WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Jeśli ktoś poluje na laktator Medela mini Electric to na targach w swiecie dziecka jest atrakcyjna cena.
    Ja kupie jeszcze katarek na targach
    . Chce obejrzeć wszystkie 3. Nie mogłam znaleźć w necie czym one sie roznia.

Wiki napisz potem czym one się różnią. Ja kupię później na necie ale dobrze będzie wiedzieć i nie mieć rozkminy przy zakupie.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tylko ja nabawiłam się choroby lokomocyjnej w ciąży? Bardzo rzadko jeżdżę samochodem a ostatnio z kilka razy zdarzyło się i za każdym razem duszno i niedobrze. Na początku myślałam że to od zapachów bo raz mu się zdarzyło w autobusie ale to nie zapachy jednak tylko sama jazda :/

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dziękuję za wszystkie rady :)
    Glukoza kupiona i jutro z rana walczę :)
    Mam jeszcze jedno pytanie- dziewczyny leczace się, bralyście przed badaniem eutyrox? Mam dylemat.
    Teoretycznie lek na tarczyce, ale podobno zawiera laktoze, więc raczej chyba nie powinno się go brać, nie?
    Poza tym wyczytałam,że powinno się wstrzymać z przyjęciem wszystkich regularnie przyjmowanych leków.
    Ja jadę na euthyroxie. Na każde pobrania chodzę na czczo bez tabletki. Niby na cos tam można lyknąć lek ale mnie nie zbawi jak łyknę po pobraniu. Zawsze biorę ze sobą do przychodni. Wtedy zanim do domu wrócę to juz mogę cos zjeść (akurat mija magiczne 30min) :)

PaniHa, joan85 lubią tę wiadomość

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny czy tylko ja nabawiłam się choroby lokomocyjnej w ciąży? Bardzo rzadko jeżdżę samochodem a ostatnio z kilka razy zdarzyło się i za każdym razem duszno i niedobrze. Na początku myślałam że to od zapachów bo raz mu się zdarzyło w autobusie ale to nie zapachy jednak tylko sama jazda :/

Mi jest nie dobrze kiedy jeżdżę na tyle, jeśli prowadzę auto jest ok

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zastanawiałam się nad Chicco, ale tak jak dziewczyny pisały wymiana na zwykłe łóżeczko po 6 msc mnie nie przekonuje ;) z pierwszą córka bylo/jest zwykłe łóżeczko i nie takie straszne to wstawanie, dlatego i teraz kupujemy zwykłe łóżeczko.

Ogólnie z rzeczy wyprawkowych mało mam do kupienia i szkoda mi troche, bo nawet jak widzę jakieś ładne ubranka to zaraz zapala się czerwona lampka, że mam pełno ubrań po córce, gdzie 1/3 nawet nie zdarzyła założyć.
    Aktualnie rozglądam się za wózkiem rok po roku z racji, że często jestem sama w domu a na spacer trzeba będzie wyjść ;) nastawiłam się na Baby Jogger City Select, ale wczoraj w sklepie go oglądałam i nie jestem tak przekonana jak na początku.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Właśnie bol zeber pamiętam z 1 ciazy i ostatnio zastanawialam sie kiedy to bylo, a tu od wczoraj daly o sobie znac i teraz sie zastanawiam kiedy to mija :D
    o to nie pocieszasz ;p myślałam, że może teraz mnie to ominie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Slyszalyscie o tym wypadku - kobieta wyprzedzala stojace auta i uderzyla czolowo w TIRa, oboje jej dzieci (w tym 2 mc niemowle) zginelo na miejscu? Taka tragedia, a w sieci zbiorowy lincz na kobiete, jacy ludzie sa glupi i bezmyslni... Ona juz swoja kare dostala i to najstraszniejszą :-(
    Kurcze sama jestem trochę z kierowcow-narwańcow, lubie jeździc szybko i takie sytuacje dają mi kubel zimnej wody na glowe. Jednak teraz odpowiadamy juz za 2 zycia...
    ja uwielbiałam szybko jeżdzić, a jak wsiadłam pierwszy raz w auto z Anielką to byłam typowym zawalidrgoą :):) słyszłam o tym wypadku, ale nie znałam szczegółow, coś z fotelikami prawda?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 miesiąc ciąży rozpoczęty <3

Ja mam tyle ciuszków dla młodego, że kolejne zakupy będą chyba dopiero po narodzinach 😊

Vampire, Sylvka, Smerfelinka, werni lubią tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisała o dusznościach w nocy. Mam identycznie, obwiniam za to przekrwiona śluzowkę nosa i katar. Muszę mieć wodę i przewiew w pokoju, bo nici ze spania. :) Z dolegliwości ciazowych, to rwa kulszowa mnie dopada zaczęła. Najgorzej jak w WC złapie. :D Ostatnio wstać nie mogłam. :)

Gratulacje udanych połówkowych!! Dziewczynom, które muszą leżeć życzę dużo zdrowia i zielonego światła na wszelkie aktywności!

Anhydra, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy czujecie ruchy regularnie? Zeszły tydzień mały szalał, jak dzik w szyszkach. W tym tygodniu po tym jak w poniedziałek trochę się przeforsowałam i przez 2 dni stawiał mi się brzuch, to jakoś niespecjalnie daje znaki. Coś mi tam się poruszy, jakieś bąbelki, ale nie tak jak wcześniej i zaczynam się schizować.. Nie wiem nawet czy to dziecko czy po prostu gazy..

U mnie co rano i po każdych wymiotach krew z nosa... brrr

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Ja jadę na euthyroxie. Na każde pobrania chodzę na czczo bez tabletki. Niby na cos tam można lyknąć lek ale mnie nie zbawi jak łyknę po pobraniu. Zawsze biorę ze sobą do przychodni. Wtedy zanim do domu wrócę to juz mogę cos zjeść (akurat mija magiczne 30min) :)

Właśnie się nad tym zastanawiam, bo Euthyrox przyjmuje się na czczo, więc raczej przed wypiciem glukozy niż po...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie euthyroxu to ewentualnie nie stresuj ie się, jeśli pominięcie 1 dawkę. Mi kiedyś lekarz tłumaczył, że organizm zauważa brak leku dopiero po kilku dniach, więc ja się nie stresuję jeśli z jakiś względów nie mogę wziąć.

kayama, Klara Wysocka lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Jeśli ktoś poluje na laktator Medela mini Electric to na targach w swiecie dziecka jest atrakcyjna cena.
    Ja kupie jeszcze katarek na targach
    . Chce obejrzeć wszystkie 3. Nie mogłam znaleźć w necie czym one sie roznia.

A w jakiej cenie jest laktator na targach pamiętasz?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mnie dziś znowu meczyla bezsenność. Nie mogę spać choć niczym się nie denerwuje. A córcia nie pomaga, bo zawsze wtedy szaleje i takie kopniaki mi sadzi jeden za drugim że co chwilę muszę potem biegać do toalety :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 09:17

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ja też zamówiłam wczoraj i wkład do fotelika także :) dzięki za linki, na pewno jeszcze dzisiaj kupię trochę pierdółek, wczoraj oglądałam śliczne zawieszki do smoczka, kupię moim klientkom które mają terminy przede mną :)

OlaWi, ja ruchy zawsze czuje wyraźne koło polnocyx wtedy młody szaleje 😂 ale często w ciągu dnia jest obrocony plecami, bo brzuch mi się splaszcza a kopniaki ewidentnie idą fo środka :) wtedy są dużo mniej wyraźne

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Powiedzcie mi czy czujecie ruchy regularnie? Zeszły tydzień mały szalał, jak dzik w szyszkach. W tym tygodniu po tym jak w poniedziałek trochę się przeforsowałam i przez 2 dni stawiał mi się brzuch, to jakoś niespecjalnie daje znaki. Coś mi tam się poruszy, jakieś bąbelki, ale nie tak jak wcześniej i zaczynam się schizować.. Nie wiem nawet czy to dziecko czy po prostu gazy..

Ja czuję regularnie, ale wydaje mi się, że mam po prostu szczęście, bo moja koleżanka na tym etapie czuła ruchy średnio co 2 dni, a wszystko ok, więc chyba nie ma reguły ;)

Ja za to od kilku dni czuję jak Miki mi kopie gdzieś w okolice odbytu - jest to straaaasznie nieprzyjemne :/ uczucie jakby się od niego odbijał. Któraś też coś takiego czuje? :P

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Któraś z Was pisała o dusznościach w nocy. Mam identycznie, obwiniam za to przekrwiona śluzowkę nosa i katar. Muszę mieć wodę i przewiew w pokoju, bo nici ze spania. :)
    Polecam zainwestować w nawilżacz powietrza - dolegliwości miną od razu, a i później przyda się dla noworodka.

Vampire lubi tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:

Bosz... A u mnie nadal cisza, zero ruchów, zero odczuć...
    Na krwawienia z nosa ponoć pomaga witamina C, ale to nie potwierdzone info.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:

Ja czuje ruchy codziennie, nie tylko wieczorem ale zdecydowanie bardziej jak siedzę lub leżę :) Jak chodzę to nie. Kopie z różnych stron i niebolesnie.
    Ktew w nosie też mam, chociaż bez krwitokow. Używam soli morskiej do nosa, trochę pomaga. Dużo wietrze bo u mnie jest bardzo wysuszone powietrze w bloku.
    Vit C biorę na obniżenie pH w moczu ale na krwawienie nic nie pomaga niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 09:34

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Wiki ja też zamówiłam wczoraj i wkład do fotelika także :) dzięki za linki, na pewno jeszcze dzisiaj kupię trochę pierdółek, wczoraj oglądałam śliczne zawieszki do smoczka, kupię moim klientkom które mają terminy przede mną :)

OlaWi, ja ruchy zawsze czuje wyraźne koło polnocyx wtedy młody szaleje 😂 ale często w ciągu dnia jest obrocony plecami, bo brzuch mi się splaszcza a kopniaki ewidentnie idą fo środka :) wtedy są dużo mniej wyraźne

Możesz podesłać link do wkładu? :)

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ