X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie różnie to może być.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie o to mi chodzi. Nigdy nie wiadomo kto będzie akurat na dyzurze i w jakim humorze. Ja sugeruję się opiniami znajomych, oceną na portalu gdzierodzic no i opisanymi tam statystykami i zwyczajami w danym szpitalu. A będzie co będzie. Mąż będzie ze mną to może nie będą przy nim tacy chamscy ;) A ja wcale nie oczekuję, żeby tam wielce nade mną skakali. Bardziej niech mi po prostu nie przeszkadzają spokojnie urodzić i nie interweniuja bez pitrzeby przyspieszaniem na siłę itp.

plinka89, joan85 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    To chyba jestem jakaś inna, bo ostatbia rzeczą ktora by mnie uspokoila to polozenie do szpitala! :D

To mój małż tak twierdzi. Ja to nawet jakoś zniosłam.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, zapisałaś się do mama Gaja? :)

Czy są tu jakieś dziewczyny które brały / biorą encorton? Jakie dawki i kiedy miałyście odstawiane?

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:

Czy są tu jakieś dziewczyny które brały / biorą encorton? Jakie dawki i kiedy miałyście odstawiane?

Ja biorę nadal, ale chyba już kończę, bo biorę 2,5.

Panna_Justyna lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:

Ja brałam od pierwszego dnia cyklu, 5mg, ponad miesiąc temu zmniejszyłam do 2,5mg a po dwóch tygodniach odstawiłam zupełnie

Panna_Justyna lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia schodzę i jestem na 5mg i zaczęłam się bać , żeby znów moja immunologia nie ruszyła :(((
    W necie znalazłam ze od 16 tc łożysko jest naturalna bariera immunologiczna i oby tak właśnie było

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Ja od tygodnia schodzę i jestem na 5mg i zaczęłam się bać , żeby znów moja immunologia nie ruszyła :(((
    W necie znalazłam ze od 16 tc łożysko jest naturalna bariera immunologiczna i oby tak właśnie było

Mam dodatkowo wlewy z lipidu co 2-3 tygodnie.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:

Nie, do Mamutka ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 miesiąc zaczyna się po skończonym 22 tygodniu czy 23?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    W Poznaniu :) Będę chodzić razem z mężem raz w tygodniu przez 8 tygodni. Za darmo ;) Fajna sprawa.

A jaka refundowana szkole udalo Ci sie znalezc w Pzn z terminem rozpoczecia zajec jeszcze w kwietniu? Ja dzwonilam do tych z dobrymi opiniami, to mieli wszedzie wolny dopiero maj. Ja zaczynam 13 maja w szkole Połozna z Sercem na Mickiewicza. U nas bedzie 6 tygodni spotkan z mezami, a potem warsztaty dla samych mam.

Frida91 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beileys Mamutek. Mieli akurat terminy na kwiecień. Opinie też raczej dobre. I refundowane...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    6 miesiąc zaczyna się po skończonym 22 tygodniu czy 23?
    Z tego co wiem po skończonym 22 :)

Ania95 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, tyle produkujecie, że znów nadrabiałam kilka stron ;) Ja w tym tygodniu jestem trochę bardziej aktywna. W poniedziałek długi spacer do lidla, wczoraj pochłonęło mnie ogarnianie mieszkania, dzisiaj spacer i zakupy w smyku i h&m. To i na forum czasu brakuje. Ale jestem bardzo zadowolona z łupów :)

I też mi się udało zapisać do szkoły rodzenia. Zaczynam już w piątek :) Szkoda tylko, że mąż będzie w pracy jeszcze, ale w naszym mieście to jedyna opcja. Tyle fajnie, że darmowa.

A teraz najlepszy hicior. Zaczęłam wczoraj robić kocyk dla Leosia na szydełku :D Szydełko ostatnio miałam w ręku jeszcze w szkole, ale idzie nieźle. A jaka dumna jestem.

Dziś zaczęłam 23 tydzień, a mały coraz częściej odczynia takie dzikie harce w brzuchu, że zastanawiam się, czy podołam po porodzie ;) <3

Ania95, Agagusia, Nacha, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, OlaWi, joan85 lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Czy dobrze kojarzę, że jesteś z Lublina? Jeśli tak, to gdzie się zapisałaś do szkoły rodzenia?
    Do położonej jestem zapisana na Lubartowskiej, bo tam myślę rodzić. Jest tam też szkoła.
    Nie zapisałam się w Lublinie,bo mam tam dość daleko. A poza tym, zdecydowaliśmy,że jednak nie będziemy tam rodzić. To i dojezdzanie do samej szkoły nie ma sensu,skoro są inne bliżej.

A jest jakaś różnica między prywatną szkołą,a ta na NFZ?
    Ja właśnie idę na NFZ.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mi się wydaje że to zależy na jaką zmianę się trafi. O każdym szpitalu jest sporo dobrych opinii ale są wyjątki kobiet bardzo niezadowolonych lub po traumatycznych przeżyciach. Bo ktoś coś olał, zlekcewazyl, albo zwyczajnie zachował się nieludzko. Pewność świetnej obsługi można mieć niestety tylko w prywatnych szpitalach, za ciężkie pieniądze.

Niestety tez pewnosci nie masz, bo znam osoby co byly niezadowolone. Mi sie wydaje, ze najczęściej jest tak, ze jak cos nie pójdzie po naszej myśli, to probujemy szukac winnych i obwiniamy lekarza na dyzurze czy położne.
    Z drugiej strony moj porod minal sie z wyobrazeniem, ale jestem zadowolona, bo wszystko skonczylo sie jak najlepiej. Nie dostalam oxy bo nie chcialam i tez moglabym mowic, ze mogli mi na sile wstrzyknac to bym dala rade, ale nigdy nie wiadomo. Wazne by isc z nastawieniem, ze pracuja tam ludzie, ktorzy maja nam pomoc.

Bobby29 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka ja też robię na szydełku i też zamierzam zrobić kocyk :) i parę ubranek.

Smerfelinka lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Beileys Mamutek. Mieli akurat terminy na kwiecień. Opinie też raczej dobre. I refundowane...

Aha. Mamutka mi tez polecano wsrod znajomych, tylko na Mickiewicza mam troche blizej niz na Ratajczaka i latwiej mi tam parkowac, wiec dlatego wybralam te moja. O Mama Gaja z kolei zle opinie slyszalam...

Bylam dzis w Smyku, kupilam 6 pieluch w cenie 4. Niestety zestawy nie wchodzily na promke, tylko pojedyncze. Pomacalam tez chuste Lennylamb, bo sie naogladalam filmikow na yt i mam zamiar sprobowac chustonoszenia. Ta "pierwsza chusta" z Lennylamb kosztuje 170 zl w Smyku i sprawia wrazenie bardzo porzadnej, mysle ze po polowkowych ja zamowie, zeby juz cwiczyc motanie :-) Ogladalam tez spiworki, cakiem sa tanie, bo 40-50 zl, ale imho brzydkie nadruki, materialy i kolory, jednak moje serce skradl Woombie wrzucony przez ktoras z Was i raczej to na niego sie zdecyduje. Potem zaliczylismy Ikea, ale tam nic dla Malej nie kupilam, bo tez mi sie nie podobalo, tylko znow kupe pierdol do mieszkania. No i oczywiscie wciagnelam ciasto Daim, bedace jednym z nielicznych powodow, dla ktorych warto odwiedzac tego molocha (choc moj eMek uwaza, ze klopsiki i tak sa najlepsze:-))

Frida91, kayama, Agagusia lubią tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A jest jakaś różnica między prywatną szkołą,a ta na NFZ?
    Ja właśnie idę na NFZ.

w opłacie :D

Niektórzy twierdzą, ze w prywatnych wiecej praktyki... Nie mam doswiadczenia, bo bylam na nfz, ale moim zdaniem wszystko zalezy jak sie trafi, a programy sa zwykle zbliżone.
    Zresztą co tu porównywać kapiel na lalce a na człowieku :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaliczyłam dzisiaj smyka, kupiłam dwa bawełniane kocyki i jeden cieplejszy, muslinowe otulacze, rożek w chmurki, ręcznik z kapturkiem i pieluchy tetrowe i flanelowe, za wszystko 140 zł 💪💪💪

Też się zapisałam do szkoły rodzenia, zaczynam w maju, ale u nas tylko dwa spotkania są przeznaczone dla tatusiów :)

Smerfelinka, Frida-zazdroszczę zdolności

Frida91, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ