Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej - też słyszałam że rodzaj badania piersi dobiera sie do budowy.
W lidlu byłam, o dziwo o 12 był duuży wybór getrów - są suuuper, nie prześwituja wcale na tyłku sukienkę też kupiłam, ale sie zawiodłam 38 jest na mnie za duża szcezgolnie w górnej partii i będę zwracała. Chyba że któraś się nie załapała i chce odkupić? jasna, 38.
Dzis mam dzień zakupow: sprzedałam wózek, który mi juz niepotrzebny, w bardzo dobrej cenie, za to kupiłam od babki na olx 11 sztuk ubranek - mam nadzieję ze bedę zadowolona, wydawały się śliczne i dobrych firm. Zapolowałam tez na kultowy leżaczek Babybjorn (ma któras? podobno taki rewelacyjny, tez z olx kupowałam i stan naprawdę extra. Mam do niego tez pałąk z zabawkami, ale zupełnie nie w moim stylu więc będę sprzedawała, chętna któras?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Cześć
też jestem po wizycie, krwiak się zmniejszył o 2/3, z dzidzią wszystko ok, nadal dziewczynka, szyjka taka jak miesiąc temu 31mm. Leki podtrzymane. Aaa i rozwija mi sie grzybek, dostalam pimafucin.
Co do mojego ft4 to lekarka powiedziała, że póki tsh jest ładne to ft4 lekko obniżone nie jest problemem. Na wszelki wypadek kupię jodid i zbadam za miesiąc choć nie kazała. Za 3 tyg.jedziemy nad morze to nawdycham się jodu ile wlezie😁
O Lidlu zapomniałam, byliśmy prawie cały dzień na działce (sezon grilowy rozpoczęty) A teraz już nie chce mi się jechać. Jutro jest niedziela handlowa ?
OlaWi ja też słabo i krótko śpię😕
Sylvka, Anhydra, OlaWi, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Chimera, Ania95, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Kalija, Agagusia- a Wy już macie zielone światło na chodzenie?
Bo ja nadal reżim łóżkowy...przynajmniej do pn...a szyjka niby 33 mm... I tak czytam co u Was i napawa mnie nadzieja, że może jednak nie spędzę tych 4 miesięcy leżąc plackiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 18:26
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Dziewczyny - przeżyłam wlasnie chwile grozy - na szczescie chyba kryzys zażegnany. Ile ja sie nastresowalam juz w tej ciazy - do zadnej z pozostałych sie nie równa:( - grypa młodszego, świnka w przedszkolu, skurcze, a teraz to...
Kolezanka poinformowała mnie ze jej córka ma rumień zakaźny, wiec zaczelam czytać. To nasza sasiadka, dzieci czesto sie bawia razem na podworku, a siostra chorej chodzi z moim starszym do grypy w przedszkolu. I panika - to jedna z najgroźniejszych chorob dla ciezarnych - obok różyczki, cytomegalii i ospy! Jesli chcecie poczytac o rumieniu zakaźnym, w szczególności jesli chodzi o ciężarne to polecam artykuł:
https://podyplomie.pl/publish/system/articles/pdfarticles/000/012/991/original/31-37.pdf?1472205458
Wywołuje go Parowirus B19 i w 2 trymestrze u zarażonych kobiet jest 50% ryzyko przeniesienia wirusa na płód:( wowczas robi sie usg kontrolne co tydzien przez Ok 10 tygodni, moze wystąpić obrzęk uogólniony płodu i wowczas ew mozna wykonać tranfzuzje wewnątrzmaciczną - generalnie nie za wesoło. Juz cala bylam w panice, tym bardziej ze przypomniało mi sie jak dzis rano zdziwiłam sie ze obaj moi chlopcy mimo besku aktywności fizycznej mieli mocno czerwone policzki - charakterystyczny objaw, a do tego jeden w niedziele temperature, a drugi w wtorek bol glowy - tez charakterystyczne objawy na tydzien przez wystąpieniem wysypki - na razie dalszych objawów brak, ale bede to obserwowała.
Ale cos mi zaświtało ze w ciazy z Wojtkiem (starszym) jak lezalam w szpitalu z wymiotami to robili mi różniaste badania - odnalazłam ten papier, a tam Parowirus B19 IgG - 136:) czyli w 2012 mialam na niego przeciwciała!)) Mam nadzieje ze nadal je mam, pogadam z ginem, ale uspokoiły mnie te wyniki. Cud tez ze je odnalazłam - robiony przed miesiącem porządek w papierach sie opłacił
Zapoznajcie sie dziewczyny z objawami choroby, szczegolnie te ktore macie kontakt z malymi dziecmi, zawsze warto wiedzieć, a jakos o tym wirusie malo co sie mowi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 19:45
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Anhydra wrote:Kalija, Agagusia- a Wy już macie zielone światło na chodzenie?
Bo ja nadal reżim łóżkowy...przynajmniej do pn...a szyjka niby 33 mm... I tak czytam co u Was i napawa mnie nadzieja, że może jednak nie spędzę tych 4 miesięcy leżąc plackiem.
Anhydra, OlaWi lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Melduję się po spacerku. Może trochę przydługim, lodach o smaku biała czekolada z owocami leśnymi i lemoniadzie z soku z pomarańczy.. to było na prawdę pyszne popołudnie. Maluszek aż bryka z radości.
Agagusia ja podobnie spędzam czas. Pranie, kurze, obiad. Odpoczynek i żadnych ciężkich prac. Tak jest bezpiecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 19:46
-
Ania95 wrote:Ja kupiłam sohie dzisiaj w lidlu leginsy, ale pojadę jeszcze raz, bo coś mi się nie zgadza... na opakowaniu rozmiar 32/34, a na leginsach 36/38. Wybrałam z samego dołu, ładnie zapakowane, więc nie wiem czy to pomyłka.
A pisało na nich S.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja już po głównych polowkowych
Mała waży 410g i ma się dobrze. Obracala się w trakcie badania i brała rączki do buzi
Dr nie zauważył u niej nieprawidłowości.
Niestety, o dziwo nie sprawdził szyjki,bo twierdził,że badał ją dwa tyg temu (ręcznie) i była ok. Mam też prawa nerkę lekko obrzeknieta i zalecenia,by więcej leżeć na lewym boku.OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, Bobby29, kayama, Chimera, E_linka2, Ania95, Smerfelinka, Klara Wysocka, Vampire, Marcelina85, wiki2 lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Aaa i od dwóch dni czuję klucia w dole brzucha (jakby okolice szyjki). Dzisiaj naprawdę często. Dostałam na to nospe 1x1 i zalecenia,by się oszczędzać.
Dzisiaj sama zrobiłam posiew z pochwy,bo się troszeczkę niepokoje. Obstawiam albo skracająca szyjkę, albo infekcje.
Dr twierdzi,że może być to naturalne przy rozwijającej się ciąży. Ma się temu przyjrzeć na kolejnej wizycie.
Ma ktoras z Was takie klucia? Jest na to diagnoza?
Mam też dobra wiadomość- w moczu nie ma bakterii, więc urosept pomógł.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Cześć Dziewczyny,
Taka piękna sobota a ja ja spędziłam w szkole.
Pojechaliśmy dziś po południu do lidla na zakupy i się oblupilam ze hej. Kupiłam ciemna sukienkę, leginsy i koszulki. O dziwo wszystko pasuje, chyba zapoluje na drugie leginsy i drugi komplet koszulek w poniedziałek. Dla dzidziutka kupiłam prześcieradła, czapeczki i jedne body. Muszę kiedyś w końcu ściągnąć ze strychu ubranka po Julku i zrobić inwentaryzacje. Cześć oddałam koleżance i już nawet nie pamietam co konkretnie.[/url]
-
Anhydra wrote:Kalija, Agagusia- a Wy już macie zielone światło na chodzenie?
Bo ja nadal reżim łóżkowy...przynajmniej do pn...a szyjka niby 33 mm... I tak czytam co u Was i napawa mnie nadzieja, że może jednak nie spędzę tych 4 miesięcy leżąc plackiem.
Ale to szyjka Ci sie wydluzyla? Ja mam okolo 3,5 i wszyscy mowia, ze bardzo dobrze i zadnych ograniczen nie mam... -
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:zadna teoria spiskowa , przypatrz sie dobrze lub zapytaj
wejdz do salonu i zobacz ze zaczynajac od sprzedawcow po okuliste w gabinecie maja binokle na nosie a nie sa to szkla od butelek
jak kiedys zapytalam ze co to za ladna oprawka to pani wprost odpowiedziala ze nosi tylko w pracy dla wygladu (sal9n v express) wiec ja zong z mama
Teraz jest taka technika, że nawet moje -6 I astygmatyzm wyglądają jak normalne okulary A kilka lat temu było by pewnie jak musztardowki.bo przez astygmatyzm szkoło jest grubsze jeszcze o -3 (-9). No, ale za to trzeba zapłacić. Moje okulary kosztują ponad tysiąc zł. tzn. Same szkła, ale wyglądają estetycznie i już teraz zmieniam je raz na 4 lataWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 21:00
wiki2 lubi tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Dziewczyny - przeżyłam wlasnie chwile grozy - na szczescie chyba kryzys zażegnany. Ile ja sie nastresowalam juz w tej ciazy - do zadnej z pozostałych sie nie równa:( - grypa młodszego, świnka w przedszkolu, skurcze, a teraz to...
Kolezanka poinformowała mnie ze jej córka ma rumień zakaźny, wiec zaczelam czytać. To nasza sasiadka, dzieci czesto sie bawia razem na podworku, a siostra chorej chodzi z moim starszym do grypy w przedszkolu. I panika - to jedna z najgroźniejszych chorob dla ciezarnych - obok różyczki, cytomegalii i ospy! Jesli chcecie poczytac o rumieniu zakaźnym, w szczególności jesli chodzi o ciężarne to polecam artykuł:
https://podyplomie.pl/publish/system/articles/pdfarticles/000/012/991/original/31-37.pdf?1472205458
Wywołuje go Parowirus B19 i w 2 trymestrze u zarażonych kobiet jest 50% ryzyko przeniesienia wirusa na płód:( wowczas robi sie usg kontrolne co tydzien przez Ok 10 tygodni, moze wystąpić obrzęk uogólniony płodu i wowczas ew mozna wykonać tranfzuzje wewnątrzmaciczną - generalnie nie za wesoło. Juz cala bylam w panice, tym bardziej ze przypomniało mi sie jak dzis rano zdziwiłam sie ze obaj moi chlopcy mimo besku aktywności fizycznej mieli mocno czerwone policzki - charakterystyczny objaw, a do tego jeden w niedziele temperature, a drugi w wtorek bol glowy - tez charakterystyczne objawy na tydzien przez wystąpieniem wysypki - na razie dalszych objawów brak, ale bede to obserwowała.
Ale cos mi zaświtało ze w ciazy z Wojtkiem (starszym) jak lezalam w szpitalu z wymiotami to robili mi różniaste badania - odnalazłam ten papier, a tam Parowirus B19 IgG - 136:) czyli w 2012 mialam na niego przeciwciała!)) Mam nadzieje ze nadal je mam, pogadam z ginem, ale uspokoiły mnie te wyniki. Cud tez ze je odnalazłam - robiony przed miesiącem porządek w papierach sie opłacił
Zapoznajcie sie dziewczyny z objawami choroby, szczegolnie te ktore macie kontakt z malymi dziecmi, zawsze warto wiedzieć, a jakos o tym wirusie malo co sie mowi...
A może zrób w laboratorium badanie IgG i IgM na wirus rumienia zakaźnego,chociaż w twojej sytuacji to chyba same IgM wystarczą.Albo skontaktuj się z ginem na Nfz w takiej sytuacji może da ci skierowanie.Chybabym psychicznie nie wytrzymała tylko obserwując dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 20:57
-
Niezapominajka5 wrote:Aaa i od dwóch dni czuję klucia w dole brzucha (jakby okolice szyjki). Dzisiaj naprawdę często. Dostałam na to nospe 1x1 i zalecenia,by się oszczędzać.
Dzisiaj sama zrobiłam posiew z pochwy,bo się troszeczkę niepokoje. Obstawiam albo skracająca szyjkę, albo infekcje.
Dr twierdzi,że może być to naturalne przy rozwijającej się ciąży. Ma się temu przyjrzeć na kolejnej wizycie.
Ma ktoras z Was takie klucia? Jest na to diagnoza?
Mam też dobra wiadomość- w moczu nie ma bakterii, więc urosept pomógł.
Ja od wczoraj wieczorem też mam takie kłucie. Kilka razy silne. No i czuję przy kucaniu. A na wizycie w czwartek szyjka 4,2 cm. Wzięłam magnez i nonspe dziś już mniej kłuje ale jednak. -
plinka89 wrote:Ale to szyjka Ci sie wydluzyla? Ja mam okolo 3,5 i wszyscy mowia, ze bardzo dobrze i zadnych ograniczen nie mam...
Nie sądzę aby mi się wydłużyła. Tylko ten pomiar przy połówkowych (25 mm) był źle zrobiony. W 18tc miałam szyjkę 36 mm, w ostatni pn ok 33-34mm....czyli niby ok, tylko pomiędzy tymi 2 pomiarami miałam to połówkowe i tam lekarz mi zmierzył i stwierdzil właśnie, że skrocona-25 mm (3 dni potem skonsultowalam u innego gina i było 33-34 mm)...Póki co leżę(tak mi lekarz zalecił na wszelki wypadek) i mam kolejna kontrolę pojutrze. Sprawę komplikuje, źe każdy z tych 3 pomiarów był wykonywany przez innego lekarza (choć niby pomiary 2 z nich są zbliżone)... W każdym razie ten najbliższy pomiar, będzie wykonywał lekarz prowadzacy, który robil pierwszy pomiar w 18 tc. Mam nadzieje, że będzie ok.plinka89, Agagusia lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Agagusia
Zastanawiam się czy na mnie bylaby dobra ta sukienka...może wrzucisz zdj? sie udało tylko upolować teraz leginsy i dwie pary spodenek dla młodego..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 22:37
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Czy wy też macie taki apetyt?? Dziś się lekko przerazilam
Ciągle coś jem. Po obiedzie (co prawda tylko naleśniki) 2,5 godziny potem umieram z głodu. Wciągnęłam przed komputerem paczkę chrupek nawet nie zauważyłam. No tak być nie może. Chyba muszę to jedzenie bardziej kontrolować tylko co zrobić jeśli ssie w żołądku... Nawet czasami nie mam ochoty na jedzenie a głód mnie zmusza. Czym się zapychsc aby było niskokaloryczne?
-
magnolia29 wrote:Ja od wczoraj wieczorem też mam takie kłucie. Kilka razy silne. No i czuję przy kucaniu. A na wizycie w czwartek szyjka 4,2 cm. Wzięłam magnez i nonspe dziś już mniej kłuje ale jednak.
Jeśli w posiewie wyjdzie infekcja, to wiele wyjaśni. Jeśli posiew i szyjka będą ok,to ja nie mam pomysłu. Może to rozciąganie? Choć wątpię..Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Hej Dziewczyny,
U mnie po sukienkach i bluzkach zostały już tylko pudełka
Kupiłam bodziaki i spodenki, ale za to zrobiłam super zakupy w Ikei dla Maluszka, jego chmurkowy kącik w naszej sypialni zaczyna się tworzyć ❤️
Agagusia, brat mojego małża ma ten bujaczek, osobiście nie wiem nad czym ten zachwyt poza tym że bujanie stopą tak ich wkręca, że im się wydaje że nie trzeba dziecku poświęcać więcej uwagi :p mega prosty ale też poza tym, że się dziecko buja nie ma więcej funkcji, ja się jednak skłaniam ku tym bardziej wielofunkcyjnyn
A tak poza tym to przypomnijcie mi co to za linki miałam jeszcze wrzucić bo mam problem z ogarnięciem rzeczywistości, dużo pracy, dom, rosnący brzuch i nie wiem za co się brać 😂 -
Sylvka wrote:Agagusia
Zastanawiam się czy na mnie bylaby dobra ta sukienka...może wrzucić zdj? sie udało tylko upolować teraz leginsy i dwie pary spodenek dla młodego..miałam ja już ubrana do kina i jestem zadowolona, mimo tego, że strasznie się gniecie, zwłaszcza jak trzeba się zapiąć w be safe