakupy w aptece internetowej. Stacjonarnie go jeszcze nie spotkałam.
Na komentowanie imion i metod wychowawczych zwykle mowie ze kazdy mial swoja szanse w wyborze dla swojego dziecka i tyle. A jak malo to zawsze mozna adoptować jeszcze jedno i sie spełniać dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 21:41
Frida91, Chimera, Klara Wysocka, joan85, wiki2 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
baileys wrote:Ja go mieszam z letnia woda i ew. daje troszke miodu. W wersji hardcore kroje jeszcze imbir do srodka. Ja nie badalam moczu drugi raz po infekcji, ale na pieczenie ten sok szybko pomogl (wiec na ph raczej tez).
Z innej beczki - chyba mialyscie racje co do luteiny dowcipnej, od kiedy ja biore, bole brzucha sa mniejsze. Duphaston tak dobrze nie dzialal. A wy sobie te luteina aplikujecie tym urzadzonkiem z opakowania czy palcem?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
A ja po pierwszych "polowkowych" na NFZ. Wszystko w porządku, choć lekarz robił usg tylko ze 3 min. Stwierdził,że chyba dziewczynka, choć nie był pewien. Oczywiście udałam zaskoczenie
Mała waży 375g i póki co lekarz przesunął datę porodu na 30.07.
Zobaczymy co powie dr z certyfikatem w sobotę- jakoś mu bardziej ufamKlara Wysocka, Limerikowo, Marimiko, Smerfelinka, Anhydra, OlaWi, Agagusia lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Agagusia wrote:Sprobuj w Hebe - tam maja sporo Nacomi.
Właśnie w hebe kupuje inne ich kosmetyki, ale tego płynu nigdy nie spotkałam. Podobnie w innych punktach stancjonarnych.
Ale to nie jest wielki problem bo ja jestem wielka zwolenniczka zakupów on-line.
Domi, jeśli to nie kłopot dla Ciebie to wrzucaj wszystko co masz sprawdzonego 😁.
[/url]
-
Domu wrzuć WSZYSTKO co możesz polecić. Już się jaram! 😎♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
plinka89 wrote:A co do zwierząt... To osobiście nie wyobrażam sobie trzymac psa w bloku, kiedy pracuje sie po 8h dziennie. Po prostu zal by mi bylo zwierzaka
Ja mam psa-kanapowca i mieszkam w bloku. Moja sunia śpi jak nas nie ma w domu głównie na łóżku w sypialni (choć wie że tam nie może) wiem bo kiedyś rozstawiłam kamerki po domu jak poszliśmy do pracy. Nie wydaje mi się by było jej źle samej te 8h, ale to pewnie dużo zależy od rasy i wychowania psamało tego- jak poszłam na zwolnienie ciążowe to miałam wrażenie, że jej przeszkadzam w spaniu- raz ją znalazłam w ciemnej łazience w misce z brudnym praniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 22:22
Niebieska Gwiazda, plinka89, Bobby29, Klara Wysocka, Vampire lubią tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Znam ten bol - raz zarzygalam po glukozie korytarz w przychodni, bo nie zdazylam do wc - ciagle mialam nadzieje ze sie uda. Mam 3 rady - po pierwssexwez pol cytryny (przekrój juz w domu , albo wez juz wyciśnięty sok) i dodaj do kubka, poproś o raczej zimna wode i powiedz ze masz takie atrakcje a ze nie chcesz robic kłopotów ze sprzątaniem to moze znalazłby sie wolny gabinet z leżanka:)? Do tego książka, zero ruchu i moze sie uda - powodzenia!
Co do cytryny, moja lekarka zabrania, w labie też Panie odradzały choć wiem, że istnieje taka praktyka bo w poprzednich latach sama do glukozy wciskałam cytrynę. Ponoć można już kupić glukozę o różnych smakach np. coli, osobiście nie próbowałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 22:39
-
Kalija wrote:Ja mam psa-kanapowca i mieszkam w bloku. Moja sunia śpi jak nas nie ma w domu głównie na łóżku w sypialni (choć wie że tam nie może) wiem bo kiedyś rozstawiłam kamerki po domu jak poszliśmy do pracy. Nie wydaje mi się by było jej źle samej te 8h, ale to pewnie dużo zależy od rasy i wychowania psa
mało tego- jak poszłam na zwolnienie ciążowe to miałam wrażenie, że jej przeszkadzam w spaniu- raz ją znalazłam w ciemnej łazience w misce z brudnym praniem
nasz pies też tak robił, ale teraz już jest za stary i nie daje rady wskoczyć na wysokie łóżko. Nie raz przyłapałam go nawet jak obok poduszek się rozłożył. I to nie jest do końca kwestia wychowania
on miał każdorazowo tłumaczone,że tego nie może.. ale uznał,że może jak nikogo nie ma w domu
później zaczęłam zamykać drzwi do sypialni
joan85 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niebieska Gwiazda wrote:Badałam glukoze jakiś miesiąc temu.Cytryny się nie podaje bo podobno zaniża poziom glukozy.Ja chciałam w labie tradycyjną ale nie mieli więc musiałam zadowolić się cytrynową mieli jeszcze pomarańczową.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Wkładka do fotelika samochodowego
48,41 zł (w smyku 119)
https://s.click.aliexpress.com/e/cTvYN4Q5
Wisząca zabawka do wózka lub fotelika :
12,07 zł
https://s.click.aliexpress.com/e/cHzuB1Qh
Uchwyt na kubek i telefon
9,15 zł
https://s.click.aliexpress.com/e/9DyHp5n
Słynne torby dla Mamusiek :
https://s.click.aliexpress.com/e/cMZE6klLBobby29, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Z tym obśmiewaniem imion to jakaś porażka.
Jak byłam w pierwszej ciąży znajoma z forum rówieśniczego doradziła, że po obśmianiu wybranego imienia, wymyśleć jakieś imię totalnie od czapy, udziwnione i powiedzieć przy najbliższej okazji, że poważnie rozważamy nad nadaniem takiego imienia, wtedy rodzina będzie tak przerażona, że poprzednie będzie się wydawało bardzo ładne i normalne.
I tak mój syn do porodu był Juliuszem Gajuszem ROTFLFrida91, wiki2 lubią tę wiadomość
-
Kamerka WiFi do pogadania dziecka ns telefonie :
https://s.click.aliexpress.com/e/ciUan9lP
Mam też sporo sprawdzonych linków do gryzaków, butelek, pojemników na mleko w proszku, nawet super laktator elektryczny do 120zł ale nie wiem czy wrzucać żeby gownoburzy nie wywołać zaraz bo pojawią się komentarze, że dzieci po nich w ciemnościach świecą czy coś
Jutro wygrzebie nawilżacze powietrza, większe i mniejszeBobby29, Malinka7 lubią tę wiadomość
-
Z imionami to wiadomo że każdemu sie podoba vo innego, ma inne skojarzenia itd. Ale wiadomo że nie będę wybierać imienia dla swojego dziecka biorac pod uwage skojarzenia calej rodziny... Bez przesady. A głupie komentarze można zachować dla siebie. Ewentualnie powiedzieć "nie podoba mi się" i tyle, bez uszczypliwosci. Nie pojmuję takiego zachowania. Tak naprawdę do każdego imienia można się doczepic albo wymyślić głupi rym czy skojarzenie.
Nacha, plinka89, joan85 lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙