X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Czy któraś z Was ogladala wozek muvo qucik? Dobra ma amortyzacje? Podoba.mi sie i nie wiem czy warto jechac ogladac ajest akurat promocja

Jest bardzo fajny i przede wszystkim lekki, tylko chiński i faktycznie, jak już ktoś pisał, może być problem z serwisem.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Ja się zastanawiam nad trzecią opcją i pójściem na wosk ale do takiego miejsca, które ma doświadczenie z wrażliwymi przedporodowymi okolicami.
    Już też nie widzę co tam robię ;D

Gdzieś czytałam, że nie powinno się korzystać z wosku i depilatora. Stres i ból związany z zabiegiem powoduje zwiększenie, kortyzolu co z kolei może mieć negatywny wpływ na dziecko. Tyle, że chyba było napisane, że w przypadku powtarzalności zabiegów.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracowałam kilka lat w największym salonie depilacji w mieście, minimum 3 klientki dziennie to były kobiety ciężarne, które przyszły pierwszy raz. Nie robią lub nie chcą robić depilacji salony, które się w tym nie specjalizują lub po prostu się boją.

Ja odradzam pójście na pierwszą depilację w życiu przed samym porodem lub w 8 miesiącu, natomiast chodzenie od 5-6 miesiąca jest o tyle bezpieczne, że można podzielić na etapy i nie Trzaskac wszystkiego na raz:)

Siniaki i zerwany naskórek to skutek źle wykonanego zabiegu :) naprawdę w doświadczonych salonach zabieg trwa 15-20 minut i nie jest tak bolesny jak w przypadku wosku miękkiego. Ja moim ciezarówkom zawsze polecam na pierwszej wizycie zrobienie najważniejszych miejsc a np pominięcie większości wzgorka a za miesiąc ruszamy więcej aż przed porodem wychodzi gładka i nie zestresowana bo każda kolejna depilacja jest mniej bolesna :)

Tylko naprawdę trzeba wybrać salon, który ma doświadczenie w depilacji a nie taki, w którym robią wszystko plus depilację bo wiem, że w szkołach kosmetycznych to jest najmniej lubiany zabieg do nauki 😂

A co do negatywnego wpływu na dziecko to się nie wypowiem bo nie wiem , mieliśmy klientki ginekolożki, pielęgniarki i położne, które w ciąży depilowaly się na zero, więc chyba tak źle nie jest :)

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Chimera, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I najważniejsze dzisiaj. Byłam rano na połówkowych. Wszystkie organy na miejscu i prawidłowe. Dorodny siusiak też - 100% faceta :-) Mały jest 8 dni do przodu i waży 430 g, mimo, że podobno chudzinka. <3

Domi_tur, Mary Magdalena, DrzewkoPomarańczowe, Nacha, Bobby29, Niebieska Gwiazda, Anhydra, E_linka2, Misi@, Chimera, wiki2, baileys, emi2016, Smerfelinka, Vampire, Marcelina85, Larissa90, Marimiko lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie, z depilacją jest jak z każdym innym tematem w ciąży, każdy co innego powie :)
    Jeden ginekolog powie, żeby w ogóle się nie golić bo na włosach łonowych żyją też dobre bakterie, a drugi powie że jak nie chcesz golić to możesz chociaż proszę przystrzyc bobra :)

Nacha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, jak czujecie stawianie się macicy? Bo 2 raz już mam coś dziwnego. Czuję napięty brzuch jakby miało mnie rozerwać od środka, ciężko mi się oddycha, przyspieszone tętno, i zle samopoczucie, słabo mi trochę. Trzyma to jakaś 1-2 godziny i puszcza. Jakiegoś bardzo twardego brzucha nie czuję..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKwiat, Wiki, dzięki za rekomendacje książkowe. Problem jest tylko w tym, ze oni mieszkają w Szwecji i chrześniak chodzi tylko do szwedzkiej szkoły. Czytanie po polsku idzie mu słabo, ale może przyjrzę się tym książko z większymi literami.
    Dzięki!

aadd84dc14.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Pracowałam kilka lat w największym salonie depilacji w mieście, minimum 3 klientki dziennie to były kobiety ciężarne, które przyszły pierwszy raz. Nie robią lub nie chcą robić depilacji salony, które się w tym nie specjalizują lub po prostu się boją.

Ja odradzam pójście na pierwszą depilację w życiu przed samym porodem lub w 8 miesiącu, natomiast chodzenie od 5-6 miesiąca jest o tyle bezpieczne, że można podzielić na etapy i nie Trzaskac wszystkiego na raz:)

Siniaki i zerwany naskórek to skutek źle wykonanego zabiegu :) naprawdę w doświadczonych salonach zabieg trwa 15-20 minut i nie jest tak bolesny jak w przypadku wosku miękkiego. Ja moim ciezarówkom zawsze polecam na pierwszej wizycie zrobienie najważniejszych miejsc a np pominięcie większości wzgorka a za miesiąc ruszamy więcej aż przed porodem wychodzi gładka i nie zestresowana bo każda kolejna depilacja jest mniej bolesna :)

Tylko naprawdę trzeba wybrać salon, który ma doświadczenie w depilacji a nie taki, w którym robią wszystko plus depilację bo wiem, że w szkołach kosmetycznych to jest najmniej lubiany zabieg do nauki 😂

A co do negatywnego wpływu na dziecko to się nie wypowiem bo nie wiem , mieliśmy klientki ginekolożki, pielęgniarki i położne, które w ciąży depilowaly się na zero, więc chyba tak źle nie jest :)

Domi, a może znasz jakieś miejsce godne polecenia w Warszawie? ja chętnie skorzystałabym. golę się golarką bo nie lubię maszynkami, ale golarka to golarka - trzeba w miarę często plus później dojdzie brzuch. a na nogach to ja się golę depilatorem i dla mnie jest to przyjemny "ból" :D.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zestaw do depilacji woskiem w domu i od lat depiluję się w okolicach bikini i wzgorek lonowy. Ale tam"głębiej" jakoś mi zawsze było ciężko i teraz tez pewnie poprzestanę na maszynce. Na razie nie mam żadnego problemu. Mówicie że później mogę nie dosiegnac? A trzeba sie do porodu koniecznie tam wygolić?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, a wspominałaś o lycon. On będzie równie łagodny co pasta cukrowa. Mój znajomy salin ma tylko lycon lub zwykły wosk. Będę dziś tam to wypytam o wszystko.

Bobby29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy - w Lidlu na Pileckiego (Imielin) jest jeszcze bardzo dużo ciążowych sukienek, legginsów, sporo koszulek, oraz z dzięciecych rzeczy to bodziaków (w małych rozmiarach też!), prześcieradełek. trochę zostało też spodenek, ale tych najmniej, a bodziaków prawie dwa pełne kosze. stan na sprzed 10 minut :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 17:53

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mam pytanie, jak czujecie stawianie się macicy? Bo 2 raz już mam coś dziwnego. Czuję napięty brzuch jakby miało mnie rozerwać od środka, ciężko mi się oddycha, przyspieszone tętno, i zle samopoczucie, słabo mi trochę. Trzyma to jakaś 1-2 godziny i puszcza. Jakiegoś bardzo twardego brzucha nie czuję..

Jak mi się macica stawia to się spina i robi się twarda jak arbuz.Trwa to około 30sek.Jak wypina się dzidzia to twardnieje tylko w danym miejscu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie wracam od lekarza. Tak cieszyłam się, że mam niski cukier po obciążeniu glukozy A tu okazuje się, że jest za niski i to też może być objaw cukrzycy ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Super. Poszukam. Z ich tempem, to ja najczęściej z biblioteki wypożyczam, bo splajtowałabym :-D Mój młodszy teraz własnie czyta 4 albo 5 książkę Magicznego drzewa, zabiera na świetlicę i czyta innym dzieciom na głos :-D
    Ale super.
    Mój syn bardzo lubi książki. Ostatnio przy zasypia iu jak rozmawialiśmy o śmierci to stwierdził, że jak umrze to chce mieć w niebie duży dom A w nim swoje zabawki i książki <3 książka dla mojego 3 i pollatka to najlepszy prezent ;)

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    To właśnie wracam od lekarza. Tak cieszyłam się, że mam niski cukier po obciążeniu glukozy A tu okazuje się, że jest za niski i to też może być objaw cukrzycy ;(

A jakie masz wyniki?

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    A jakie masz wyniki?
    64/86/61
    Do tego hemoglobiny poniżej normy i b12 znów spadło;( i infekcja jakby było mało.
    No nic może tylko mnie nastraszyly. Choć chce mnie przyjąć do szpitala i tam porobić badania.
    Tak Was dzis nadrabiam bo weekend miałam intensywny i widzę, że nie tylko ja się zastanawiam nad depilacja bikini. Ale to też będzie mój pierwszy raz :p

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, Easy Waxing na Grzybowskiej, poproś przy umawianiu o kogoś z dłuższym stażem pracy (ja bym poleciła Ewę, ale ona jest menadżerka i nie wiem czy wykonuje jeszcze zabiegi :)) jak uprzedzisz, że jesteś w ciąży to obsłuży ktoś z doświadczeniem e tym temacie :)

Wosk Lycon jest super bo łapie nawet bardzo krótkie włoski, jest nakładany na oliwke więc nie przykleja się do skóry i nie ma ryzyka zerwania naskórka czy siniakow :)
    Pasta cukrowa też nie klei się tak jak zwykły wosk więc nie uszkadza naskórka.
    I pamiętajcie, że najlepsza długość włosów to ok 2 tygodnie zapuszczania od ostatniego golenia :) za długie lub za krótkie włosy to ryzyko większych podrażnień :) a po pierwszym zabiegu już co 4 tygodnie można spokojnie chodzić

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jak mi się macica stawia to się spina i robi się twarda jak arbuz.Trwa to około 30sek.Jak wypina się dzidzia to twardnieje tylko w danym miejscu.

No to u mnie to coś innego, nie wiadomo co..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po usg 330g zdrowej dziewczyny tętno 153 ta babkę z przychodni to opierdzielic za tą bradykardię. Ale niestety ketony w moczu plus limfocyty i eozynocyty obniżone a neutrocyty podwyższone... No i oczywiście leukocyty 12....jak to przeżyć

Bobby29, emi2016, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Agagusia, Anhydra, Vampire, E_linka2, OlaWi, Marcelina85, IGA.G lubią tę wiadomość

27a73b5519.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydro daj znać jak tam wizyta :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ