X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny czuję się jakbym Amerykę odkryła, ale w Tesco są tak ładne ubranka! Te kolekcję niczym nie odbiegają od sieciowek a cenowo super, zwłaszcza jak jeszcze promka się trafi. Obkupilam się w pajace na promo 35zl/3szt i to takie które mają wbudowane niedrapki. I nie są różowe tylko pięknie biało szaro żółte. No bomba.

Potwierdzam :) są śliczne ubranka w Tesco i wybór duży :)

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny czuję się jakbym Amerykę odkryła, ale w Tesco są tak ładne ubranka! Te kolekcję niczym nie odbiegają od sieciowek a cenowo super, zwłaszcza jak jeszcze promka się trafi. Obkupilam się w pajace na promo 35zl/3szt i to takie które mają wbudowane niedrapki. I nie są różowe tylko pięknie biało szaro żółte. No bomba.

Ja lubie tez czasem ubranka z Auchan, in extenso. Ostatnio obkupilam starsza córeczkę, byly piekne koncowki kolekcji za 10 zl :D a jakosc moim zdaniem, duzo lepsza niz pepco i lidl!

Bobby29 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Ja lubie tez czasem ubranka z Auchan, in extenso. Ostatnio obkupilam starsza córeczkę, byly piekne koncowki kolekcji za 10 zl :D a jakosc moim zdaniem, duzo lepsza niz pepco i lidl!

Taaak Auchan tez to prawda, i te kupuje tam zwłaszcza że mam blisko, ale przyznam że pod względem designu tych kolekcji Tesco w mój gust bardziej trafia. Mam dalej ale dzisiaj byłam na dłuższym spacerze i akurat mnie do Tesco poniosło. I chwała za to :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa wywołuje do tablicy, jak to kiwi jeść na zaparcia? Na noc tuż przed snem czy do kolacji czy wszystko jedno? Kupiłam w Tesco cały koszyk. Będę testować 😂

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Właśnie siedzimy z młodym w kolejce u lekarza - dopadła nas ospa :/ odrazu zadzwoniłam do mojego gina zapytać czy jest dla mnie jakieś zagrożenie, na szczęście przechodziłam ospę i doktor powiedział, że mogę spać spokojnie. Trochę mi ulżyło.

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa90 wrote:
    Hej

Właśnie siedzimy z młodym w kolejce u lekarza - dopadła nas ospa :/ odrazu zadzwoniłam do mojego gina zapytać czy jest dla mnie jakieś zagrożenie, na szczęście przechodziłam ospę i doktor powiedział, że mogę spać spokojnie. Trochę mi ulżyło.

Nawet jak przechodziłaś ospę to możesz dostać półpaśca. W grudniu moja chrześniaczka miała ospę i na święta nie mogliśmy się spotkać, bo lekarz mi zabronił kontaktu z osobą zarażoną przez co najmniej 2 tygodnie. Może jesteś na bezpieczniejszym etapie ciąży.

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po połówkowych wszystko cacy 😀. Dzidzia zdrowa, 370 g. I na 100% chłopak. Jak lekarz przyłożył pierwszy raz głowice do brzucha to siusiak prawie ekran rozbił 😁. Żadnych wątpliwości.

Szyjka 33mm i tu ciekawostka. Zdziwiło mnie ze przez dwa tyg się skróciła z 47mm. Lekarz powiedział, ze na ten etap szyjka super i ze niektórzy lekarze nieprawidłowo mierzą razem z jakaś ciesnia (?). I chyba tak mi ten lekarz w medicover ostatnio zmierzył. Z Julkiem na polowkowym miałam 36 wiec ma to sens.

Niebieska Gwiazda, Klara Wysocka, Bobby29, Ania95, kayama, plinka89, E_linka2, Vampire, Smerfelinka, Limerikowo, Chimera, Marcelina85, baileys, OlaWi, Agagusia, Anhydra, Misi@ lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 22 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie laktatorów to ja przed porodem kupiłam reczny medeli, ale kilka dni po porodzie wysłałam męża po mini electric. Tym ręcznym to się można zajechać. Jak się ściąga okazyjnie to pewnie ok. Ja ściągałam sporo bo przez kilka dni ze względu na krwawiące sutki karmiłam tylko odciagnietym, a potem odciągalam między przystawieniami żeby laktację rozkręcić. Walczyłam tak 3 miesiące.

wiki2, Limerikowo, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem strasznie do tyłu,hmm...myślałam,że od piersi jest mammografia a usg w szczególnych przypadkach jak coś się dzieje tzn.jest wyczuwalne.Prawda jest taka że ani jednego ani drugiego nigdy w życiu nie robiłam.Muszę ścignąć gina o skierowanie.Wizytę na nfz mam dopiero za 4tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 20:21

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszecie o krwiawiacych sutkach, ale to u Was az tak strasznie to bylo, ze nie dalyscie rady karmic? Bo ja tez mialam lekko poranione, ale karmilysmy sie dalej.

Co do usg piersi, ja mialam raz w zyciu, okolo roku po porodzie. Wychodzilo mi podwyzszone ob i szukaliśmy przyczyny.
    Mammografia chyba właśnie jest wykonywana u osob starszych, od 50?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Nawet jak przechodziłaś ospę to możesz dostać półpaśca. W grudniu moja chrześniaczka miała ospę i na święta nie mogliśmy się spotkać, bo lekarz mi zabronił kontaktu z osobą zarażoną przez co najmniej 2 tygodnie. Może jesteś na bezpieczniejszym etapie ciąży.

Półpasiec teź miałam. Gin stwierdził, że mogę spać spokojnie. Od swojego dziecka nie da się odizolować. Być może w 1 trymestrze jest jakieś niebezpieczeństwo.

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png

Wysłany: 22 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Dziewczyny, piszecie o krwiawiacych sutkach, ale to u Was az tak strasznie to bylo, ze nie dalyscie rady karmic? Bo ja tez mialam lekko poranione, ale karmilysmy sie dalej.

Co do usg piersi, ja mialam raz w zyciu, okolo roku po porodzie. Wychodzilo mi podwyzszone ob i szukaliśmy przyczyny.
    Mammografia chyba właśnie jest wykonywana u osob starszych, od 50?

Ja zrobiłam 2-3 dniowa przerwę jak mi młody ulał moja krwią. Sorry za takie szczegóły, ale to było straszne :(

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam usg rok temu i gin nie kazał powtarzać. Usg się zaleca po 40, a mamografii nie mialam nigdy robionej.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas na szczęście bez takich akcji...

Ja jutro o 13 na dodatkowa wizyte sie wybieram. Mam nadzieję, usłyszeć tylko dobre informacje. Juz sie tez troche uspokoilam, gorzej jak ta lekarka poleci z kompletnie odmienna ,,diagnoza"...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg piersi robię raz na rok - tak mniej więcej. Tylko, że u mnie zawsze wychodzą jakieś niegroźne torbielki i dlatego nawet w opisie mam zawsze wpisane kontrola za rok. Nie pamiętam kiedy miałam pierwszy raz - ale pewnie będzie już kilka lat temu. Ja zawsze narzekałam na piersi przed miesiączka - bardzo bolały, dodatkowo bym czas, że wiecznie coś z nich leciało - jakaś wydzielina. Dlatego starałam się to wyjaśnić i coś zaradzić. Za dużo się nie udało - taka moja uroda. Potem był ropień. A teraz to czuję, że jeszcze wiele przede mną w tym temacie.

Wysłany: 22 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg piersi robiłam ostatnio w sierpniu, prywatnie. W ciąży teraz nie będę robić, tyko normalnie po roku.
    Lekarz, który mi je wykonywał powiedział, ze warto robić je co roku nawet będąc „młodym”. Zalecenia NFZ opierają się na tym, ze w młodym wieku zachorowania są tak rzadkie, ze bardziej się je opłaca leczyć niż finansować profilaktykę na tym etapie. Brutalne, ale prawdziwe.

Klara Wysocka, Limerikowo, wiki2 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie badałam piersi :/ do ginekologa zawsze chodziłam prywatnie i ani razu nie zaproponował badania. Teraz w ciąży prywatnie też o piersiach nic nie wspominał. Może ze względu na mój wiek... Mam 24 lata. Ale palpacyjnie chyba powinien sprawdzić chociaż na pierwszej wizycie.

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja usg piersi robiłam ostatnio w sierpniu, prywatnie. W ciąży teraz nie będę robić, tyko normalnie po roku.
    Lekarz, który mi je wykonywał powiedział, ze warto robić je co roku nawet będąc „młodym”. Zalecenia NFZ opierają się na tym, ze w młodym wieku zachorowania są tak rzadkie, ze bardziej się je opłaca leczyć niż finansować profilaktykę na tym etapie. Brutalne, ale prawdziwe.
    Dokładnie!
    Dziewczyny, nie oszukujmy się, raz do roku warto zrobić przegląd organizmu - cytologię, USG piersi, jak ktoś ma problemy, to i USG tarczycy; wyniki: pakiet tarczycowy, mocz, morfologię, cholesterol, żelazo, sód, potas, magnez, ferrytyne, d-dimery, homocysteine itp.
    Lepiej zapobiegać niż leczyć.

Limerikowo, wiki2 lubią tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3

Wysłany: 22 marca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja nigdy nie badałam piersi :/ do ginekologa zawsze chodziłam prywatnie i ani razu nie zaproponował badania. Teraz w ciąży prywatnie też o piersiach nic nie wspominał. Może ze względu na mój wiek... Mam 24 lata. Ale palpacyjnie chyba powinien sprawdzić chociaż na pierwszej wizycie.
    Moim zdaniem powinien.
    Ja pierwszą wizytę u gina miałam chyba jakoś w wieku szesnastu lat, wtedy jeszcze na NFZ, i pamiętam, że lekarz poprosił pielęgniarkę, by pokazała mi jak się bada piersi, jak masuje. Gdy zaczęłam chodzić prywatnie, lekarz pytał o profilaktyczne USG, czy robiłam i kiedy, i od tego czasu tobie raz na rok.

mam Córeczkę <3

Wysłany: 22 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Ja zawsze narzekałam na piersi przed miesiączka - bardzo bolały, dodatkowo bym czas, że wiecznie coś z nich leciało - jakaś wydzielina. Dlatego starałam się to wyjaśnić i coś zaradzić. Za dużo się nie udało - taka moja uroda.
    A jak Twoja prolaktyna? Miałaś robiony rezonans przysadki w kierunku mikrogruczolaka?
    Pytam, bo ja się zmagam z tym problemem od dawna i okazało się, że mam niewielkie ogniska na przysadce, które powodują nadmierne wydzielanie tego hormonu.

mam Córeczkę <3
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ