X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem padnięta po całym dniu - niestety też do końca z pogody nie skorzystałam. Mąż skończył skręcać meble do salonu i je ustawialismy. Ale wszystko wyszło fajnie, zadowolona jestem. Od poniedziałku muszę je umyć i zacząć układać rzeczy.

W tym tygodniu też miałam zaskakująco dobry apetyt. Wczoraj i dziś trochę mniej - może to tak falami będzie. Oby - bo mąż, aż się że mnie śmiał :) że chodzę i jem i tylko o jedzeniu mówię :)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś złapał ból miesiączkowy promieniujący aż do krzyża :/ trwało to może minutę i puściło po położeniu się. Któraś tak miała? Czy to te skurcze braxtona-hicksa?

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Hej Dziewczyny,

U mnie po sukienkach i bluzkach zostały już tylko pudełka :/

Kupiłam bodziaki i spodenki, ale za to zrobiłam super zakupy w Ikei dla Maluszka, jego chmurkowy kącik w naszej sypialni zaczyna się tworzyć ❤️

Agagusia, brat mojego małża ma ten bujaczek, osobiście nie wiem nad czym ten zachwyt poza tym że bujanie stopą tak ich wkręca, że im się wydaje że nie trzeba dziecku poświęcać więcej uwagi :p mega prosty ale też poza tym, że się dziecko buja nie ma więcej funkcji, ja się jednak skłaniam ku tym bardziej wielofunkcyjnyn :)

A tak poza tym to przypomnijcie mi co to za linki miałam jeszcze wrzucić bo mam problem z ogarnięciem rzeczywistości, dużo pracy, dom, rosnący brzuch i nie wiem za co się brać 😂

Proszę o link do laktatora.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.instagram.com/p/BvWiks3ghzn/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1c0z4i5k4bict

Nie wiem czy któraś z Was obserwuje tego pana, ale wrzuca super ciekae posty np na temat usg, łożyska :) kolejne będą o krwiakach :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    https://www.instagram.com/p/BvWiks3ghzn/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1c0z4i5k4bict

Nie wiem czy któraś z Was obserwuje tego pana, ale wrzuca super ciekae posty np na temat usg, łożyska :) kolejne będą o krwiakach :)

Ten Pan mi wczoraj robił połówkowe i to pierwsze zdjęcie to jest chyba moje łożysko 😁
    Edit: zerknęłam na opis i zdjęcia z badania i to zdecydowanie jest moje łożysko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 22:56

Domi_tur, Bobby29, Kalija, wiki2 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator na USB :)
    Generalnie z aliexpress najbardziej polecane są "biedronki", na tej aukcji type 1 był testowany przez cztery moje znajome :) jedna z nich ma już ponad rok i sprawdza się super:) jest możliwość podpięcia na jedną lub dwie piersi.
    W internecie jest sporo pozytywnych opinii nawet od matek kpi, głównie dzięki temu że ma tryb masażu pobudzający i tryb ssący :) myślę, że za taką cenę żal nie brać 😂
    Co do podłączenia usb, można podłączyć do powerbanka, laptopa lub ładowarki :)

https://s.click.aliexpress.com/e/c8z14ak1

Bobby29, kayama lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Czy wy też macie taki apetyt?? Dziś się lekko przerazilam :) Ciągle coś jem. Po obiedzie (co prawda tylko naleśniki) 2,5 godziny potem umieram z głodu. Wciągnęłam przed komputerem paczkę chrupek nawet nie zauważyłam. No tak być nie może. Chyba muszę to jedzenie bardziej kontrolować tylko co zrobić jeśli ssie w żołądku... Nawet czasami nie mam ochoty na jedzenie a głód mnie zmusza. Czym się zapychsc aby było niskokaloryczne?

Polecam ci seler naciowy/marchew w słupki i do tego dip jogurtowy z czosnkiem. Zmęczysz się gryzieniem, prawie nic kalorii a ile witamin :D
    Poza tym dbaj o podaż białka - staraj się aby było w kazdym posiłku, bo białko świetnie syci i zapobieganie ssaniu. No i jest potrzebne oczywiście bo to budulec :) jako główne zrodlo wiadomo mięso, ryby, ale jako uzupełnienie polecam wszelkie mleczne napoje typu kefiry, jogurty etc, serki wiejskie i mój hit - napój proteinowych dostępny zarówno w Lidlu jak i biedronie, 25 g białka w bitelce i coś koło 160kcal. Ach, no skarbnica składników odżywczych- jajoooo!

Ja ogólnie w ciąży nie mam zbyt apetytu, nawet był okres że miałam apetyt bardzo słaby, ale jajka i pomidory to bym jadła do każdego posiłku :) nie mam co narzekać, to zdrowe zaxchciewajki :)

kayama lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Domi, Drzewko - jaki to nick tego gościa? .nie wiem czemu ale nie wyszukuje mi nic po tym linku..

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michal_lipa :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Czy wy też macie taki apetyt?? Dziś się lekko przerazilam :) Ciągle coś jem. Po obiedzie (co prawda tylko naleśniki) 2,5 godziny potem umieram z głodu. Wciągnęłam przed komputerem paczkę chrupek nawet nie zauważyłam. No tak być nie może. Chyba muszę to jedzenie bardziej kontrolować tylko co zrobić jeśli ssie w żołądku... Nawet czasami nie mam ochoty na jedzenie a głód mnie zmusza. Czym się zapychsc aby było niskokaloryczne?

Mnie sie zaczal taki apetyt okolo tydzien temu ;-) Mialam dotad 1-2 kg na plusie, a juz mam 3,5 kg. Dzis caly dzien spedzilam na lodach, spacerach i zakupach (mama sie obkupila, a ja nic, bo jednak z brzuchem ciazowym wydaje mi sie, ze we wszystkim wygladam jak wieloryb). No i wrocilysmy ok. 20, a o 20:30 juz dzwonilam po sushi :-P Ja mam mega ochote na bialko, nabial, sery i ryby moglabym jesc calymi miskami.

Bylysmy z mama tez poogladac wozki i gosc nam mega polecal Bebetto i jakies Tutis? W sumie ten Aero Tutis byl calkiem ladny. Nie nastawialam sie na polski wozek, bo uwazalam je dotad za nieporeczne czolgi, ale ten facet mowil, ze wszystkie Joolze, Mutsy, Cybexy czy Per Perego to lekkie, male wozeczki nie na polskie chodniki i nie na zimowe gondolowanie. Co Wy uwazacie?

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was tak jak ja cierpi na bezsenność?
    Niby nie codziennie ale jeśli muszę w nocy wstać do łazienki albo coś mnie obudzi to już zwykle kończy się dla mnie spanie aż do rana...

OlaWi lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 24 marca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W grudniu i styczniu cierpiałam na bezsenność.Miałam drzemke 1h popołudniu,a w nocy spać nie mogłam,zasypiałam około 4 i spałam do 10.Jak przetrzymałam drzemke w dzień w nocy spałam w ten sam sposób.Teraz czasem budzę się w środku nocy i zanim zasnę to dwie a czasem trzy godziny mijają.W styczniu rozmawiałam o tym z ginem to mówił,że są leki na bezsenność które może przepisać kobiecie w ciąży ale nie są do końca obojętne dla ciąży.Wymienił jakąśgrupę leków czy klase
    Niewiem jakie,nie drążyłam tematu.I dobrze,teraz jest dużo lepiej mimo że budzę się na godzinkę czy dwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 07:01

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym nie brała leków ale jest to męczące... Ja praktycznie od samego początku zaczęłam mieć problemy ze snem. Albo nie mogłam zasnąć albo zasypialam bez problemu ale wybudzalam sie nad ranem. W dzień raczej nie śpię bo wtedy jest jeszcze gorzej..

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Mnie sie zaczal taki apetyt okolo tydzien temu ;-) Mialam dotad 1-2 kg na plusie, a juz mam 3,5 kg. Dzis caly dzien spedzilam na lodach, spacerach i zakupach (mama sie obkupila, a ja nic, bo jednak z brzuchem ciazowym wydaje mi sie, ze we wszystkim wygladam jak wieloryb). No i wrocilysmy ok. 20, a o 20:30 juz dzwonilam po sushi :-P Ja mam mega ochote na bialko, nabial, sery i ryby moglabym jesc calymi miskami.

Bylysmy z mama tez poogladac wozki i gosc nam mega polecal Bebetto i jakies Tutis? W sumie ten Aero Tutis byl calkiem ladny. Nie nastawialam sie na polski wozek, bo uwazalam je dotad za nieporeczne czolgi, ale ten facet mowil, ze wszystkie Joolze, Mutsy, Cybexy czy Per Perego to lekkie, male wozeczki nie na polskie chodniki i nie na zimowe gondolowanie. Co Wy uwazacie?

Początkowo byłam napalona na Bebetto Holland, ale kobieta w sklepie właśnie powiedziała, że one są mega ciężkie. Ten Holland jak dobrze pamiętam ponad 15 kg ważył. Gdzie mutsy koło 12 kg a np. joie 10 kg. Trzeba sobie zadać pytanie o priorytety. Mieszkam w wieżowcu więc może się zdarzyć noszenie wózka, dlatego szukam lekkiego. Mutsy jest podobno typowo miejskim wózkiem. Chyba co sprzedawca to opinia 😉 P.S. moja friend cybexem balios objeździla całe miasto i nie wyobraża sobie innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 07:55

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Niby nie codziennie ale jeśli muszę w nocy wstać do łazienki albo coś mnie obudzi to już zwykle kończy się dla mnie spanie aż do rana...

Frida łącze się w bólu. Wczoraj urwał mi się film na kanapie w dość dziwnej i niewygodnej pozycji że zmęczenia 😆

Może spróbuj babcine sposoby ciepłe mleko z miodem przed snem albo banan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 07:59

f2w3rjjgiz6fnyna.png

Wysłany: 24 marca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida to zacznij może od melisy na noc i porozmawiaj z ginem pewnie coś przepisze.
    Ja dziś jestem nieszczęśliwa bo mój 4latek o 6 stwierdził,że już widno i trzeba wstawać.buuuu...

• kayama Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

Ja mam płytki sen w ciąży i się kilka razy w nocy wybudzam ale na szczęście szybko zasypiam znowu. Najlepiej mi się śpi nad ranem. Taki brak ciągłości snu też jest męczący. Podobno można brać leki ziołowe na sen i np pić melise, typowych nasennych nie wolno. Ale trzeba spytać lekarza.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    A tak poza tym to przypomnijcie mi co to za linki miałam jeszcze wrzucić bo mam problem z ogarnięciem rzeczywistości, dużo pracy, dom, rosnący brzuch i nie wiem za co się brać 😂

Wrzucisz proszę jeszcze link do nawilżacza powietrza?

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 500ml wody
    https://s.click.aliexpress.com/e/73YTehT

Ten na 220ml, mam w pracy i na pewno kupię jeszcze jeden :)
    https://s.click.aliexpress.com/e/XyoEN21

No i ten zdecydowanie najlepszy, siostra używa prawie rok i jest bardzo zadowolona :) na 5l wody, dotykowy ekran, cichutki i nie rozlewa wody
    https://s.click.aliexpress.com/e/bXfUCfY5

E_linka2 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Agagusia
    Zastanawiam się czy na mnie bylaby dobra ta sukienka...może wrzucisz zdj? sie udało tylko upolować teraz leginsy i dwie pary spodenek dla młodego..
    Moge Ci ja obmierzyc, albo ew wyslij mi swoje wymiary i porównamy - dla mnie jest za duza szczegolnie w biuście, sle ja mam maly - 75B/C, w talii da sie ja dopasować tym paseczkiem, ale tez mam sporo luzu. Troche żałuje ze tych koszulek nie wzielam - fajne sa?
    W sumie dobry pomysl z tym badaniem na nfz - moglabym isc do rodzinnego nie przyznawać sie ze mialam w 2012 tylko powiedziec ze mialam kontakt z chorym dzieckiem j poprosic o skierowanie. Jak nie, to w czwartek i tak bede w labie prywatnie robic komplet bo za tydzien wizyta i w koncu połówkowe mam.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ