Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
zapisałam się do szkoły rodzenia, pierwsze zajęcia zaplanowane są na 13 maja. Jest to szkoła w szpitalu (więc chyba w ramach NFZ, ale za dodatkową opłatą 100 zł za całość). Zastanawiam się czy ZUS nie będzie się czepiał, że na zwolnieniu lekarskim chodzę do szkoły rodzenia? Kiedyś czytałam u mamyprawnik, że ZUS może robić z tego powodu problemy. Ja ogólnie taka boidupa jestem jeśli chodzi o wszelkie kontrole ZUS
Zmieniając temat - u mnie w mieście jest do sprzedania dostawka chicco next to me za 350 zł kolor ciemnoróżowy. Ten model nie ma opcji kołyski, kolor też bez szału. No i zastanawiam się czy warto. Jakie materacyki są w tych łóżeczkach? Porządne? Na ile takie łóżeczko starcza mniej więcej? Pół roku? Rozważam to chicco bo zastanawiam się gdzie miałabym położyć niunie jak będę np. w dużym pokoju. A może coś innego - kosz Mojżesza ? Leżaczek raczej odpada, podłoga też ze względu na psa. Co Wy planujecie kupić???
-
Dzień dobry!
Z rana zacznę od serii dziwnych pytań 😂
Pytanko do tych, które były mocno aktywne zawodowo i są na zwolnieniu, nie mają jeszcze dzieciaczków które zajmują całą uwagę - co się robi na zwolnieniu? 😂🙈 W sensie takim co robicie w ciągu dnia poza ogarnianiem mieszkania i czytaniem książek (mój mózg ma ostatnio z tym problem), biję się z myślami czy by ns kolejnej wizycie nie poprosić o zwolnienie już choć plan był od maja... I szukam wszelkich argumentów za i przeciw, nie zrozumcie mnie źle, po prostu jestem przerażona czasem wolnym, którego od kilku lat nie miałam 😂 od poniedziałku do soboty całymi dniami poza domem, a tu nagle ogarnia mnie wielki strach jak spożytkować czas na zwolnieniu jeśli nie można pracować 🧐
Pytanie drugie - miałyście już kontrolę z ZUSu? Szybko przyszli od momentu przejścia na zwolnienie?
Dziękuję za uwagę, proszę się ze mnie nie śmiać i nie uważać mnie za dziwoląga, myśląc o zwolnieniu czuję się jak narkoman dobrowolnie idący na detoks 😂Nacha, OlaWi, Anhydra, Vampire lubią tę wiadomość
-
Ja jestem na zwolnieniu od ok.7 tygodnia. Nie miałam żadnej kontroli. W sumie to każda kobieta zawsze ma czy to losowo wybierają?
Co do szkoły rodzenia na zwolnieniu to chyba nie ma problemu, oczywiście jeśli to zwolnienie chodzące a nie leżące.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Domi, ja mam psa, z którym muszę 3x dziennie wyjść na porządny spacer, a mieszkam na 3 piętrze, więc już same spacery są dla mnie ostatnio wyzwaniem 😅 do tego zakupy, obiady i sprzątanie mieszkania też na mojej głowie, bo mąż ostatnio bardzo dużo pracuje. W międzyczasie czytam książki, oglądam seriale... Ale nie mam problemu z czasem, bo bardzo szybko mi leci. Często odwiedzam też bliskich
pierwsze dni mogą być ciężkie na przestawienie się, ale dasz radę 😊 pomyśl, że to ostatnie chwile wolności i spokoju 😂
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Domi spodziewa się kontroli pewnie ze względu na działalność, słyszałam, że takie osoby częściej muszą się tego spodziewać. Ze znajomych pracujących na etacie żadna nie miała kontroli, a kilka z nich było na L4 od 7/8 tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:35
Agagusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDomi ja siedzę od połowy Grudnia w domu. Musiałam zwyczajnie zrezygnować z pracy (u mnie inna bajka, bez zwolnień itd). Ogrom wolnego czasu to masakra jak dla mnie, mam wrażenie że tylko się rozleniwiam. Chociaż teraz wiosna, czekam na ładną pogodę żeby więcej z domu wychodzić. Bo do tej pory każdy plan który sobie założyłam kończy się katastrofą. Chciałam szlifować język, duuuużo czytać, moze pójśc na jakis kurs. A tu rzeczywistość! Także jade w domu na szmacie, gotuje, czasem wyskocze do jakiejś koleżanki. Więc zazdroszcze tym które mogą jeszcze pracować.
-
nick nieaktualny
-
och co ja bym dala za wolny czas haha ;p a tak poważnie to w pierwszej ciąży poszłam na zwolnienie ok 15 tc bo pracowałam w przedszkolu, była jesien, i zaczęły się wirusy. na początku czas mijał mi szybko bo się przeprowadzalismy do nowego mieszkania, ale zima była ciężka - czytałam, oglądałam seriale, wychodziłam z psem na spacer. Najgorsze nie było to, że miałam dużo czasu, tylko to, że miałam mniejszy kontakt z ludźmi. Po porodzie było podobnie, całe dnie w domu, niby roboty dużo, ale brakowało mi po prostu ludzi ;p teraz wiem, że będzie podobnie po porodzie. jestem aktywną osobą, teraz chciała pracować w szkole jak najdłużej, ale pobyt na patologii mi to uniemożliwił.
Nacha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kontroli też się bałam, zbierałam w razie czego paragony itp. ale nie znam nikogo kto miał kontrolę. mojego męźa brata ciotecznego żona pracuje w Zus i mówiła, że zawsze da się wyjaśnić czego nie było ciebie w domu włąsnie. najważniejsze, żeby nie zastali cię w miejscu pracy, jak wykonujesz jakąs prace.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 12:00
Kalija lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:No
Jak jest sie wpisanym w grafik cc to jest zaklepane i nie odwołują tylko robią. Tylko różnie może być z kwalifikacja bo zależy od lekarza, ja myślę że jak w jednym mi odmowia to uderzam do innego. Ja mam na oku jeszcze Karowa, ma bardzo dobre opinie i nie jest daleko. Z Madalińskiego zrezygnowałam bo ma bardzo sprzeczne opinie a ostatnio czytałam na fb masakryczna historie kobiety rodziła w marcu i prawie dziecko straciła, także ja się boję tam rodzic..
Kayama a w szpitalu na Karowej rodzily jakies twoje znajome? mozesz podzielic sie skad czerpiesz opinie? ja myślę głównie nad Madalinskiego póki co.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
kayama wrote:A gdzie? Ja też się będę zapisywać ale jeszcze nie wiem gdzie
Ale raczej ma maj weekendowo.
My tez weekendowo bo moj za granica i regularnie na tygodniu nie da rady, a chcę żeby skorzystał. szkoda tylko że weekendowo jest płatne (przynajmniej na madalinskiego). Moze masz do polecenia inne szkoły weekendowe (moga byc płatne)?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Domi_tur wrote:Dzień dobry!
Z rana zacznę od serii dziwnych pytań 😂
Pytanko do tych, które były mocno aktywne zawodowo i są na zwolnieniu, nie mają jeszcze dzieciaczków które zajmują całą uwagę - co się robi na zwolnieniu? 😂🙈 W sensie takim co robicie w ciągu dnia poza ogarnianiem mieszkania i czytaniem książek (mój mózg ma ostatnio z tym problem), biję się z myślami czy by ns kolejnej wizycie nie poprosić o zwolnienie już choć plan był od maja... I szukam wszelkich argumentów za i przeciw, nie zrozumcie mnie źle, po prostu jestem przerażona czasem wolnym, którego od kilku lat nie miałam 😂 od poniedziałku do soboty całymi dniami poza domem, a tu nagle ogarnia mnie wielki strach jak spożytkować czas na zwolnieniu jeśli nie można pracować 🧐
Pytanie drugie - miałyście już kontrolę z ZUSu? Szybko przyszli od momentu przejścia na zwolnienie?
Dziękuję za uwagę, proszę się ze mnie nie śmiać i nie uważać mnie za dziwoląga, myśląc o zwolnieniu czuję się jak narkoman dobrowolnie idący na detoks 😂Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
nick nieaktualny
-
Bobby29 wrote:Kayama a w szpitalu na Karowej rodzily jakies twoje znajome? mozesz podzielic sie skad czerpiesz opinie? ja myślę głównie nad Madalinskiego póki co.
Na Karowej nie, ale czytałam bardzo dużo dobrych opinii. Moja znajoma rodziła raz na Żwirki Wigury a drugi raz na Solcu, i stwierdziła że wolała Zwirki. Dla mnie te miejsca są i tak za odległe wolę bliżej domu aby szybko dojechać. -
Nacha oj święte słowa
Nacha lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Bobby29 wrote:My tez weekendowo bo moj za granica i regularnie na tygodniu nie da rady, a chcę żeby skorzystał. szkoda tylko że weekendowo jest płatne (przynajmniej na madalinskiego). Moze masz do polecenia inne szkoły weekendowe (moga byc płatne)?
Ja tylko sprawdzałam praski i tam bezpłatnie wszelkie opcje, trzeba mieć skierowanie pozwolenie od gin prowadzącego. W brodnowskim zdaje się jest płatna.Bobby29 lubi tę wiadomość