X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A ja mam pytanie poboczne:) teraz sa trendy bardziej na ‚zero’ czy częściowo tez ujdzie?

Ja mam trendy raczej gdzieś - ale od początku ciąży nie depiluje się do 0 - mam golarkę i zostawiam tak do 0.5 cm włosków. Depilacja mnie podrażniała bardzo, wolę tego unikać i czuć się bardziej komfortowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    ale ogólnie mój mąż nawet podczas pobierania krwi musi leżeć, bo słabo mu się robi, więc miałam z nim ustalone, że ma wyjść jak już dojdzie do faktycznego porodu (chociaż pewnie wyszłoby , że ostatecznie został... nie dano mi to sprawdzić)... na cesarkę też ze mną nie poszedł i teraz nie pójdzie, bo by mi chłop zszedł na miejscu :-D
    Hehe ah te chłopy :P Mój K też jest w te klocki strasznie słaby, ledwo daje rade krew do badań oddać, jak słyszy napełniającą się fiolke to uuuuu ledwo się trzyma. Jak bylismy na I prenatalnych to był ze mną pierwszy raz. Ja się go po wizycie pytam i jak? A on, że niedobrze mu się zrobiło jak zobaczył USG (bo widział też jak babeczka robiła mi dowcipne)
    A ja głupia liczyłam na jakieś męskie łzy szczęścia a ten mi mówi że mu nie dobrze no weźcie to przebijcie :P
    Także przy porodzie to na korytarzu będzie jedynie :P a zastanawiam się czy i tam nie padnie :P

Anhydra, Niebieska Gwiazda, Chimera, Bobby29, wiki2, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Jeśli ten 7latek jest na etapie dinozaurów, to polecam taką grę:
    https://m.ceneo.pl/48837858
    Lub zestaw do wykopalisk. Mój 6letni siostrzeniec bardzo się tym bawił.
    Jak nie ma, to gra doble też jest fajnym pomysłem.

Dzięki, fajne pomysły, zerknę na te grę. A doble już ma ;)

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Ktoś z Warszawianek wybiera się na targi w Świecie dziecka?

Ja się zastanawiam. Piątek albo niedziela.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Ktoś z Warszawianek wybiera się na targi w Świecie dziecka?

Ja chyba pojadę na MamaVille https://mamaville.pl/content/197-targi-mamaville-warszawa-vol-17

Ale może też pojedziemy w piątek na Świat Dziecka

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dzięki, fajne pomysły, zerknę na te grę. A doble już ma ;)
    Może jeszcze gra pędzące żółwie się spodobać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:31

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kino z brzuszkiem jest o 17 wiec ja się nie wyrobie. Nie tyle ja co mąż, żeby mnie zmienić przy Julku. A poszłabym z ciekawości...

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli macie w swoich miastach salon depilacji to ja zachęcam do tego żeby od 5 miesiąca regularnie przed porodem chodzić co 4 tygodnie. Wybierzcie depilację pastą cukrową lub woskiem Lycon, niestety wosk miękki klasyczny może być zbyt agresywny, skóra w strefie bikini w ciąży jest bardziej delikatna i przy zwykłym wosku często zdarzają się uszkodzenia naskórka. A pasta cukrowa jest bardzo delikatna dla skóry :)

Najwięcej kobiet na depilację chodzi właśnie w ciąży, zwłaszcza jeśli chodzi o wargi sromowe i całą bruzdę międzypośladkową. Włosów odrasta mniej, są cieńsze, delikatniejsze, po porodach zawsze mówią że łatwiej im było się ogarnąć podczas połogu jak bez włosów mogły dbać o higienę :)

Przy cesarce też lepiej mieć świeżo wydepilowany wzgórek niż ogolony, niektóre panie maja wysoko linię włosów i zrobione tam cięcie potem się dłużej goi jak wrastają tam po kilku dniach od ogolenia włoski :)

Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Misi@, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny czy wy spicie tylko na boku? Odkryłam czemu mi się tak źle spi i mnie boki bolą cala noc się wierce. Ja jestem przyzwyczajona do spania na plecach to moja ulubiona pozycja. A w ciąży jest zakaz :/ Próbowałam jakos tak na pół boku z jednej strony poparta na poduszkach ale tak sobie. Faktycznie jak leżę na plecach to mi wygodnie ale mam uczucie ucisku w sridku jakby mi kamień w podbrzuszu leżał.

ja też lubie spać na plecach, i choć zasypiam na boku jednym lub drugim to i tak budzę się na plecach. pocieszam się żę na tym etapie to nie ma większego znaczenia, a jak będę już miała bęben to pewnie obłoże się rogalem jakimś - bo jakoś nie widzę siebie spiącej całą noc na boku. polecam artykul u mamy ginekolog, który mnie uspokoił :)

https://mamaginekolog.pl/pozycja-do-spania-w-ciazy-czy-ma-znaczenie/

kayama lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi Tur ja byłam raz na depilacji woskiem i chyba będę się bała znowu ;p ale kto wie.

Dziewczyny, czy wasze brzuchy tez są już takie duuuze? w pierwszej ciąży dopiero się brzuszek zarysowywał, a teraz jest taki jak w 7 miesiącu... i więcej przytyłam bo 4kg ;/ własnie wyszłam od lekarza. w sobote usg połówkowe. Z ciążą wszystko dobrze. Nie pisałam chyba wcześniej, w 14 tygodniu trwafiłam na patologię z silnym krwawieniem

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama ja nie w ciąży śpię na boku, a w ciąży na plecach, taka to zagwozdka ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 12:58

kayama lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 25 marca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Jeśli macie w swoich miastach salon depilacji to ja zachęcam do tego żeby od 5 miesiąca regularnie przed porodem chodzić co 4 tygodnie. Wybierzcie depilację pastą cukrową lub woskiem Lycon, niestety wosk miękki klasyczny może być zbyt agresywny, skóra w strefie bikini w ciąży jest bardziej delikatna i przy zwykłym wosku często zdarzają się uszkodzenia naskórka. A pasta cukrowa jest bardzo delikatna dla skóry :)

Najwięcej kobiet na depilację chodzi właśnie w ciąży, zwłaszcza jeśli chodzi o wargi sromowe i całą bruzdę międzypośladkową. Włosów odrasta mniej, są cieńsze, delikatniejsze, po porodach zawsze mówią że łatwiej im było się ogarnąć podczas połogu jak bez włosów mogły dbać o higienę :)

Przy cesarce też lepiej mieć świeżo wydepilowany wzgórek niż ogolony, niektóre panie maja wysoko linię włosów i zrobione tam cięcie potem się dłużej goi jak wrastają tam po kilku dniach od ogolenia włoski :)

Ja kiedyś chodziłam na wosk taki klasyczny i pamietam, ze pierwsze razy to była masakra. Miałam siniaki i skóra mi schodziła. Ale potem już było super i ból z zabiegu na zabieg coraz mniejszy. Teraz miałam duża przerwę, byłam już nawet zapisana ale spenialam ;)
    Może rzeczywiście spróbuje na te pastę cukrowa iść 🤔

aadd84dc14.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga mój brzuch nadal jest mały. lekarka mówi że spokojnie do 24 tyg mi wywali. niby pierwsze dziecko wiec wiedziałam że będzie później, ale moje znajome z pierwszym dzieckiem miały już spory na tym etapie, a ja nadal nie wyglądam na ciażę. nadal chodzę w swoich normalnych spodniach, no te bardziej obcisłe dżinsy to już małe, ale ogólnie chodzę w swoich nieciążowych ciuchach cały czas, a spodnie z gumą to w ogóle mi spadają bo guma nie ma na czym się oprzeć. to tyle z mojego wymarzonego brzucha :D śmieję się że może chociaż w 8 i 9 miesiącu pochodzę "w ciąży" :D

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, robiłam research w suplach bo chcę zmienić mój preparat na jakiś z choliną (zmnienić w sensie dokończyć co mam i kolejny kupić już inny) i znalazłam świetny artykuł/ranking u pana tabletki, może komuś się przyda. u mnie wybór padł na Composita Mama DHA.

https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

Kalija, Vampire lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny czy wy spicie tylko na boku? Odkryłam czemu mi się tak źle spi i mnie boki bolą cala noc się wierce. Ja jestem przyzwyczajona do spania na plecach to moja ulubiona pozycja. A w ciąży jest zakaz :/ Próbowałam jakos tak na pół boku z jednej strony poparta na poduszkach ale tak sobie. Faktycznie jak leżę na plecach to mi wygodnie ale mam uczucie ucisku w sridku jakby mi kamień w podbrzuszu leżał.
    Ja na razie mam polegiwac na lewym boku i nie spać na prawym,bo mam obrzęk prawej nerki. Nie mam pojęcia skąd to się wzięło..
    niestety nie uspie całej nocy na jednym boku i zdarza mi się też spać na plecach. Póki co nie czuję kamienia i śpi mi się normalnie. Dzisiaj czytałam,że pozycję spania na plecach odradza się po 37 tygodniu. Ale ile w tym racji...?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Iga mój brzuch nadal jest mały. lekarka mówi że spokojnie do 24 tyg mi wywali. niby pierwsze dziecko wiec wiedziałam że będzie później, ale moje znajome z pierwszym dzieckiem miały już spory na tym etapie, a ja nadal nie wyglądam na ciażę. nadal chodzę w swoich normalnych spodniach, no te bardziej obcisłe dżinsy to już małe, ale ogólnie chodzę w swoich nieciążowych ciuchach cały czas, a spodnie z gumą to w ogóle mi spadają bo guma nie ma na czym się oprzeć. to tyle z mojego wymarzonego brzucha :D śmieję się że może chociaż w 8 i 9 miesiącu pochodzę "w ciąży" :D

doczekasz się, jeszcze będziesz miała dość tego brzucholka :) ja w pierwszej ciąży własnie około 22-24 tygodnia nagle wstałam z duzym brzuchem :) a teraz już od 13/14 tyg rośnie równomiernie

Bobby29 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im większa ciąża, tym spanie na plecach jest coraz bardziej utrudnione i jakoś samoistnie zmienia się pozycję na boczną :)

wiki2 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

A czy można stosować kremy do depilacji? Ja wyrywania sobie nie wyobrażam i to w takim miejscu :) Mam delikatna i naczynkowa skórę. U mnie to od lat golenie o kremy.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki brzuszek :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a1db63ecd38.jpg

Bobby29, IGA.G, DrzewkoPomarańczowe, Kalija, kayama, Chimera, Agagusia, Smerfelinka, Larissa90, Marimiko lubią tę wiadomość

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Ja chyba pojadę na MamaVille https://mamaville.pl/content/197-targi-mamaville-warszawa-vol-17

Ale może też pojedziemy w piątek na Świat Dziecka

o, dzięki za info... ale chyba nie namówię mojego M. na 2 imprezy z rzędu :-D Muszę którąś wybrać... czy oni nie mogli zrobić tydzień po tygodniu? :-D

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ