Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgagusia wrote:A ja mam pytanie poboczne:) teraz sa trendy bardziej na ‚zero’ czy częściowo tez ujdzie?
Ja mam trendy raczej gdzieś - ale od początku ciąży nie depiluje się do 0 - mam golarkę i zostawiam tak do 0.5 cm włosków. Depilacja mnie podrażniała bardzo, wolę tego unikać i czuć się bardziej komfortowo. -
nick nieaktualnywiki2 wrote:ale ogólnie mój mąż nawet podczas pobierania krwi musi leżeć, bo słabo mu się robi, więc miałam z nim ustalone, że ma wyjść jak już dojdzie do faktycznego porodu (chociaż pewnie wyszłoby , że ostatecznie został... nie dano mi to sprawdzić)... na cesarkę też ze mną nie poszedł i teraz nie pójdzie, bo by mi chłop zszedł na miejscu
Mój K też jest w te klocki strasznie słaby, ledwo daje rade krew do badań oddać, jak słyszy napełniającą się fiolke to uuuuu ledwo się trzyma. Jak bylismy na I prenatalnych to był ze mną pierwszy raz. Ja się go po wizycie pytam i jak? A on, że niedobrze mu się zrobiło jak zobaczył USG (bo widział też jak babeczka robiła mi dowcipne)
A ja głupia liczyłam na jakieś męskie łzy szczęścia a ten mi mówi że mu nie dobrze no weźcie to przebijcie
Także przy porodzie to na korytarzu będzie jedyniea zastanawiam się czy i tam nie padnie
Anhydra, Niebieska Gwiazda, Chimera, Bobby29, wiki2, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Chimera wrote:Jeśli ten 7latek jest na etapie dinozaurów, to polecam taką grę:
https://m.ceneo.pl/48837858
Lub zestaw do wykopalisk. Mój 6letni siostrzeniec bardzo się tym bawił.
Jak nie ma, to gra doble też jest fajnym pomysłem.
Dzięki, fajne pomysły, zerknę na te grę. A doble już ma[/url]
-
wiki2 wrote:Ktoś z Warszawianek wybiera się na targi w Świecie dziecka?
Ja chyba pojadę na MamaVille https://mamaville.pl/content/197-targi-mamaville-warszawa-vol-17
Ale może też pojedziemy w piątek na Świat DzieckaKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Jeśli macie w swoich miastach salon depilacji to ja zachęcam do tego żeby od 5 miesiąca regularnie przed porodem chodzić co 4 tygodnie. Wybierzcie depilację pastą cukrową lub woskiem Lycon, niestety wosk miękki klasyczny może być zbyt agresywny, skóra w strefie bikini w ciąży jest bardziej delikatna i przy zwykłym wosku często zdarzają się uszkodzenia naskórka. A pasta cukrowa jest bardzo delikatna dla skóry
Najwięcej kobiet na depilację chodzi właśnie w ciąży, zwłaszcza jeśli chodzi o wargi sromowe i całą bruzdę międzypośladkową. Włosów odrasta mniej, są cieńsze, delikatniejsze, po porodach zawsze mówią że łatwiej im było się ogarnąć podczas połogu jak bez włosów mogły dbać o higienę
Przy cesarce też lepiej mieć świeżo wydepilowany wzgórek niż ogolony, niektóre panie maja wysoko linię włosów i zrobione tam cięcie potem się dłużej goi jak wrastają tam po kilku dniach od ogolenia włoskiBobby29, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Misi@, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
kayama wrote:Dziewczyny czy wy spicie tylko na boku? Odkryłam czemu mi się tak źle spi i mnie boki bolą cala noc się wierce. Ja jestem przyzwyczajona do spania na plecach to moja ulubiona pozycja. A w ciąży jest zakaz
Próbowałam jakos tak na pół boku z jednej strony poparta na poduszkach ale tak sobie. Faktycznie jak leżę na plecach to mi wygodnie ale mam uczucie ucisku w sridku jakby mi kamień w podbrzuszu leżał.
ja też lubie spać na plecach, i choć zasypiam na boku jednym lub drugim to i tak budzę się na plecach. pocieszam się żę na tym etapie to nie ma większego znaczenia, a jak będę już miała bęben to pewnie obłoże się rogalem jakimś - bo jakoś nie widzę siebie spiącej całą noc na boku. polecam artykul u mamy ginekolog, który mnie uspokoił
https://mamaginekolog.pl/pozycja-do-spania-w-ciazy-czy-ma-znaczenie/kayama lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Domi Tur ja byłam raz na depilacji woskiem i chyba będę się bała znowu ;p ale kto wie.
Dziewczyny, czy wasze brzuchy tez są już takie duuuze? w pierwszej ciąży dopiero się brzuszek zarysowywał, a teraz jest taki jak w 7 miesiącu... i więcej przytyłam bo 4kg ;/ własnie wyszłam od lekarza. w sobote usg połówkowe. Z ciążą wszystko dobrze. Nie pisałam chyba wcześniej, w 14 tygodniu trwafiłam na patologię z silnym krwawieniemDrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Jeśli macie w swoich miastach salon depilacji to ja zachęcam do tego żeby od 5 miesiąca regularnie przed porodem chodzić co 4 tygodnie. Wybierzcie depilację pastą cukrową lub woskiem Lycon, niestety wosk miękki klasyczny może być zbyt agresywny, skóra w strefie bikini w ciąży jest bardziej delikatna i przy zwykłym wosku często zdarzają się uszkodzenia naskórka. A pasta cukrowa jest bardzo delikatna dla skóry
Najwięcej kobiet na depilację chodzi właśnie w ciąży, zwłaszcza jeśli chodzi o wargi sromowe i całą bruzdę międzypośladkową. Włosów odrasta mniej, są cieńsze, delikatniejsze, po porodach zawsze mówią że łatwiej im było się ogarnąć podczas połogu jak bez włosów mogły dbać o higienę
Przy cesarce też lepiej mieć świeżo wydepilowany wzgórek niż ogolony, niektóre panie maja wysoko linię włosów i zrobione tam cięcie potem się dłużej goi jak wrastają tam po kilku dniach od ogolenia włoski
Ja kiedyś chodziłam na wosk taki klasyczny i pamietam, ze pierwsze razy to była masakra. Miałam siniaki i skóra mi schodziła. Ale potem już było super i ból z zabiegu na zabieg coraz mniejszy. Teraz miałam duża przerwę, byłam już nawet zapisana ale spenialam
Może rzeczywiście spróbuje na te pastę cukrowa iść 🤔[/url]
-
Iga mój brzuch nadal jest mały. lekarka mówi że spokojnie do 24 tyg mi wywali. niby pierwsze dziecko wiec wiedziałam że będzie później, ale moje znajome z pierwszym dzieckiem miały już spory na tym etapie, a ja nadal nie wyglądam na ciażę. nadal chodzę w swoich normalnych spodniach, no te bardziej obcisłe dżinsy to już małe, ale ogólnie chodzę w swoich nieciążowych ciuchach cały czas, a spodnie z gumą to w ogóle mi spadają bo guma nie ma na czym się oprzeć. to tyle z mojego wymarzonego brzucha
śmieję się że może chociaż w 8 i 9 miesiącu pochodzę "w ciąży"
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
dziewczyny, robiłam research w suplach bo chcę zmienić mój preparat na jakiś z choliną (zmnienić w sensie dokończyć co mam i kolejny kupić już inny) i znalazłam świetny artykuł/ranking u pana tabletki, może komuś się przyda. u mnie wybór padł na Composita Mama DHA.
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Kalija, Vampire lubią tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
kayama wrote:Dziewczyny czy wy spicie tylko na boku? Odkryłam czemu mi się tak źle spi i mnie boki bolą cala noc się wierce. Ja jestem przyzwyczajona do spania na plecach to moja ulubiona pozycja. A w ciąży jest zakaz
Próbowałam jakos tak na pół boku z jednej strony poparta na poduszkach ale tak sobie. Faktycznie jak leżę na plecach to mi wygodnie ale mam uczucie ucisku w sridku jakby mi kamień w podbrzuszu leżał.
niestety nie uspie całej nocy na jednym boku i zdarza mi się też spać na plecach. Póki co nie czuję kamienia i śpi mi się normalnie. Dzisiaj czytałam,że pozycję spania na plecach odradza się po 37 tygodniu. Ale ile w tym racji...?
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Bobby29 wrote:Iga mój brzuch nadal jest mały. lekarka mówi że spokojnie do 24 tyg mi wywali. niby pierwsze dziecko wiec wiedziałam że będzie później, ale moje znajome z pierwszym dzieckiem miały już spory na tym etapie, a ja nadal nie wyglądam na ciażę. nadal chodzę w swoich normalnych spodniach, no te bardziej obcisłe dżinsy to już małe, ale ogólnie chodzę w swoich nieciążowych ciuchach cały czas, a spodnie z gumą to w ogóle mi spadają bo guma nie ma na czym się oprzeć. to tyle z mojego wymarzonego brzucha
śmieję się że może chociaż w 8 i 9 miesiącu pochodzę "w ciąży"
doczekasz się, jeszcze będziesz miała dość tego brzucholkaja w pierwszej ciąży własnie około 22-24 tygodnia nagle wstałam z duzym brzuchem
a teraz już od 13/14 tyg rośnie równomiernie
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Jeśli macie w swoich miastach salon depilacji to ja zachęcam do tego żeby od 5 miesiąca regularnie przed porodem chodzić co 4 tygodnie. Wybierzcie depilację pastą cukrową lub woskiem Lycon, niestety wosk miękki klasyczny może być zbyt agresywny, skóra w strefie bikini w ciąży jest bardziej delikatna i przy zwykłym wosku często zdarzają się uszkodzenia naskórka. A pasta cukrowa jest bardzo delikatna dla skóry
Przy cesarce też lepiej mieć świeżo wydepilowany wzgórek niż ogolony, niektóre panie maja wysoko linię włosów i zrobione tam cięcie potem się dłużej goi jak wrastają tam po kilku dniach od ogolenia włoski
A czy można stosować kremy do depilacji? Ja wyrywania sobie nie wyobrażam i to w takim miejscuMam delikatna i naczynkowa skórę. U mnie to od lat golenie o kremy.
-
AnaKwiat wrote:Ja chyba pojadę na MamaVille https://mamaville.pl/content/197-targi-mamaville-warszawa-vol-17
Ale może też pojedziemy w piątek na Świat Dziecka
o, dzięki za info... ale chyba nie namówię mojego M. na 2 imprezy z rzęduMuszę którąś wybrać... czy oni nie mogli zrobić tydzień po tygodniu?