Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
natty85 wrote:Czy któraś z Was ogladala wozek muvo qucik? Dobra ma amortyzacje? Podoba.mi sie i nie wiem czy warto jechac ogladac ajest akurat promocja
Jest bardzo fajny i przede wszystkim lekki, tylko chiński i faktycznie, jak już ktoś pisał, może być problem z serwisem. -
AnaKwiat wrote:Ja się zastanawiam nad trzecią opcją i pójściem na wosk ale do takiego miejsca, które ma doświadczenie z wrażliwymi przedporodowymi okolicami.
Już też nie widzę co tam robię
Gdzieś czytałam, że nie powinno się korzystać z wosku i depilatora. Stres i ból związany z zabiegiem powoduje zwiększenie, kortyzolu co z kolei może mieć negatywny wpływ na dziecko. Tyle, że chyba było napisane, że w przypadku powtarzalności zabiegów. -
Pracowałam kilka lat w największym salonie depilacji w mieście, minimum 3 klientki dziennie to były kobiety ciężarne, które przyszły pierwszy raz. Nie robią lub nie chcą robić depilacji salony, które się w tym nie specjalizują lub po prostu się boją.
Ja odradzam pójście na pierwszą depilację w życiu przed samym porodem lub w 8 miesiącu, natomiast chodzenie od 5-6 miesiąca jest o tyle bezpieczne, że można podzielić na etapy i nie Trzaskac wszystkiego na raz:)
Siniaki i zerwany naskórek to skutek źle wykonanego zabiegunaprawdę w doświadczonych salonach zabieg trwa 15-20 minut i nie jest tak bolesny jak w przypadku wosku miękkiego. Ja moim ciezarówkom zawsze polecam na pierwszej wizycie zrobienie najważniejszych miejsc a np pominięcie większości wzgorka a za miesiąc ruszamy więcej aż przed porodem wychodzi gładka i nie zestresowana bo każda kolejna depilacja jest mniej bolesna
Tylko naprawdę trzeba wybrać salon, który ma doświadczenie w depilacji a nie taki, w którym robią wszystko plus depilację bo wiem, że w szkołach kosmetycznych to jest najmniej lubiany zabieg do nauki 😂
A co do negatywnego wpływu na dziecko to się nie wypowiem bo nie wiem , mieliśmy klientki ginekolożki, pielęgniarki i położne, które w ciąży depilowaly się na zero, więc chyba tak źle nie jest
DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Chimera, Agagusia lubią tę wiadomość
-
I najważniejsze dzisiaj. Byłam rano na połówkowych. Wszystkie organy na miejscu i prawidłowe. Dorodny siusiak też - 100% faceta
Mały jest 8 dni do przodu i waży 430 g, mimo, że podobno chudzinka.
Domi_tur, Mary Magdalena, DrzewkoPomarańczowe, Nacha, Bobby29, Niebieska Gwiazda, Anhydra, E_linka2, Misi@, Chimera, wiki2, baileys, emi2016, Smerfelinka, Vampire, Marcelina85, Larissa90, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Ale wiecie, z depilacją jest jak z każdym innym tematem w ciąży, każdy co innego powie
Jeden ginekolog powie, żeby w ogóle się nie golić bo na włosach łonowych żyją też dobre bakterie, a drugi powie że jak nie chcesz golić to możesz chociaż proszę przystrzyc bobraNacha lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie, jak czujecie stawianie się macicy? Bo 2 raz już mam coś dziwnego. Czuję napięty brzuch jakby miało mnie rozerwać od środka, ciężko mi się oddycha, przyspieszone tętno, i zle samopoczucie, słabo mi trochę. Trzyma to jakaś 1-2 godziny i puszcza. Jakiegoś bardzo twardego brzucha nie czuję..
-
AniaKwiat, Wiki, dzięki za rekomendacje książkowe. Problem jest tylko w tym, ze oni mieszkają w Szwecji i chrześniak chodzi tylko do szwedzkiej szkoły. Czytanie po polsku idzie mu słabo, ale może przyjrzę się tym książko z większymi literami.
Dzięki![/url]
-
Domi_tur wrote:Pracowałam kilka lat w największym salonie depilacji w mieście, minimum 3 klientki dziennie to były kobiety ciężarne, które przyszły pierwszy raz. Nie robią lub nie chcą robić depilacji salony, które się w tym nie specjalizują lub po prostu się boją.
Ja odradzam pójście na pierwszą depilację w życiu przed samym porodem lub w 8 miesiącu, natomiast chodzenie od 5-6 miesiąca jest o tyle bezpieczne, że można podzielić na etapy i nie Trzaskac wszystkiego na raz:)
Siniaki i zerwany naskórek to skutek źle wykonanego zabiegunaprawdę w doświadczonych salonach zabieg trwa 15-20 minut i nie jest tak bolesny jak w przypadku wosku miękkiego. Ja moim ciezarówkom zawsze polecam na pierwszej wizycie zrobienie najważniejszych miejsc a np pominięcie większości wzgorka a za miesiąc ruszamy więcej aż przed porodem wychodzi gładka i nie zestresowana bo każda kolejna depilacja jest mniej bolesna
Tylko naprawdę trzeba wybrać salon, który ma doświadczenie w depilacji a nie taki, w którym robią wszystko plus depilację bo wiem, że w szkołach kosmetycznych to jest najmniej lubiany zabieg do nauki 😂
A co do negatywnego wpływu na dziecko to się nie wypowiem bo nie wiem , mieliśmy klientki ginekolożki, pielęgniarki i położne, które w ciąży depilowaly się na zero, więc chyba tak źle nie jest
Domi, a może znasz jakieś miejsce godne polecenia w Warszawie? ja chętnie skorzystałabym. golę się golarką bo nie lubię maszynkami, ale golarka to golarka - trzeba w miarę często plus później dojdzie brzuch. a na nogach to ja się golę depilatorem i dla mnie jest to przyjemny "ból".
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Ja mam zestaw do depilacji woskiem w domu i od lat depiluję się w okolicach bikini i wzgorek lonowy. Ale tam"głębiej" jakoś mi zawsze było ciężko i teraz tez pewnie poprzestanę na maszynce. Na razie nie mam żadnego problemu. Mówicie że później mogę nie dosiegnac? A trzeba sie do porodu koniecznie tam wygolić?Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Dziewczyny z Warszawy - w Lidlu na Pileckiego (Imielin) jest jeszcze bardzo dużo ciążowych sukienek, legginsów, sporo koszulek, oraz z dzięciecych rzeczy to bodziaków (w małych rozmiarach też!), prześcieradełek. trochę zostało też spodenek, ale tych najmniej, a bodziaków prawie dwa pełne kosze. stan na sprzed 10 minut
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 17:53
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
kayama wrote:Mam pytanie, jak czujecie stawianie się macicy? Bo 2 raz już mam coś dziwnego. Czuję napięty brzuch jakby miało mnie rozerwać od środka, ciężko mi się oddycha, przyspieszone tętno, i zle samopoczucie, słabo mi trochę. Trzyma to jakaś 1-2 godziny i puszcza. Jakiegoś bardzo twardego brzucha nie czuję..
Jak mi się macica stawia to się spina i robi się twarda jak arbuz.Trwa to około 30sek.Jak wypina się dzidzia to twardnieje tylko w danym miejscu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywiki2 wrote:Super. Poszukam. Z ich tempem, to ja najczęściej z biblioteki wypożyczam, bo splajtowałabym
Mój młodszy teraz własnie czyta 4 albo 5 książkę Magicznego drzewa, zabiera na świetlicę i czyta innym dzieciom na głos
Mój syn bardzo lubi książki. Ostatnio przy zasypia iu jak rozmawialiśmy o śmierci to stwierdził, że jak umrze to chce mieć w niebie duży dom A w nim swoje zabawki i książkiksiążka dla mojego 3 i pollatka to najlepszy prezent
-
Misi@ wrote:To właśnie wracam od lekarza. Tak cieszyłam się, że mam niski cukier po obciążeniu glukozy A tu okazuje się, że jest za niski i to też może być objaw cukrzycy ;(
A jakie masz wyniki? -
nick nieaktualnywiki2 wrote:A jakie masz wyniki?
Do tego hemoglobiny poniżej normy i b12 znów spadło;( i infekcja jakby było mało.
No nic może tylko mnie nastraszyly. Choć chce mnie przyjąć do szpitala i tam porobić badania.
Tak Was dzis nadrabiam bo weekend miałam intensywny i widzę, że nie tylko ja się zastanawiam nad depilacja bikini. Ale to też będzie mój pierwszy raz :p -
Bobby, Easy Waxing na Grzybowskiej, poproś przy umawianiu o kogoś z dłuższym stażem pracy (ja bym poleciła Ewę, ale ona jest menadżerka i nie wiem czy wykonuje jeszcze zabiegi
) jak uprzedzisz, że jesteś w ciąży to obsłuży ktoś z doświadczeniem e tym temacie
Wosk Lycon jest super bo łapie nawet bardzo krótkie włoski, jest nakładany na oliwke więc nie przykleja się do skóry i nie ma ryzyka zerwania naskórka czy siniakow
Pasta cukrowa też nie klei się tak jak zwykły wosk więc nie uszkadza naskórka.
I pamiętajcie, że najlepsza długość włosów to ok 2 tygodnie zapuszczania od ostatniego goleniaza długie lub za krótkie włosy to ryzyko większych podrażnień
a po pierwszym zabiegu już co 4 tygodnie można spokojnie chodzić
DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
U mnie po usg 330g zdrowej dziewczyny tętno 153 ta babkę z przychodni to opierdzielic za tą bradykardię. Ale niestety ketony w moczu plus limfocyty i eozynocyty obniżone a neutrocyty podwyższone... No i oczywiście leukocyty 12....jak to przeżyć
Bobby29, emi2016, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Agagusia, Anhydra, Vampire, E_linka2, OlaWi, Marcelina85, IGA.G lubią tę wiadomość