Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba przez to polegiwanie przepadałam ostatnio z zakupami - az postanowiłam zabrac sud za niepotrzebne rzeczy i olx, zeby fundusze odbudować i nawet dobrze idzie:)
    Tyle jest tego wszystkiego, takie ladne te rzeczy, jeszcze 4 lata temu połowy tego nie bylo. Zakochałam sid ostatnio w rzeczach ze sklepu Colorstories, tym bardziej ze wiem ze jakos super - piekne pieluchy bambusowe, bawełniane, kocyki no i te prześcieradełka!
    Szukalam tez fajnego lżejszego otulacza/spiworka zeby sui tez do fotelika nadawał. Mialam kupic cottonmoose, fajne wyglada, tez niedrogi jest, ale zastanawiałam sie czy nie maly troche, taki:
    https://www.tomi.pl/cottonmoose-otulacz/?gclid=CjwKCAjwm-fkBRBBEiwA966fZDwAqxeXELyNFwAwp1HrBRPvqoDLU3t37EDgoUZGihrUn45TIYS52BoC3LcQAvD_BwE
    Ale trafilam na super cene na Lodgera na limango, za 95 zl, zostal jeszcze jeden, moze ktoras bedzie zainteresowana, taki tylko szary:
    https://muppetshop.eu/product-pol-13113-Rozek-Lodger-Wrapper-Original-Botanimal-Ocean.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 09:10

Bobby29 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Dziewczyny, chyba przez to polegiwanie przepadałam ostatnio z zakupami - az postanowiłam zabrac sud za niepotrzebne rzeczy i olx, zeby fundusze odbudować i nawet dobrze idzie:)
    Tyle jest tego wszystkiego, takie ladne te rzeczy, jeszcze 4 lata temu połowy tego nie bylo. Zakochałam sid ostatnio w rzeczach ze sklepu Colorstories, tym bardziej ze wiem ze jakos super - piekne pieluchy bambusowe, bawełniane, kocyki no i te prześcieradełka!
    Szukalam tez fajnego lżejszego otulacza/spiworka zeby sui tez do fotelika nadawał. Mialam kupic cottonmoose, fajne wyglada, tez niedrogi jest, ale zastanawiałam sie czy nie maly troche, taki:
    https://www.tomi.pl/cottonmoose-otulacz/?gclid=CjwKCAjwm-fkBRBBEiwA966fZDwAqxeXELyNFwAwp1HrBRPvqoDLU3t37EDgoUZGihrUn45TIYS52BoC3LcQAvD_BwE
    Ale trafilam na super cene na Lodgera na limango, za 95 zl, zostal jeszcze jeden, moze ktoras bedzie zainteresowana, taki tylko szary:
    https://muppetshop.eu/product-pol-13113-Rozek-Lodger-Wrapper-Original-Botanimal-Ocean.html

Aga, a mozesz podać bezpośredniego linka do tego lodgera? super jest, ale na limango nie mogę znaleźć (no, może już ktoś wykupił...) Fajne te otulacze z tomi, chyba kupię (wycięcia na pasy rulezz).

Jakby ktoś był zainteresowany to bardzo fajne otulacze ma tez medbest, to jeden ze sponsorów warsztatów na których niedawno byłam; ich otulacz jest opatentowany. podaję linka, a na kod "rodzicekangury" jest 20% zniżki na wszystkie produkty do 31.03. Może ktoś skorzysta, ja możeliwe że na ten otulacz sie skuszę. widziałam i macałam na zywo i jakość jest super.

https://medbestshop.eu/produkt/otulacz-noworodek-niemowle/

EDIT: kupiłam na limango ten lodger. dzięki Aga! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 10:17

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, zapomnialam dopisać ze na w dziale outlet, a nie kampanii (nie wiem czy korzystacie z limango, zeby oglądać i kupować trzeba sie zarejestrować, dlatego nie moge wkleić linka, outlet jest w menu - wysyłają w 2 dni, a kampanie sa ograniczone czasowo i wtedy wysylka tak jak podają, zwykle 2-4 tygodnie , stamtąd dokupilam króliczka Jellycat w kampani Jelly/Janod).
    Kurczę, tego otulacza juz nie ma: ktoras z Was kupila?:) ale zostały typowe spoworki troche droższe i tańsze beciki ktore tez do fotelikow sie nadają i mufkę do wozka na rece. Trzeba jak juz kliknięcie na outlet wpisac w lupę na gorze Lodger. Albo moze tu pojdzie:
    https://www.limango-outlet.pl/produkty?search-active=1&search=Lodger

nick nieaktualny, Bobby29 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Kurczę, tego otulacza juz nie ma: ktoras z Was kupila?:)

Ja kupilam! Ogarnęłam i kupiłam. Dzięki za cynk, czegoś takiego szukałam a cenowo super. :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie:) mam nadzieje ze obie bedziemy zadowolone:)
    Mysle ze i do gondoli sie nada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:40

Bobby29 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Mamutek Nowa

Wysłany: 26 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Kalija, ja nie z wieloródek, ale dylematy podobne.
    Na początku planowałam Babyhug w sypialni, ale po zwróceniu uwagi przez Baileys odstąpiłam od tego pomysłu.
    Planuję kupić mini łóżeczko z Woodies, które będzie stało przy naszym łóżku, a wszystkie inne rzeczy typu komoda, przewijak, akcesoria do przewijania zamierzam mieć w pokoju dziecka. Życie zweryfikuje, czy to dobry pomysł i najwyższej zrobi się szybkie przemeblowanie.

Ja też myślę nad tym mini łóżeczkiem. Moja koleżanka ma i bardzo sobie chwali, bo jest lekkie więc można przenieść do salonu albo nawet do łazienki jak robi mejkap. Fajna sprawa :) A jakie łóżeczko później polecacie? Ja myślę nad takim:
    https://woodies.pl/produkt/lozeczko-dzieciece-slim-cot-120x60/ fajnie by pasowało do tego mini łóżeczka :) Co myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej. Belly pokazuje mi, że to już 6 miesiąc! Szok! Chociaż myślałam, że to dopiero za tydzień. Skończyły mi się w końcu kremy na brzuch i cycorki z bielendy Sexi Mama. Teraz kupiłam balsam przeciw rozstępom z perfecty i jestem zdecydowania zadowolona z konsystencji- jest lżejsza, lepiej się rozsmarowuje, wchłania i ma przyjemniejszy zapach (chociaż i tak delikatny z tych neutralnych, bielenda mi śmierdziała. Dziś o 17 śmigamy na pierwsze zajęcia w szkole rodzenia :)

nick nieaktualny, Anhydra, OlaWi, Bobby29, Panna_Justyna, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Vampire, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra ja nie do konca w temacie bo dopiero dołączyłam, ale szyjkę to ty masz wydaje mi się długą :) chyba, że miałaś dłuższą i się skróciła. Ja w pierwsze ciąży całą ciążę miałam 2cm. Na początku dwóch lekarzy kazało mi leżeć. Trafiłam na gina, który już poprowadził ciąże do końca, teraz też u niego prowadze. i nie kazał mi leżeć. Ostatni miesiąc chodziłam niby z rozwarcie 2cm, na porodówkę trafiłam z 7 cm, ale córka urodzona w terminie, co do dnia :) więc będzie dobrze. a szyjka mi się zaczęła mocno skracać i rozwierać po 35tc jak miałam duzo skurczy. Wtedy zalecili mi oszczędzanie do 37 / 38 tc. Aha i moj gin mowil ze tylko usg dopochwowe moze na 100 ocenic stan szyjki (długoscm czy robi się rozwarcie od srodka)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:04

Anhydra, Marcelina85 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:33

Anhydra, Kalija, IGA.G, Bobby29, wiki2, nick nieaktualny, OlaWi, Frida91, Niebieska Gwiazda, nick nieaktualny, Ania95, Mary Magdalena, Larissa90, kayama, nick nieaktualny, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Marcelina85, Vampire, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Anhydra ja nie do konca w temacie bo dopiero dołączyłam, ale szyjkę to ty masz wydaje mi się długą :) chyba, że miałaś dłuższą i się skróciła. Ja w pierwsze ciąży całą ciążę miałam 2cm. Na początku dwóch lekarzy kazało mi leżeć. Trafiłam na gina, który już poprowadził ciąże do końca, teraz też u niego prowadze. i nie kazał mi leżeć. Ostatni miesiąc chodziłam niby z rozwarcie 2cm, na porodówkę trafiłam z 7 cm, ale córka urodzona w terminie, co do dnia :) więc będzie dobrze. a szyjka mi się zaczęła mocno skracać i rozwierać po 35tc jak miałam duzo skurczy. Wtedy zalecili mi oszczędzanie do 37 / 38 tc. Aha i moj gin mowil ze tylko usg dopochwowe moze na 100 ocenic stan szyjki (długoscm czy robi się rozwarcie od srodka)

Skróciła mi się z 3.5 cm do 2.7 cm... Niby tragedii nie ma, no ale nie idzie to w dobrym kierunku niestety. Wiesz, u mnie jest jeszcze ten problem, że mam za sobą dwa poronienia i nie mam odwagi ryzykować. Zwyczajnie sie boję. Poza tym, to moja pierwsza tak zaawansowana ciąża i trudno mi przewidzieć, jak ta szyjka się ostatevznie zachowa. Może utrzyma 2 cm do 40 tyg? Trudno powiedzieć. W drugiej, trzeciej i czwartej i piątej ciąży będę już o tę informację mądrzejsza ;)

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja już po prenatalnych. Bobuś ma 370g, wszystko w normie. Niestety nie chciał pozować do zdjęć, że względu na łożysko z przodu jest to dodatkowo utrudnione. Twarz zasłonił rączkami i pokazał doktorkowi faka :D Później jeszcze dał pokaz jak sika. Lekarz się cieszył, bo fajna fotka, rzadko się trafi żeby dziecko sikalo w czasie badania. Rzeczywiście super, ale mógłby te buźkę też pokazać ;) Nie wiem po kim on taką kulturkę odziedziczył :P

Szyjki mi w ogóle nie sprawdzał, ale idę za tydzień do mojego lekarza, to on mi posprawdza.

Czyli dobrze rozumiem, że najpierw pokazał fuck a potem olał doktorka? Hehe no ładny charakterek! Chyba nie lubi USG ;). Mój mnie wczoraj też kopał i uciekał przez sondą.
    A co do braku pomiaru szyjki- to jak widać po moim przykładzie lepiej tak jak u Ciebie- robić u jednego lekarza prowadzacego.

Chimera, joan85 lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i byliśmy w smyku. Promocja na pieluchy jest do 1kwietnia. Pani nam powiedziała, że obowiązuje tylko na te pojedyńcze, a nie komplety. Wzięliśmy 3flanelowe i 6tetrowych, całość wyszła nas 42 zł. Dzięki Smerfelinka za cynk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:33

Bobby29, OlaWi, nick nieaktualny, Anhydra, kayama, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Skróciła mi się z 3.5 cm do 2.7 cm... Niby tragedii nie ma, no ale nie idzie to w dobrym kierunku niestety. Wiesz, u mnie jest jeszcze ten problem, że mam za sobą dwa poronienia i nie mam odwagi ryzykować. Zwyczajnie sie boję. Poza tym, to moja pierwsza tak zaawansowana ciąża i trudno mi przewidzieć, jak ta szyjka się ostatevznie zachowa. Może utrzyma 2 cm do 40 tyg? Trudno powiedzieć. W drugiej, trzeciej i czwartej i piątej ciąży będę już o tę informację mądrzejsza ;)
    rozumiem cie doskonale, moja pierwsza ciąża była po prawie 3 latach starań. tez się bałam, chodziłam częściej do lekarza, robiłam usg szyjki. ale uwierz, będzie dobrze!

Anhydra lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra za to poród może być szybki, jak u mnie :) ja miała poród bezskurczowy więc musieli mi podać oksytocyne bo dziecię nie chciało iść ;p ale poród super. z drugim mam jechać jak tylko zacznę coś czuć

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    A co do braku pomiaru szyjki- to jak widać po moim przykładzie lepiej tak jak u Ciebie- robić u jednego lekarza prowadzacego.

Moja ginka powiedziała, że na połówkowych nie sprawdzają dł.szyjki, chyba że się ich o to poprosi. Uzasadniała tym, że na połówkowych sprawdzają dziecko a nie całą ciążę. Ja mam połówkowe dopiero 12 kwietnia, więc zobaczę dopiero jak to jest w praktyce.

Nacha Tobie się kończą smarowidła, a ja swojego jeszcze z kartonika nie wyjęłam :D

Byłam dziś u dentysty na kontroli po roku. Wszystko ładnie, nie ma nic do roboty. Ufff bałam się reperować zęby bez znieczulenia!

Chimera uroczy ten Twój syn hehe :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Moja ginka powiedziała, że na połówkowych nie sprawdzają dł.szyjki, chyba że się ich o to poprosi. Uzasadniała tym, że na połówkowych sprawdzają dziecko a nie całą ciążę. Ja mam połówkowe dopiero 12 kwietnia, więc zobaczę dopiero jak to jest w praktyce.

tak? a mój gin mówi, że obowiązkiem jest sprawdzenie szyjki usg na połówkowym.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pls doradźcie macie większe doświadczenie. Jak sie zorganizować w domu piętrowym? Na dole tylko salon kuchnia i małe wc wyjście na duży taras i ogród.
    Zakładam, że życie będę wiodła raczej na dole. Czy inwestować w kołyskę, a może drugie łóżeczko. Mam tu miejsce na przewijak i łóżeczko te się zmieści. Zupełnie nie ogarniam tematu a nie chciałabym zagracić sobie przestrzeni. Jak to widzicie z doświadczenia?
    W sypialni na górze będę mieć dostawkę do naszego łóżka ale przewijak i pokoik obok naszej sypialni. Nie wiem jak będzie pewnie wolałabym mieć Leona na początku blisko.
    Wesprzyjcie mnie w tej burzy mózgów.

A pro po mózgów mój zgąbczał pojechałam wczoraj na pazury i pomyliłam się o dwa dni mimo że miałam w telefonie. Śmiałyśmy się z babką że mgła ciążowa zupełna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Wy juz zaczynacie zajecia ze szkoly rodzenia, a ja sie dopiero dzis zapisalam! Startuje 13 maja, bo wczesniej kompletnie nie bylo terminow. Troche sie obawiam, czy to nie za pozno, bo zajecia beda az do konca czerwca:-/ Najwyzej wezmiemy platna szkole weekendowa.

Jesli szukacie dobrego smarowidla do biustu, to teraz w Rossmannie jest w promocji Palmers Bust Cream za 27 zl, bardzo polecam! Zaraz sie sama wybieram kupic, a przy okazji moze tez wejde do Smyka po te piekne pieluszki :-)

Chimera, charakterny Twoj Maluch, super!:-D To ja moze tez sie pochwale fotka mojej Gwiazdy z ostatniego badania, ona byla grzeczna i ladnie pozowala, tylko w nosie dłubała :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a8cb1e8fdf3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 14:03

OlaWi, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Anhydra, Vampire, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• natty85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na polowkowym jest obowiązek sprawdzenia szyjki

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    O matko, Wy juz zaczynacie zajecia ze szkoly rodzenia, a ja sie dopiero dzis zapisalam! Startuje 13 maja, bo wczesniej kompletnie nie bylo terminow. Troche sie obawiam, czy to nie za pozno, bo zajecia beda az do konca czerwca:-/ Najwyzej wezmiemy platna szkole weekendowa.

Jesli szukacie dobrego smarowidla do biustu, to teraz w Rossmannie jest w promocji Palmers Bust Cream za 27 zl, bardzo polecam! Zaraz sie sama wybieram kupic, a przy okazji moze tez wejde do Smyka po te piekne pieluszki :-)

Chimera, charakterny Twoj Maluch, super!:-D To ja moze tez sie pochwale fotka mojej Gwiazdy z ostatniego badania, ona byla grzeczna i ladnie pozowala, tylko w nosie dłubała :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a8cb1e8fdf3.jpg
    Ja zaczynam 1kwietnia, zapisywałam się dużo wcześniej tylko dlatego, że kolega od mojej mamy z pracy jej powiedział, że trzeba się tak spieszyć. Gdyby nie on, to pewnie też bym później startowała.

Widzę, że też dała pokaz umiejętności i kultury ;)
    Obawiam się, że nasz Maluch będzie uparty i pyskaty po mnie :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ