X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę u gina prywatnie i porozmawiam o usg piersi.Troche boje się tej wizyty.Niby wiem,że w porządku bo połówkowe miałam w poniedziałek.Pewnie sprawdzi szyjkę bo na usg nie sprawdzali.
    Wizyta na 10.30.Proszęo kciuki.

DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Reniiata, Bobby29, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Wyczuwam teorie spiskowa... takie okulary u okulisty dla mnie to antyreklama. Jak to sie mówi, szewc bez butów chodzi... innych leczy, a siebie nie umie... to co to za lekarz??
    A dwa, rozmawiałam właśnie z okulista na temat operacji u siebie... i to jego stwierdzenie, że gdyby taka operacja była pewna i bezpieczna, to czy on chodzilby w okularach...

zadna teoria spiskowa , przypatrz sie dobrze lub zapytaj

wejdz do salonu i zobacz ze zaczynajac od sprzedawcow po okuliste w gabinecie maja binokle na nosie a nie sa to szkla od butelek

jak kiedys zapytalam ze co to za ladna oprawka to pani wprost odpowiedziala ze nosi tylko w pracy dla wygladu (sal9n v express) wiec ja zong z mama

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 22:04

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem po 2 operacjach oczu.raz jedno potem drugie w dawnej Korvicie w Poz.lata 92 i 93.owszem pomogli
    kazda operacja to ryzyko tak jak cc identycznie i podpisuje sie papiery
    kazdy ma inne fiz warunki i wskazania dooperacji
    moja mama miala usuwana zacme kolo 70 i ok z nia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 22:06

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    A jak Twoja prolaktyna? Miałaś robiony rezonans przysadki w kierunku mikrogruczolaka?
    Pytam, bo ja się zmagam z tym problemem od dawna i okazało się, że mam niewielkie ogniska na przysadce, które powodują nadmierne wydzielanie tego hormonu.
    Była podwyższona. Myślalam początkowo, że to powód tego, że nie mogłam zajść w ciążę. Brałam bromergon, miałam rezonans - wyszedł czysty. Jednak jakoś w zeszłym roku prolaktyna unormowała się - chyba jakoś po poronieniu i nie biorę już bromergonu. Czytałam gdzieś, że jak dobrze wyrównać się tarczycę, to prolaktyna też spada. Może u mnie tak było, a może pomógł fakt, że byłam chwilę w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 22:35

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki tsh 1.6, ft4 0.7 przy normie 0.8-1.5

Mój gin nie jest endo i nie zaleca badać ft4. Trochę się przeraziłam czytając o skutkach niskiego ft4 w ciąży. W poniedziałek będę dzwonić do endokrynologa umawiać się na wizytę. Macie dla mnie jakieś rady? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 22:40

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam też, że za niski poziom ft4 odpowiada niedobór jodu. Nie jem ryb w ogóle (suplementuje omege) może spróbować dostarczać jod i sprawdzić wyniki za miesiąc? A może jednak wizyta u endo? Kurczę, mam mętlik w głowie:( :( :(

dqprgu1royghdo7j.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, idź po prostu na wizytę z wynikami i czekaj na opinię lekarza.
    Oprócz powyższych robiłaś ft3 i antyTPO?

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Kalija, idź po prostu na wizytę z wynikami i czekaj na opinię lekarza.
    Oprócz powyższych robiłaś ft3 i antyTPO?

Nie , tylko tsh i ft4

dqprgu1royghdo7j.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zrób też te dwa pozostałe, będziesz mieć podstawowe badania tarczycowe.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Była podwyższona. Myślalam początkowo, że to powód tego, że nie mogłam zajść w ciążę. Brałam bromergon, miałam rezonans - wyszedł czysty. Jednak jakoś w zeszłym roku prolaktyna unormowała się - chyba jakoś po poronieniu i nie biorę już bromergonu. Czytałam gdzieś, że jak dobrze wyrównać się tarczycę, to prolaktyna też spada. Może u mnie tak było, a może pomógł fakt, że byłam chwilę w ciąży.

Potwierdzam, ja miałam wysoka prolaktyne jak tsh było ponad 4. Zaczęło spadać po lekach i równocześnie spadała mi sama prolaktyna. Bromergon miałam zapisany i w ogóle nie brałam bo prolaktyna spadła do normy.

Agagusia lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj moje główne polowkowe. Będę wdzięczna za kciuki <3

Bobby29, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, wiki2, Agagusia, Niebieska Gwiazda, Anhydra, Larissa90, Smerfelinka, E_linka2, Chimera, Reniiata, Klara Wysocka, kayama, Vampire lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Dziewczyny mam wyniki tsh 1.6, ft4 0.7 przy normie 0.8-1.5

Mój gin nie jest endo i nie zaleca badać ft4. Trochę się przeraziłam czytając o skutkach niskiego ft4 w ciąży. W poniedziałek będę dzwonić do endokrynologa umawiać się na wizytę. Macie dla mnie jakieś rady? :(

U mnie tsh na ostatnim badaniu 1,59 a ft4 niewiele ponad 0,8. Biore Jodid 200 od poczatku ciazy, a mimo to takie slabe ft4. Lekarz kazal potworzyc wyniki za 3 tyg. i dopiero rozwazymy leczenie endokrynologiczne. Tak ze glowa do gory, na tym etapie nasze dzieci maja juz swoja tarczyce i az tak im nie szkodzi zly poziom naszych hormonow tarczycy

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:

wejdz do salonu i zobacz ze zaczynajac od sprzedawcow po okuliste w gabinecie maja binokle na nosie a nie sa to szkla od butelek

jak kiedys zapytalam ze co to za ladna oprawka to pani wprost odpowiedziala ze nosi tylko w pracy dla wygladu (sal9n v express) wiec ja zong z mama

Ja miałam odwrotna sytuację, chciałam zerówki z antyrefleksem do pracy przy komputerze. Na ten czas bardzo bolały mnie oczy. Okulitska przy medycynie pracy nie chciała mi przepisać. Kiedyś miałam na jakimś badaniu stwierdzoną wadę 0,5 nie pamiętam czy +/-, powiedziała że połówka to nie jest wada. 😑

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja miałam usg rok temu i gin nie kazał powtarzać. Usg się zaleca po 40, a mamografii nie mialam nigdy robionej.
    Mammografia zaleca się po 40... niektórzy zalecaja po 45. Usg trzeba robić co rok... to tak jak cytologia

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:

Nie chodzę do okulistow w salonach tylko do normalnych lekarzy w placówkach medycznych. Jak lekarz ma 50lat i zakłada okulary w trakcie naszej rozmowy, żeby zrobić notatki albo zbadać mnie, to wątpię, żeby nosił atrapę... i pl raz trzeci powtarzam, że sam stwierdził, że gdyby operacje były takie dobre to nie chodził by w okularach...czyli jednak to nie była atrapą... I wiesz, że jest coś takiego jak okulary do komputera???? Antyreflekcyjne? Mam 2 osoby w pracy, które takie noszą... I nie robią to dla reklamy...
    A ja noszę soczewki, A na rozmowę kwalifikacyjną dla wyglądu zdarzyło mi się założyć okulary dla wyglądu... Ale nie znaczy, że to były zerówki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 06:57

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dziś wizytę o 11:30. po miesiącu (!) zobaczę moja Mozzarellę. Proszę o kciuki :)

kayama, Larissa90, E_linka2, Smerfelinka, OlaWi, Chimera, Frida91, Klara Wysocka, DrzewkoPomarańczowe, Niezapominajka5, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Mammografia zaleca się po 40... niektórzy zalecaja po 45. Usg trzeba robić co rok... to tak jak cytologia

Hej rodzaj badania dobiera się do budowy piersi. Dla piersi o budowie tłuszczowej wcześniej zaleca się mammografię niż 40 rz. bo i tluszcz i rak w obrazie USG mają ten sam kolor. Dla piersi o przewadze struktury gruczołowej poleca się USG. Ten wiek jako wyznacznik u specjalistów odszedł do lamusa. Wyniki badań pokazują że źle dobrana metoda diagnostyczna do budowy piersi niezależnie od wieku pacjentki powoduje że umykają zmiany wymagające interwencji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 08:30

Agagusia lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:

O, a ja usg miałam jak dotąd 2 razy w życiu. Poprzednie 3 lata temu. Ale wychodzi mi idealnie, bez żadnych zmian.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napadłam na lidla rano i szczerze, trochę jestem rozczarowana, te ubranka strasznie rozciągają się na boki, materiał taki sobie idą do zwrotu. Ale nabyłam również pościel, poszwy, termometr, legginsy 😍 i tshirty, będzie do latania w domu.

Tak do głupot zmierzyłam sobie temperaturę i tak oscyluje na poziomie 37 - 37.2, to normalne? czy zaczynam coś łapać?

Znacie sposób na dobry sen, tzn. długi? Jestem zmęczona, nie śpię już w dzień. Cały tydzień spałam po 5-6 h, budzę się nad ranem 4, 5, 6 i nie mogę spać, mimo, że kładę się ostatnio późno.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:
    Hej rodzaj badania dobiera się do budowy piersi. Dla piersi o budowie tłuszczowej wcześniej zaleca się mammografię niż 40 rz. bo i tluszcz i rak w obrazie USG mają ten sam kolor. Dla piersi o przewadze struktury gruczołowej poleca się USG. Ten wiek jako wyznacznik u specjalistów odszedł do lamusa. Wyniki badań pokazują że źle dobrana metoda diagnostyczna do budowy piersi niezależnie od wieku pacjentki powoduje że umykają zmiany wymagające interwencji.
    Dokładnie to samo słyszałam od mojego lekarza, dlatego mimo stwierdzonego obciążenia genetycznego mam robione tylko USG (co pół roku). Tym razem wyjątkowo byłam na USG w enel-medzie i gościu po badaniu dał mi skierowanie na rezonans magnetyczny, ponoć teraz używają do diagnostyki. Pierwsze słyszałam, ale nie zglebialam tematu, bo stwierdziłam, że w ciąży nie będę robiła tego badania.

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ