Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
baileys wrote:Ja go mieszam z letnia woda i ew. daje troszke miodu. W wersji hardcore kroje jeszcze imbir do srodka. Ja nie badalam moczu drugi raz po infekcji, ale na pieczenie ten sok szybko pomogl (wiec na ph raczej tez).
Z innej beczki - chyba mialyscie racje co do luteiny dowcipnej, od kiedy ja biore, bole brzucha sa mniejsze. Duphaston tak dobrze nie dzialal. A wy sobie te luteina aplikujecie tym urzadzonkiem z opakowania czy palcem?
Ja zawsze palcem bo tym plastikiem bylo mi strasznie nie wygodnie♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
wiki2 wrote:Moja koleżanka poroniła... Była przekonana, że po pokrzywie - piła własnie herbatę z pokrzywy.... To była jej czwarta ciąża i 1 poronienie... Nie wiem ile w tym prawdy, ja obstawiam, że tak po prostu miało być z tamtą ciążą... a że było to w Anglii, to i tak za wiele nie zrobili by
poronienie, ale nie po pokrzywie
pokrzywa jest zalecana na drogi moczowe
wazny jest styl zycia takze np palenie , alkohol, ogolny stan organizmu
na wyspach nie bada sie bety i progesteronu.nie wykonuje scanu 1go wczesniej niz 12-14tc
progesteron jesli dostanie sie jest piekielnie drogi a moznaby wiele ciaz uratowac
mocz na 3x wizytach w szpitalu sprawdza sie papierkiem..
na krwawienie zalecane jest lezenie.moze ciaza sie utrzyma..
wazna jest swiadomosc i wiedza kobiety czy chce ta ciaze ratowac i ma srodki na pryw scany i wizyty gin
inny swiatWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 15:09
-
Ja w Lodzi wizyta z usg zwyklym i dopochwowym 160zl prenatalne z pappa 400zl a polowkowe 180zl. Plec dwa razy trafiona w 13 tygStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Baileys wspolczuje pseudosasiadow
ja w 1ej ciazy walczylam z sasiadami, ktorzy pieska na caly dzien do 16 zostawiali
zwierze mimo ze pietro wyzej po skosie bylo, wylo i wylo.coz sie dziwic
na szczescie interwencja dzielnicowego pomogla chyba i moja
nakleilam kartke na klatce z wymownym wpisem.. -
Anhydra wrote:Ja się tylko podzielę ostatnimi przemyśleniami. No więcprzypomnę tylko i podsumuję: chodzę do najlepszej kliniki w P-aniu (250 zl za wizytę/350 zł za połówkowe i genetyczne)...w każdym razie 3 tyg temu miałam tam pierwszy raz badana szyjkę (u prowadzacego mnie lekarza) i wyszło 3.55cm- lekarz stwierdził, że jest ok (podobnie jak siostra, mam krotką z natury). No i w poprzedni pt na połówkowych inny lekarz mierzy i było 2.5 cm- nakaz bezwzględny leżenia...już nie wspomnę o tym, że lekarz to jakiś socjopata i strasznie gburowaty. Probowal mi wmówić, że mi sie tak skrocila bo za dużo szalalam i bylam zbyt aktywna. Po powrovie do domu mialam straszną dolinę i nawet wstac do toalety sie balam! No w każdym razie, nie dawało mi to spokoju, patrzyłam na ten wydruk z USG z pomiarami szyjki i wydawało mi się, że kursorem nie dojechał do końca. Umówiłam się w ten pn na wizytę u innego lekarza- położnik z bardzo długim stażem i on po zmierzeniu stwiedział, że moja szyjka ma min 3.3 cm! (W innych płaszczyznach nawet więcej, ale stwierdził, że bezpieczniej "dmuchac na zimne" i zakładać ten najkrotszy pomiar). Spojrzał na pomiar tego poprzedniego gina i stwierdził, że to nie jest poprawnie zmierzone. Tak więc wniosek z tego jest taki, że w razie czego warto, tak jak piszecie, mieć konsultacje u 2 lekarza. Po drugie- wybitni specjaliści od leczenia niepłodności, nie zawsze mają super doswiadczenie polożnicze (chodzi o ciążę na wyższym etapie). Jestem pewna, że ten lekarz położnik widział o wiele wiecej szyjek niż ten od usg kiedykolwiek zobaczy...Ja Póki co i tak sporo leżakuję do kolejnej wizyty w pn, no ale już jestem spokojniejsza. Jeżeli się okaże że długość szyjki się nie zmieniła, to poza ostrożnością i częstszym kontrolami szyjki oraz oszczednym trybem życia, nie będę musiała leżeć. Jeżeli wszystko się potwierdzi w tę dobrą stronę, to temu lekarzowi od USG mam zamiar urwać j*ja.
-
Limerikowo wrote:Baileys wspolczuje pseudosasiadow
ja w 1ej ciazy walczylam z sasiadami, ktorzy pieska na caly dzien do 16 zostawiali
nakleilam kartke na klatce z wymownym wpisem..
Sąd stwierdził, że krowa jest krową i muczy, a pies jest psem i szczeka.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Bobby29 wrote:Pokrzywę też zaleca się jak się zatrzymuje woda więc wydaje mi się gdyby było takie szkodliwe to nikt by tego nie zalecał. To chyba pewnie ja z malinami, bo dobrze pamiętam jak mi mówiono że herbaty z malin nie wolno
a oczywiście że można bo szkodliwe działanie może wywołać napar z liści maliny a w herbatach są przecież owoce.
Bobby29 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
baileys wrote:To chyba powodowie mieli slabego pelnomocnika, jak roszczenia sa durne, to wyrok tez
Takie sprawy spokojnie da sie wygrac, sama takie prowadzilam klientom, co prawda nie o psa, ale inne ingerencje w spokojne posiadanie i przy dobrych dowodach zawsze halasujacy przegrywa
Ale nie do końca zgodzę się z drugą częścią wypowiedzi, nie zawsze hałasujący przegrywa. Sąd w jednej ze spraw wziął pod uwagę, że strony mieszkają w wieżowcu, gdzie, kolokwialnie pisząc, różne odgłosy są na porządku dziennym i słuchanie głośnej muzyki czy rozmowy na balkonie (to wszystko się oczywiście niesie) nie zakłócają miru domowego i nie stanowią naruszeń dóbr osobistych, o ile odbywają się w godzinach, gdy nie obowiązuje cisza nocna. Wskazał jednocześnie, że powodowie decydując się na zakup mieszkania w takiej okolicy winni wiedzieć o ewentualnych niedogodnościach itp. W każdym razie, sprawa nie była taka oczywista. Wiem, że w pierwszej instancji hałasujący właśnie wygrał proces.
Niemniej jednak, życie sąsiedzkie to nie bajka 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 17:55
baileys lubi tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Frida91 wrote:To też nie do końca tak że te liście malin takie szkodliwe.Zaleca się pić napar od 36 tygodnia bo to może nawet pomóc w łatwiejszym porodzie, zmiękcza szyjkę itd. Ale myślę, że to działa (o ile działa) tak jak seks - przed porodem może pomóc wywołać, ale to nie znaczy, że wywoła np. w 20 tygodniu
Tez jestem tego zdania, jak szyjka uparta to nic nie zadziala
Swoja droga piszecie o mierzeniu szyjek na usg dowcipnym, ale czy Wasi lekarze nie określają ich długości tez na podstawie badania palpacyjnego? Wiem, wiem, ze pewnie mniej dokładne, ale jak widac na przyroczonych przykladach od lekarza wykonujacego usg tez duzo zależy... -
Limerikowo wrote:Baileys wspolczuje pseudosasiadow
nakleilam kartke na klatce z wymownym wpisem..
Nade mna kiedyś mieszkanie było wynajmowane i co chwilę inne dziwa tam mieszkały. Powtarzaly się imprezy w środku tygodnia o 3 w nocy a rano człowiek do pracy. 2 razy wezwalismy policję i się imprezy skończyłyAle niestety takie uroki blokowiska. Teraz mamy psa którego leniwi sąsiedzi rano o 6 wypuszczają do ogródka na parterze bo im się nie chce na spacer że zwierzem wyjść. Pies szczeka wtedy jak wściekły na ptaki i wszystko co się rusza. Też się zastanawiamy czy skargi nie napisać.
-
Co do sąsiadów... Ja czasem oddycham z ulga, ze mieszkam w domu, bo pewnie kilka razy bylibyśmy wzywani za znecanie sie nad dzieckiem
corka ma silne pluca od narodzin! Jak odwiedzam mame, ktora mieszka w bloku, to juz kilka razy mowila mi, ze sasiadka ja zaczepiala ,,slyszalam, ze wnuczka Pania odwiedzila"
A co do zwierząt... To osobiście nie wyobrażam sobie trzymac psa w bloku, kiedy pracuje sie po 8h dziennie. Po prostu zal by mi bylo zwierzakaKlara Wysocka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy niestety mieszkamy w bloku, gdzie czesc mieszkan jest wynajmowana i co jakis czas zdarzaja sie studenci szalency czy inne takie egzemplarze
Ale bywa tez zabawnie: zima pisali jednemu na osniezonej szybie samochodu "oddaj za prad gnido"
Kurcze, sama jestem przed 30stka, a wydaje mi sie, ze studia to sto lat temu byly i ze juz jestem taaaaaka stara w porownaniu z ta mlodziezaJeszcze jak sie Bobo pojawi to juz w ogole stateczna matka polka
Zmieniajac temat, co polecacie kupic jako pierwsze kosmetyki do kapieli i pielegnacji noworodka? Czytam wlasnie o tym jak i w czym kapac i chetnie poslucham Waszych rad. Czy oliwka Hipp i bepanthen baby beda jako pierwsze do pielegnacji ok?Klara Wysocka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJesteśmy po polowkowym. 316g zdrowego chlopca
Badanie tylko przez brzuch
Mamy w lewej komorze serca co prawda punkt hiperechogeniczny ale lekarka zapewniała że to nic groźnego, żeby się tym totalnie nie przejmowac i nie trzeba zlecać dodatkowych badań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 18:36
baileys, Niebieska Gwiazda, Ania95, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Panna_Justyna, Klara Wysocka, kayama, Chimera, E_linka2, Agagusia, Smerfelinka, Anhydra, emi2016, emi2016, Bobby29, OlaWi, Limerikowo, Marimiko, Misi@, Vampire, Vampire lubią tę wiadomość
-
Hej
chciałabym zapytać dziewczyny z zastrzykami z heparyny o badania APTT, INR, fibrynogen i czynnik X A. Te badania robicie naczczo , przed czy po zastrzyku z porannej heparyny? Bo zapomniałam spytać lekarza a nie mogę znaleźć info w necie, kiedy się to bada ;/
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
baileys wrote:
Zmieniajac temat, co polecacie kupic jako pierwsze kosmetyki do kapieli i pielegnacji noworodka? Czytam wlasnie o tym jak i w czym kapac i chetnie poslucham Waszych rad. Czy oliwka Hipp i bepanthen baby beda jako pierwsze do pielegnacji ok?IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
baileys wrote:
Zmieniajac temat, co polecacie kupic jako pierwsze kosmetyki do kapieli i pielegnacji noworodka? Czytam wlasnie o tym jak i w czym kapac i chetnie poslucham Waszych rad. Czy oliwka Hipp i bepanthen baby beda jako pierwsze do pielegnacji ok?
Co do oliwki to nie wiem ale czytałam że jeśli z pupa się nic nie dzieje to tylko natłuszczac, znajomi polecają zwykły linomag. Bepanthen zdaje się wysusza.