Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chimera wrote:Dokładnie to samo słyszałam od mojego lekarza, dlatego mimo stwierdzonego obciążenia genetycznego mam robione tylko USG (co pół roku). Tym razem wyjątkowo byłam na USG w enel-medzie i gościu po badaniu dał mi skierowanie na rezonans magnetyczny, ponoć teraz używają do diagnostyki. Pierwsze słyszałam, ale nie zglebialam tematu, bo stwierdziłam, że w ciąży nie będę robiła tego badania.
Chimera to prawda rezonans jest najlepszy ale w ciąży jeśli nie ma wskazań można z tym badaniem poczekać do rozwiązania.Chimera lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wy tu jesteście specjalistkami od tarczycy
Co jest ważniejsze? Tsh, czy ft3 i ft4? Bo ja tsh mam ciut za wysokie. Ale ft3 i ft4 w normie. Mniej więcej w środku normy. Endo mam na 9 kwietnia. Jaka jest norma w ogóle tsh w drugim trymestrze?Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Chimera wrote:Ja zaraz wyruszam do lidla. Czy któraś z was nabyła tę sukienkę ala dżinsową?
Ja kupiłam, ale nie podobam się sobie w niej. Do tego niepraktyczna, to rozpięcie jest od góry tylko trochę, zapomnij, żeby w niej nakarmić, cycka nie wyciągniesz. Ale getry i koszulki ciążowe super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 10:59
-
nick nieaktualnyDziewczyny raz do roku róbcie cytologię i usg piersi. Nie ważne czy młode czy stare! Raz do roku to powinien byc obowiązek! Mi kiedys ginekolog z NFZ kazał robic usg piersi co poł roku jesli brałam tabletki antykoncepcyjne. I całe szczęście ze wedy na niego trafiłam bo potem sie okazało ze mam trobielki. Obecnie została mi 1 malutka ale było tego więcej i od ładnych 7 lat raz do roku to u mnie obowiązek sprawdzić cycory
Wczesniej myślałam ze eeee tam młoda jestem. Nic bardziej mylnego.
Klara Wysocka, DrzewkoPomarańczowe, wiki2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
OlaWi wrote:Napadłam na lidla rano i szczerze, trochę jestem rozczarowana, te ubranka strasznie rozciągają się na boki, materiał taki sobie idą do zwrotu. Ale nabyłam również pościel, poszwy, termometr, legginsy 😍 i tshirty, będzie do latania w domu.
Tak do głupot zmierzyłam sobie temperaturę i tak oscyluje na poziomie 37 - 37.2, to normalne? czy zaczynam coś łapać?
Znacie sposób na dobry sen, tzn. długi? Jestem zmęczona, nie śpię już w dzień. Cały tydzień spałam po 5-6 h, budzę się nad ranem 4, 5, 6 i nie mogę spać, mimo, że kładę się ostatnio późno.
Ja jestem zdziwiona bo temp mam 36,5 a czytałam że w ciąży jest podwyższona. Może twoja jest prawidłowa.
Co do snu to mam to samo, budzę się ok 3 na siusiu a potem ok 6 nie wiadomo po co, i nie mogę tego przerwać, co noc się budzę. Wstaje o 8 lub 9. A w nocy się strasznie kręcę bo mi nie wygodnie jakbym się nie ulozyla. Coś czytałam że można w ciąży brać w 2 i 3 trymestrze tabletki ziołowe na sen, np Persen ale muszę spytać mojego gina bo są różne opinie, czytałam też że nic nie można brać. Można próbować pić melise. -
OlaWi wrote:Napadłam na lidla rano i szczerze, trochę jestem rozczarowana, te ubranka strasznie rozciągają się na boki, materiał taki sobie idą do zwrotu. Ale nabyłam również pościel, poszwy, termometr, legginsy 😍 i tshirty, będzie do latania w domu.
Tak do głupot zmierzyłam sobie temperaturę i tak oscyluje na poziomie 37 - 37.2, to normalne? czy zaczynam coś łapać?
Mialam ten termometr lidlowy, ale on jest srednio dokladny... Szczególnie na czole
-
wiki2 wrote:Nie chodzę do okulistow w salonach tylko do normalnych lekarzy w placówkach medycznych. Jak lekarz ma 50lat i zakłada okulary w trakcie naszej rozmowy, żeby zrobić notatki albo zbadać mnie, to wątpię, żeby nosił atrapę... i pl raz trzeci powtarzam, że sam stwierdził, że gdyby operacje były takie dobre to nie chodził by w okularach...czyli jednak to nie była atrapą... I wiesz, że jest coś takiego jak okulary do komputera???? Antyreflekcyjne? Mam 2 osoby w pracy, które takie noszą... I nie robią to dla reklamy...
A ja noszę soczewki, A na rozmowę kwalifikacyjną dla wyglądu zdarzyło mi się założyć okulary dla wyglądu... Ale nie znaczy, że to były zerówki
cos tak sie uparla
opanuj hormony
byle temat cos czl napisze z wlasnego dos a juz juz zacietwierzenie
tak jak Domi pisze g...burza
a chodz sobie gdzie chcesz do dr nic mi do tegoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 12:17
-
Kupiłam sobie koszulki ciążowe, te granatową i jasną z okrągłym wzorem. Kupiłam też prześcieradło, a dopiero w domu zauważyłam, że to dwupak-tyle wygrać
U nas było dużo tych sukienek, ale w większości te jasne.
wczoraj byłam u koleżanki i dostałam sukienkę ciążową i fajną koszule-nada się do pracyi jeszcze mi szorty obiecała.
Po zakupach byłam na spacerze, a jeszcze planuje upiec ciasto i iść do kina, bo dostaliśmy na święta voucher i okazuje się, że termin ważności ma do końca marca. Jestem pod wrażeniem ile energii mi dał jeden słoneczny dzień
Bobby29, OlaWi, kayama, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Jestem już po wizycie. Dzieć idealnie duży do dnia ciąży. 244g i ok18cm. Szyjka długa 39mm, zamknięta. Malej się włączyło pozowanie że tyle pięknych ujęć babeczka nacykala i wydrukowała. Jestem przeszczęśliwa, jeszcze ten piękny dzień potęguje
zycze wam miłego dnia i udanych wizyt!
Chimera, OlaWi, Ania95, Reniiata, E_linka2, Smerfelinka, kayama, Klara Wysocka, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, emi2016, Vampire, Marcelina85, Marimiko lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Jestem już po wizycie.U dzidziulka dobrze.Tętno w normie,szyjka długa ponad 4cm.Skurczy nie powinnam mieć bo mam luteine,mam więcej odpoczywać.Jutro młody jedzie do dziadków to odetchnę.
Ten gin w przeciwieństwie do czwartkoqego twierdzi że jest infekcja w moczu i przepisał antybiotyk.Muszę się zastanowić czy wziąć miałoby to też inny plus leukocyty by spadły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 12:54
OlaWi, Chimera, Ania95, Reniiata, E_linka2, Smerfelinka, Klara Wysocka, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Vampire, Marcelina85, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlaWi wrote:Napadłam na lidla rano i szczerze, trochę jestem rozczarowana, te ubranka strasznie rozciągają się na boki, materiał taki sobie idą do zwrotu. Ale nabyłam również pościel, poszwy, termometr, legginsy 😍 i tshirty, będzie do latania w domu.
Zupełnie normalna taka temperatura - to przez progesteron. Ja cały pierwszy trymestr miałam właśnie taką - teraz nie mierze. Ale wtedy to wilel razy mąż mi mówil, że jestem ciepła, a ja odpowiadalam, że to dobrze, bo jestem w ciąży przecież.
W Lidlu też zrobiłam większe zakupy - sukienka - mąż mnie przekonał, jest całkiem spoko, za tą cenę się nada, ale tak jak pisałyście do karmienia się nie przyda (nie mam doświadczenia, ale jak rozpielam to pierś wcale nie jest na wierzchu). Do tego koszulki - te są fajne, na pewno się przydadzą. I trochę Ciuszków dla maluchów - nasze pierwsze. Jakie będą, zobaczymy.jedyne co to dla dziewczynki nie było już spodenek w najmniejszym rozmiarze,ale może jeszcze gdzieś dokupimy, jak nie to trudno. No i mężowi się włączyła jakąś faza zakupów i wypatrzyl sweterki bawełniane - kupiliśmy większy rozmiar, żeby były na jesień
-
Bobby29 wrote:Jestem już po wizycie. Dzieć idealnie duży do dnia ciąży. 244g i ok18cm. Szyjka długa 39mm, zamknięta. Malej się włączyło pozowanie że tyle pięknych ujęć babeczka nacykala i wydrukowała. Jestem przeszczęśliwa, jeszcze ten piękny dzień potęguje
zycze wam miłego dnia i udanych wizyt!
Jesteśmy w tym samym tc, moje ma 265 g. a szyjka też 3,9Niestety moja mała obrocila się dupka i tyłem główki
zdjęcia nie wyszły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 14:18
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Ania95 wrote:Ja wymieniłam leginsy, bo jednak był błąd - w opakowaniu XS był rozmiar S
mam już moje XS na sobie i jestem zadowolona z zakupu
Ja właśnie nie dotarłam jeszcze do lidlaMoże wybierzemy się później do jakiegoś z większym asortymentem i będę liczyć na cud...
A powiedzcie mi czy te legginsy są bardziej jak getry czy rajtki?
Kupiłam za to bodziaki z Rossmana, które wrzucałyście ostatnio:)OlaWi lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja zakupiłam tez legginsy w lidlu, za to cene naprawdę warto! Moim zdaniem bardziej jak getry, w sam raz na wiosne lub chlodneato. Mialam mega szczęście, bo zostaly 2 xs (balam sie, ze jednak zbyt beda cisnac w brzuch...) i juz myslalam, ze to koniec lowow, a oto czekal moj rozmiar przy kasie!
ktos sie rozmyslil
sa troche luzne w pupie, ale przy tunice nie widac, a bardzo wygodne!
Zaliczylam tez dzis wizyte w luxmedzie i sie uspokoilam. Z lozyskiem wszystko ok, jest w dobrej odleglosci na ten etap ciazy i nie zagraża bliznieszyjka tez!
Ciesze sie, bo moj spokoj wewnetrzny powrocil i moge korzystać z wiosny!
A co do Pani doktor, to naprawdę przyjemnaBobby29, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość
-
Też uważam, że sukienka z Lidla całkiem fajna. Wydaje mi się, że na upartego da się karmić. Chociaż przyznam się, że karmilam półtora roku i nigdy nie miałam żadnej bluzki do karmienia, więc specjalnie mi na tym nie zależy.
Gratuluję udanych wizyt.
Ja polowkowe mam w poniedziałek i ju z się nie mogę doczekać, kiedy znowu zobaczę dzidzieBobby29, OlaWi lubią tę wiadomość