Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, chyba przez to polegiwanie przepadałam ostatnio z zakupami - az postanowiłam zabrac sud za niepotrzebne rzeczy i olx, zeby fundusze odbudować i nawet dobrze idzie:)
Tyle jest tego wszystkiego, takie ladne te rzeczy, jeszcze 4 lata temu połowy tego nie bylo. Zakochałam sid ostatnio w rzeczach ze sklepu Colorstories, tym bardziej ze wiem ze jakos super - piekne pieluchy bambusowe, bawełniane, kocyki no i te prześcieradełka!
Szukalam tez fajnego lżejszego otulacza/spiworka zeby sui tez do fotelika nadawał. Mialam kupic cottonmoose, fajne wyglada, tez niedrogi jest, ale zastanawiałam sie czy nie maly troche, taki:
https://www.tomi.pl/cottonmoose-otulacz/?gclid=CjwKCAjwm-fkBRBBEiwA966fZDwAqxeXELyNFwAwp1HrBRPvqoDLU3t37EDgoUZGihrUn45TIYS52BoC3LcQAvD_BwE
Ale trafilam na super cene na Lodgera na limango, za 95 zl, zostal jeszcze jeden, moze ktoras bedzie zainteresowana, taki tylko szary:
https://muppetshop.eu/product-pol-13113-Rozek-Lodger-Wrapper-Original-Botanimal-Ocean.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 09:10
Bobby29 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Agagusia wrote:Dziewczyny, chyba przez to polegiwanie przepadałam ostatnio z zakupami - az postanowiłam zabrac sud za niepotrzebne rzeczy i olx, zeby fundusze odbudować i nawet dobrze idzie:)
Tyle jest tego wszystkiego, takie ladne te rzeczy, jeszcze 4 lata temu połowy tego nie bylo. Zakochałam sid ostatnio w rzeczach ze sklepu Colorstories, tym bardziej ze wiem ze jakos super - piekne pieluchy bambusowe, bawełniane, kocyki no i te prześcieradełka!
Szukalam tez fajnego lżejszego otulacza/spiworka zeby sui tez do fotelika nadawał. Mialam kupic cottonmoose, fajne wyglada, tez niedrogi jest, ale zastanawiałam sie czy nie maly troche, taki:
https://www.tomi.pl/cottonmoose-otulacz/?gclid=CjwKCAjwm-fkBRBBEiwA966fZDwAqxeXELyNFwAwp1HrBRPvqoDLU3t37EDgoUZGihrUn45TIYS52BoC3LcQAvD_BwE
Ale trafilam na super cene na Lodgera na limango, za 95 zl, zostal jeszcze jeden, moze ktoras bedzie zainteresowana, taki tylko szary:
https://muppetshop.eu/product-pol-13113-Rozek-Lodger-Wrapper-Original-Botanimal-Ocean.html
Aga, a mozesz podać bezpośredniego linka do tego lodgera? super jest, ale na limango nie mogę znaleźć (no, może już ktoś wykupił...) Fajne te otulacze z tomi, chyba kupię (wycięcia na pasy rulezz).
Jakby ktoś był zainteresowany to bardzo fajne otulacze ma tez medbest, to jeden ze sponsorów warsztatów na których niedawno byłam; ich otulacz jest opatentowany. podaję linka, a na kod "rodzicekangury" jest 20% zniżki na wszystkie produkty do 31.03. Może ktoś skorzysta, ja możeliwe że na ten otulacz sie skuszę. widziałam i macałam na zywo i jakość jest super.
https://medbestshop.eu/produkt/otulacz-noworodek-niemowle/
EDIT: kupiłam na limango ten lodger. dzięki Aga!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 10:17
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Kurczę, zapomnialam dopisać ze na w dziale outlet, a nie kampanii (nie wiem czy korzystacie z limango, zeby oglądać i kupować trzeba sie zarejestrować, dlatego nie moge wkleić linka, outlet jest w menu - wysyłają w 2 dni, a kampanie sa ograniczone czasowo i wtedy wysylka tak jak podają, zwykle 2-4 tygodnie , stamtąd dokupilam króliczka Jellycat w kampani Jelly/Janod).
Kurczę, tego otulacza juz nie ma: ktoras z Was kupila?ale zostały typowe spoworki troche droższe i tańsze beciki ktore tez do fotelikow sie nadają i mufkę do wozka na rece. Trzeba jak juz kliknięcie na outlet wpisac w lupę na gorze Lodger. Albo moze tu pojdzie:
https://www.limango-outlet.pl/produkty?search-active=1&search=Lodgerbaileys, Bobby29 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Agagusia wrote:Kurczę, tego otulacza juz nie ma: ktoras z Was kupila?
Ja kupilam! Ogarnęłam i kupiłam. Dzięki za cynk, czegoś takiego szukałam a cenowo super.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Klara Wysocka wrote:Kalija, ja nie z wieloródek, ale dylematy podobne.
Na początku planowałam Babyhug w sypialni, ale po zwróceniu uwagi przez Baileys odstąpiłam od tego pomysłu.
Planuję kupić mini łóżeczko z Woodies, które będzie stało przy naszym łóżku, a wszystkie inne rzeczy typu komoda, przewijak, akcesoria do przewijania zamierzam mieć w pokoju dziecka. Życie zweryfikuje, czy to dobry pomysł i najwyższej zrobi się szybkie przemeblowanie.
Ja też myślę nad tym mini łóżeczkiem. Moja koleżanka ma i bardzo sobie chwali, bo jest lekkie więc można przenieść do salonu albo nawet do łazienki jak robi mejkap. Fajna sprawaA jakie łóżeczko później polecacie? Ja myślę nad takim:
https://woodies.pl/produkt/lozeczko-dzieciece-slim-cot-120x60/ fajnie by pasowało do tego mini łóżeczkaCo myślicie?
-
nick nieaktualnyhej hej. Belly pokazuje mi, że to już 6 miesiąc! Szok! Chociaż myślałam, że to dopiero za tydzień. Skończyły mi się w końcu kremy na brzuch i cycorki z bielendy Sexi Mama. Teraz kupiłam balsam przeciw rozstępom z perfecty i jestem zdecydowania zadowolona z konsystencji- jest lżejsza, lepiej się rozsmarowuje, wchłania i ma przyjemniejszy zapach (chociaż i tak delikatny z tych neutralnych, bielenda mi śmierdziała. Dziś o 17 śmigamy na pierwsze zajęcia w szkole rodzenia
E_linka2, Anhydra, OlaWi, Bobby29, Panna_Justyna, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Vampire, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Anhydra ja nie do konca w temacie bo dopiero dołączyłam, ale szyjkę to ty masz wydaje mi się długą
chyba, że miałaś dłuższą i się skróciła. Ja w pierwsze ciąży całą ciążę miałam 2cm. Na początku dwóch lekarzy kazało mi leżeć. Trafiłam na gina, który już poprowadził ciąże do końca, teraz też u niego prowadze. i nie kazał mi leżeć. Ostatni miesiąc chodziłam niby z rozwarcie 2cm, na porodówkę trafiłam z 7 cm, ale córka urodzona w terminie, co do dnia
więc będzie dobrze. a szyjka mi się zaczęła mocno skracać i rozwierać po 35tc jak miałam duzo skurczy. Wtedy zalecili mi oszczędzanie do 37 / 38 tc. Aha i moj gin mowil ze tylko usg dopochwowe moze na 100 ocenic stan szyjki (długoscm czy robi się rozwarcie od srodka)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:04
Anhydra, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:33
Anhydra, Kalija, IGA.G, Bobby29, wiki2, baileys, OlaWi, Frida91, Niebieska Gwiazda, Misi@, Ania95, Mary Magdalena, Larissa90, kayama, E_linka2, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Marcelina85, Vampire, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
IGA.G wrote:Anhydra ja nie do konca w temacie bo dopiero dołączyłam, ale szyjkę to ty masz wydaje mi się długą
chyba, że miałaś dłuższą i się skróciła. Ja w pierwsze ciąży całą ciążę miałam 2cm. Na początku dwóch lekarzy kazało mi leżeć. Trafiłam na gina, który już poprowadził ciąże do końca, teraz też u niego prowadze. i nie kazał mi leżeć. Ostatni miesiąc chodziłam niby z rozwarcie 2cm, na porodówkę trafiłam z 7 cm, ale córka urodzona w terminie, co do dnia
więc będzie dobrze. a szyjka mi się zaczęła mocno skracać i rozwierać po 35tc jak miałam duzo skurczy. Wtedy zalecili mi oszczędzanie do 37 / 38 tc. Aha i moj gin mowil ze tylko usg dopochwowe moze na 100 ocenic stan szyjki (długoscm czy robi się rozwarcie od srodka)
Skróciła mi się z 3.5 cm do 2.7 cm... Niby tragedii nie ma, no ale nie idzie to w dobrym kierunku niestety. Wiesz, u mnie jest jeszcze ten problem, że mam za sobą dwa poronienia i nie mam odwagi ryzykować. Zwyczajnie sie boję. Poza tym, to moja pierwsza tak zaawansowana ciąża i trudno mi przewidzieć, jak ta szyjka się ostatevznie zachowa. Może utrzyma 2 cm do 40 tyg? Trudno powiedzieć. W drugiej, trzeciej i czwartej i piątej ciąży będę już o tę informację mądrzejsza
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Chimera wrote:Ja już po prenatalnych. Bobuś ma 370g, wszystko w normie. Niestety nie chciał pozować do zdjęć, że względu na łożysko z przodu jest to dodatkowo utrudnione. Twarz zasłonił rączkami i pokazał doktorkowi faka
Później jeszcze dał pokaz jak sika. Lekarz się cieszył, bo fajna fotka, rzadko się trafi żeby dziecko sikalo w czasie badania. Rzeczywiście super, ale mógłby te buźkę też pokazać
Nie wiem po kim on taką kulturkę odziedziczył
Szyjki mi w ogóle nie sprawdzał, ale idę za tydzień do mojego lekarza, to on mi posprawdza.
Czyli dobrze rozumiem, że najpierw pokazał fuck a potem olał doktorka? Hehe no ładny charakterek! Chyba nie lubi USG. Mój mnie wczoraj też kopał i uciekał przez sondą.
A co do braku pomiaru szyjki- to jak widać po moim przykładzie lepiej tak jak u Ciebie- robić u jednego lekarza prowadzacego.Chimera, joan85 lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Ah i byliśmy w smyku. Promocja na pieluchy jest do 1kwietnia. Pani nam powiedziała, że obowiązuje tylko na te pojedyńcze, a nie komplety. Wzięliśmy 3flanelowe i 6tetrowych, całość wyszła nas 42 zł. Dzięki Smerfelinka za cynk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:33
Bobby29, OlaWi, baileys, Anhydra, kayama, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Anhydra wrote:Skróciła mi się z 3.5 cm do 2.7 cm... Niby tragedii nie ma, no ale nie idzie to w dobrym kierunku niestety. Wiesz, u mnie jest jeszcze ten problem, że mam za sobą dwa poronienia i nie mam odwagi ryzykować. Zwyczajnie sie boję. Poza tym, to moja pierwsza tak zaawansowana ciąża i trudno mi przewidzieć, jak ta szyjka się ostatevznie zachowa. Może utrzyma 2 cm do 40 tyg? Trudno powiedzieć. W drugiej, trzeciej i czwartej i piątej ciąży będę już o tę informację mądrzejsza
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Anhydra wrote:A co do braku pomiaru szyjki- to jak widać po moim przykładzie lepiej tak jak u Ciebie- robić u jednego lekarza prowadzacego.
Moja ginka powiedziała, że na połówkowych nie sprawdzają dł.szyjki, chyba że się ich o to poprosi. Uzasadniała tym, że na połówkowych sprawdzają dziecko a nie całą ciążę. Ja mam połówkowe dopiero 12 kwietnia, więc zobaczę dopiero jak to jest w praktyce.
Nacha Tobie się kończą smarowidła, a ja swojego jeszcze z kartonika nie wyjęłam
Byłam dziś u dentysty na kontroli po roku. Wszystko ładnie, nie ma nic do roboty. Ufff bałam się reperować zęby bez znieczulenia!
Chimera uroczy ten Twój syn hehe
Nacha lubi tę wiadomość
-
Kalija wrote:Moja ginka powiedziała, że na połówkowych nie sprawdzają dł.szyjki, chyba że się ich o to poprosi. Uzasadniała tym, że na połówkowych sprawdzają dziecko a nie całą ciążę. Ja mam połówkowe dopiero 12 kwietnia, więc zobaczę dopiero jak to jest w praktyce.
tak? a mój gin mówi, że obowiązkiem jest sprawdzenie szyjki usg na połówkowym. -
Dziewczyny pls doradźcie macie większe doświadczenie. Jak sie zorganizować w domu piętrowym? Na dole tylko salon kuchnia i małe wc wyjście na duży taras i ogród.
Zakładam, że życie będę wiodła raczej na dole. Czy inwestować w kołyskę, a może drugie łóżeczko. Mam tu miejsce na przewijak i łóżeczko te się zmieści. Zupełnie nie ogarniam tematu a nie chciałabym zagracić sobie przestrzeni. Jak to widzicie z doświadczenia?
W sypialni na górze będę mieć dostawkę do naszego łóżka ale przewijak i pokoik obok naszej sypialni. Nie wiem jak będzie pewnie wolałabym mieć Leona na początku blisko.
Wesprzyjcie mnie w tej burzy mózgów.
A pro po mózgów mój zgąbczał pojechałam wczoraj na pazury i pomyliłam się o dwa dni mimo że miałam w telefonie. Śmiałyśmy się z babką że mgła ciążowa zupełna.
-
nick nieaktualnyO matko, Wy juz zaczynacie zajecia ze szkoly rodzenia, a ja sie dopiero dzis zapisalam! Startuje 13 maja, bo wczesniej kompletnie nie bylo terminow. Troche sie obawiam, czy to nie za pozno, bo zajecia beda az do konca czerwca:-/ Najwyzej wezmiemy platna szkole weekendowa.
Jesli szukacie dobrego smarowidla do biustu, to teraz w Rossmannie jest w promocji Palmers Bust Cream za 27 zl, bardzo polecam! Zaraz sie sama wybieram kupic, a przy okazji moze tez wejde do Smyka po te piekne pieluszki
Chimera, charakterny Twoj Maluch, super!To ja moze tez sie pochwale fotka mojej Gwiazdy z ostatniego badania, ona byla grzeczna i ladnie pozowala, tylko w nosie dłubała
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a8cb1e8fdf3.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 14:03
OlaWi, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Anhydra, Vampire, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Na polowkowym jest obowiązek sprawdzenia szyjkiStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
baileys wrote:O matko, Wy juz zaczynacie zajecia ze szkoly rodzenia, a ja sie dopiero dzis zapisalam! Startuje 13 maja, bo wczesniej kompletnie nie bylo terminow. Troche sie obawiam, czy to nie za pozno, bo zajecia beda az do konca czerwca:-/ Najwyzej wezmiemy platna szkole weekendowa.
Jesli szukacie dobrego smarowidla do biustu, to teraz w Rossmannie jest w promocji Palmers Bust Cream za 27 zl, bardzo polecam! Zaraz sie sama wybieram kupic, a przy okazji moze tez wejde do Smyka po te piekne pieluszki
Chimera, charakterny Twoj Maluch, super!To ja moze tez sie pochwale fotka mojej Gwiazdy z ostatniego badania, ona byla grzeczna i ladnie pozowala, tylko w nosie dłubała
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a8cb1e8fdf3.jpg
Widzę, że też dała pokaz umiejętności i kultury
Obawiam się, że nasz Maluch będzie uparty i pyskaty po mniebaileys lubi tę wiadomość